#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/10/2008 16:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επτά λέξεις αρκούν στην περίπτωση Ρουσόπουλου

Δεν είμαι κολλημένος σε κάποια καρέκλα» δήλωσε σήμερα ο κ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στο briefing σε ερώτηση αν προτίθεται να παραιτηθεί για να διευκολύνει τον Πρωθυπουργό. Έτσι, τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ έσπευσαν να μεταδώσουν αμέσως ότι αυτό «διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος».  

Δηλαδή προς τα πού το διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Προς το λαό που τον έχει γραμμένο στα τεφτέρια που μετράει τα τελευταία ευρώ του;  Προς την αντιπολίτευση που ζητάει την παραίτησή του; Προς τη ΝΔ που είναι όλη εναντίον του; Ή προς τον Πρωθυπουργό, ως άλλος Εφραίμ, που όπως είδαμε προηγουμένως λέει «σταυρώστε με, αλλά θα σας πάρω μαζί μου»;

Προσπαθεί μήπως να μας πει,  ακόμα κι αυτήν την ώρα που δυο έντιμοι δικαστικοί χαστουκίζουν μια ολόκληρη κυβέρνηση για τις ανεπίτρεπτες προσπάθειες φίμωσης μιας υπόθεσης στην οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος, ότι «τον κρατά ο Καραμανλής στην θέση του» επειδή του είναι απαραίτητος. Τα ίδια που λέει και στους εκδότες που συναντά τις τελευταίες ημέρες; Τα ίδια που έλεγε και η ανεπανάληπτη σύζυγος του στο πλευρό του κ. Χατζηνικολάου («εκλογές δεν γίνονται χωρίς τον Θόδωρο»);

Είναι πράγματι ακατανόητα για τον απλό Έλληνα πολίτη αυτά που συμβαίνουν. Μια ολόκληρη παράταξη να ζητά την παραίτησή του κι αυτός να παραμένει γαντζωμένος σε μια εξουσία που παρασύρεται μαζί του στον γκρεμό.

Αλλά και στην Ζιμπάμπουε να ζούσαμε, οποιοσδήποτε υπουργός είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση και η τύχη της κυβέρνησης κρεμόταν από τον ίδιο, θα είχε την ελάχιστη γενναιότητα να στείλει μια επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό της χώρας, μετα εξής απλά λόγια: «Θέτω την παραίτησή μου στην διάθεσή σας».

Αρκούν επτά λέξεις. Όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού και εκ του πονηρού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 14/10/2008 16:52:23

  Φεύγει ο Ρουσόπουλος, φεύγει κι΄ ο Καραμανλής. Εκεί τα φέρανε τα πράγματα οι δυό τους. Και μάλλον φεύγει και η Νέα Δημοκρατία.

 2. kioles avatar
  kioles 14/10/2008 16:57:38

  Ο δειλοs ψαχνει παντα να βρει τροπουs να ξεφυγει απ το χρεοs του.Δειξε οτι δεν εισαι ΔΕΙΛΟΣ και ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ

 3. Μ. avatar
  Μ. 14/10/2008 17:01:25

  ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΤΑΙ THN ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΕΚΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΧΗ "ΑΧΑΜΝΑ" ΚΑΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ,ΕΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

 4. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 14/10/2008 17:02:20

  Προσοχή.
  Στο αυθεντικό έγγραφο της παραίτησης των δύο δικαστών, έχει σβηστεί μέρος του κειμένου που αντιστοιχεί περίπου σε 21 η 22 χαρακτήρες, και έχει προστεθεί χειρόγραφα η λέξη "Υφυπουργών". Ομως με την ίδια γραμματοσειρά χωράει ανέτως να γραφεί "Υπουργών & Υφυπουργών".
  Λέτε ;

 5. Διαπορών avatar
  Διαπορών 14/10/2008 17:03:44

  Απορώ:
  1. Πως δεν γίνεται αντιληπτό από πολλούς στη χώρα (σ.σ. κυρίως στα ΜΜΕ) ότι ο Καραμανλής κρατά τον Ρουσόπουλο.
  2. Δεν κατάλαβα γιατί το ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται για την παραίτηση των δύο δικαστικών.
  Δεν είχαν ενημερωθεί ότι οι δύο δικαστικοί ήθελαν να παραπέμψουν την υπόθεση στη Βουλή διότι διαπίστωσαν ευθύνες μόνο "υφυπουργών".
  Δηλαδή Δρυ, Φωτιάδη και Δούκα. (σ.σ. δεν έχει σημασία αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα για Δρυ και Φωτιάδη οι δύο εισαγγελείς δεν ερεύνησαν την παραγραφή).
  Φοβάμαι ότι το ΠΑΣΟΚ έπεσε σε στημένη ΛΟΥΜΠΑ.
  Δεν μιλάω τυχαία.

