#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2008 02:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιχείρηση εγκλωβισμού και του ΚΚΕ

Αναγνώστες μας ρωτούν τη γνώμη μας για την σφοδρή αντιπαράθεση ΚΚΕ – ΛΑΟΣ που ξέσπασε χθες με αφορμή την Cosmote και της «Γερμανός». Την σύγκρουση άνοιξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που άφησε υπονοούμενα για τη συμπεριφορά «κάποιων κομμάτων» στην υπόθεση της εξαγοράς της «Γερμανός» από την Cosmote. Μεταξύ άλλων ο κ. Καρατζαφέρης, είπε πως «αυτό που περιμένω από το ΚΚΕ είναι να απαντήσει για ποιο λόγο όταν το θέμα ‘Γερμανός’ ήρθε στη Βουλή, εκείνο σηκώθηκε και έφυγε. Δεν έχουμε ακούσει καμιά δικαιολογία. Ακόμα δεν είναι αργά, να βγει να καταγγείλει όπως τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτό το μεγάλο σκάνδαλο. Ας το κάνει και τώρα. Νομίζω ότι πρέπει να πει στον ελληνικό λαό γιατί ενώ σε επουσιώδη θέματα φωνάζει, κραυγάζει, βγαίνει στους δρόμους, για αυτό το μεγάλο σκάνδαλο ποιεί τη νήσσα». Το ΚΚΕ απάντησε με ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως «ο κ. Καρατζαφέρης βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία προβοκάτορα. Χρησιμοποιεί αντικομουνιστική φρασεολογία του 1949. Γνωρίζει τις επανειλημμένες τοποθετήσεις του ΚΚΕ στη Bουλή για το «Γερμανό», αλλά προτιμά τη λάσπη». Υπενθύμισε επίσης τοποθετήσεις στελεχών του στο παρελθόν για την εξαγορά της «Γερμανός».

Ποια είναι η γνώμη μας: Είναι προφανές ότι βρίσκεται εν εξελίξει επιχείρηση εγκλωβισμού και του ΚΚΕ εν όψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αν φυσικά επιβεβαιωθούν οι φήμες που το εμπλέκουν στην υπόθεση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χρήστος avatar
  Χρήστος 14/07/2008 03:49:47

  Με ποιο τρόπο -σύμφωνα με τις φήμες- εμπλέκεται το ΚΚΕ στην υπόθεση;

 2. aris avatar
  aris 14/07/2008 07:15:53

  Είχα ακούσει ότι το ΚΚΕ είχε μεγάλο μέρος των μετοχών του Γερμανού. Δεν ξέρω αν αληθεύει.

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 14/07/2008 09:25:37

  Φίλος την έπεσε στην παπαρήγα όταν πήγε να τον χαιρετήσει και τη ρώτησε αν έκαναν το κόλπο με το Γερμανό. Η παπαρήγα απάντησε ότι είναι αυτοχρηματοδοτούμενο κόμμα.

  Να μην τα έκαναν για να μην εγκλωβίζονταν.

  Έχουμε λοιπόν
  ΝΔ ----> Siemens, ομόλογα, μίζες από ευρωπαικά 50% και άλλα έργα.
  ΠΑΣΟΚ -------> Μια από τα ίδια
  ΣΥΝ -------> Σόρος και γενικά πρακτορίσκοι για διάλυση της κοινωνικής συνοχής
  ΚΚΕ--------->Γερμανός
  ΛΑΟΣ-------> ??? (ιδεολογικό μπάχαλο)

