20/10/2008 20:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επτά προτάσεις ΠΑΣΟΚ για Οικονομία (μετά σχολίων)

Επτά προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης καταθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας από την κυβέρνηση να μην φορτώσει τις επιπτώσεις στους αδύναμους.

1. Να αποσυρθεί αμέσως το σχέδιο προϋπολογισμού, διότι, δεν νοείται να μπαίνουν νέοι φόροι και να φορτώνονται οι πολίτες εν μέσω κρίσης. Επίσης να επανέλθει το αφορόλογητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, να μειωθούν τα φορολογικά βάρη για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα και να αυξηθούν οι δημόσιες επενδύσεις.

2. Να στηριχθούν οι ασθενέστερες ομάδες με χορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης, επιδόματος θέρμανσης και αύξηση του συντελεστή επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.

3. Να δοθεί ρευστότητα στις τράπεζες με άμεση νομοθετική ρύθμιση αλλά και αυστηρή εποπτεία για να περάσει στην πραγματική οικονομία.

4. Να δημιουργηθεί ένα ταμείο που θα παρέχει ρευστότητα στις τράπεζες υπο τον όρο της αναχρηματοδότησης ή της παροχής νέων δανείων με ευνοϊκούς όρους στις μικρομεσαίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις.

5. Να υιοθετηθούν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες.

6. Να αναμορφωθεί το αναποτελεσματικό και κατακερματισμένο πλαίσιο εποπτείας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

7. Να δοθεί έμφαση στη δημιουργία ενός διαφορετικού προτύπου ανάπτυξης με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την καθαρή ενέργεια.

Τα πρώτα σχόλια ειδικευμένου συνεργάτη μας


1. Το σχέδιο προϋπολογισμού είναι de facto για αναθεώρηση. Συμφωνούμε για το αφορολόγητο και για τη μείωση φόρων.

2. Ναι στην διατήρηση κοινωνικής συνοχής. Ας αρχίσουμε από τη μείωση των βουλευτικών και κυβερνητικών παροχών!

3. Σ’ αγάπησα στον πόνο σου επάνω και σ΄ έβαλα σε γύψο

4. Αυτό το έβαλε κάποιος τσόντα στο 3

5. Απορρίπτεται. Δεν ξέρουν τι λένε

6. Ευχολόγιο, σαν να λες εύχομαι να κάνει καλό καιρό.

7. Με το πετρέλαιο κάτω ουδείς ενδιαφέρεται. Καθαρή ενέργεια είναι σαν τσάμπα μεσημεριανό.

Προσθέτουμε και ένα δικό μας όγδοο σημείο: Ευτυχία για τους δυστυχείς, μαστίγιο για τους προνομιούχους, ειρήνη στον κόσμο και απαγορεύεται δια νόμου ο κολικός του νεφρού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2008 20:18:31

  δεν αντέχω, θα σχολιάσω

  1. Το σχέδιο ορϋπολογισμού είναι de facto για αναθεώρηση. Συμφωνώ για το αφορολόγητο και για μειωση φόρων.

  2. Ναι στην διατήρηση κοινωνικης συνοχής. Από μείωση βουλευτικών και κυβερνητικών παροχών!

  3. Σ' αγάπησα στον πόνο σου επάνω και σε έβαλα σε γύψο

  4. Το 4 το έβαλε κάποιος τσόντα στο 3

  5. Απορρίπτεται. Δεν ξέρουν τι λένε

  6. Ευχολόγιο, σαν να λές έυχομαι για καλό καιρό.

  7. Βρε ούφο'ς, με το πετρέλαιο κάτω ουδείς ενδιαφέρεται για πορδές αγελάδος. Καθαρή ενέργεια είναι σαν τσάμπα μησεημεριανό. Αγράμματοι!

