24/08/2009 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχειρηματίες σε αναμμένα κάρβουνα θέλουν τον Σουφλιά να τους σβήσει τις φωτιές

 Θα παρατηρήσατε ασφαλώς ότι ο αρμόδιος  και για το περιβάλλον υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γεώργιος Σουφλιάς απέφυγε επιμελώς να εμφανισθεί κατά την διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών. Όπως θα παρατηρήσατε επίσης ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας τηλεοπτικός δημοσιογράφος να του προσάψει και την  παραμικρή ευθύνη

Πάμε παρακάτω. Γράφει ο δημοσιογράφος κ. Καρακούσης στο χθεσινό Βήμα

 «…Μεγάλη είναι η ανησυχία στους κύκλους των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών για το μέλλον. Εκφράζουν φόβους για διαμόρφωση αδιέξοδων συνθηκών τον προσεχή χειμώνα. .. Η κρίση άλλαξε τις σχέσεις, οι επισφάλειες δεν γίνονται πια ανεκτές πουθενά στον κόσμο, το μοντέλο της «οικονομίας των δανεικών» δεν περπατάει, δεν υποστηρίζεται. ..και επειδή η ελληνική κρίση είναι διπλή, δημοσιονομική και παραγωγική, ο ευρύς κύκλος των οικονομικών εμπειρογνωμόνων συμφωνεί ακριβώς στην ιδέα ενός πιο εξωστρεφούς και πιο λιτού μοντέλου οικονομίας, που θα καταναλώνει λιγότερο και θα παράγει περισσότερο. Αυτή είναι η πρόκληση τούτης της εποχής για την Ελλάδα. Για την επικράτησή του θα απαιτηθούν πειθαρχίες, συναινέσεις και αποφάσεις από στέρεες πολιτικές ηγεσίες που δεν θα ομνύουν, όπως ο κ. Καραμανλής, στο μικρότερο κράτος και στη μείωση των ελλειμμάτων και από την πίσω πόρτα θα αυξάνουν τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 100.000 σε πέντε χρόνια»…

Το ρεπορτάζ για τις επιθυμίες των εθνικών κατασκευαστών συμπληρώνεται με όσα έγραφε το χθεσινό ΠΑΡΟΝ

Προπομπός εξελίξεων ο Σουφλιάς!Αναστάτωση προκάλεσε η αποκάλυψη για συνάντηση που είχαν Σουφλιάς και Αλέκος Παπαδόπουλος, στην οποία παρών ήταν και ο διευθυντής σύνταξης του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης.

Το ΒΗΜΑ, στο φύλλο της Παναγίας, στην 4η σελίδα, σε ολοσέλιδο πολιτικό ρεπορτάζ του Αντώνη Καρακούση, υπήρχε ένθετο με τίτλο: «Γ. Σουφλιάς: Η κρίση δεν αφήνει περιθώρια για αναβολές», όπου σημείωνε τα εξής επιβεβαιωτικά της συνάντησης που έφερε στο φως στο προηγούμενο φύλλο το «ΠΑΡΟΝ»:

«... Στις ιδιωτικές συνομιλίες του επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής και χρειάζονται ανατροπές»!

«Ο κ. Σουφλιάς, πάντα σύμφωνα με τους συνομιλητές του, επιμένει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες γενικευμένης κρίσης, χρειάζεται να γίνει μια νέα αρχή»!

Και κατέληγε με νόημα:

«Οι αναφορές και οι επισημάνσεις του κ. Σουφλιά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στο παρόν περιβάλλον. Όπως και αν αντιμετωπίζει κανείς τον αυτόνομο λόγο του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, δεν μπορεί να αγνοήσει την έντασή του στις παρούσες πολιτικές συνθήκες. Ίσως να είναι προπομπός εξελίξεων ή απλώς να αποδειχθεί ενορατικός πολιτικός»!