 4. Nεολαίος avatar
  Nεολαίος 14/07/2008 09:36:42

  Δεν συμφωνώ κι εγώ με τα συνωμοσιολογικά. Καλά κάνει το ΛΑΟΣ το οποίο απεχθάνομαι και αναφέρεται στο ΚΚΕ. Η Αλέκα δεν έχει παρά να απαντήσει σε 2 μόνο πράγματα:
  1)Το ΚΚΕ είχε μετοχές στον Γερμανό;
  2)Αν ναι, έδωσε πολιτικά ανταλλάγματα στην κυβέρνηση γιαυτήν την αγοραπωλησία;
  Το αν ο Γερμανός ήταν ΚΚΕ δεν λέει τίποτα. Δεν υποχρεούται το ΚΚΕ να απολογείται για τους οπαδούς του, εξόν κι ο Γερμανός είναι μέλος. Αλλά εκείνες οι αφελείς γενικολογίες, για όλα φταίει ο καπιταλισμός, όλα θα λυθούν όταν έλθει η επουράνειος βασιλεία (κομμουνισμός), η χλιαρότατη αντίδραση στο θέμα Γερμανός, η πλήρης αποφυγή καταγγελιών για Ζήμενς, ούτε μια πρόταση δεν κατατέθηκε από το ΚΚΕ,είναι όλα ύποπτα.

 5. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 14/07/2008 10:18:57

  ολα στο φως και καθε κατεργαρης στον παγκο του.


  ΠΠ

 6. διπλωμάτης avatar
  διπλωμάτης 14/07/2008 10:21:44

  Τη μίζα Γερμανός τη μοίρασε ισόποσα ο Αλογοσκούφης σε ΝΔ ,ΚΚΕ
  με αντάλλαγμα το ΚΚΕ να νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση....

 7. socrates avatar
  socrates 14/07/2008 10:23:41

  "Σκάνδαλο Γερμανός - η απόλυτη απαξίωση της σοβαρότητας".
  Οι καναλο-νταβατζήδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι με λιγότερα χρήματα ο ΟΤΕ θα μπορούσε να δημιουργήσει δίκτυο πωλήσεων σαν του Γερμανού. Επιλέγουν να μην θυμούνται τα ιδιόκτητα OTE shops, που κτυπούσαν μύγες και ο ιδιωτικός ανταγωνισμός ξεπέρασε κάποια στιγμή το 75% της αγοράς;
  Η αγορά της Γερμανός από την Cosmote ήταν κίνηση μάτ που αναστάτωσε τις ιδιωτικές εταιρίες, που μετά έμειναν χωρίς δίκτυα πωλήσεων. Παρόλο που αναγκάστηκαν να ξοδέψουν δεκάδες εκατομμύρια για δικά τους καταστήματα έχασαν την παντοκτατορία τους από τη δύναμη της Γερμανός που πήγε αυτούσια στον ΟΤΕ.
  Σχόλιο 1:Βολεύει του νταβατζήδες να μετατεθεί η συζήτηση από τα σκάνδαλα της Siemens.
  Σχόλιο 2:Χωρίς να υπονοώ δόλο, εάν κάποιοι δικαστικοί δεν καταλαβαίνουν όσα οι 20-χρονοι πρωτοετείς φοιτητές οικονομικών σχολών καλό θα είναι να ασχολούνται καλύτερα με διαζύγια και κτηματικές διαφορές.

 8. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 14/07/2008 10:52:45

  ''Εγώ τουλάχιστον / μπούχτισα πια να τρέφομαι / μ' εκείνες τις μεγάλες / χορταστικές πτώσεις / της γενιάς μας''.
  Τίτο; Πατρίκιος "Το σιτηρέσιο''

 9. χαμένη αξιοπρέπεια avatar
  χαμένη αξιοπρέπεια 14/07/2008 10:54:30

  Μια ερωτήση αγαπητέ μου Factor. Υπάρχει κάποιος τελικά που να μην έχει βάλει το χέρι του στο βάζο με το μέλι?