  Θα προσθέσω 8: Ευτυχία για τους δυστυχείς, μαστίγιο για τους προνομιούχους, ειρήνη στον κόσμο και απαγορεύεται δια νόμου ο κολικός του νεφρού

 2. ΚΟΜ avatar
  ΚΟΜ 20/10/2008 20:39:14

  Δηλαδή τώρα έμαθαν και πλεον θα φτιάξουν τα οικονομικά της χώρας;
  20 χρόνια με κάτι πακέτα τεράστια και ανεπανάληπτα απο την ΕΕ και δεν έγινε τίποτα ,τωρα που η παγκόσμια οικονομία βούλιαξε θυμιθηκαν να κάνουν προτάσεις;
  Κύριοι τα μεγάλα κόματα ειναι για να κονομάνε 3000-4000 άτομα που είναι τα κοματόσκυλα και όλοι οι άλλοι είμαστε στην απέξω.
  Ποιός νοιάζεται για τον λαό ,οι βολεμένοι ;
  Τουλάχιστον μην βιάζετε την νοημοσύνη μας.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2008 20:43:32

  και η τρέλλα είναι ότι αν έμπαιναν στο realclearpolitics έχει ρητορεία Ομπάμα, του σκοτωμού, θα έφτιαχναν πρόγραμμα να φυσάει...Τι να πώ;

 4. joe avatar
  joe 20/10/2008 20:56:57

  Η σημερινή Ελλάδα το τι είναι το οφείλει στο Πασόκ. Ευτυχώς η Ελλάδα κατά θεία πρόνοια, ευτύχησε να έχει ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη. Από ψωροκώσταινα έγινε ισότιμη στην ευρώπη και τον κόσμο. Λυπάμαι άν μερικοί εμπαθείς δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.Η Ελλάδα θα προχωρήσει και χωρίς αυτούς.

 5. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 20/10/2008 21:12:05

  9. Να δοθούν παπούτσια με ελαστικές σόλες στους Ρομπέν Των Ραφιών, για να τρέχουν γρηγορότερα. Να τους δοθούν χάρτες με σημειωμένα τα σπίτια και τα καταστήματα νταβατζήδων, εμπόρων ναρκωτικών, πουλημένων αστυνομικών, χρηματισμένων δικαστικών, διεφθαρμένων πολιτικών, μεσαζόντων εξοπλιστικών προγραμμάτων, όσων διαπράττουν αισχροκέρδεια και βλέπουμε.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2008 21:36:33

  έλα βρε ανώνυμε 9:29, «Να δοθεί έμφαση στη δημιουργία ενός διαφορετικού προτύπου ανάπτυξης με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και την καθαρή ενέργεια».

  «Να δοθεί» παθητικός όρος
  «διαφορετικού» από τι;
  «νέες τεχνολογίες» νανοτεχνολογία; 16πύρηνοι επεξεργαστές, αδιάβροχες σαγιονάρες;
  «καθαρή ενέργεια» Τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής τον έχεις ακουστά;

 7. vromopasokos avatar
  vromopasokos 20/10/2008 21:44:32

  Το 7, για τους δανειολήπτες, είναι ανεφαρμοστο;
  Λοιπόν ή "ειδικός σχολιαστής" είναι παράλληλα μεγαλοδιευθυντής της Πιστεως΄, της Πειραιώς κλπ. και προστατεύει τα αφεντικά του ή δεν ξέρει τί του γίνεται και που πατάει.
  Ευχαρίστως να μας πει σε ΠΟΙΑ συγκεκριμένα σημεία η πρόταση ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες είναι ανεφάρμοστη και να το κουβεντιάσουμε. Γιατί τυχαίνει να έχουμε δουλέψει σε τμήμα καθυστερήσεων τράπεζας και ΞΕΡΟΥΜΕ τα όργια που γίνονται σε βάρος των δανειοληπτών. Ξέρουμε επίσης γιατί κάποιες Τράπεζες θεωρούν κάποια μέτρα ανεδαφικά...

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2008 21:53:44

  καλέ μου άνθρωπε 9:44, και μένε μου αρέσει να μου συγχωρούν τα λάθη μου. Και εγώ πιστέυω στον Αγιο Βασίλη. Λυπάμαι πολύ περισσότερο από εσένα τους δυσμοιρους που βρέθηκαν σε ανάγκη, πίστεψαν το παραμύθι και έχαψαν το δόλωμα.

  Παληκάρι μου, μπορώ να σου περιγράψω όργια σε βάρος δανειοληπτών, στημένα δάνεια με σκοπό να μοιραστούν υπάλληλοι και κοράκια τις εμπράγματες, να σου δημιουργήσω ναυτία.