 6. Swell avatar
  Swell 14/10/2008 17:19:20

  Ψέμματα λέει. Είναι κολλημένος στον κύριό του. Ή ο κύριός του σ' αυτόν. Όπως ακριβώς ο Ραν-ταν-πλαν.

 7. χχχ avatar
  χχχ 14/10/2008 17:19:43

  Κοιτα να δεις που υπάρχουν ακομη δικαστές στην αθήνα!

  Τους καλώ να κεφαλαιοποιήσουν τη θαρραλέα τους στάση και να κατέβουν στο πολιτικό στίβο.

  Εάν η βουλή φιλοξενήσει περισσότερους τέτοιους ανθρώπους θα μειωθούν τα φρόκαλα τύπου νατάσας ράγιου και καλοντυμένου μηδεν τύπου αβραμόπουλου.

 8. Factorx avatar
  Factorx 14/10/2008 17:26:08

  ΜΠΡΑΒΟ ΓΑΙΔΑΡΕ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑ

 9. nas avatar
  nas 14/10/2008 17:26:57

  @1: αν και... "γαιδαρος" είσαι ευγενής, πλην όμως ακριβέστατος και εύστοχος: "Φεύγει ο Ρουσόπουλος, φεύγει κι΄ ο Καραμανλής". δύσκολο μεν, απαξιωτικό δε και σκληρό για ένα Καραμανλή που συνέδεσε την τύχη του με ένα απλό άνθρωπο που δεν είχε την κουλτούρα των πλούσιων, δηλαδή του "κλέπτειν αξιοπρεπως"... διότι εμείς αγαπητέ οι απλοί πολίτες όταν μας δώσουν τέτοια θέση, γινόμαστε γάϊδαροι και δεν λογαριάζουμε τίποτα μπροστά στο κόμπλεξ που διαφεντεύει τη μίζερη ζωή μας...

 10. ακακιος avatar
  ακακιος 14/10/2008 17:56:48

  factor Δεν είναι σχόλιο του γαιδάρου είναι δικό μου στο προηγούμενο post με τίτλο "τους στέλνει αδιάβαστους ο Εφραιμ". Για να είμαστε δίκαιοι!!!

 11. ακακιος avatar
  ακακιος 14/10/2008 18:00:59

  # ακακιος Says:
  October 14th, 2008 at 4:46 pm

  Δείτε την επιστολή παραίτησης των δικαστών. Όλη η επιστολή είναι γραμμένη σε υπολογιστή. Στην πρώτη σελίδα διαγράφεται μια λέξη και γράφεται χειρόγραφα. Η λέξη αυτή είναι “Υφυπουργών”. Στη δεύτερη σελίδα μιλά για πράξεις ή παραλείψεις μελών της κυβερνήσεως ΚΑΙ Υφυπουργών. Τα συμπεράσματα δικά σας.

  # γάιδαρος Says:
  October 14th, 2008 at 5:02 pm

  Προσοχή.
  Στο αυθεντικό έγγραφο της παραίτησης των δύο δικαστών, έχει σβηστεί μέρος του κειμένου που αντιστοιχεί περίπου σε 21 η 22 χαρακτήρες, και έχει προστεθεί χειρόγραφα η λέξη “Υφυπουργών”. Ομως με την ίδια γραμματοσειρά χωράει ανέτως να γραφεί “Υπουργών & Υφυπουργών”.
  Λέτε ;
  Για του λόγου το αληθές!