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, αναγνωρίστηκε, όπως θέλετε πέστε το, ότι ο Σουφλιάς έχει το προβάδισμα για «συναινετικός»-μεταβατικός πρωθυπουργός (α λα Τζαννετάκη ή Ζολώτα), εκτός κι αν το ένα από τα δύο κόμματα προβάλει βέτο υπέρ του Παπαδόπουλου.

Ο Αντώνης Καρακούσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από λίαν αξιόπιστες πηγές, παραβρέθηκε ως... μεσεγγυητής της συμφωνίας...

Μην ξεχνάμε ότι ο κ. Σουφλιάς είναι ο μόνος που επίμονα προτείνει εκλογές τον Σεπτέμβρη, όπως ζήτησε και τον Ιούνιο διπλές, μαζί με τις ευρωεκλογές... Για να είχε παραδώσει από τότε ο Καραμανλής...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 24/08/2009 17:04:17

  Τουλάχιστον, τώρα μετά τη φωτιά, νομιμοποιείται ο Καραμαναλής να εξαγγείλει, αυτό που ακούγεται ότι θα έκανε σε περίπτωση ανασχηματισμού, ξεχωριστό υπουργείο Περιβάλλοντος. Τι να λέει άραγε γι'αυτό ο Κυριάκος και το σόϊ του το Μητσοτακέϊκο;

  • αχβαχ avatar
   αχβαχ @ Le canard 24/08/2009 17:32:47

   black humor

   • Le canard avatar
    Le canard @ αχβαχ 24/08/2009 18:10:46

    Ξέχωρα από το άν είναι μαύρο, όπως τα καμμένα, υπουργείο και Περιβάλλοντος και Χωροταξίας ΚΑΙ Δημοσίων Εργων μαζί, δεν μπορεί να υπάρχει.

 2. Le canard avatar
  Le canard 24/08/2009 17:10:22

  Και μεσεγγυητής "μεταβατικής" περιόδου το Συγκρότημα;

 3. Trikala avatar
  Trikala 24/08/2009 17:24:43

  Η Ελλαδα καταστραφηκε και αυτοι συζητουν για "Υπουργειο Περιβαλλοντος?"
  Τι ειρωνια!

 4. Le canard avatar
  Le canard 24/08/2009 17:28:25

  Ως θα δείς στο κείμενο, δεν συζητούν για υπουργείο περιβάλλοντος, αλλά για πτώση Καραμανλή.Ε, ρε μεγάλε Γιωργάκη (και Ντόρα), βιάζονται να σε βάλουν εκεί που δεν θέλεις.

 5. Le canard avatar
  Le canard 24/08/2009 17:32:20

  FactorX, ο Καρακούσης (κατά τα λοιπά ικανός δημοσιογράφος σε σχέση με τις νούλες που κυριαρχούν ως διευθυντές) ΚΝιτης ή Ρηγάς ήταν; Θυμάμαι επίσης, ως πρώην διευθυντής της Καθημερινής, τα είχε πάει πολύ καλά μαζί με τον φίλο του τον Χρυσοχοΐδη, όταν το 2οο2 στήθηκε η φαρσοκωμωδία με τη 17 Νοέμβρη. Ολες τις "αποκλειστικότητες" τότε τις είχε η Καθημερινή και ο σημερινός διευθυντής της, Παπαχελάς (τότε στο Βήμα).

 6. αχβαχ avatar
  αχβαχ 24/08/2009 17:37:45

  Καλά, ο Καρακούσης ονειρεύεται νέο Γουδί και μια "ακμαία, συμπαγή και ηγέτιδα αστική τάξη". Θου Κύριε...

