#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/09/2010 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση εκτόνωσης ο ... ΣΔΟΕΟλη αυτή η επιχείρηση του ΣΔΟΕ να συλλάβει φοροφυγάδες, να βρει ονόματα με μεγαλοκαταθέτες στο Λιχτενστάιν και την Ελβετία, να κάνει έφοδο στα μαρίνες και να βρει ποιοι έχουν δηλώσει και ποιοι όχι τις σκαφάρες τους, είναι πράγματι μια καλή προσπάθεια. Πρέπει κάποτε να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο και να πληρώσουν και οι έχοντες. Αλλωστε αυτό είναι διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας.

Καταντάει γελοίο, ωστόσο, να κάνεις εφόδους και να το παίζεις απηνής διώκτης του οικονομικού εγκλήματος όταν την ίδια ώρα εσύ ο ίδιος κάνεις το μεγαλύτερο οικονομικό έγκλημα. Δηλαδή δίνεις φορολογική αμνηστία, συγχωροχάρτι δηλαδή, ακόμη και σε δισεκατομμυριούχους. Από τη μια κάνεις πάταγο κι από την άλλη τη χαρίζεις στους φοροφυγάδες.

Επομένως, άλλο σκοπό έχει όλη αυτή η επιχείρηση του ΣΔΟΕ. Και δεν είναι άλλος αυτός ο σκοπός από τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Διότι πράγματι, «γράφει» στο γυαλί η σκαφάρα στον Αλιμο που δεν έχει χαρτιά, που είναι γραμμένη σε off shore ή που ανήκει σε πρώην υπουργό. Το βλέπει ο κοσμάκης, βρίζει τα λαμόγια, εκτονώνεται και ξεχνά ότι έχει βάλει το κεφάλι του στη γκιλοτίνα του ΔΝΤ και τώρα έρχονται και του λένε ότι θα το έχει για πολλά χρόνια ακόμη.

Έναν ΣΔΟΕ, λοιπόν, για πάσα νόσον και πάσα μα….

ΣΧΟΛΙΑ

 1. popolaros avatar
  popolaros 19/09/2010 10:59:07

  Επικοινωνιακά πράσινα καραγκιοζιλίκια.
  Δεν υπάρχει παράθυρο πρωινάδικου που να μην βγαίνει ο ΣΔΟΕάρχης καθημερινά.
  Με προτίμηση βέβαια το megalo κανάλι.
  Ένα απέραντο reality.

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 19/09/2010 11:33:06

  εφοριακοί; οι αποδεδειγμένα ανικανότεροι και χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι; ...και εξηγώ για να μην παρεξηγηθούμε:

  -εφοριακοί που δεν υποβάλουν ούτε φορολογικές δηλώσεις;
  -που βρίσκονται με καταθέσεις και ακίνητα εκατοντάδων εκατομμυρίων €;
  -που η απόδειξη της ανικανότητας είναι η διαχρονική υστέρηση εσόδων, ο παράνομος πλουτισμός, η παραοικονομία και οι περαιώσεις;
  -όλοι μας ζαλίζουν τον ...έρωτα για την μαύρη οικονομία...δουλειά των εφοριακών δεν είναι η σύλληψή της;
  -πως βγαίνουν σε κανάλια ...πλαστών τιμολογίων;
  -που την ανικανότητα τους ή το λάδωμα ορισμένων το κλείνουμε με φορολογική αμνηστία των τελευταίων 10 ετών;


  Ολο το τηλεοπτικό σόου των εμφανίσεων του ΣΔΟΕ και των εφοριών είναι παραμυθάκι για να ενοχοποιούμε κόσμο και να δημιουργούμε θύματα. Δηλαδή αν πιάσει τον Α ή Β σκαφάτο ή φοροκλέφτη θα πρέπει να βαράω παλαμάκια που έκανε τη δουλειά του κάποιος; Ας μας πουν όχι τι πρόστιμα ρίχνουν αλλά τι εισπράττουν από τα πρόστιμα που βάζουν.
  Ας μας πουν γιατί κάνουν περαίωση; επειδή οι υπάλληλοι των ΔΙΒΕΤ δεν κάνουν τη δουλειά τους και καλύπτουμε με σφουγγάρι τις τρύπες που δημιουργούν οι φοροκλοπές;
  Πραιτωριανοί της εκάστοτε εξουσίας είναι που κινούσαν γη και ουρανό για να πληρώνονται από τη πλατεία Συντάγματος και που κάποτε πουλιόταν 10.000.000 δρχ η θέση.

