#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2008 02:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επόμενο βήμα, η Λήμνος.

Στρατιωτικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι από την στιγμή που για δεύτερη κατά σειρά χρονιά οι Αμερικανοί ακολουθούν την τακτική που περιγράφουμε προηγουμένως για τον Αη Στράτη και η Ελλάδα πέφτει στην παγίδα τους, «δημιουργούνται δεδομένα τα οποία πλέον θέλουν πολύ δουλειά για να αντιστραφούν». Το χειρότερο, κατά τους ίδιους κύκλους, είναι ότι στο ίδιο μήκος κύματος θα κινηθούν οι αμερικανοί και για τη Λήμνο. Άλλωστε, τόσο η Ουάσιγκτον, όσο και το ΝΑΤΟ, έχουν ήδη πράξει κάτι τέτοιο, εξαιρώντας τη Λήμνο από ασκήσεις. Παράδειγμα, η άσκηση «Dynamic Mix 2000», από την οποία εξαιρέθηκαν η Λήμνος και όλα τα υπόλοιπα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και η Θράκη.

Ο σκληρός αμερικανικός πυρήνας στην ηγεσία του ΝATO, ενέτασσε τη Λήμνο στις «γκρίζες ζώνες», τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1970. Αξέχαστη έχει μείνει, άλλωστε, η θέση του άλλοτε Γενικού Γραμματέα του NATO, Tζότζεφ Λούντς, που στις 20 Mαΐου 1980, με επιστολή του προς τους εθνικούς αντιπροσώπους στο Ατλαντικό Συμβούλιο, χαρακτήριζε σαφώς τη Λήμνο αμφισβητούμενη περιοχή. Τους καλούσε μάλιστα, να εξετάζουν εάν πρέπει να χρηματοδοτεί το NATO έργα υποδομής σε περιοχές που «είναι δυνατόν να εγερθούν νομικά ζητήματα αναφορικώς με την ερμηνεία διεθνών συνθηκών». 

Από την πλευρά της Τουρκίας, η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών και βεβαίως της Λήμνου, αποτελεί μόνιμη επωδό. Ιδού τι αναφέρουν σε έκθεσή τους για τις τουρκικές απαιτήσεις, Έλληνες διπλωμάτες: «Η Tουρκία υποστηρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, παραχωρήθηκαν στην Eλλάδα με τις συνθήκες της Λωζάννης (1923) και Παρισίων (1947) με τον όρο της αποστρατιωτικοποίησής τους, συνδέοντας την ελληνική κυριαρχία με το «αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς» των νησιών αυτών.

Από πλευράς μας, υποστηρίζουμε ότι για μεν τη Λήμνο- Σαμοθράκη, η συνθήκη του Μοντρέ για τα Στενά (1936) ήρε τους περιορισμούς ως προς την αποστρατιωτικοποίηση που είχε επιβληθεί στη Λωζάννη. Για τη Λέσβο, Ικαρία, Σάμο, βάσει του άρθρου 12 της συνθήκης της Λωζάννης, ορίζεται μερική και όχι πλήρης αποστρατιωτικοποίηση. Παράλληλα, τονίζουμε ότι για τα Δωδεκάνησα, η Tουρκία δεν υπήρξε συμβαλλόμενο μέρος στη συνθήκη των Παρισίων και ότι η Eλλάδα δεν έχει παραιτηθεί του δικαιώματος που προβλέπεται στο άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟHE περί ατομικής ή συλλογικής άμυνας. Άλλωστε -καταλήγουν οι διπλωμάτες μας- η τουρκική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, με την εισβολή στην Κύπρο, τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος και την εγκαθίδρυση της 4ης Στρατιάς στη Δυτική Μικρά Ασία, δεν αφήνει αμφιβολία για την απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα μας». 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σαος avatar
  Σαος 22/05/2008 08:06:19

  Αν αρχίσουν από την Λήμνο, την "έκατσαν" την βάρκα όλοι τους, τούρκοι και αμερικανοί.

 2. Nick avatar
  Nick 22/05/2008 08:41:55

  Καημένη Τουρκία... πάντα αυτό θα κάνει όταν έχει εσωτερικά προβλήματα.

  Μόνο που τώρα τα εσωτερικά της προβλήματα όχι απλά είναι σοβαρά, αλλά σίγουρα επικίνδυνα και για εμάς.

 3. X avatar
  X 22/05/2008 08:56:40

  Γράψτε καὶ γιὰ τὴν ἀναβάθμιση τῆς γείτονος, ὅπου ὁ Ἔρντογαν εἶναι μεσολαβητὴς (ἄν εἶναι δυνατὸν) στὶς συνομιλίες μεταξὺ Συρίας καὶ Ἰσραἠλ...