  Η απάτη δεν διορθώνεται με ευχολόγια. Η έλειψη παιδείας δεν διορθώνεται με άφεση αμαρτιών. Η Καρτεσιανή γεωμετρία και ο ανατοκισμός δεν αλλάζουν σε αυτόν τον μάταιο κόσμο.

  Να δώσω ένα ελαφρυντικό στις οικονομικές προτάσεις του Πασόκ; Απευθύνονται σε φοβισμένους αποχαυνωμένους καταναλωτές προϊόντων αμφίβολης ποιότητας και σπεκουλαδόρους με δανεικά (και κατά προτίμηση αγύριστα).

  Και παρακαλώ μην βρίζεις, δεν δουλέυω στην Πίστεως και την Πειραιώς (και νάσαι καλά που θυμήθηκες το όνομα... λέω «Πίστεως» και με κοιτάνε στραβά...)

 9. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 20/10/2008 21:55:50

  Δηλάδή ότι ακριβώς έκανε το ΠΑΣΟΚ όταν ήταν κυβέρνηση.

 10. vromopasokos avatar
  vromopasokos 20/10/2008 22:15:51

  Τελικά factora μάλλον είχα δίκιο. Ο "ειδικός σχολιαστής" δεν φαίνεται και τόσο ειδικός...


  Είπε κάτι, τον παρακαλάμε να γίνει συγκεκριμένος γιατί πιστεύουμε ότι κάνει λάθος κι αυτός απαντάει σαν τον Τριανταφυλόπουλο με υπαινιγμούς και κρύα αστειάκια.

  Ας πούμε ότι περιμένω ακόμα να μας πει σε ΠΟΙΑ συγκεκριμένα σημεία η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες είναι ανεφάρμοστο.

  Καλή καρδιά σε κάθε περίπτωση

 11. Jiovani avatar
  Jiovani 20/10/2008 22:24:52

  Πράγματι οι προτάσεις δεν δίνουν την εντύπωση σοβαρής επεξεργασίας, ούτε αφήνουν πιθανότητα να είναι μέρος ενός κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο θα εφαρμοστεί από το ΠΑΣΟΚ,
  ΑΛΛΑ
  είναι σε γενικές γραμμές οι προτάσεις-αιτήματα ενός κινήματος ενάντια στην ακρίβεια, που ζητάει να μην πληρώσουν οι φτωχοί τον περιορισμό των κερδών των πλουσίων.

 12. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2008 22:25:54

  αν μου πεις ποιά είναι η καθαρή ενέργεια, θα σου στείλω τις σημειώσεις σας για τα δάνεια.

  αν μου πεις ποιοι είναι οι «ευνοϊκοί όροι για τους μικρομεσαίους» θα σου πω και τι έφαγαν όταν τα έγραψαν

  αν μάλιστα μου πεις ΠΩΣ θα δώσετε ρευστότητα με νόμο, θα σε ευχαριστήσει και ο Αλογοσκούφης.

  Μου είστε λιγότερο αντιασθητικοί από την παρούσα συμμορία, αλλά όχι λιγότερο άσχετοι. Βέβαια εγώ μία ταπεινή ψήφος είμαι, δεν μετράω.

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2008 22:28:41

  ναι Jiovani, αλλά μετά τόσους μήνες δεν θα έπρεπε να έχουν κάτι να πούν; Δεν καταλαβάινω γρι από τα πολιτικά τους αλλά εφημερίδες να διαβάζανε θα είχαν κάτι πιο συγκεκριμένο από το «Τραγουδάω ευτυχισμένος στην βροχή»

 14. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 20/10/2008 22:55:54

  Άσ' τον τρελό στην τρέλα του
  και μη τον συνεφέρεις
  Τι κρύβει μέσα το μυαλό
  ενός τρελού δεν ξέρεις

  Μπορεί να βρει στην τρέλα του
  αυτά που 'χει ποθήσει
  και που δεν αξιώθηκε
  να δει και ν' αποκτήσει

  Βρε άσ' τον τρελό στην τρέλα του
  άσ' τονε στο όνειρό του
  Τον κόσμο αυτό σιχάθηκε
  κι έφτιαξε ένα δικό του