  ΥΓ

  και επειδή πάντα κάποιος παρεξηγείται από τις αλήθειες μια απλή πρόταση:

  δέχονται οι Πραιτωριανοί να καταργηθούν τα ΔΙΒΕΤ να πληρώνονται με τον 3205 όπως θα έπρεπε και να τους θεσμοθετηθεί ποσοστό με βάση της αύξησης των ταμειακών ροών;
  Προηγουμένως όμως να ελεγχθεί το πόθεν έσχες (οικογενειακό) από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν στο Οικονομικών έως σήμερα και οι λαδιάρηδες να μην φυλακιστούν αλλά απόλυση και κατάσχεση περουσιακών στοιχείων και καταθέσεων...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ο Ιθαγενής 19/09/2010 11:46:54

   Οι ανικανότεροι δεν είναι πάντως Ιθαγενή, είναι ικανότατοι.
   Άλλο ικανός και άλλο τεμπέλης.
   Η υστέρηση εσόδων οφείλεται εν μέρει στην πολυνομία και στη γραφειοκρατία και στο πλήθος των μικρο-ϋποθέσεων και προστίμων για ψύλλου πήδημα.

   Όμως δεν έχουν μπόνους όταν αυξηθούν τα έσοδα της ΔΟΥ τους;
   Νομίζω ότι ισχύει ήδη αυτό που γράφεις.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ αλλενάκι 19/09/2010 11:55:57

    εστιάζεις στο σήμερα ενώ μιλάω διαχρονικά.
    Οταν έχουμε φοροδιαφυγή, μαύρα και διαφθορά σε τέτοια έκταση διαχρονικά η υπεύθυνη υπηρεσία δεν φταίει σε τίποτα;
    και σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι καθόλου τεμπέληδες, ιδιαίτερα όταν βγαίνουν για έλεγχο με το σύστημα 4-2-4...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 19/09/2010 12:04:07

    Ασφαλώς φταίει και υπάρχει διαφθορά και μαύρα, είπα μόνο ότι διαθέτουν ουσιαστικά επαγγελματικά προσόντα, αυτό έχω διαπιστώσει τα 20 χρόνια που συναλλάσσομαι.
    Στην εφορία που είμαι, και στις περισσότερες νομίζω, είναι 80% γυναίκες, α πα πα... :)

 3. azxc avatar
  azxc 19/09/2010 12:01:37

  Ερωτήματα προκαλούν οι εγκρίσεις νέων εκπομπών στην ΕΡΤ από το προσωρινό συμβούλιο της εταιρίας, το οποίοι – όπως σημειώνουν έγκυροι νομικοί – δεν έχει νομική υπόσταση. Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί και το κόστος των εκπομπών αυτών εν μέσω οικονομικής κρίσης.

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ, πρώην σύμβουλος του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια, η οποία μία ημέρα μετά τον ανασχηματισμό βρέθηκε με εκπομπή για τους μετανάστες.

  Την εκπομπή ενέκρινε το «ακέφαλο» διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, το οποίο παραμένει δίχως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο περίπου 2 μήνες μετά την παραίτηση Γαμπρίτσου, και 1 χρόνο μετά τις εκλογές. Εντούτοις, συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις, χρεώνοντας αλόγιστα τον Έλληνα πολίτη.

  Σύμφωνα με την έγκριση του «προσωρινού» Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, της 9ης Σεπτεμβρίου, η εκπομπή θα κοστίσει 14,888 € το επεισόδιο, ή 58,000 € το μήνα.

  Η απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, που επέφεραν την παραίτηση της κυρίας Αλ Σάλεχ, η οποία μιλώντας στο MEGA υποστήριξε: «14,000 ευρώ ήταν το κόστος του κάθε επεισοδίου, δηλαδή το κόστος παραγωγής. Εγώ θα έπαιρνα 800 ευρώ μεικτά για την παρουσίαση.