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/07/2008 10:57:46

  @socrates

  θα σου πω εδώ αυτό που είπα και προηγουμένως:

  Η Γερμανός ΑΕ ήταν ολίγον προβληματική, τουλάχιστον από το 99. Μεγάλο και ακριβό δίκτυο, χωρίς σταθερή σειρά προϊόντων με ικανά περιθώρια. Εξ ού και η μεταστροφή από μπαταρίες, σε gadgets από νιντέντο μέχρι κινητά. Η αντιπροσώπευση εταιριών κινητής και αυτή νομετεελιακά βραχυπρόθεσμη. Δεν χρειάζεται δίκτυο καταστημάτων για να πουλάει ανανεώσεις συνδρομών ή θήκες.

  Στην παρατήρησή σου περί δικτύου ΟΤΕshops. Δεν αγοράζεις εταιρία όταν μπορείς να πάρεις 1 μάνατζερ... π.χ. έχεις αμφιβολία ότι ο Μαρτιγόπουλος ή άλλοι 20 Μαρτιγόπουλοι δεν θα μπορούσαν να κάνουν τα ΟΤΕshops ανταγωνιστικά.

  Αν η παρατήρησή σου περί «75% της αγοράς» είναι σωστή, να σε ρωτήσω γιατί αγοράζεις αυτόν που έχει το 75%, όταν θα πέσει στο 33%; Άσε που επιμένω, δεν χρειαζεται δίκτυο για να αγοράζεις θήκες κινητών εν έτει 2008.

  Πολύ απλά, ο ΟΤΕ έβγαλε τον Γερμανό από το αδιέξοδό του, όπως παλαιότερα οι πιστώτριες τράπεζες τον έβαλαν στο χρηματιστήριο για να τον σώσουν από χρεωκοπία.

  Στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι μία κρατικοποίηση από την πίσω πόρτα. Αφήνω την ερμηνεία της χειρότερης σε σένα. Εάν σε βοηθάει δεν είμαι οπαδός του Βερελή.

  Καλημέρα

 11. aionios avatar
  aionios 14/07/2008 11:05:19

  Ποια oteshop χτυπάνε μύγες? Πού το είδες αυτό?
  Έχουν διαθέσει το 45% του conn-x τους τελευταίους έξι μήνες, και έχουν το 43% των συνδέσεων COSMOTE.

 12. Rogue avatar
  Rogue 14/07/2008 11:43:18

  Τα τσιτάτα στυλ "αντικομμουνιστική φρασεολογία του 49" δεν απαντούν σε τίποτα και απευθύνονται σε οπαδούς ΚΚΕ του 49. Αν όντως απλά αποχώρησε το ΚΚΕ από τη βουλή, αυτό δεν υποδηλώνει διαπλοκή, αλλά σίγουρα δεν είναι διόλου καλή αντιπολίτευση. Όταν κάποιος σε ψηφίζει, δεν σε βάζει στα έδρανα για να απαξιείς και να φεύγεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

  Τώρα, αν (λέω ΑΝ) είχε μετοχές, καλό είναι να εξηγηθεί πρώτα τι κάνει ένα αντικαπιταλιστικό κόμμα να τζογάρει στο ΧΑ. Και αν φυσικά ισχύει η αποχώρηση ή οι μετοχές, τότε καλά κάνει ο τζαφέρης και το στηλιτεύει.

  Τελικά αυτός ο πολιτικός αναβρασμός, βγάζει πολλά πράγματα για τον καθένα στη φόρα και μόνο καλό μπορεί να κάνει. Ο μόνος στην κοσμάρα του είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που αν εξαιρέσεις κάτι χαρτάκια που διαβάζει ο τσίπρ', τις μάχες τις δίνει ανάμεσα στις εσωτερικές του φράξιες (τώρα τελευταία σχετικά με το ποιοί δικαούνται να μιλάνε δημόσια).

  Εεεε ρε γλέντια!