 12. ΜΙΧΑΛΗΣ Σ avatar
  ΜΙΧΑΛΗΣ Σ 14/10/2008 18:23:57

  Όταν η υπόθεση «των ομολόγων» και της «SIEMENS» οδηγούνται στην διαλεύκανση η κυβέρνηση αποφασίζει την κατάργηση της Ανεξάρτητης αρχής για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος και την απομάκρυνση του Κου Ζορμπά, ο οποίος χαρακτηρίζεται και από «κύκλους» ως δύστροπος, αναποτελεσματικός απρόβλεπτος και κυκλοθυμικός.
  Όταν η υπόθεση «Βατοπεδίου» σκοντάφτει σε ευθύνες υφυπουργών τότε προκύπτει και η ανάγκη συντονισμού των εισαγγελέων με την παρουσία «συντονιστή». Βέβαια κάτι που δεν είχε υπολογιστεί ήταν η αξιοπρέπεια των δικαστικών που δήλωσαν παραίτηση. Ίσως ο όρος «παραίτηση για λόγους αξιοπρέπειας» είναι άγνωστος για τους εμπνευστές της υπόθεσης αυτής.

 13. Factorx avatar
  Factorx 14/10/2008 18:37:53

  AKAKIE, Εχεις δίκαιο. Το σωστό όμως θα ηταν να πουμε οτι ειναι επιτυχία κυρίως του ΜΠΛΟΓΚ

 14. ακακιος avatar
  ακακιος 14/10/2008 19:05:18

  Factor!
  Δεν διεκδικώ τίποτα. Ούτε επιτυχία ούτε προβολή. Έκανα μια παρατήρηση μόνο. Σο θέμα τώρα.
  Είναι περίεργο, σε ένα δημόσιο έγγραφο, που μπορεί εύκολα να διορθωθεί και να ξαναεκτυπωθεί, να υπάρχει διόρθωση χειρόγραφη στην πιό σημαντική λέξη του κειμένου.
  Σκεφτείται μόνο χρονικά πότε μπορεί να έγινε αυτή η διόρθωση.
  Πριν τις υπογραφές αδυνατώ να το καταλάβω, διότι δύο δικαστικοί λειτουργοί αυτού του επιπέδου, που αποφασίζουν γενναία να τινάξουν την καριέρα τους στον αέρα δεν θα το πρόσεχαν, σε ένα κορυφαίο κείμενο της καριέρας τους, αν οχι το κορυφαίο ενός δημόσιου λειτουργού, όπως είναι η επιστολή παραίτησης κάποιου.
  Μετά τις υπογραφές. Τότε τίθεται το ερώτημα εάν έγινε εν γνώσει των δικαστών. Εαν έγινε εν γνώσει των γιατί δεν απαίτησαν να ξαναγραφτεί? Πιέστηκαν? Αν έγινε εν αγνοία τους τίθεται άλλο ζήτημα. Πιστεύω πολύ σοβαρότερο και θα αποδειχθεί εν καιρώ....

 15. potamiotis avatar
  potamiotis 14/10/2008 19:42:08

  ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΘΟΔΩΡΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΔΕΞΙΟΥΛΗΔΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΤΣΑΦΕΡΗΣ Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ ΒΙΝΤΕΟ ΟΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΣ ΝΠΜΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥΛΗ?Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΣΟ ΧΑΪΒΑΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ,ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ,Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ Θ ΑΝΑΤΗΛΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...

 16. Robin Hood avatar
  Robin Hood 14/10/2008 20:45:24

  Απλά είναι τα πράγματα:
  Ο Ρουσόπουλος εκτελεί εντολές.
  Ο εντοπισμός του προβλήματος κυρίως στο Ρουσόπουλο είναι η γραμμή Καρατζαφέρη (να δώσουμε ένα δεκανίκι στην "καλή", "λαικοδεξιά" ΝΔ).
  Αυτό, πολιτικά ήταν από τη αρχή λάθος, τώρα είναι εντελώς, μα ενετελώς ξεπερασμένο.
  Το ερείπιο πιά δεν μεταρρυθμίζεται, ούτε καθαρίζεται, η ανατροπή είναι μονόδρομος. Το κακό όμως είναι ότι δεν αντέχει μέχρι την άνοιξη και οι εκλογές θα γίνουν εν μέσω οικονομικής κρίσης.

 17. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/10/2008 23:11:42

  και δεν θα είναι συμβατική οικονομική κρίση...έχουμε μπλέξει

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.