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 22/05/2008 10:27:30

  Η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα με πολλά εκατομμύρια πληθυσμό. Εμείς μια μικρή χώρα που φροντίσαμε να αποδεκατιστούμε με τους πολέμους και κυρίως με τη μετανάστευση.

  Τώρα το πληρώνουμε σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας. Σε συνδυασμό δε και με τα εσωτερικά χάλια της χώρας και την πτώση του ηθικού του πολίτη δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα.

  Καλά τ νομικά που μας γράφεις αλλά αν δεν έχεις τη δύναμη να επιβληθείς θα τρως σφαλιάρες. Αυτό συμβαίνει και με εμάς. Τρώμε σφαλιάρες και θα τρώμε όλο και πιο πολλές.

 5. Αγανακτησμένος avatar
  Αγανακτησμένος 22/05/2008 11:03:16

  Αν αληθεύει αυτό για τον Εφοπλιστή τότε πρέπει να μείνει για πάντα στον Αη Στράτη και μαζί με αυτόν να πάνε εκεί και οι 300 της βουλής καθώς όπως είναι γνωστό και από το ιστορικό παρελθον της χώρας, ο Άη Στράτης είναι ο πλέον φιλόξενος τόπος για αυτούς...

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 22/05/2008 11:13:54

  "ΟΛΑ ΤΡΙΓΥΡΩ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ ΚΙ ΟΛO ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΝΟΥΝ", bro'!

  "Σε πρόσφατο λόγο του, ο Μπους δήλωσε τελείως κυνικά ότι οι Αμερικάνοι δε θα διστάζουν να επεμβαίνουν ανοιχτά στα εσωτερικά των άλλων χωρών όταν το απαιτούνε τα συμφέροντα τους. Παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει στο παρελθόν κι ο Κίσσιγκερ.

  Τα δύο φερέφωνα του ιμπεριαλισμού παρατούν ξετσίπωτα τους κανόνες του διπλωματικού παιχνιδιού και της παραδοσιακής δυτικοευρωπαϊκής υποκρισίας. Φυσικά, θεωρούν ότι οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τους κανόνες αυτούς απέναντι τους. Είναι η ΛΟΓΙΚΗ του ΤΥΡΡΑΝΟΥ, του καταπιεστή, του χωροφύλακα των λαών. Απλώς ΣΗΜΕΡΑ, παρατώντας τα προσχήματα, την διαλαλούνε με τον πιο ωμό τρόπο, γιατί στην πράξη ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ την έχουν εφαρμόσει .. Είναι η λογική του αδίστακτου και απροκάλυπτου εγκλήματος που δε θεωρεί ανήθικο τον τουφεκισμό των πέντε Βάσκων πατριωτών αλλά σίγουρα θεωρεί ανήθικη και απαράδεκτη την εκτέλεση των δικών της πρακτόρων.

  Ο Λαός μας όμως ξέρει καλά ποιος είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, ο υπ' αριθμόν ένα ΕΧΘΡΟΣ του λαού μας, ο κύριος υπεύθυνος, με τους ντόπιους φασίστες, για τα απειράριθμα δεινά, συμφορές και εγκλήματα σε βάρος του λαού μας, εδώ και δεκαετίες. Όπου κι αν στρέψουμε το βλέμμα μας, θα δούμε το δάχτυλο της CΙΑ από πίσω. Είτε στην εκτέλεση του ηρωικού αγωνιστή Μπελογιάννη, είτε στις συνθήκες Ζυρίχης και Λονδίνου, είτε στις εκλογές βίας και νοθείας του '61, είτε στην ανατροπή του Παπανδρέου το '65 και την δημιουργία των αποστατών, είτε στο πραξικόπημα του '67 και την υποστήριξη της εφτάχρονης τυραννίας, είτε στη μεγαλύτερη πρόσφατη προδοσία, την προδοσία της Κύπρου, με 200.000 πρόσφυγες, ποτάμια ΔΑΚΡΥΑ, ΑΙΜΑ και ΠΟΝΟ, και τον Κίσσιγκερ να εκφράζει τα "ανθρωπιστικά του αισθήματα". Και τα εγκλήματα και οι συνωμοσίες τελειωμό δεν έχουν.