 15. Jiovani avatar
  Jiovani 20/10/2008 23:16:01

  archaeopteryx,συμφωνώ απόλυτα.
  Πίσω από μιά κακή κυβέρνηση, βρίσκεται μιά ακόμη χειρότερη αντιπολίτευση.
  Η διαφορά μου με τους περισσότερους που καταφέρονται εναντίον του ΠΑΣΟΚ και ειδικά αυτούς που ξεκίνησαν από τότε που τα γκάλοπ το δείχνουν πρώτο κόμμα, είναι ότι αυτοί θέλουν το κακό ΠΑΣΟΚ και ει δυνατόν να γίνει χειρότερο, ενώ εγώ θέλω το ακριβώς αντίθετο.
  Με ενοχλεί αφάνταστα ότι το ΠΑΣΟΚ βουλιάζει σε μιά μετριοκρατία και δεν δεσμεύεται για τίποτα, περιμένοντας απλά να πέσει η κακιά κυβέρνηση, όταν γίνει ακόμη πιό ανυπόφορη. Πιέζω προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζω να βρεθούν αρκετοί να κάνουν κάτι ανάλογο, ειδάλλως όσοι βουλιάζουν στην ευφορία της "πρωτιάς" θα απογοητευτούν αρκετά γρήγορα.

 16. DAN avatar
  DAN 20/10/2008 23:29:48

  Archaeopteryx... Έκανες που έκανες την πατάτα και σχολίασες μαλακωδώς τις προτάσεις ένός κόμματος, οι οποίες παρουσιάζονται ως επικεφαλίδες στην προκειμένη περίπτωση, (την ανάπτυξή τους δεν τις ξέρεις), παρεμβαίνεις και συνέχεια - μην πω σαν τι - και προσπαθείς να κάνεις τον έξυπνο... Αποσύρσου αθόρυβα και καλά κρασιά...

 17. miaouth avatar
  miaouth 20/10/2008 23:38:15

  Ο Μπράουν είχε δίκιο. Έδωσε ρευστότητα, αλλά τους πήρε τις μετοχές. Αφού πρώτα έπεσαν. Τα hedge funds το ένοιωσαν, σαν να τους πάτησαν στο σβέρκο. Για μερικά χρόνια δεν θα έχει "ψωμί".
  Αντίθετα, ο Μπούς αγόρασε τα "τοξικά όμόλογα", έδωσε λεφτά, πήρε σκουπίδια. Στην καμπούρα του αμερικανικού λαού (και του Ομπάμα).
  Το κρίσιμο σημείο είναι εκεί. Άν παίρνεις τις μετοχές, και κυρίως πότε, σε ποιά τιμή. Να διευκρινήσει αυτό ο Παπανδρέου. Όποιος ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών, μόνο αυτός μπορεί να κάνει νέα νομοθετική ρύθμιση και να ασκεί αυστηρή εποπτεία.
  Το τραπεζικό σύστημα χρειάζεται ισχυρό σόκ για να αλλάξει τροχιά. Πάλι καπιταλισμός θα είναι αυτό που θα βγεί, θα μου πήτε. Αλλά τουλάχιστο, θα έχουν εξοντωθεί κάμποσα σμήνη ακρίδων και τα υπόλοιπα θα είναι κατσιασμένα και φοβισμένα.
  Τα υπόλοιπα είναι σημαντικά, αλλά υποδεέστερα.
  Καλή και δίκαια θα είναι η (πολιτική) τιμωρία των λαθρεμπόρων αντι-διαπλοκής, που έρχεται. Αλλά από ελπίδα, γενικώς δεν προσφέρεται το είδος. Ως χώρα και νοοτροπία είμαστε επαρχία και μεσοπόλεμος, και δυστυχώς είμαι πιά μεγάλος για να μετακομίσω σε καμμιά Σκανδιναυική χώρα.

