#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2012 12:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτυχία του Antinews: Η κυβέρνηση ζητά από τις τράπεζες να πληρώσουν τα 550 εκ. ευρώΝα περιαυτολογούμε δε θέλουμε, ούτε και να καυχόμαστε για τις επιτυχίες του antinews και για τα θέματα που αναδεικνύει. Ωστόσο, θεωρούμε μεγάλη μας επιτυχία το γεγονός ότι αναδείξαμε και τραβήξαμε μέχρι τέλους το θέμα με τα χρήματα από μερίσματα που χρωστούν οι τράπεζες στο ελληνικό κράτος. Ασκήσαμε σφοδρή κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα για τις δηλώσεις που έκανε στη Βουλή που ουσιαστικά «πάγωναν» τις διεκδικήσεις του ελληνικού κράτους για μισό δις ευρώ, την ώρα που ψάχνουμε να βρούμε χρήματα για να κλείσει το πακέτο.

Ο κ. Σταϊκούρας ενοχλήθηκε στην  αρχή (μας έστειλε και επιστολή,)αλλά τελικά με επιστολή που έστειλε στον Γ. Προβόπουλο και τις τράπεζες ζητώντας τους να βρουν τρόπο να επιστραφούν τα χρήματα, ουσιαστικά παραδέχθηκε το λάθος του.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας υπέγραψε υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες καλούνται να πληρώσουν 550 εκατ. ευρώ τα οποία είναι τα μερίσματα που προέρχονται από τα 28 δις ευρώ που δόθηκαν επί υπουργίας Αλογοσκούφη.

Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι δε μπορεί να παίζει με τα χρήματα του ελληνικού λαού και να κόβει συντάξεις από τη μια αλλά να μη διεκδικεί 555 εκατ. ευρώ. Έστω και την ύστατη στιγμή επικράτησε το δημόσιο συμφέρον κι όχι αν θα δημιουργηθεί… τραπεζική αστάθεια.

Συγχαρητήρια λοιπόν στο υπουργείο Οικονομικών που διόρθωσε ένα λάθος το οποίο πήγε να δημιουργηθεί ελπίζουμε από άγνοια κι όχι από σκοπιμότητα.

Μένει να δούμε αν τα 555 εκατ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τα ποσά που ψάχνει η κυβέρνηση για να κόψει.

 

Τι είχαμε γράψει:

Προς κυβέρνηση: Ιδού πως δεν θα κοπούν τα ειδικά μισθολόγια

Γράφουμε και σε προηγούμενη ανάρτηση για τα 555 εκατ. ευρώ που χρωστάνε οι τράπεζες στο κράτος, από την ανακεφαλαιοποίησή τους επί ημερών Γ. Αλογοσκούφη και κυβέρνησης Καραμανλή.

Το θέμα αποκάλυψε πρόσφατα στην Βουλή ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Παπαδάκης. Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες είχαν λάβει τότε «ένεση» ρευστού 5 δισ. ευρώ -στο πλαίσιο του πρώτου πακέτου των 28 δισ. ευρώ- έναντι προνομιούχων μετοχών και όφειλαν να αποδίδουν ως μέρισμα το 10% για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ωστόσο, αυτό συνέβη μόνο την πρώτη χρονιά. Στη συνέχεια το χρέος των τραπεζών “ξεχάστηκε” μέσα στο γενικότερο χαμό.

Κατά την διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, έσπευσε να καλύψει το θέμα λέγοντας ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών διαπραγματεύεται με το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να επιστραφούν στο κράτος τα χρήματα αυτά.

Με ποιους από το δημόσιο “διαπραγματεύονται” οι τραπεζίτες, αν διαπραγματεύονται; Και πόσο θα κρατήσουν οι διαπραγματεύσεις; Θα ζούμε ή θα έχουμε πεθάνει μέχρι τότε;

Το λέμε επειδή την ώρα που το δημόσιο “διαπραγματεύεται” με τις τράπεζες για να του δώσουν μερικά ψωροεκατομμύρια (γι αυτές) την ίδια στιγμή ρίχνει χιλιάδες ανυπεράσπιστους πολίτες στον Καιάδα με τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Αν δεν κάνουμε όμως λάθος η συνολική δαπάνη για τα ειδικά μισθολόγια που θα κοπούν ανέρχεται στα 360 εκατομμύρια. Αν λοιπόν το κράτος απαιτήσει να εισπράξει άμεσα τα 55Ο εκατομμύρια που του χρωστούν οι τράπεζες και δεν θα αναγκασθεί να κόψει τα ειδικά μισθολόγια και θα περισσέψουν και 200 εκατομμύρια για να γλιτώσουμε κάποιο άλλο επαχθές μέτρο.