 13. factorx avatar
  factorx 14/07/2008 12:00:09

  Η παρεμβαση του Καρατζαφέρη είναι του τύπου "και για όσους δεν καταλάβατε...". Πως πριν απο λίγο καιρό μίλησαν και για "μικρά κόμματα";

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/07/2008 12:01:25

  θα κάνω τον προβοκάτορα, αλλά ας μάθω κάτι: Ενα ΚΚ, ας πούμε το ΚΚΕ, δεν διαχειρίζεται διαθέσιμα λεφτά μέσω τραπεζικών λογαριασμών, αμοιβαίων, ή χρηαμτιστηρίων; τι τα κάνουν; τα βάζουν στο σεντούκι;

 15. cornelsen avatar
  cornelsen 14/07/2008 14:01:14

  Αντιγράφω εδώ απόσπασμα από μια επιστολή τού Μαρξ -κάθε αριστερός που "παίζει" στα χρηματιστήρια μπορεί να την χρησιμοποιεί για να είναι ήσυχος με την (αριστερή) συνείδησή του:
  "Εδώ και κάποιο καιρό, κάτι που δεν θα σε καταπλήξει και λίγο, έχω επενδύσει εν μέρει σε αμερικανικά κεφάλαια, αλλά κυρίως σε αγγλικές μετοχές, οι οποίες φέτος φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια (προς όφελος κάθε πιθανής και απίθανης εταιρείας), πιέζονται μέχρι να ανέβουν σε παράλογα επίπεδα και στην συνέχεια, ως επί το πλείστον, καταρρέουν. Κέρδισα έτσι πάνω από 400 λίρες και, τώρα που η πολυπλοκότητα τής πολιτικής κατάστασης αφήνει ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, θα ξαναρχίσω. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που απαιτεί λίγο χρόνο και σου επιτρέπει, διατρέχοντας κάποιο μικρό κίνδυνο, να απαλλάξεις τον εχθρό σου από τα χρήματά του."

 16. LEON avatar
  LEON 14/07/2008 14:21:20

  ..Έεετσι...Μέχρι πέρσι έφταιγε γτά όλα ό Χριστόδουλος..τώρα φταίει τό Κ.Κ.Ε...

 17. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/07/2008 14:21:53

  @Anonymous 12:20 pm: Ας το κάνουν όλα τα άλλα κόμματα κι ας παραδώσουν το ΚΚΕ στην κρίση του λαού.

  @cornelsen: φοβερή πληροφορία. Ποια είναι η πηγή; σε ποιον την έστειλε; Μήπως στον Μπαρούχ;
  ***

  Θα ήθελα να μου διευκρινίσει όποιος γνωρίζει, ΑΝ το ΚΚΕ πρεσβεύει στο καταστατικό του την "Επανάσταση". Δηλαδή την ένοπλη εξέγερση για κατάλυση του Κοινοβουλίου και εγκαθίδρυση "Δικτατορίας του Προλεταριάτου". Δεν το ξέρω, αλλά το θεωρώ α-πίθανο.

 18. LEON avatar
  LEON 14/07/2008 14:24:42

  ..Έεετσι..vol 2..αφού τό είπε ό..Καλατζαφέρνης...

 19. πω πω πλάκες! avatar
  πω πω πλάκες! 14/07/2008 14:32:15

  Οι μετοχές και γενικά η περιουσία του ΚΚΕ είναι γραμμένη στα χαρτιά στα ονόματα "άσημων" ανθρώπων... π.χ. κάποιου μικροσυνταξιούχου της ΑΣΠΑ ή του ΕΚΤΕΛ... κάποιας ιδιοκτήτριας ΕΒΓΑ...

  Είναι δομημένο έτσι το ιδιοκτησιακό σύστημα του κκε, που ποτέ δεν πρόκειται να βρεθεί!

  Εδώ δε βρίσκαν ασύρματους και πολύγραφους επί χούντας ή ακόμα επί των πρώτων χρόνων του Κ καραμανλή..... θα βρουν τα λεφτά;

  Κάποια λοιπν επαγγελματικά στελέχη του ΚΚΕ, αυτή είναι η δουλειά τους. Να μη προβάλλονται.. να έχουν στο όνομά τους τις μετοχες και να παίρνουν έμμεσα μισθό από το κόμμα, που δε φαίνεται κι αυτός στα χαρτιά.