  Ερωτήματα προκύπτουν και για το πού θα πήγαιναν τα υπόλοιπα χρήματα όταν αντίστοιχες τηλεοπτικές παραγωγές στην ιδιωτική τηλεόραση, κοστίζουν πολύ λιγότερα.

  Η εκπομπή για τους μετανάστες δεν είναι η μοναδική. Άλλες εκπομπές που εγκρίθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ κοστίζουν ακόμα περισσότερο, όπως για παράδειγμα το «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» του Στέλιου Κούλογλου, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

  Σύμφωνα με την απόφαση της 9ης Σεπτεμβρίου 2010, η εκπομπή ξεπερνά τα 35,294 € το επεισόδιο. Προ κρίσης, το 2007, η ίδια μικτή παραγωγή και το ίδιο τηλεοπτικό προϊόν είχε κοστολογηθεί προς 29,192 € το επεισόδιο.

  Υπενθυμίζεται ότι ο Στέλιος Κούλογλου είχε δεχτεί έντονη κριτική από μερίδα του τύπου, όταν, κατά την επιλογή του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, είχε δηλώσει πως επανακάμπτει στην κρατική τηλεόραση για να ξαναπάρει τις εκπομπές που είχαν κοπεί.

  Άλλη εκπομπή, που το 2003 είχε κοστολογηθεί με 15,973 ευρώ το επεισόδιο, επανέρχεται στην ΕΡΤ, με 24,772 ευρώ ανά επεισόδιο..

  Πληροφορίες θέλουν τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ελέγχουν τα πεπραγμένα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

 4. thanos avatar
  thanos 19/09/2010 12:19:40

  Κάθε φορά που το ελληνικό κράτος, η καλύτερα η εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε "ΡΥΘΜΙΣΗ" των φορολογικών υποθέσεων των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών, δηλ. σε ΠΕΡΑΊΩΣΗ, αυτό σημαίνει ότι επιβραβεύει όσους φορολογούμενους ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, ώστε με μια απλή δήλωση και πληρώνοντας ένα ελάχιστο ποσό (υπολογίζεται στο 10% αυτού που θα έπρεπε να πληρώσουν) να τους παράσχει φορολογική ασυλία.
  'Οσο για ΑΣΤΕΙΕΣ δηλώσεις περί ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ

 5. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 19/09/2010 12:33:53

  δυστυχώς το μέτρο της περαίωσης, που είναι άδικο για τους συνεπείς φορολογούμενους που πληρώνουν εμπρόθεσμα τους φόρους τους, εφάρμοσαν αρκετές κυβερνήσεις, π.χ η κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή που προχώρησε το 2008 σε περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των ετών 2000-2006.
  Όταν μια κυβέρνηση ήθελε να μαζέψει χρήματα για να καλύψει ταμειακές ανάγκες προχωρούσε σε περαίωση.
  Όσο αφορά το ΣΔΟΕ, ο αρθρογράφος ή παραλείπει εσκεμμένα την πραγματικότητα, ή δεν γνωρίζει τι έργο επιτελεί το ΣΔΟΕ που τους τελευταίους μήνες έχει διενεργήσει χιλιάδες εντατικούς ελέγχους σε όλη την χώρα και για το πρώτο επτάμηνο του 2010 επέβαλλε πρόστιμα γύρω στα 2 δις ευρώ!!!! (για την είσπραξη αυτών των προστίμων δεν είναι υπεύθυνο το ΣΔΟΕ. Το ΣΔΟΕ είναι υπέυθυνο για να τα καταλογίζει).
  Για τον λόγο αυτό σας παραθέτω συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμε το ΣΔΟΕ που επιτέλους μετά από χρόνια κάνει πια καλά την δουλειά του!!!!!!!!

  http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/id/5c8ab46f-95cf-4193-bdb1-dcc02e003a60

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ δαιμονάκι 19/09/2010 12:40:36