Διαβάστε κι αυτό:

Πήγανε…άκλαυτα τα 550 εκατ. από τις τράπεζες

Απάντηση του κ. Σταϊκούρα σε δημοσίευμα του Antinews

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. franc avatar
  franc 11/09/2012 12:57:41

  Τα 550 εκατ. είναι μια καλή αρχή για το Antinews.
  Mάλλον θα πρέπει τώρα να γενικεύσουμε την τακτική αυτή, ελέγχοντας συστηματικά κατα το δυνατόν όλες τις συναλλαγές πολιτικών-τραπεζιτών έτσι ώστε να επιστραφεί στο λαό ένα μέρος απο την υπέρογκη βοήθεια (περί τα 150 δις ευρώ) που αναγκαστικά παραχώρησε στις τράπεζες με αποτέλεσμα 4000 αυτοκτονίες, 1,5 εκατ. ανέργους και την δραματική κατάσταση της οικονομίας μας που αν είχαμε αυτά τα 150 δις , σήμερα θα είμασταν η λιγώτερο χρεωμένη χώρα της ΕΕ!!! με χρέος κοντα στο 50% του ΑΕΠ!!! έστω και με δομές Ασιατικής χώρας, πράγμα που αποτελεί αποκλειστικά δική μας υπόθεση και αφορά τα του οίκου μας...

  • Factorx avatar
   Factorx @ franc 11/09/2012 14:32:24

   Franc, συγνώμη που στο λέω, αλλά η κριτική που κάνετε στην κυβέρνηση απο τον ΣΥΡΙΖΑ είναι άσφαιρη, άκαπνη και βολική (για την κυβέρνηση). Εμείς με πίεση πετύχαμε ένα συγκεκριμένο πράγμα κι αυτό πρέπει να γίνεται κάθε φορά. Εσείς γενικολογείτε, ικανοποιείτε τα αυτιά του πόπολο, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Οι λαϊκοί αγώνες θέλουν κλιμάκωση και συγκεκριμένα αιτήματα κάθε φορά. Κάθε φορά να ικανοποιείτε ένα συγκεκριμένο αίτημα και σιγά σιγά να φτάσετε από το μερικό στο γενικό. Εσείς μέσα στην απέραντη ευφυϊα σας ξεκινάτε από το γενικό και μαίνετε σε αυτό. Γι αυτό και συσπερώνετε μονο τους δυσαρεστημένους ΠΑΣΟκους και άλλους κρατικοδίαιτους.

   • franc avatar
    franc @ Factorx 11/09/2012 18:41:18

    Aγαπητέ φάκτωρ, κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ που μου απαντάς. Δεν μου αρέσει αυτό το "εσείς εκει στον ΣΥΡΙΖΑ", διότι τον ΣΥΡΙΖΑ εγώ τον ψηφίζω μόνο ως το "μη χείρον βέλτιστον" και όχι επειδή του ανήκω. Αλλά το αντιπαρέρχομαι και θα συμφωνήσω μαζί σου οτι γενικολογώ (χωρίς όμως να ικανοποιώ τα αυτιά του πόπολο, αφου δεν έχω κανένα πολιτικό ή οικονομικό συμφέρον απ' αυτό) αλλα έχω δύο δικαιολογίες γι' αυτό.
    1. Αν δεν δούμε το γενικό, αν δεν καταλάβουμε οτι ο πραγματικός μας αντίπαλος (κοινός για όλα τα PIIGS) είναι οι Υπερτραπεζίτες που προκαλούν τις κρίσεις στό παγκόσμιο επίπεδο ανάλογα με τις ανάγκες τους, και οι Ευρωπαίοι πολιτκοί συνομιλητές μας είναι εκούσια ή ακούσια όργανά τους,ΟΛΕΣ οι πολιτικές μας κινήσεις θα είναι λάθος.
    2.Η θέση μου και η ηλικία μου δεν μου επιτρέπουν ενεργό φυσική παρουσία σε λαικούς αγώνες με συγκεκριμμένα αιτήματα, οπότε έχω επιλέξει (σωστά ή λάθος) τον ρόλο του εξ αποστάσεως γενικού καθοδηγητή για όποιον θέλει να με ακούσει και θεωρεί τις απόψεις μου ενδιαφέρουσες και ως εκ τούτου είμαι ευγνώμων στο Antinews που μου πατρέχει αυτή τη δυνατότητα να εκφράζομαι...
    Οσον αφορά την απέραντη ευφυία, δεν ισχύει πλέον. Τά χρόνια του Πολυτεχνείου (1971-1977) θα το θεωρούσα κομπλιμέντο. (Τις διαφορικές εξισώσεις τους πίνακες και τα απειρογινόμενα τα έτρωγα με το κουτάλι, Λαδόπουλος γαρ...) Τώρα ούτε το δευτοροβάθμιο τριώνυμο δεν θυμάμαι καλά-καλά...