 20. LEON avatar
  LEON 14/07/2008 14:34:49

  13/07/2008 Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη

  Ο κ. Καρατζαφέρης βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία προβοκάτορα. Χρησιμοποιεί αντικομμουνιστική φρασεολογία του 1949. Γνωρίζει τις επανειλημμένες τοποθετήσεις του ΚΚΕ στη βουλή για το «Γερμανό», αλλά προτιμά τη λάσπη.

  Στις 22/6/2007 η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη έλεγε στην κυβέρνηση για την εξαγορά του «Γερμανού»:

  «Δώσατε λεφτά έτσι για χάρισμα, που δεν είναι δικά σας. Άρα εδώ υπάρχει και κάτι άλλο πονηρό, μυστικό».

  Ανάλογη τοποθέτηση έκανε στη βουλή στις 13/6/2006 και ο βουλευτής του ΚΚΕ Άγγελος Τζέκης.

  Τα περί μετοχών του ΚΚΕ στην εταιρεία «Γερμανός» αποτελούν μέρος της ίδιας προβοκάτσιας του Γ. Καρατζαφέρη.

  Ο καθένας πουλάει ό,τι έχει.

 21. maki avatar
  maki 14/07/2008 14:35:44

  Όπως λέει και ο ανώνυμος στις
  July 14th, 2008 at 11:24 am
  " http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=78623408
  Στην παραπάνω συνέντευξη στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” η Άννα Διαμαντοπούλου δηλώνει ότι τα κόμματα παίρνουν υπογείως χρήματα από εταιρίες αλλά ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ"
  Γιατί δεν έχει αναστατωθεί ο κόσμος με αυτό?
  Γιατί δεν σχολιάστηκε? Και ποιό είναι το αντάλλαγμα ενός κόμματος προς μια άλλη κυβέρνηση?
  Και ποιές είναι οι κυβερνήσεις? Αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν έξυπνο δημοσιογάφο- αναλυτή?

 22. Nεολαίος avatar
  Nεολαίος 14/07/2008 14:52:44

  Δηλαδή με 2 δηλώσεις της πλάκας δυο βουλευτών του που δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός του, νομίζει το ΚΚΕ πως καθάρισε με τον Γερμανό; Γιατί δεν κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση: ΔΕΝ ΕΧΩ-ΕΙΧΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

 23. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 14/07/2008 15:10:34

  Πιστεύουμε πραγματικά ότι κάποιοι εξυφαίνουν σχέδια εγκλωβισμού του ΚΚΕ; Γιατί; Απειλεί κανέναν το συγκεκριμένο κόμμα;

  Πολύ πιθανό αυτά που λέει ο πρόεδρας Καρατζαφέρης να είναι της πλάκας (όπως όταν είπε κάποτε ότι ο Μαντέλης ήταν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ), αλλά σιγά μην κυνηγάει το σύστημα το ΚΚΕ.

 24. ΠΔύο avatar
  ΠΔύο 14/07/2008 15:57:24

  Γη προς Έλληνες, Γη προς Έλληνες.

  Τα κόμματα δεν είναι αυθύπαρκτα.

  Πρόκειται για ομάδες πολιτών, οι οποίες στα πλαίσια μιας οργανωμένης κοινωνίας επιζητούν τη διαμόρφωσή της με βάση τις κοινές τους ιδέες και αξίες.

  Καλά μέχρι εδώ;

  Ωραία.