  • Le canard avatar
   Le canard @ αχβαχ 24/08/2009 18:07:33

   Ο Καρακούσης είναι διευθυντής ενός κατεστημένου Μέσου του Συγκροτήματος Λαμπράκη, γνωστού για τις ωμές -και μη- παρεμβάσεις του στην πολιτική ζωή. Γνωστό επίσης, για την ιδεολογικοπολιτική του σχέση με το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας. Ο Καρακούσης είναι από εκείνες τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις των πρώην αριστερών που, έχοντας καλή πολιτική γνώση των πραγμάτων, εμπειρία και αρκετές ικανότητες, παίζει τον ρόλο του σωστά (για τα δεδομένα του κατεστημένου). Το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά πως είναι δυνατόν ένας δημοσιογράφος να παίζει ρόλο "μεσεγγυητή" σε συμφωνίες τόσο υψηλού επιπέδου. Αλλωστε, ως φαίνεται από το κείμενο, η συνάντηση δεν ήταν προσωπική, αλλά καθαρά πολιτική. Υποτίθεται ότι ο δημοσιογράφος είναι έξω από την πολιτική εξουσία (γι'αυτό το γαμημένο λόγο λέμε ότι είναι τέταρτη "εξουσία") και συχνά απέναντί της. Δηλαδή, την ελέγχει για λογαριασμό του κόσμου, που σε τελική ανάλυση τον πληρώνει (δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που τους πληρώνουν άλλω κέντρα, πολιτικά και επιχειρηματικά).

  • αχβαχ avatar
   αχβαχ @ αχβαχ 24/08/2009 18:25:27

   Με τις πληροφορίες της ανάρτησης κατάλαβα γιατί έκανε την αναφορά σε άρθρο του στο κίνημα του Βενιζέλου στο Γουδί και πώς από την πλήρη απαξίωση του 1897 και μετά, η χώρα έκανε καινούργια αρχή το 1909 (100 χρόνια πριν): προετοιμασία εδάφους. Κατά τα άλλα, δεν έχει καμμιά δουλειά σε οποιαδήποτε συνάντηση και συμφωνίες (αν ισχύουν τα περί μεσεγγυητή).

   • Orestios avatar
    Orestios @ αχβαχ 24/08/2009 19:09:40

    Όπου σε αυτό το κίνημα οι στρατιωτικοί έφεραν τον Βενιζέλο νομίζοντας ότι κάνουν καλό και μετά από 13 χρόνια έγινε η καταστροφή της Σμύρνης, της Μικρασίας και του Πόντου. Ωραία όνειρα έχει ο τοποτηρητής-δημοσιογράφος για το μέλλον! Χώρια που από αυτή την αστοχία φύτρωσε ένας πολιτικός κλάδος με πλοκάμια μέχρι τις μέρες μας.

 7. donaE avatar
  donaE 24/08/2009 17:56:08

  Οι φωτιες μπορει και να βολευουν το Καραμανλη.Με τοσες νεες ζημιες θα πεσει στα μαλακα στις Βρυξελλες και θα παρει την αδεια που θελει...

  • Factorx avatar
   Factorx @ donaE 24/08/2009 20:20:21

   donaE: σε βλέπω πολύ ανεβασμένη. Ξεκουράστηκες; Ουσιαστικά βολεύει και τους δυο να μην γίνουν εκλογές τώρα. Δες πόσο χαλάρα το πήγε σήμερα ο Παποακωνσταντίνου.

   • donaE avatar
    donaE @ Factorx 24/08/2009 20:34:59

    Μπα Factora καμια ξεκουραση...

 8. Βασίλης avatar
  Βασίλης 24/08/2009 18:19:09

  Εμείς οι Λαρισαίοι όταν ακούμε για την θεοποίηση του Σουφλιά γελάμε με το ανόητο εκδοτικό κατεστημένο των Αθηνών...

  • Le canard avatar
   Le canard @ Βασίλης 24/08/2009 18:32:40

   Κλαυσίγελως, Βασίλη!