    • Factorx avatar
     Factorx @ franc 11/09/2012 21:41:13

     Εμένα πάντως, αγαπητέ Franc, μου δίνεις την εντύπωση του νεοφώτιστου. Που μόλις ανακάλυψε τους κακούς τραπεζίτες, την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι τους κατάλαβαν στο πετσί τους εδώ και χρόνια. Κομίζεις γλαύκες δηλαδή. Και τι μετριοφροσύνη είναι αυτή; 'Επέλεξα τον ρόλο του γενικού καθοδηγητή". Και οι μάζες να ωρύονται μπροστά στην υψωμένη γροθιά σου, αν δεν πάθεις κανένα λουμπάγκο. Dont get high by your own supply που λένε και οι σύμμαχοι. Κατά τα άλλα παραδέχεσαι ότι δεν σχολιάζεις εδώ μέσα απο ενδιαφέρον για το γενικό καλό, αλλά για να περνάς γραμμή. Στο λέω για να μην γκρινιάζεις μετά

     • franc avatar
      franc @ Factorx 14/09/2012 11:45:27

      Αγαπητέ Φάκτωρ, ελπίζω κατ' αρχήν να κατάλαβες οτι μου είσαι συμπαθής και υποψιάζομαι νέος με πολύ ταλέντο. Εχεις δίκιο όταν μου τα ψέλνεις για την έκφραση "γενικός καθοδηγητής". Δεν είμαι καθόλου επηρμένος. Απεναντίας όσοι με ξέρουν με θεωρούν πολύ ταπεινόφρονα. Εχω βαθειά συνείδηση οτι όλοι μια τρύπα στο έδαφος 1 κυβικό περίπου φτιάχνουμε...Ηθελα να πώ λοιπόν καθοδηγητής στο επίπεδο του γενικού, και όχι στο επίπεδο της εξειδικευμένης πολιτικής δράσης. Κάτι σαν θεωρητικός φυσικός και όχι φυσικός του στερεού σώματος πχ. Μακρυά απο 'μένα ο τίτλος του κ. "Γενικού"...
      Δεν ανακάλυψα τώρα τους κακούς τραπεζίτες που όλοι στο πετσί τους έχουν καταλάβει εδώ και χρόνια. Εκείνο που προσπαθώ να κάνω είναι να τους ξεσκεπάσω, γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν οτι μας φταίει η Μέρκελ, ο Πάγκαλος, το ΠΑΣΟΚ, ο Καραμανλης, η κακη μας φύση ως Ελληνες, η καθυστέρησή μας ως κοινωνία κλπ. Με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτων να οδηγούνται σε αδιέξοδο. Οσον αφορά το πέρασμα γραμμής πιστεύω θα συμφωνήσεις οτι λίγο-πολύ όλοι αυτό προσπαθούμε να κάνουμε γράφοντας εδώ μέσα. Κανείς μας δεν γράφει για να περάσει τη γραμμή του αντιπάλου του...
      Πάντως χαίρομαι που μου απαντάς και σ' ευχαριστώ για όλα...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ franc 11/09/2012 17:29:57

   Αν δε σου έκανα κούρεμ αθ είχες 50% του ΑΕΠ χρέος; Και πριν το 2000 γιατί είχες πάλι πάνω από 100%; Άσε τα σάπια γιατί τα νούμερα υπάρχουν και είναι αμείλικτα. Με δάνεια να καλύπτεις δάνεια και χρέη μια ζωή δε γίνεται όταν καταλήγει το χρήμα σε λίγους μεγαλοκαρχαρίες. Ο καπιταλισμός είναι αδιέξοδος όσο και ο κομμουνισμός όταν εφαρμόζονται στις ακραίες τους μορφές. Και το βλέπουμε περίτρανα παγκοσμίως. Η Κίνα κόβει ταχύτητα, οι ΗΠΑ βουλιάζουν σταθερά, η ΕΕ καταποντίζεται. Η πρώτη κομμουνιστική με καπιταλιστικές και επεκτατικές εξωτερικές οικονομικές κινήσεις, οι άλλες καπιταλιστικές που όσο τείνουν στο άρο του καπιταλισμού προστατεύοντας τις Τράπεζες και θανατώνοντας τους λαούς, τόσο βουλιάζουν. Αυτοεκπληρούμενες προφητείες που μόνο οι τυφλοί δε βλέπουν να επιβεβαιώνονται σκόπιμα. Από αφέλεια τέτοια καταστροφή δεν γίνεται. Θέλει σατανικό σχέδιο και σκοτεινά μυαλά και ψυχές...