  Συνεχίζονται ΣΗΜΕΡΑ, με τη συμμετοχή και τη συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης, πίσω απ' τη πλάτη του λαού, τόσο για τη διχοτόμηση της Κύπρου και για τα πετρέλαια και τον έλεγχο του Αιγαίου για τα οποία ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΞΗ ο ιμπεριαλισμός ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΡΩΞΗ (1) ΣΕ ΠΟΙΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ εφόσον έτσι θα εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του.

  Αλλά αρκετά. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Πρέπει να καταλάβουν οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι πράκτορες τους ότι ο ελληνικός λαός δεν είναι αγέλη από πρόβατα. Πρέπει να καταλάβουν ότι ο λαός μας όχι μόνο δεν πρόκειται να χάψει τα ψέματα, τις προβοκάτσιες και τη χοντροκομμένη προπαγάνδα τους με την οποία προσπαθούν να τον δηλητηριάσουν, αλλά ότι πλέον έχει συνειδητοποιήσει και κάτι άλλο πολύ πιο
  σημαντικό: ότι η κυβέρνηση είναι δεμένη πισθάγκωνα στο άρμα της αμερικανοκρατίας κι ότι δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτε.

  Τόνοι ολόκληροι από λόγια και άρθρα αντιαμερικανικά μεταφράσθηκαν με ένα μεγάλο μηδέν στην πράξη. Το σύνθημα "έξω οι Αμερικάνοι", που ήταν απ' τα βασικά της Λαϊκής Εξέγερσης το Νοέμβρη 1973, που κυριαρχούσε πανελλήνια απ' τη 24 Ιούλη και που βροντοφώναξαν οι ένα εκατομμύριο διαδηλωτές της 17 Νοέμβρη, παραμένει ανεκπλήρωτο. Οι Αμερικάνοι όχι μόνο δεν φεύγουν, αλλά επιπλέον η κυβέρνηση συνεχίζοντας τον εμπαιγμό του Λαού, φέρνει κι άλλους: έρχονται τα πολυεθνικά μονοπώλια απ' το Λίβανο, έρχεται το στρατηγείο της CΙΑ Μέσης Ανατολής απ' τη Βηρυτό στην Αθήνα.

  Η Ελλάδα θα συνεχίζει να είναι ξέφραγο αμπέλι για τους Αμερικάνους όπως κι επί χούντας. Είναι η ΜΠΑΝΑΝΙΑ (σ.σ. που λέει κι ο "ΦάκτοραςΧ"!) Λατινο-αμερικάνικου τύπου στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

  Η Κυβέρνηση κοροϊδεύει. Η Βουλή φλυαρεί χωρίς κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τα περισσότερα κόμματα, συμμετέχοντας στο γενικό εμπαιγμό, συναγωνίζονται σε πλατωνικές δηλώσεις χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα .. Κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τους εκπροσώπους του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, τους πράκτορες της CIΑ, που συνεχίζουν, ανενόχλητοι και προστατευόμενοι απ' τις δικές μας μυστικές υπηρεσίες, να συνωμοτούν .

  Αυτή η ΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ο εμπαιγμός κι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ του Λαού, το ξεπούλημα της χώρας λέγονται "Κοινοβουλευτική Δημοκρατία" δυτικού τύπου.

  Μπρος σ' αυτή τη κατάσταση, στη πλήρη χρεωκοπία και αδυναμία των θεσμών, μπρος στην ανυπαρξία κι αποτυχία των γνωστών νόμιμων δρόμων, δεν απομένει παρά ένας μόνος δρόμος: να πάρει ο ίδιος ο λαός τις τύχες του στα χέρια του. Να αγωνιστεί με τις δικές του δυνάμεις, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα αγώνα κι αντιτάσσοντας στην αντιλαϊκή καταπιεστική βία του ιμπεριαλισμού που τρομοκρατεί τον Λαό εδώ και δεκαετίες τη δίκαιη λαϊκή επαναστατική βία. Είναι ο μόνος δρόμος που υπολογίζουν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές .. (Σ.σ. και απεμπόλησαν τα ΚΚΕ, για να συμμετέχουν, έκτοτε, λέει, στην διεκδίκηση της Εξουσίας μέσω του Κοινοβουλίου. Τελικά, μήπως ήταν λάθος; Μήπως ΔΕΝ αλλάζει χέρι το "Κεφάλαιο", παρά μόνο με Επανάσταση ή Πόλεμο; Ή, μήπως, σήμερα, αυτή η προϋπόθεση μπορεί να αντικατασταθεί από την "Επανάσταση της Πληροφορικής", αν βρεθεί, ως καταλύτης, ο "κωδικός της Γνώσης" που θα μεταλλάσσει την πληροφορία σε ΓΝΩΣΗ και τους νυν έτοιμους πωλητές σε έτυμους πολίτες, αφού:

  "Ένθα σοφίης δει, βίης έργον ουδέν", (Ηρόδοτος);

  Συν-ζήτηση απαιτείται, από ιδεο-λογικά ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, -ό μ ω ς. Το μπλογκιν θα είναι το εργαλείο. Τo ...Speaker's corner που θα διαμορφώνει γνώμη ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ κι όχι στους λίγους συμπαθείς ρομαντικούς τού Hyde Park!).

  Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πια ότι δεν έχει να περιμένει τίποτε απ' την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, το ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και τους άλλους θεσμούς που έχουν ΚΑΤΑΞΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ στη λαϊκή συνείδηση. Ξέρει ότι Δικαιοσύνη δεν υπάρχει ..
  Ο Λαός έχει πια κατανοήσει ότι δεν του απομένει παρά ο δρόμος του αγώνα, με στήριγμα τις δικές του δυνάμεις. Ο δρόμος των μαζικών κινητοποιήσεων και των δυναμικών ενεργειών, που είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που μπορεί να ανατρέψει το καθεστώς της εξάρτησης και υποτέλειας, το καθεστώς της νέας καταπίεσης και τρομοκρατίας.
  Είναι ο δρόμος που χάραξε με το αίμα της η ηρωική λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου που γκρέμισε σαν τραπουλόχαρτα τη "φιλελευθεροποίηση" του Παπαδόπουλου, ο δρόμος που θα γκρεμίσει και σήμερα το νέο φασισμό* με κοινοβουλευτικό μανδύα, που θα γκρεμίσει το καθεστώς των μονοπωλίων και της
  ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. θα δίωξη (2) όλες τις στρατιωτικές βάσεις και τις στρατιωτικές αποστολές και θα μας οδήγηση (3) στη πραγματική Ανεξαρτησία, στη πραγματική Δημοκρατία για τον εργαζόμενο λαό κι όχι στο καλυμμένο φασισμό, στη Λαϊκή Εξουσία και το Σοσιαλισμό.


  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
  ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ*
  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
  Αθήνα Δεκέμβρης 1975


  (1), (2), (3): παλαιομοδίτικη ορθογραφία! Οι ...κουτσομπόλες λέξεις υποδηλώνουν, πάντα, στοιχεία της ταυτότητας του συγγραφέα.

  * "Θέλω να καταγγείλω .. και να βάλω τέρμα σε ασύδοτα φαινόμενα ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΥ", απολογία - καταγγελία Ζαχόπουλου. Ο κ.κ. ανακριτάκος, ΔΕΝ μπήκε στον κόπο να τον ρωτήσει "τι" και "ποιους" εννοούσε. Φαντάσου, δηλαδή, τι θα ρώτησε τον Κόκκαλη, που δεν είχε υπογράψει καταγγελία με το αίμα του για να γίνει πιστευτή, όπως ο Ζαχόπουλος.

  Φαντάσου, σκέψου, αποφάσισε. Μη μένεις στα ρηχά και στην επιφάνεια, θα ...πνιγείς, -άνθρωπέ μου

  YG. Άλλαξα στην αρχή το "Φορντ" με το "Μπους", ...σασπενσική αδεία.

  Δέχομαι σαν ΜΟΝΗ και ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ εκπροσώπηση της κομμουνιστικής Πολιτικής Ιδεολογίας του Μαρξισμού-Λενισμού την "17 Ν", προπαγανδιζόμενη η τελευταία από τις απαράμιλλες παγκοσμίως αγωνιστικές ενέργειες της οργάνωσης, επι ΕΙΚΟΣΙΕΠΤΑ ολόκληρα χρόνια. Και το ερώτημα είναι: ΓΙΑΤΙ απέτυχε η 17Ν να συσπειρώσει και συστρατεύσει τον κόσμο στην αναγκαιότητα Επανάστασης για εγκαθίδρυση "Δικτατορίας του Προλεταριάτου"; ή,

  ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΜΑΡΞ;?;

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 22/05/2008 11:22:19

  Anonymous 10:31 Says:
  "Συγκρίνετε τώρα αυτά που είπε ο Κίσσινγκερ στην γνωστή ομιλία του για τον Ελληνισμό".

  Σωστα όσα λες για Νέα Τάξη, ΟΜΩΣ, τέτοια ομιλία ή δήλωση του Κίσινγκερ ΔΕΝ υπάρχει. (Ρώτα και την Κανέλη). Είναι κρίμα να χάνεται η εγκυρότητα της άποψης, λόγω παράθεσης ανυπόστατης πηγής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.