#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/04/2008 20:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιφυλακτικός ο Μπους για τα Σκόπια

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς δήλωσε πριν από λίγο ότι αναμένει την δέσμευση της Ατλαντικής Συμμαχίας υπέρ του Αφγανιστάν, αλλά δεν είπε τίποτα για τα Σκόπια. Φάνηκε δηλαδή προσεκτικός σε ότι αφορά την ένταξη της ΠΓΔΜ. Συγκεκριμένα, μετά τις συνομιλίες του με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ είπε τα εξής: «Είμαι ευτυχής γι αυτό που περιμένω από την πλευρά των άλλων. ηγετών για την επιθυμία τους να υποστηρίξουν το Αφγανιστάν». Ενώ λίγο πριν το γεύμα των 26, σε ερώτηση για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, απάντησε: «Θα δούμε…υπάρχει ένα πρόβλημα με μια συγκεκριμένη χώρα, είμαι όμως αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα να το επιλύσουμε»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 02/04/2008 20:24:07

  Ολα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αφήνει ο εκρόσωπος του ΝΑΤΟ
  Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Τζέιμς Απατουράι ερωτηθείς το απόγευμα ως προς το ζήτημα της διεύρυνσης απάντησε ότι όλα είναι ανοιχτά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν τέσσερα ενδεχόμενα: να μην μπει καμία χώρα, να μπει μία, να μπουν δύο και να μπουν τρεις.

  Τα Σκόπια δεν βλέπουν την πρόσκληση να έρχεται
  Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ "ΜΙΑ" επικαλούμενο πηγές του από την αντιπροσωπεία της χώρας στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, μετέδωσε ότι οι πιθανότητες των Σκοπίων να λάβουν πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, έχουν μειωθεί μετά τη θέση που επαναδιατύπωσε κατηγορηματικά η ελληνική κυβέρνηση

 2. Factorx avatar
  Factorx 02/04/2008 20:53:40

  Την κατανόησή του έναντι των ελληνικών θέσεων αναφορικά με το όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας εξέφρασε απόψε, προσερχόμενος στο δείπνο των ηγετών του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες.

  Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από Πορτογάλους δημοσιογράφους αν συμμερίζεται τις ελληνικές θέσεις επί του θέματος και αν υπάρχει προοπτική υπέρβασης του προβλήματος, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός απάντησε ότι κατανοεί τις ελληνικές θέσεις και συμπλήρωσε ότι κατά τη γνώμη του υπάρχει έδαφος για την επίλυση του προβλήματος με κοινά αποδεκτό τρόπο.

  ΑΠΕ-ΜΠΕ

 3. Factorx avatar
  Factorx 02/04/2008 21:13:53

  Όλα είναι ανοιχτά ως προς το ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπρόσωπου του ΝΑΤΟ Τζέιμς Απατουράι το απόγευμα.

  Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς σχετικά σημείωσε πως υπάρχουν τέσσερα ενδεχόμενα: να μην μπει καμία χώρα, να μπει μία, να μπουν δύο και να μπουν τρεις.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 02/04/2008 21:56:23

  ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

  O λαός μας λέει – και όχι μόνο ο δικός μας – ότι, το θηρίο πρέπει να το φοβάσαι περισσότερο όταν λαβωθεί και αντιλαμβάνεται ότι, το τέλος του πλησιάζει, παρά όταν ζεί, έστω και δίπλα σου. Εκεί είμαστε την στιγμή αυτή με το λαβωμένο αμερικανικό θηρίο να αντιμετωπίζει τους συνέδρους του ΝΑΤΟ, που το εμποδίζουν να πιάσει τους στόχους, τους οποίους είχε θέσει ή εκεί, πέρα από τον Ωκεανό, φαντάζονταν με την βοήθεια των πα-ρατρεχαμένων συμβούλων και φίλων του.

  Βλέπουμε λοιπόν μία σύνοδο του ΝΑΤΟ, που κάθε άλλο ευνοεί ομοφωνία των μελών του, μιάς και οι στόχοι του αμερικανικού θηρίου προέβλεπαν την διεύρυνση του αμυντικού αυτού οργάνου με την προσθήκη μελών που τα ίδια ή από το ίδιο ανατολικό μπλόκ στην διεύρυνση της Ε.Ε. δημιούρ-γησαν σοβαρά προβλήματα. Πρόκειται άραγε μόνο για την αλαζονεία του θηρίου, ή σ’αυτήν προστίθεται η άγνοια των τεκταινομένων ένθεν του Ωκεανού και ειδικά του προβληματισμού, που οσονούπω κυριαρχεί όλο και περισσότερο στην Ευρώπη, αφού η αυτοδυναμία της σε ενέργεια βρίσκεται στον μονόδρομο της πολιτικής συνεργασίας Ε.Ε. – Ρωσίας.