  Χεστήκαμε, μετά συγχωρήσεως, για το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΕΛ-ΕΛ-ΕΛ και οποιοδήποτε άλλη παράταξη. Όπως λίγο μας κόφτει αν το ΚΚΕ λέει πως όποιος του κάνει κριτική είναι αντικομμουνιστής, αν το ΠΑΣΟΚ λέει πως το Λαγονήσι είναι το άντρο του Σοσιαλισμού και αν η ΝΔ θεωρεί πως επανίδρυση του κράτους είναι η μετατροπή των νηπιαγωγών σε ιατρούς.

  Τι ακριβώς σημαίνει "εγκλωβισμός του ΚΚΕ";

  Έκανε κάτι επιλήψιμο;

  Αν ναι, να τους μπουζουριάσουν.

  Αν όχι, καλά κάνει και γράφει τον Καρατζαφέρη και τους άλλους στα παλαιά του σφυροδρέπανα.

  Έχουμε χάσει τη μπάλα ομαδικώς. Συνέλθετε!

 25. @1 avatar
  @1 14/07/2008 16:10:34

  Factorx κοίτα και εδώ
  ( http://www.politis-gr.blogspot.com ).:Έχει ένα τεράστιο θέμα με μια δήλωση της Διαμαντοπούλου και κανείς δεν το χει παρει χαμπάρι!!!!!!!!!!!!

 26. Fineas avatar
  Fineas 14/07/2008 19:33:40

  ΟΤΕ, η Cosmote, ο Γερμανός και οι τορπίλες

  Η απόφαση της κυβέρνησης να εκχωρήσει σε «στρατηγικό επενδυτή»

  μεγάλο ποσοστό του ΟΤΕ, από αυτό που κατέχει το δημόσιο, μαζί και

  το μάνατζμεντ, φέρνει στην επικαιρότητα την, έναντι υπερβολικού

  τιμήματος, εξαγορά του 88,56% της Γερμανός από την Cosmote.
  Η εξαγορά της «Γερμανός», είχε χαρακτηριστεί από τα κόμματα της

  αντιπολίτευσης πλην ΚΚΕ, πολιτικό σκάνδαλο, τις πτυχές του οποίου

  όφειλε να διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Το ΚΚΕ παραδέχτηκε, οτι κατείχε

  μετοχές της «Γερμανός». Σύμφωνα με φήμες που χρόνια κυκλοφορούσαν

  στην αγορά, η «Γερμανός ήταν μια κομματική επιχείρηση».

  Η εξέλιξη της «Γερμανός» υπήρξε αλματώδης. Πέρα από την επέκταση του

  δικτύου παροχής Τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και στο εξωτερικό,

  απέκτησε και βιομηχανικό κλάδο, προκειμένου να μπεί στην αγορά των

  εξοπλισμών.
  Αν οι συνθήκες της εξαγοράς της «Γερμανός», αποτελούν αντικείμενο

  εισαγγελικής έρευνας, αξίζει να ερευνηθεί καταπόσον η εξαγορά

  συνδέεται και με την απευθείας ανάθεση από το ΥΠ.ΕΘ.Α, στην «Γερμανός»,

  της κατασκευής τορπιλών των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού,

  που τελικά δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Η απευθείας ανάθεση είχε γίνει,

  γνωστού όντος, ότι η ως άνω εταιρία δεν διέθετε ούτε την την απαιτούμενη

  τεχνογνωσία ούτε τη δυνατότητα κατασκευής.
  Στους διαδρόμους του ΥΠ.ΕΘ.Α. κυκλοφορούσαν τότε φήμες για μίζες,

  που όπως λέγεται έφθασαν και ως καταγγελία στο Μαξίμου.

