#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/07/2012 08:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχειρηματικός πόλεμος για τον ΟΠΑΠΟι επιχειρηματικοί πόλεμοι για τον ΟΠΑΠ προκάλεσαν την αντίδραση της Tρόικας η οποία φέρεται να ζήτησε από τον Γ. Στουρνάρα να ερευνηθούν  οι αποφάσεις που έλαβε η διοίκηση του Οργανισμού, τόσο για την παραχώρηση έργου στην ιταλική Lottomatica όσο και στο νέο συμβόλαιο με τον Σ. Κόκκαλη.

Επίσης, επειδή υπήρχαν φήμες ότι την Παρασκευή θα γινόταν κίνηση για τα να οριστούν οι προδιαγραφές για τα VDL, δηλαδή τις συσκευές βιντεολότο που θα είναι πάνω από 35.000, η τρόικα ζήτησε και γι’ αυτό εξηγήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τροικανοί ζήτησαν να γίνει έρευνα για τις δύο χθεσινές αποφάσεις του ΟΠΑΠ που μοίρασε την πίτα στην Ιντραλότ και στην  Lottomatica (η οποία φέρεται να συνεργάζεται με τον Δ. Μελισανίδη κι όχι μόνο στην Ελλάδα) καθώς και να παγώσουν οι διαδικασίες για τις συσκευές. Ο Γ. Στουρνάρας φέρεται να ζήτησε να σταματήσει κάθε διαδικασία για τις προδιαγραφές των συσκευών.

Το θέμα που προέκυψε δείχνει δύο πράγματα:

- Ότι παίζεται χοντρό παιχνίδι στον τζόγο και μάλιστα προτού ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πώληση του 25% του ΟΠΑΠ.

- Και δεύτερον, για να παρέμβει η τρόικα προφανώς δεν το κάνει για καλό, αλλά πιθανότατα για να προωθήσει κάποια άλλα συμφέροντα και για να ερωτηθεί για το πώς θα μοιραστεί η πίτα.

 

Κοπελούζος, Μπόμπολας, Κόκκαλης, αλλά και Κοντομηνάς, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενδιαφέρονται για το άνοιγμα του τζόγου στην Ελλάδα καθώς και για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Οπότε, τους επόμενους θα δούμε πάρα πολλά στον επιχειρηματικό πόλεμο αλλά και στο πώς τα media θα κάνουν τα δικά τους παιχνιδάκια.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ έχουν ως εξής:

1.     Επέλεξε την εταιρεία G2, του ομίλου της Lottomatica, ως στρατηγικό εταίρο για την διάθεση των τυχερών παιχνιδιών της μέσω του διαδικτύου. Με την υπογραφή των συμβάσεων ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία. Η επιλογή αυτή επιτρέπει στην ΟΠΑΠ Α.Ε. να κάνει ένα νέο σημαντικό βήμα στην ιστορία της, προσφέροντας και υπηρεσίες iGaming. Σε joint venture με την G2 θα προσφέρει και στο Internet, με χρήση κάρτας παίκτη, όλα τα γνωστά της παιχνίδια, αλλά θα διεκδικήσει και νέα παιχνίδια, τα οποία θα αδειοδοτήσει στο μέλλον το δημόσιο.

2.     Ενέκρινε το πρακτικό της τεχνικής αξιολόγησης της επιτροπής του διαγωνισμού για τον Τεχνολογικό Πάροχο του κεντρικού συστήματος λειτουργίας των 11 παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. και αποφάσισε να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία με την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς της Intralot, καθώς ο τεχνικός φάκελός της κρίθηκε επαρκής, σύμφωνος με τους όρους, τις απαιτήσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης.

Πάντως, θα  πρέπει να αναφερθεί ότι έχουν ακουστεί πολλά για τον τζόγο και για τη μοιρασιά. Για παράδειγμα ότι  Lottomatica και Intralot μπορεί να συγκρούονται μερικές φορές, αλλά ακούγεται ότι συνεργάζονται και για άλλες μεγάλες μπίζνες που έχουν να κάνουν με τον τζόγο στην Ελλάδα.

Επίσης, έχει ακουστεί ότι μαζί με τους Ιταλούς σε αγαστή συνεργασία βρίσκεται και ο Φώτης Μπόμπολας.

Άλλωστε, έρχονται κι άλλες δουλειές όπως τα VLTS, οι παιχνιδομηχανές δηλαδή που θα εγκατασταθούν σε όλα τα πρακτορεία και θα κάνουν την Ελλάδα ένα απέραντο καζίνο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κρης avatar
  Κρης 27/07/2012 10:29:07

  Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ

  Η συνεδρίαση, συνέχεια της προηγούμενης μαραθώνιας συνεδρίασης της Τρίτης, αναβλήθηκε, καθώς όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΠΑΠ, τελικά δεν ήταν καλά προετοιμασμένα τα θέματα της ημερήσιας Σε εκκρεμότητα η συζήτηση για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις άδειες εκμετάλλευσης των παίγνιο μηχανών.
  διάταξης.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, αποφασίσθηκε ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης.

  h**p://bit.ly/N185f0

 2. ksenos avatar
  ksenos 27/07/2012 12:19:16

  ωχ..ωχ..αδελφια..παλι οι γνωστοι αγνωστοι.. "ξενοι" ..Κοπελούζος, Μπόμπολας, Κόκκαλης, αλλά και Κοντομηνάς, Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.