   • Factorx avatar
    Factorx @ Le canard 24/08/2009 20:21:17

    Ο, τι και να λέτε δεν σας ακούει

  • αχβαχ avatar
   αχβαχ @ Βασίλης 24/08/2009 18:32:49

   ανόητο; για ξανασκέψου το

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ αχβαχ 24/08/2009 18:38:37

    πανηλίθιο θα έλεγα, όταν με το ζόρι πάνε να κάνουν κάποιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή Πρωθυπουργό που δεν ταξιδεύει ποτέ με αεροπλάνο και είναι και κάτοχος αυθαιρέτου.
    Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αφρική σε μια χώρα που την λένε..
    Ελλάδα.
    ΥΓ εκτός εάν στις ψηφοφορίες συμμετέχουν μόνο οι υπάλληλοι του Άκτωρα και του ΔΟΛ

  • Le canard avatar
   Le canard @ Βασίλης 24/08/2009 18:40:11

   Και δεν ξέρει ούτε καν στοιχειωδώς Αγγλικά

   • kanis avatar
    kanis @ Le canard 24/08/2009 19:30:28

    ... ούτε κι ο Παπαδόπουλος! Λες να είναι κόλπο, για να μην δέχονται έξωθεν εντολές;

 9. glue avatar
  glue 24/08/2009 18:26:51

  Το βρίσκω ενδιαφέρον ότι φιλοδοξείτε να χάσουν με κάποιο μαγικό τρόπο την ισχύ τους οι μεγάλες εταιρείες. Ξέρετε, μία μεγάλη εταιρεία δεν επιθυμεί να δυστυχεί ο τόπος όπου αυτή δρα. Δεν την συμφέρει. Εάν ο τόπος ευημερεί, η εταιρεία θα ευημερήσει 10 φορές παραπάνω, παρά εάν ο τόπος δυστυχεί. Είναι κρίμα που τα αριστερά σας απωθημένα δηλητηριάζουν τη ζωή σας. Ευτυχώς που τα αριστερά σας απωθημένα δεν επηρεάζουν την πραγματικότητα.

 10. Poliths avatar
  Poliths 24/08/2009 18:44:17

  K omws kanete lathos rixnete xolh se enan poly axio dhmosiografo pou exei ta kotsia na pei ti einai strabo sth xwra. Oute agios einai oute synwmoths omws einai enas eyfyhs sxoliasths pou exei arxise an dinei to stigma twn makroprothesmwn allagwn pou xreiazetai h xwra.
  Ayto pou kahke sthn An Attikh to sabk/ko einai to neollehniko protypo zwhs k koinwnikhs, oikonomikhs k dhmosias organwshs twn teleytaiwn 30 xronwn. Ean den thelete mia hgetida astikh taxh apo to Peirmatiko Athinwn k to Barbakeio parte thn kouradomegaloastikh taxh tou Kollegiou pou exete twra gia na eyxatisththeite.

  Prosexte monon giati h Ellas den einai Elbetia k h sapia politikh taxh pou sthrizete tha stoixisei sthn xwra th Thrakh mian hmera k tote den tha sas ftaiei to kako to riziko sas alla h xolh k to symplegma pou bgazete shmera se axious epaggelmaties opws aytos pou apopeirasthe na leidwrhsete edw.

  Xanaskefteite to prin einai poly poly poly arga!