  Μέχρι στιγμής όλα βρίσκονται στην φάση των συζητήσεων στις στρογγυλές τράπεζες των εκπροσώπων. Βέβαιο σε ότι φάνηκε ή εγνώσθη είναι αφ’ενός η σθεναρή αντίρρηση της κυρίας Μέρκελ στην είσοδο της Ουκρανίας και Γεωργίας και αφ’ετέρου η αντίρρηση της χώρας μας στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα που αυτό θέλει. Τέλος φάνηκε και η αστοχία στην ελπίδα του θηρίου ότι, θα σπεύσουν με στρατό σε βοήθεια οι Ευρωπαίοι για να ενισχύσουν τον αμερικανικό πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Θα ήταν αντίθετο προς κάθε λογική για τα ευρωπαϊκά κράτη να σπεύσουν με στρατό σε έναν πόλεμο, όπου δεν διακυβεύονται κάποια ιδανικά πέρα από την απόκτηση κέρδους από το υπέδαφος ή από την παραγωγή των κρατών, δηλαδή από το πετρέλαιο και από τα ναρκωτικά. Γιατί ποιός πιστεύει ακόμα στην ύπαρξη και στον αγώνα εναντίον της Αλ Κάϊντα και του άξονα του κακού. Μάλλον γελάει με τον Πρόεδρο, που μιλάει με τον Θεό για να μάθει ποιός είναι ο καλός και ποιός ο κακός.

  ‘Ετσι με το θηρίο μέσα σ’αυτό το σκηνικό, αλλά και με την «ημερομηνία λήξεως» της πολιτικής του θηρίου, τίποτε δεν είναι προβλέψιμο ένθεν και εκείθεν του Ωκεανού. Πολύ περισσότερο δε, όταν σήμερα η Ρωσία δεν είναι στο επίπεδο της αδυναμίας ανταγωνισμού όπως μερικά χρόνια ύστερα από την πτώση του κομμουνισμού. Και μαζί με αυτό η προϊούσα κάμψη του αμερικανικού δολαρίου, η οποία ακόμα και αν μπορεί μέχρι στιγμής να μην επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία, αντίθετα μάλιστα να καθιστά την οικονομία της Ρωσίας κυρίαρχη, δεν παύει να αποτελεί ψυχολογικό πρόβλημα, που θα συνοδεύει το θηρίο σε κάθε του βήμα για την παγκόσμια κυριαρχία που ονειρεύεται.

  Oψόμεθα όμως ύστερα απο το τελικό ραντεβού του Πούτιν με τον Μπούς στο Σότσι. Γιατί στην σύνοδο του ΝΑΤΟ το θηρίο έβαλε ορατούς φραγμούς στον Πούτιν, μπάς και περιορίσει το βαρος των λόγων του Λαβρώφ. Να αποφασίσει πλέον η Ε.Ε., τί είδους σχέσεις θέλει με την Ρωσία.

  ΠΕΛΙΑΣ

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/04/2008 22:32:00

  Ποιό λαβωμένο θηρίο άγγελε της αποκαλύψεως; Ο τύπος τελειώνει την δεύτερη θητεία του, από το Σύνταγμά τους δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, άρα ξέρει ότι πάει σπίτι του. Το πρόβλημά του (αν πιστέψουμε ότι έχει πρόβλημα άλλο από την αγοραφοβία) είναι η Ουκρανία και κάποια άλλη που μου διαφεύγει που ενοχλούν τον Πούτιν και πήρε το αυτί μου τους Γερμανούς. Αν ασχολούνται με μας, τα Σκόπια ή το Κοσσυφοπέδιο, το κρύβουν επιμελώς.

  Τπ 30.8% των αμερικάνων εγκρίνουν την δουλειά του προέδρου τους, έναντι 63.5% που δεν εγκρίνουν. Το 21% των ιδίων εγκρίνουν την δουλειά της Βουλής τους ενώ το 69.8% δεν εγκρίνουν. Τέτοιες μέρες υποβάλουν και αυτοί φορολογική δήλωση και έχουν ακεφιές. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν μικροσκοπικό προβάδισμα 0.2% στον McCain έναντι του Obama (την Hillary ξέχνα την, την θέλουν μόνο οι ρεπουμπλικάνοι για να είναι σίγουροι ότι θα κερδίσουν). Για να μην νομίσει κανείς ότι είμαι σοφός ή έξυπνος, τα παραπάνω στοιχεία τα βρίσκεις στο www.realclearpolitics.com (εκτός αν και αυτό είναι προπαγάνδα του εξαποδώ)

  Για τον Πούτιν δεν έχω τέτοια πληροφόρηση αλλά με την τιμή του πετρελαίου εκεί που είναι μάλλον εισπράττουν, και με το φαινόμενο του θερμοκηπίου η στέππα θα γίνει σιτοβολών.

 6. Swell avatar
  Swell 03/04/2008 11:17:30

  Επρόκειτο για την αισιοδοξία του χαζού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.