   Πιο ειναι το ηθικο διδαγμα απο αυτη την ιστορια; Γιατι να καουν τα βιβλια; Δηλαδη παρανομεις επι σειρα ετων και καθαριζεις με ενα απλο προστιμο;
   Πολυ σρογγυλεμενα τα παρουσιαζεις...αλλα ξεχασα ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

  • tinalemetora avatar
   tinalemetora @ δαιμονάκι 19/09/2010 16:53:14

   Κάνεις λάθος φίλε μου σε αυτό που λές. ¨Ολες οι άλλες κυβερνήσεις κάνανε περαίωση για να πάρουν χρήματα που ποτέ δεν θα έπαιρναν λόγω παραγραφής και φυσικής αδυναμίας ελέγχου. Δεν ήταν δυαντόν κάποιος να έβαζε το χέρι του για να βγεί νόμος κομένος και ραμένος στα μέτρα του.
   Αυτό το νέο φρούτο όμως περιλαμβάνει περαίωση και στις περιπτώσεις που είναι ήδη στα δικαστήρια και έχει γίνει έλεγχος!!!
   Δηλαδή όλοι αυτοί που μας λένε μήνες τώρα πιάσανε τους μυκονιάτες, πιάσανε τους γιατρούς, πιάσανε τους φοροφυγάδες, θα κάνουνε κατασχέσεις μιλάνε στο βρόντο.
   Γιατί καποιοι απο αυτούς βγάλανε τον νόμο αυτό για να πληρώσουν ενα 1000 τον χρόνο και να τελειώσουν.
   Άντε να πληρώσει και ο Βσοκόπουλος για τα 10 χρόνια 10.000 και να σβήσει και το χρέος των 5.500.000. Να μην πάει τσάμπα και η παράιτηση της αποτυχημένης υπουργού του.

   Αυτός ο νόμος για την περαίωση φίλε μου είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που θέλει δημόσιο λιθοβολισμό και όχι απλά εξεταστικές του κώλου για τα μάτια του ανεγκέφαλου κοσμάκι που καθετε και τρώει ότι του λένε!!

 6. Μαυρη Αντιδραση avatar
  Μαυρη Αντιδραση 19/09/2010 12:35:26

  Ενα μονο ερωτημα εχω.Αν συλλαβουν ΟΛΟΥΣ τους φοροφυγαδες -λεμε τωρα- οχι αυτους που πηραν μιζα για να μας βαλουν στο ΔΝΤ..., εγω ως πολιτης θα ελαφρυνθω? Τοσο οσο ελαφρυνθηκα κι απ το ξεπουλημα του ΟΤΕ η της ΔΕΗ? Τοσο οσο ελαφρυνθηκα κι οταν ξεπουλαν δημοσιο πλουτο?

  • Enzo avatar
   Enzo @ Μαυρη Αντιδραση 19/09/2010 12:38:47

   δεν μπορεις να τους συλλαβεις. πρεπει να φτιαξεις πρωτα καινουριες φυλακες.
   και οσα πιο πολλα χρωστας τοσο το καλυτερο.δεν σου κανουν τιποτα.

 7. cvxv avatar
  cvxv 19/09/2010 14:00:04

  Επικοινωνιακά πράσινα καραγκιοζιλίκια.
  Δεν υπάρχει παράθυρο πρωινάδικου που να μην βγαίνει ο ΣΔΟΕάρχης καθημερινά.
  Με προτίμηση βέβαια το megalo κανάλικαι βεβαια το καναλι με τα εικονικά αλτερ .

 8. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 19/09/2010 14:50:45

  @cvxv.....προφανώς δεν διάβασες την παραπάνω ανάρτησή μου, που αποδεικνύει με αδιάσειστα στοιχεία το έργο του ΣΔΟΕ τον τελευταίο χρόνο....το μόνο που σε ενδιαφέρει αν εμφανίζεται στην τηλεόραση και με τι συχνότητα ο κύριος Καπελέρης.....σαν δεν ντρεπόμαστε!!!!!

