#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2010 20:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εποχές ... ποτοαπαγόρευσηςΗ αύξηση των έμμεσων φόρων στα ποτά θα επιφέρει «αντίθετα αποτελέσματα» απ' αυτά που προσδοκά η κυβέρνηση, σε επίπεδο κρατικών εσόδων, εκτιμά η Ένωση Εταιρειών Αλκοολούχων Ποτών.Η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι κατανοεί πως η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο και ότι χρειάζονται μέτρα που να συμβάλλουν στις ανάγκες αύξησης των κρατικών εσόδων. Ωστόσο, επισημαίνει, «η λήψη μέτρων χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη όλων των παραμέτρων και διαβούλευση με την αγορά και τους κοινωνικούς εταίρους μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές καταστάσεις».

Ειδικότερα, στην περίπτωση αύξησης του φόρου, «θα παρατηρηθεί περαιτέρω δραματική μείωση των πωλήσεων με άμεση επίπτωση στα έσοδα από τον ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος στο σύνολο της αλυσίδας προς τον καταναλωτή», ενώ, ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Ένωση, δημιουργούνται οι συνθήκες για:

1) αύξηση του λαθρεμπορίου και της νοθείας,

2) μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, καθώς οι ανταγωνιστικές τουριστικά (Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρος) χώρες έχουν πολύ χαμηλότερο έμμεσο φόρο στα ποτά,

3) δημιουργία πληθωριστικών τάσεων, καθότι άμεση συνέπεια της αύξησης τιμών στα αλκοολούχα ποτά είναι ότι συμπαρασύρουν σε αύξηση όλα τα είδη των κέντρων επιτόπιας κατανάλωσης, όπως καφέ και αναψυκτικά.

Σύμφωνα με την Ένωση, η αύξηση του φόρου αποτελεί αδικία προς τον καταναλωτή, αλλά και προς έναν κλάδο που «ήδη επιβαρύνεται από πολύ υψηλή φορολογία». Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ήδη καταβάλλεται 82% του φόρου για αξία πωλήσεων που αντιστοιχεί στο 19% του συνόλου των αλκοολούχων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/01/2010 20:28:53

  Κάποτε θα το καταλάβει η Κυβέρνηση

  Η φορολόγηση έχει νόημα όταν είναι λογική. Από ένα σημείο και πέρα, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ.

  Με αφήνει μάλλον αδιάφορο ο συμπαθής κλάδος των ποτών και των τσιγάρων. Αλλά το μήνυμα είναι ιδιο. Αυξήστε την φορολογία αρκετά και ο κόσμος ή δεν θα πίνει ή θα πίνει λαθραία (όπως καπνίζει λαθραία).

  Απαγορεύατε κάποτε το συναλλαγμα και τι είχατε πετύχει; Βιομηχανία δημιουργίας γκαζόν και αποστολής στην Ελβετία! Τι δουλειά έκαναν οι χρηματιστές πριν τον Σημίτη; Γκαζόν και λίρες!

  Αυξήστε τον φόρο εισοδήματος και τι θα κάνω; Ή δεν θα δουλέυω ή θα φοροδιαφέυγω.

  Δεν έγινα επαναστάτης στα καλά καθούμενα, αλλά φωνάζω «ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» μπας και καταλάβουν οι φωστήρες, ότι μειώνοντας τον συντελεστή, μειώνουν το κίνητρο για φοροδιαφυγή. Αυξάνοντας τον ΦΠΑ, αυξάνουν την φοροδιαφυγή.

  Κάθε φυλλάδα οικονομικών λέει ότι σε ύφεση ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ. Ξέρω έχουμε χρέος. Πάρτε το απόφαση. Μερικοί παράγουν στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι είναι κρατικοδίαιτοι, και οι ορδες των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων είναι άνεργοι. ΜΗΝ μπείτε στο πειρασμό να σκοτώσετε αυτούς που παράγουν, θα μείνετε μόνο με τους υπόλοιπους.

  Μειώστε τα έξοδα, ΚΟΨΤΕ εντελώς τους κρατικοδίαιτους, ελαφρύνετε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, περιορίστε τους εαυτούς σας. Όσο για τους διορισμένους ΑΝΕΡΓΟΥΣ, αλλάξτε το Σύνταγμα και βάλτε τους σε ταμείο ανεργείας. Όχι ότι δεν τους λυπάμαι, αλλά δεν είναι συναισθηματικό το θέμα είναι θέμα εθνικής επιβίωσης.

  Καλύτερα να σας τα λέω εγώ, παρά η ΕΕ ή το ΔΝΤ.

  • Γυναίκα του Καίσαρα avatar
   Γυναίκα του Καίσαρα @ archaeopteryx 07/01/2010 21:13:37

   Oρθές επισημάνσεις και μόνον μία διόρθωση: Προφανώς με τους " διορισμένους άνεργους" εννοείς μάλλον τους αργόμισθους ή άεργους

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Γυναίκα του Καίσαρα 07/01/2010 21:21:57

    εννοώ αυτούς, που φυσιολογικά δεν θα κάθονταν σε καρέκλα του Δημοσίου ή του Δήμου, και εκεί που κάθονται απλά πιάνουν χώρο, ή αν είναι έξυπνοι εκβιάζουν τους ...περαστικούς. Αυτοί θα έπρεπε να κάνουν κάτι άλλο, να δουλεύουν τα χορτοκοπτικά, να πουλάνε μαντηλάκια στα φανάρια, ή να φυτεύουν ραπανάκια στα χωριά τους (και να μην τους πληρώνω εγώ -- ή αν τους πληρώνω να λέγεται «ταμείο ανεργίας» )

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ archaeopteryx 07/01/2010 22:29:42

   Μειώστε τα έξοδα.... μα τα έξοδα φίλε μου είναι οι δουλειές που επιφέρουν μίζες και μεταλλάσσονται σε προμήθειες.