 18. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2008 23:39:04

  αποσυρμένος ήμουν...αλλά εκφράζεσαι με συγκινησιακή φόρτιση, και με επανέφερες! Μήπως έχεις εσύ άποψη για «καθαρή ενέργεια»;

 19. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/10/2008 23:45:50

  Αφού ο DAN θέλει σοβαρή συζήτηση, το θέμα το έθεσε ο miaouth άριστα. Υπάρχουν μυαλά στο Πασοκ, που φαντάζονται κρατικοποίηση τραπεζών, κρατικοποίηση ΔΕΚΟ. Κρατικοποίηση στην Ελλάδα σημαίνει κάτι διαφορετικό από ότι στην εκδοχή Μπράουν ή Μπους. Σημαίνει πληρώνουμε εμείς για την αποτυχία του προηγούμενου, και η Κυβέρνηση διαιωνίζεται διορίζοντας πρασινο-μπλε-πορτοκαλείς φρουρούς.

  Επειδή και εγώ, σαν τον Miaouth, είμαι μεγάλος για να μεταναστεύσω, ξανά, με συγωρεί η χάρη σου DAN, βρίζε όσο θές, αλλά σιγά μην δεν ξευτελίσω την ανοησία όταν την βλέπω. Απο εκεί και πέρα, δεν σου λέω τι να ψηφίσεις, ούτε τίποτα.

 20. ABC avatar
  ABC 21/10/2008 00:04:14

  H ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑΣ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΥΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΙΚΑΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ" ΤΡΑΠΕΖΑΣ. η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΟΓΙΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ : ΘΑ! ΘΑ! ΘΑ!. ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΩΡΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΎΚΙ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ. ΜΑΛΛΟΝ ΜΠΛΟΦΑ ΣΕ ΧΑΡΤΟΠΑΙΓΝΙΟ ΘΥΜΙΖΕΙ...

 21. DAN avatar
  DAN 21/10/2008 00:08:22

  Είναι άραγε τόσο δύσκολο να γίνει αποδεκτό το αυτονόητο ? Οι θέσεις ενός κόμματος εκφράζονται από τις αποφάσεις των οργάνων του και το πρόγραμμά του κι όχι από τα λεγόμενα ή τα μυαλά κα΄ποιων μελών ή ακόμα και στελεχών... Ποια σημεία του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία δίνουν το δικαίωμα για απόδοση προθέσεων για κρατικοποιήσεις Τραπεζών ή άλλων επιχειρήσεων ? (Οι ΔΕΚΟ, αν δεν απατώμαι είναι ήδη κρατικές...).
  Ηρεμία και ψυχραιμία... Το ΠΑΣΟΚ αργά μεν, προχωράει κι έρχεται...
  Προσπαθεί να εκφράσει τις σύγχρονες ανάγκες του έλληνα και της Ελλάδας με νέες σύγχρονες προτάσεις και πολιτικές. Δεν υπάρχουν δα, εναλλακτικά στον νεοφιλελευθερισμό και τίποτα στανταρισμένες θέσεις, διεθνώς.
  Προς τι λοιπόν οι αφορισμοί "...δεμ ξέρουν τι λένε..." και "...ευχολόγια.." ?

 22. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/10/2008 07:13:43

  Μακάρι να έρθει το πασόκ ή οποιοδήποτε πασόκ με πολιτική που να βασίζεται σε μέτρο, κοινό νου, λογική και αλήθεια. Αν έρθει το Πασόκ με κούφια λόγια, θα είναι μια από τα ίδια. Ισως να είναι πιο σεμνοι και ταπεινοι, κάτι που θα τους επιβάλει το ταμείο ούτως ή άλλως.

  Μπορούμε να έχουμε κάποιοα αντιστοιχία εξαγγελιών και πραγματικότητας;

  Τώρα η ιδέα που πουλάει είναι της "προστασίας" και του κρατικο-σοσιαλισμού.

 23. Jiovani avatar
  Jiovani 21/10/2008 08:08:45

  Δυστυχώς οι θέσεις ενός κόμματος μόνο από τα προγράμματα δεν εκτίθενται!

  Ο κόσμος έπαψε προ πολλού να πιστεύει σαυτά και αναζητεί το διαχειριστικό προφίλ της μελλοντικής κυβέρνησης στα πρόσωπα που θα την απαρτίσουν και στη βαρύτητα - αξιοπιστία κλπ που έχουν ή δεν έχουν.

  Τη στιγμή που ο Μπους έγινε κρατικο-καπιταλι[η]στής, δεν αντιλαμβάνομαι πως θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ σήμερα να μην ενδώσει στον πειρασμό...