  • Αγροφυλακας avatar
   Αγροφυλακας @ δαιμονάκι 19/09/2010 17:43:31

   Τον είδα και εγώ τον κ. Καπελέρη πρόσφατα (χωρίς να τον έχω ακουστά από πριν) όταν μιλούσε με τον Αυτιά. Δυστυχώς ήταν αρκετό. Ο άνθρωπος είναι καθαρά αεριτζής, (ολο θα, και θα, και μαγκιές) και αυτό δείχνει και το επίπεδο αυτών που τον διατηρούν σε αυτή την θέση.

 9. ΝΗΣΙΩΤΗΣ avatar
  ΝΗΣΙΩΤΗΣ 19/09/2010 15:39:24

  Μηπως στις επομενες εκλογες παει για βουλευτης του ΠΑΣΟΚ,με τετοια προικα. Λεω μηπως....
  Οσο για το ΣΔΟΕ ,ειναι ο κομματικος μηχανισμος ολων των κυβερνησεων για να παραπλανουν τους πολιτες οτι δηθεν το κρατος λειτουργει.
  Καημενη ΕΛΛΑΔΑ μας.

 10. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 19/09/2010 15:39:46

  Εδω και δεκα μηνες μας εχουνε ζαλισει κυριολεκτικα με τις "εφοδους του ΣΔΟΕ", και αναθεμα αν εχουν εισπραξει εστω και ενα ευρω απο ολους τους υποτιθεμενους φοροφυγαδες. Αυτος ο τυπακος, ο ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ, ολο ταξιδια στα νησια για δηθεν επιδρομες, ολο φιγουρα στα πρωιναδικα, και δουλεια μηδεν! Φανταζομαι τα γελια που θα κανουνε οταν βρισκονται μεταξυ τους ο ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ και τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ του!!

 11. Θάνος avatar
  Θάνος 19/09/2010 20:53:23

  Αχ αυτά τα παιδιά του ΣΔΟΕ πόσο κουράζονται να τρέχουν στα βουνα και στα λαγγάδια κυνηγώντας πισίνες και σκάφη ενώ το μαύρο χρήμα είναι μέσα στα πόδια τους κυριολεκτικά.
  Και εξηγούμαι. Είναι γνωστό στους πάντες (για τους δυσπιστους υπάρχουν εκθέσεις του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης), ότι 2 στους 3 ελέγχους που κάνει το ΣΔΟΕ, καταλήγουν σε "φιλικό" διακανονισμό μεταξύ ελεγκτών και ελεγχομένου, χωρίς την εμπλοκή της υπηρεσίας.

  Άλλο τώρα. Είναι γνωστό στους πάντες ότι όλες οι οικοδομές που χτίστηκαν μετα το 85 έχουν κλειστούς ημιυπαίθριους και μιλάμε για εκατομύρια οικοδομές.
  Πως μεταβιβάστηκαν όλες αυτές οι οικοδομές την στιγμή που χρειάζεται αυτοψία απο την εφορία πριν τα συμβόλαια;;;
  Ξέρω και ξέρετε, με το γνωστο μπαξισάκι 500-1000 ευρουδάκια.
  Αυτό με έναν απλό υπολογισμό σημαίνει 500 εκατομύρια με ένα δις σε τσέπες συναδέλφων των κυρίων του ΣΔΟΕ.
  Και μην μου πεις πως να τους βρω. Μια βόλτα στα πάρκινκ των εφοριών και θα βγάλουν λαβράκια, με υπαλλήλους των 2000 με αυτοκίνητα των 150.000

 12. αντιμίδας avatar
  αντιμίδας 21/09/2010 02:22:04

  Υπάρχουν ικανοί, υπάρχουν και ανίκανοι όπως σε όλες της υπηρεσίες και σε όλους τους οργανισμούς (ειδικά του Δημοσίου). Το Υποικ έχει από λαμόγια βύσματα μέχρι την αφρόκρεμα (μέσω γραπτών αδιάβλητων διαγωνισμών ΑΣΕΠ) της Ελληνικής αγοράς εργασίας.

  Πολιτική βούληση χρειάζεται και σταθερό σύστημα. Η περαίωση π.χ. επιβραβεύει τον παράνομο και κοροϊδεύει τον τυπικό και νόμιμο. Η περαίωση όμως είναι απόφαση επιπέδου Υπουργών (εκτός από μέτρο πανικού) και όχι του Α ή Β εφοριακού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.