   Στο έχω πει πολλές φορές, νομίζεις ότι το πρόβλημα είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι;
   Γνωρίζεις ότι ως ποσοστό του ενεργού πληθυσμού είναι μικρότερο από την Αυστρία ή την Νορβηγία;
   Υπάρχουν ανίκανοι Δ Υπάλληλοι και άχρηστοι, το πρόβλημα με τις άλλες χώρες είναι ότι δεν μπορείς να τους διώξεις γιατί έχουν πολιτικό νταβατζή όπως και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας για τις υποθέσεις τους.
   Υπάρχουν εφοριακοί πχ που τα πιάνουν αλλά και εφοριακοί που δέχονται εντολές να μην ελέγχουν τον Μήτσο ή τον Κίτσο, όπως και κάθε ιδιωτικός μισθωτός υπακούν στο αφεντικό.
   Αυτή την στιγμή υπάρχουν 550,000 ΔΥ (δεν υπολογίζω στρατό και σώματα ασφαλείας)
   Αν μειωθούν κατά 140,000 (οι γυναίκες πχ με το ασφαλιστικό) τι θα γίνει;
   -Δεν θα στοιχίζει 100 φορές πάνω το χιλιόμετρο;
   -Δεν θα κάνουμε ΑΠΕ;
   -Θα φιλοτιμηθεί ο ιδιωτικός τομέας και θα αποδίδει τον ΦΠΑ;
   -Δεν θα έχουμε 20,000,000,000 μαύρα;
   -Δεν θα πάρουμε φρεγάτες, αεροπλάνα, γάζες για τα νοσοκομεία σε δεκαπλάσια τιμή;

   Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλη η χώρα είναι σάπια γιατί σάπιοι είμαστε εμείς.
   Το Δημόσιο πχ αλλάξει αύριο αλλά τι θα γίνει με αυθαίρετα, όλα τα κιλά όλα τα λεφτά, εκπαίδευση κλπ
   Δεν πειράζουν το Δημόσιο γιατί το χρησιμοποιούν ως άλλοθι, είναι ο κακός δράκος του παραμυθιού.
   Η έλλειψη πολιτικής βούλησης (ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ) για αλλαγές, γιατί οι αλλαγές πρέπει να αρχίσουν από τις τσέπες τους και από τα πορτοφόλια του κύκλου τους, δημιουργεί δράκους: δημόσιους υπαλλήλους, αύριο αγρότες, μεθαύριο οδηγούς ταχι ή ιατρούς κλπ
   Οπότε καληνύχτα Ελλάδα, πονάει αλλά πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 07/01/2010 22:43:54

    όχι, τα έξοδα δεν είναι οι υπάλληλοι. Τα έξοδα είναι διαδικασίες, δομές, και τα «εργα» και οι προμήθειες. Αλλά δεν γίνεται κότα και αυγό;

    Τους κρατικοδίαιτους να μειώσουν. ΤΙ ΝΑ ΠΩ; Βλέπω το αγγούρι να έρχεται. Αλλά αν έχω επιλογή, κόβω ΑΠΕ (άντε μου ξέφυγε και περιμένουν οι εργολάβοι...)

    Χωρίς πλάκα, ούτε στον ιδιωτικό τομέα μπορείς εύκολα να μειώσεις, συνηθως μειώνεις αυτούς που θα πάρουν σύνταξη σε μια εβδομάδα, τους ετοιμοθάνατους, αυτούς που θέλουν να φύγουν κλπ. Δεν είναι μόνο του δημοσίου το πρόβλημα, ούτε λύνεται εύκολα. Απλά στον ιδιωτικό, αν το πάρεις απόφαση το κάνεις... downsizing.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 07/01/2010 22:51:52

  Άρα θα πρέπει όπως σου είπα να αρχίσουν από τις τσέπες τους τις τσέπες των αφεντικών τους και τις τσέπες των φίλων....δύσκολο οπότε απίθανο να γίνει...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Ιθαγενής 07/01/2010 23:09:13

   «τις τσέπες τους τις τσέπες των αφεντικών τους και τις τσέπες των φίλων….δύσκολο οπότε απίθανο να γίνει…»

   εξαιρετική διατύπωση... θα την καταχωρήσω :-)

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ archaeopteryx 07/01/2010 23:57:04

    Αυτοί ακριβώς είναι οι κρατικοδίαιτοι.

    Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι κανονικοί, είναι λιγότερο κρατικοδίαιτοι. Το θέμα είναι να βρουν σοβαρή δουλειά να κάνουν και να μην ασχολούνται μόνον με διαδικασίες που υπάρχουν για να υπάρχουν. Ας ελέγξουν την τήρηση της πραγματικής νομιμότητας, όχι των διαδικασιών. Να υλοποιηθεί το "μη γραφειοκρατικό, εθνικό κράτος δικαίου", που διακήρυξε ο Σαμαράς. Σας το λέω, φίλοι, αν υλοποιηθεί αυτό, αυτομάτως όλα θα στρώσουν. Είναι το κλειδί για την κακοδαιμονία μας και ούτε το καταλαβαίνουμε.

    • (Α)θανάσης avatar
     (Α)θανάσης @ Επώνυμος 08/01/2010 00:01:31

     Τίποτε δεν στρώνει "αυτομάτως", δηλ. από μόνο του.
     Για ξαναάκου το "Κωλοέλληνες" του Νιόνιου, και δες τι πρέπει να αλλάξει για να αλλάξουν όλα "αυτομάτως¨.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.