  • Le canard avatar
   Le canard @ Poliths 24/08/2009 19:09:42

   @Poliths

   Κατ'αρχή δεν είναι χολή να παραθέτει κάποιος απλά δεδομένα και γεγονότα.
   Κατά δεύτερον, όπως θα'δες ανέφερα και αρκετά θετικά. Απλά εγώ δεν θεοποιώ κανέναν, ενώ εσύ φαίνεται πως το κάνεις. Τρίτον. Δεν τον συγκρίνω και ως προς την πληρότητα και τη σοβαρότητά του, π.χ., με τον Ντερμπεντέρη. Ετσι για να κάνουμε καλούς λογαριασμούς.
   Τέταρτον. Να συμφωνήσω απόλυττα μαζί σου για τα περί Κολλεγίου. Θα προτιμούσα κι εγώ Βαρβάκειο και Πειραματικό. Αν και δεν είναι εκεί το ζήτημα. Αν δηλαδή, θα αναδειχθούν και από άλλα πιο κάτω στρώματα ικανοί υπηρέτες του κατεστημένου. Δοξα τω Θεώ το αρχισε αυτό το ΠΑΣΟΚ και θα βρεί επάξιους συνεχιστές (ας πρόσεχε η ΝουΔουλα σε αυτόν τον τομέα).
   Από κεί και πέρα όμως, δεν δέχομαι, μεταξύ των άλλων, τη συμπαιγνία με τον Χρισοχοΐδη στο στήσιμο της οπερέτας για τη 17Ν. 'Η να μπαίνουν δημοσιογράφοι (εάν θέλουμε να μιλάμε για δημοσιογράφους και όχι για στελέχη μεγάλων εκδοτικών Συγκροτημάτων και συμφερόντων) ως "συνεγγυητές" σε πολιτικές συμφωνίες παρασκηνίου, με στόχο μάλιστα, ανατροπές πρωθυπουργών. Εάν βέβαια δεχθούμε ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται, ας μην δώ κανέναν τσόγλανο να παραπονείται για τους αλήτες, ρουφιάνους ή για το ότι το "σύστημα του Κολλεγίου" δεν αμφισβητείται, αλλά αντίθετα βρίσκει πρόθυμους υπηρέτες.

   • Poliths avatar
    Poliths @ Le canard 24/08/2009 20:48:03

    Ma yiati tosh emfash sto epousiwdes? - paroti h 17N monon epousiwdes thema den htan, opws einai pantote h tromokratia htna karkinos k gagkraina sth dhmosia zwh kthn exwterikh politkh ths xwras k bebaiws exairetikos ekkatharisths epixeirhmatikwn symferontwn.

    Twra sto ousiwdes, ean thewrhsoume pws ta peri meseggyhth, synanthsewn klp einai p....es k stoxeymenes fantasies tou syntakth tous, EXEI DIKHO SE OLA OSA GRAFEI teleytaiws o dhmosiografos pou anafereis h oxi?

    Oso gia to hero worship pou les nai bebaiws an k den ton gnwrizw ektimw poly tis parembaseis tou. Exw adiko?

   • Le canard avatar
    Le canard @ Le canard 25/08/2009 01:54:37

    @Poliths

    Επουσιώδες θεωρείς εσύ τη μασκαράτα της "αποκάλυψης" της 17Ν; Αν εξαιρέσουμε ότι έκοψαν και έραψαν την υπόθεση 17Ν για να συγκαλύψουν την ιστορική και την πολιτική αλήθεια, όλη η προσπάθειά τους τότε ήταν να δημιουργήσουν την εικόνα της ασφαλούς Ελλάδας στο εξωτερικό ενόψει των Ολυμπιακών. Εντάξει, αν και και πολύ δύσκολα να το καταπιούμε αυτό. Οχι όμως, στο όνομα αυτό, να φτιάξουν ένα κλίμα της απόλυτης θεοποίησης των κατασταλτικών μηχανισμών και ρουφιανοποίησης των πάντων, μια αρρωστημένη ατμόσφαιρα που ονειρεύεται στον ύπνο του ο κάθε γκαιμπελίσκος. Η υπόθεση 17Ν αυτή καθεαυτή δεν είναι δευτερεύουσα, αλλά και οι επικοινωνιακοί χειρισμοί, καθώς και η συνεργασία μικρών και μεγάλων δημοσιογράφων στη δημιουργία εκείνης της απαράδεκτης ατμόσφαιρας μόνον τιμή δεν περιποιεί και για τους πολιτικούς και για τους δημοσιογράφους. Είπαμε, οι τελευταίοι πρέπει να ψάχνουν και να λένε λιγουλάκι την αλήθεια. Οχι να κατεβάζουν αμάσητο (και να ξέρουν ότι πολλά από αυτά δεν ισχύουν και είναι ωμή προπαγάνδα) ό,τι τους σερβίρει ο κάθε Χρυσοχοΐδης, η ασφάλεια , η ΕΥΠ, τα αμερικανάκια και τα αγγλάκια.