  Φυσικά οι ΔΕΚΟ δεν ξαναγυρίζουν στο κράτος, παρά μόνο σε μία περίπτωση: Αν τις φουντάρουν οι ιδιώτες που τις πήραν από τη ΝΔ!

 24. Helmut avatar
  Helmut 21/10/2008 10:21:54

  Καλά τα 7 μέτρα του ΠΑΣΟΚ (που στην ουσία είναι 3,5) αλλά δεν βλέπω πουθενά τα πραγματικά μέτρα που θα θωρακίσουν την Ελληνική οικονομία.

  Δεν βλέπω μέτρα για τους εφοπλιστές που βλέπουν τα ναύλα των βαποριών τους να καταρρέουν και μειώνεται ραγδαία το εισόδημα τους...

  Δεν βλέπω μέτρα για τους καημένους μεγαλοδικηγόρους που βαράνε μύγες περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο μπας και γίνει κανένα "deal"

  Δεν βλέπω μέτρα για ανακούφιση των κληρικών των μονών Βατοπεδίου και Τοπλού που πλήττονται από την πτώση των τιμών ακινήτων και δυσκολεύονται να πάρουν δάνεια για να χρηματοδοτήσουν τα αναπτυξιακά τους προγράμματα λόγω της πιστωτικής κρίσης.

  Δεν βλέπω μέτρα επιδότησης Cayenne με άτοκες δόσεις και επιδότηση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για να ανακάμψει η κατανάλωση.

  Δεν βλέπω άμεσες άδειες ανέγερσης 10 HyperMalls 120.000 τετραγωνικών μέτρων το καθένα ώστε να δημιουργηθούν δεκάδες θέσεις εργασίας σε Zara, Starbucks και Village.

  Μόνο έτσι θα σωθούμε κύριοι. Ο ΦΠΑ των αγροτών μας μάρανε...

 25. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 21/10/2008 11:24:08

  Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ' όσο νομίζουν στο Πασόκ και ορισμένοι σχολιαστές .

  Η οικονομία της χώρας περιλαμβάνει κάποιες :

  1) κάποιες Δεκο 2) κάποιες τράπεζες 3) κάποιες εταιρείες που ζουν με κρατικές δουλειές 4) κάποιες πολυεθνικές και 5) οικοδομή . Τέλος .

  Αυτή είναι η οικονομία της χώρας . Αγρότες , υπηρεσίες κτλ είναι για συμπλήρωμα πολύ μικρό .

  Όταν λοιπόν το Χ.Α απαρτίζεται κατά 40% από τράπεζες τι περιμένετε να κάνουν οι πολιτικοί ?

  Η οικονομία που συζητάτε ΔΕΝ υφίσταται στην Ελλάδα , χαλαρώστε με τα μέτρα Μπράουν .

  Όντως για την Μεγάλη Βρετανία ήταν σωτήρια αλλά εδώ είναι Βαλκάνια για να μη πω τίποτα χειρότερο .

 26. Helmut avatar
  Helmut 21/10/2008 13:12:34

  @ greekpoliticalreview:

  Ε, βάλε και τον τουρισμό και τη ναυτιλία (αν και τα περισσότερα χρήματα που βγαίνουν από αυτή δεν τα βλέπει η Ελληνική οικονομία ούτε με κιάλια).

 27. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 21/10/2008 15:08:43

  Ναι σωστός για τουρισμό (για ναυτιλία τα είπες όλα) , αλλά και πάλι οικονομία δεν φτιάχνουν όλα αυτά μαζί έτσι όπως την εννοούν οι ξένοι οικονομολόγοι .