 2. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 11/09/2012 12:58:49

  Πιστεύετε στ αλήθεια ότι οι τράπεζες θα επιστρέψουν 550 εκατ.?
  Αν το κάνουν, θα είναι λόγω του θόρυβου που δημιουργήθηκε και αμέσως μετά, η κυβέρνηση θα τους τα ξαναεπιστρέψει στο πολλαπλάσιο.
  ........αλλιώς θα βάλουν την τρόικα να το απαιτήσει εκείνη.

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ εναςάσχετος 11/09/2012 14:24:03

   ......ειδικά δε όταν βλέπω το πρόσωπο του Στουρνάρα, η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό, είναι "επιτυχία"!

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 11/09/2012 13:44:27

  "Αν ελευθερία σημαίνει κάτι, αυτό σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν ν’ ακούσουν."

  “If liberty means anything at all, it means the right to tell people what they do not want to hear.” ~George Orwell, 1903-1950 (Speaker’s Corner Trust)

  Eύγε! Αntinews.gr

 4. TasosC avatar
  TasosC 11/09/2012 13:47:56

  Στο γενικό χαμό δύσκολα λέω καλό λόγο πλέον για οποιανδήποτε, αλλά τώρα αξίζετε αβίαστα τα συγχαρητήρια.
  Μακάρι και άλλες τέτοιες ενέργειες να έχουν την ίδια κατάληξη.

 5. undercover gpr avatar
  undercover gpr 11/09/2012 14:29:28

  Τα 550 είναι ήδη ενταγμένα ως έσοδα του προυπολογισμού και δεν λογίζονται ως έξτρα έσοδα αγαπητοί , οπότε δεν πρόκειται να αφαιρεθεί τίποτα από τα μέτρα.

  Αντιθέτως εάν δεν τα εισέπραταν ίσως αναγκαζόντουσαν να πάρουν έξτρα μέτρα 550.Αυτή είναι η επιτυχία όχι ότι θα αφαιρεθούν μέτρα ύψους 550.

 6. Darki avatar
  Darki 11/09/2012 14:52:45

  Γραφτα στο μαρμαρο.(Λεγανε στον καφετζη στο χωριο μου)

 7. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 11/09/2012 15:13:48

  Ετσι μπράβο!!!!!!! Εστω και με γκρίνια είδαμε και μια απόφαση που αναπτερώνει το ηθικό μας

 8. Νικήτας avatar
  Νικήτας 11/09/2012 16:07:00

  ANTINEWS ...ΕΥΓΕ

  στην σωστή δημοσιογραφία! Μπράβο και στον Σταικούρα που έκανε το αυτονόητο!

 9. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 11/09/2012 16:47:44

  Μεγάλη στιγμή να διεκδικήσεις αυτά τα οποία ήδη θα έπρεπε να είναι στα ταμεία σου.Μεγάλη νίκη να σου δώσουν μέρισμα αυτοί οι οποίοι δεν θα υπήρχαν χωρίς την γενναία ενίσχυση απο εσενα.
  Στην χώρα του αυτονόητου όλα αυτά...

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μεγάλες στιγμές 11/09/2012 17:23:11

   Επειδή λοιπόν δεν γινόταν μέχρι τώρα και έγινε το αυτονόητο όπως και άλλα που δεν πιστεύαμε πως θα γίνουν, να νοιώσουμε και για κάτι σωστό όπως πρέπει. Και μπράβο στους υπεύθυνους του Αντι που το ανέδειξαν δυναμικά!

 10. δημης avatar
  δημης 11/09/2012 19:12:10

  ΛΕΤΕ ΔΗΛ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;;;; (ΤΩΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ..)

 11. dimitrtf avatar
  dimitrtf 11/09/2012 20:02:44

  ΜΠΡΑΒΟ στο ANTINEWS για τα 550 τωρα το μπαλακι ειναι στου αρμοδιους περιμενουμε απαντησεις δια τβων εργων απο αυτους τους κυριους που περιμεναν το antinews για να δυσαρεστησουν την ελληνικη ιερη αγελαδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.