    Αυτά για το "δευτερεύον". Τα πρωτεύοντα, τα συζητάμε.

 11. kanis avatar
  kanis 24/08/2009 18:48:33

  Αυτές τις μαύρες μέρες για την Αττική, Σουφλιάς και Κυριάκος Μητσοτάκης τίμησαν, με την παντελή τους απουσία, το ρόλο των υπευθύνων για το περιβάλλον.Ρόλο που με ζηλευτό σθένος διεκδίκησαν, κατέλαβαν και διατήρησαν στην παρούσα κυβέρνηση! Καιρός να ξεκουραστούν κι οι δύο στα σπίτια τους! Το περιβάλλον θα επιβιώσει και χωρίς αυτούς κι οι αντικαταστάτες τους θα ανεχτούν την σύγκριση!!!

 12. apostolos34s avatar
  apostolos34s 24/08/2009 20:37:29

  Ένας αποτυχημένος δελφίνος της ΝΔ, ηλικιωμένος σήμερα που εκλέγεται στο Επικρατείας - μοναδικός στον κόσμο εν ενεργεία υπουργός με αυθαίρετο και άγνοια ξένων γλωσσών -, ένας επίσης αποτυχημένος ηπειρώτης βουλευτής (σ.σ. αμα ξαναβγεί στην Β' Αθηνών γράψτε μου) που κάποτε εγκατέλειψε την πολιτική (σ.σ. ααα, είναι και συμπάθεια του Μητσοτάκη) και ένα επιζών δημοσιογραφικό εξαπτέρυγο του Σημιτισμού, συναντήθηκαν λέει για να μιλήσουν για το πολιτικό μέλλον της χώρας. Μάλιστα....
  Και μετά θέλετε να μου πείτε ότι αυτή η χώρα είναι "ζωντανή"....

 13. apostolos34s avatar
  apostolos34s 24/08/2009 20:46:22

  Για να γίνει νέο "Γουδί" και νέο "1909" χρειάζεται αστική τάξη με αρχίδια - όχι σαν την σημερινή που την συνθέτουν κομπραδόροι και λαμόγια - και προλεταριάτο που να μπορεί να ονειρεύεται. Πριν από εκατό χρόνια στην Ελλάδα ήταν η εποχή της πείνας. Σήμερα είναι η εποχή της πλήξης. Όλοι έχουν αυτοκίνητα και κινητά, αλλά δεν ξεφεύγουν από το να είναι μέρος μιας τεράστιας μάζας - και αυτό οδηγεί σε πλήξη.

 14. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/08/2009 19:48:51

  Υπουργείο χωροταξίας (;) και περιβάλλοντος (!!!) στην Ελλάδα είναι σαν να λέμε υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας στην... Ελβετία.
  Self contardictory terms λέγεται αυτό στα στα νεοελληνικά.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Strange Attractor 26/08/2009 19:54:27

   μην είσαι κακός, έχω δεί τουλάχιστον δύο ποταμόπλοια στην λίμνη της Ζυρίχης (πως την λένε) και ιστιοπλοϊκά στην λίμνη της Γενεύης.

   • ambrosiac avatar
    ambrosiac @ archaeopteryx 26/08/2009 20:28:07

    Zuerichsee. Και βαπορακι στην ΛεΜαν απο Λωζαννη για Εβιαν :)

 15. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/08/2009 19:57:49

  Και εγώ έχω δει κάποια δένδρα στην Αττική, και μια στοιχειώδη χωροταξία ξεχνάω που.... νομίζω στη Βουλιαγμένη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.