 28. Jiovani avatar
  Jiovani 21/10/2008 18:18:25

  Τα διυλιστήρια & τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών τις ξεχάσατε;

 29. hiong avatar
  hiong 21/10/2008 19:44:06

  Θα ήθελα να μπορούσα να διαφωνήσω με τον archaeopteryx ως πασόκος που είμαι αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Το ΠΑΣΟΚ απέχει πολύ από το να γίνει συγκεκριμένο. Ακόμα και η ανάλυση των προτάσεών του (επικεφαλίδων) βρίθει από γενικότητες, κλισέ και αοριστολογίες. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικός για να το καταλάβει. Στοιχειώδη κρίση αρκεί να διαθέτει. Κρίμα, γιατί η παρούσα συγκυρία αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία υπέρβαση, μία ριζοσπαστική αλλαγή στους οικονομικούς και πολιτικούς μας θεσμούς που θα κάνει την κοινωνία μας πιο δημοκρατική και πιο δίκαιη. Φοβάμαι όμως πως ενώ η κοινωνία είναι έτοιμη, ο πνευματικός κόσμος (εντός και εκτός) πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι απελπιστικά μαλθακός και συμβιβασμένος. ΚΑι ενώ η βενζίνη έχει χυθεί για να πάρουν όλα φωτιά, λείπει η πνευματική σπίθα.

 30. hiong avatar
  hiong 21/10/2008 19:52:50

  Για να μη μιλήσω καλύτερα για το πνευματικό επίπεδο του πολιτικού μας κόσμου...

 31. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 21/10/2008 20:14:55

  @hiong, δεν σου κρύβω ότι είχα ελπίδες ότι ο ΓΑΠ θα έφευγε μπροστά. Ασχετα από τι λένε οι «αντίπαλοί» του, μου έχει κάνει καλή εντύπωση και αυτός και οι θέσεις μερικών του περιβάλλοντός του (έχει και μερικούς που δεν καταλαβαίνω αλλά δεν βαριέσαι). Αλλά...

  Συμφωνώ ότι η παρούσα συγκυρία είναι ευκαιρία για φυγή προς τα μπρός, αλλά προφανώς ο κόσμος άλλα θέλει. Συγγνώμη, δεν πάει να πει ότι μου αρέσουν κιόλας.

 32. hiong avatar
  hiong 21/10/2008 21:18:39

  και εγώ τον πίστεψα τον ΓΑΠ και εξακολουθώ να τον πιστεύω. Πιστεύω στις αρχές του και κυρίως στην ποιότητά του ως πολιτικού και ως ανθρώπου. Αυτή είναι η παρακαταθήκη που του άφησε η οικογένειά του. Δεν είναι "νεόπλουτος" της πολιτικής αλλά "αριστοκράτης". Καταλαβαίνεις μάλλον τι εννοώ. Αυτό στο οποίο πάσχει όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην χώρα μας είναι κατάθεση μίας συνολικής πρότασης εφαρμόσιμης στην Ελλάδα. Προσαρμοσμένης στις ελληνικές ιδιοτυπίες και ιδιαιτερότητες. Για να γίνει αυτό απαιτείται βαθιά γνώση της ιστορίας της χώρας μας και των θεσμών της. Απαιτείται αντίληψη και συγκρότηση. Πολιτική και επιστημονική. Χρειάζεται να επανέλθουν οι κοινωνικές επιστήμες και η κοινωνική έρευνα στο προσκήνιο. ΚΑι αλήθεια τι θέλει ο κόσμος; Ποιος θα μας το πει αυτό; Οι εταιρείες δημοσκοπήσεως και οι ειδικοί επί της πολιτικής επικοινωνίας; Ποιος είναι αυτός ο κόσμος; Πώς εκφράζεται η γνώμη του; Η συγκυρία είναι θετική για φυγή προς τα εμπρός γιατί περισσότερο ίσως από ποτέ έχουν χαλαρώσει οι παραδοσιακοί εκείνοι παράγοντες που διαμόρφωναν τις πολιτικές ταυτότητες στη χώρα μας.
  Παράγοντες με βαθιές ιστορικές ρίζες. Και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία η σημερινή συγκυρία, ο "κόσμος" να αρχίσει να διαμορφώνει την πολιτική του ταυτότητα με βάση την κοινωνική του ταυτότητα. Απλά, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι λείπουν οι προϋποθέσεις για τη διαμόρφωση ενός πνευματικού κινήματος που να αποτελέσει τη σπίθα κοινωνικών εξελίξεων. Για τα κόμματα δεν το συζητάω. Πλέον ως δομή, ως οργάνωση αλλά κυρίως ως θεσμοί παραγωγής πολιτικής σκέψης έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.