 27. Fineas avatar
  Fineas 14/07/2008 19:35:36

  Η ΓΕΡΜΑΝΟΣ ήταν εταιρεία που χρηματοδοτήθηκε από το ΚΚΕ. Ο ιδιοκτήτης της Πάνος Γερμανός ήταν στέλεχoς και "ταμίας" του.
  Η κρατική Cosmote την εξαγόρασε σε εξόφθαλμα ακριβή τιμή γιατί η διαφορά -πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- πήγε στο κομματικό ταμείο του ΚΚΕ

 28. Fineas avatar
  Fineas 14/07/2008 19:36:05

  http://press-gr.blogspot.com/2006/09/blog-post_115858742131377519.html

 29. cornelsen avatar
  cornelsen 15/07/2008 09:39:06

  @νήπιος γέρων
  Δεν γνωρίζω ποιός είναι ο Μπαρούχ, η επιστολή τού Μαρξ γράφτηκε προς τον Λ. Φίλιπς στα 1864.

 30. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 22:13:25

  @cornelsen: σ' ευχαριστώ, φίλε, για την πηγή.

  Ο Μπαρούχ που εννοούσα είχε γράψει αυτήν την επιστολή στον Μαρξ:

  “The Jewish people as a whole will become its own Messiah. It will attain world dominion by the dissolution of other races, by the abolition of frontiers, the annihilation of monarchy and by the establishment of a world republic in which the Jews will everywhere exercise the privilege of citizenship.

  In this New World Order the children of Israel will furnish all the leaders without encountering opposition. The Governments of the different peoples forming the world republic will fall without difficulty into the hands of the Jews. It will then be possible for the Jewish rulers to abolish private property and everywhere to make use of the resources of the state. Thus will the promise of the Talmud be fulfilled, in which is said that when the Messianic time is come, the Jews will have all the property of the whole world in their hands» =

  = Ο εβραϊκός λαός στο σύνολό του θα γίνει ο δικός του Μεσσίας, (: αυτός που περιμένουν, 2000+ χρόνια!;!). Θα κατακτήσει την παγκόσμια κυριαρχία μέσω της αποσύνθεσης των άλλων φυλών,(: μη ρατσιστές, τύπου …Χίτλερ), της κατάργησης των συνόρων, της εξολόθρευσης της μοναρχίας (: εμάς, σαν Έλληνες, που δεν έχουμε εξ αίματος και, άρα, κανονικό βασιλιά, μας αφήνει παγερά αδιάφορους αυτό, ΑΛΛΑ, για Αγγλίες, Σκανδιναβίες, Ολλανδίες κλπ., μπορεί να είναι και η υπ’ αριθμ. 1 απειλή) και της εγκαθίδρυσης μιας παγκόσμιας δημοκρατίας, (: σαν αυτήν που κάνει εξαγωγή ο Θάμνος κι οι Νέο- συντηριτικοί του Ευαγγελιστές στο Ιράκ!), στην οποία οι Εβραίοι θα εξασκούν, παντού, το αποκλειστικό δικαίωμα της υπηκοότητας, (: οπόταν, μόνον αυτοί θα είναι πολίτες!).

  Σε αυτήν την Νέα Παγκόσμια Τάξη τα τέκνα του Ισραήλ θα παρέχουν όλους τους ηγέτες, χωρίς την αντιμετώπιση αντιπολίτευσης, (: «και γ..ώ» τις …δημοκρατίες, έτσι;). Οι Κυβερνήσεις των διαφόρων λαών, που θα διαμορφώνουν την παγκόσμια δημοκρατία, θα πέσουν χωρίς δυσκολία στα χέρια των Εβραίων. Θα είναι, τότε, δυνατό για τους Εβραίους ηγέτες να καταργήσουν την ατομική περιουσία και να κάνουν, παντού, χρήση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του κράτους.

  Τοιουτοτρόπως, η υπόσχεση του ΤΑΛΜΟΥΔ, στην οποία δηλώνεται ότι, όταν η Εποχή του Μεσσία έλθει, οι Εβραίοι θα έχουν όλη την περιουσία ολόκληρου του κόσμου στα χέρια τους, θα εκπληρωθεί,», γράμμα του Baruch Levy στον Karl Marx, 'La Revue de Paris', σελ. 574, 1- 6- 1928.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.