08/03/2010 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Εποχές Κουτσόγιωργα θυμίζει η κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε σήμερα ότι σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που απαιτείται ομοψυχία και εθνική συνεννόηση, σε μια περίοδο όπου ο Πρόεδρος της Ν.Δ. βγαίνει στο εξωτερικό, φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και στηρίζει τον τόπο για να βγει από την κρίση, η κυβέρνηση θυμίζει στο εσωτερικό της χώρας, τις χειρότερες μορφές του ΠΑΣΟΚικού κομματισμού. Μετά την επέλαση του κομματισμού και τις μισαλλοδοξίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τις αθρόες αποστρατείες άξιων στελεχών, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας, η κυβέρνηση στρέφεται τώρα κατά των λειτουργών και των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, που επέλεξαν να μην ανήκουν στις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ως Νέα Δημοκρατία, θέλουμε να καταγγείλουμε τη διαδικασία, με την οποία η κυβέρνηση επιλέγει να φέρει στη Βουλή από σήμερα, προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργού Εξωτερικών, κ. Ραγκούση, με το οποίο επιχειρείται η πλήρης κομματική άλωση της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι απαράδεκτο μέσα σε πέντε μήνες, το ΠΑΣΟΚ να έχει κάνει κατάχρηση, σε τέτοιο βαθμό, των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής περί κατεπείγοντος χαρακτήρα νομοσχεδίων. Αν δεν κάνω λάθος, είναι το τέταρτο ή το πέμπτο νομοσχέδιο που έρχεται μ’ αυτή τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να προκαλεί την κοινή γνώμη, αλλά να προκαλούνται και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Ως Νέα Δημοκρατία, θέλουμε να καταγγείλουμε και τη διαδικασία, που ακολουθείται στο  συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Το κάνουμε από εδώ, από αυτό το βήμα της ενημέρωσης, θα το κάνουν ήδη σε λίγη ώρα που θα αρχίσει η συζήτηση στην οικεία Επιτροπή και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Θέλω να τονίσω ότι με το νομοσχέδιο Ραγκούση θα οδηγηθούμε σε πλήρη καταρράκωση κάθε έννοιας αξιοκρατίας και σωστής αξιολόγησης στην Ελληνική δημόσια διοίκηση. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε λόγο να συντάξει ένα νέο νομοσχέδιο, όπως αυτό, που κατετέθη εσπευσμένα την περασμένη Παρασκευή από τον υπουργό Εσωτερικών. Με τους ίδιους στόχους και με το ίδιο περιεχόμενο μπορούσε να επαναφέρει σε δράση το νομοσχέδιο, το οποίο είχε καταθέσει, λίγο μετά το 1981, ο Μ. Κουτσόγιωργας, με το οποίο το ΠΑΣΟΚ αποπειράθηκε και πέτυχε να αλώσει κομματικά την Ελληνική δημόσια διοίκηση. Δυστυχώς, με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου Ραγκούση το κυβερνών κόμμα, με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου, δείχνει ότι, ακόμη και σε στιγμές που απαιτείται συνεννόηση, συναίνεση, ομοψυχία, σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων, επιμένει σε πρακτικές κομματικής μισαλλοδοξίας της περασμένης 20ετίας, των περασμένων 20 και 30 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 08/03/2010 16:45:57

  Συγγνώμη γιά το εκτός θέματος, αλλά επίσημη ανακοίνωση από τη ΝΔ, αναφέρει "το κυβερνΩν κόμμα";

  • 2Μ avatar
   @ Αρράκις الراقص 09/03/2010 10:33:09

   Το κυβερνά+ον κόμμα : το κυβερνών κόμμα

   Το "κυβερνών" γραμματικά είναι μετοχή ενεστώτα,γένους ουδετέρου.

   Mε βάση την "παλιά"γραμματική,στα συνηρημένα ρήματα σε -άω
   (π χ κυβερνά-ω)γίνεται συναίρεση του χαρακτήρα α του θέματος
   με το επόμενο φωνήεν ο (της κατάληξης -ον) , σε Ω

   Σε αναλογία και "η κυβερνΩσα παράταξη"

   κυβερνά+ουσα παράταξη (α+ουσα),κυβερνΏσα παράταξη

 2. Αρράκις الراقص avatar
  Αρράκις الراقص 09/03/2010 12:28:17

  Ευχαριστώ, είχα ξεχάσει τα εις -αω συνηρημένα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.