#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2014 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτέλους... τόλμησαν. Καταργούν τον Οργανισμό ΚωπαΐδαςΈπρεπε να περάσουν τόσα χρόνια καταστροφής και να αλλάξουν τρεις κυβερνήσεις προκειμένου να αποφασίσουν να καταργήσουν άχρηστους φορείς του Δημοσίου που όμως κόστιζαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό.

Μετά από παλινωδίες, καθυστερημένες αντιδράσεις, κομματικά κριτήρια και ασφυκτικές πιέσεις προκειμένου να μην αλλάξει κάτι, επιτέλους προωθείται το νομοσχέδιο για την κατάργηση φορέων.

Δεν ξέρουμε αν θα αισθανθείτε... κενό που δεν θα υφίσταται πλέον ο Οργανισμός για την αποξήρανση της Κωπαΐδας. Ή αν θα σας λείψει το «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά». Εμάς, όμως, δεν θα μας λείψουν καθόλου.

Το πρώτο βήμα για τη μείωση του Δημοσίου έγινε, έστω και δειλό καθώς οι 21 φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται είναι πολύ μικροί και ήσσονος σημασίας. Υπάρχει ακόμη μεγάλη σαπίλα στο δημόσιο τομέα που προστατεύεται από τα κόμματα καθώς πρόκειται για ψηφοφόρους. Όταν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αποφασίσουν πραγματικά να τα βάλουν με την «ιερή αγελάδα», τότε θα τους πούμε μπράβο. Προς το παρόν, καλή είναι και η εξαφάνιση προκλητικών φορέων που δεν είχαν ουσιαστικό αντικείμενο. Συγκεκριμένα η απόφαση προβλέπει κατάργηση ή συγχώνευση των εξής:

* Καταργούνται η «Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων (ΤΕΟ Α.Ε.)», η «Ανώνυμη Εταιρεία Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ ΑΕ)», το «Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)», το «Εθνικό Κέντρο Βιβλίου» (Ε.ΚΕ.ΒΙ.), το Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών και το Ερευνητικό Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών , οι Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (ΟΡΣΑ και ΟΡΘΕ) και ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων (ΟΡΣΙ). Λουκέτο μπαίνει και στα ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κωπαΐδας» και «Κεντρική Αγορά Πατρών» .

Επίσης, καταργούνται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου «Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά», «Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας» και «Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας», καθώς και η Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας Α.Ε.».

Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού, το Γραφείο Έρευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας παύουν να λειτουργούν ως αυτοτελή ερευνητικά κέντρα συγχωνευόμενα σε ένα ενιαίο ερευνητικό κέντρο με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΕΦΑΕΤ),

Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.), η αυτοτελής δημόσια υπηρεσία Ταμείο Εθνικού Στόλου (Τ.Ε.Σ.) και το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (Τ.Α.Α.) καταργούνται ως αυτοτελή νομικά πρόσωπα και αυτοτελής δημόσια υπηρεσία αντίστοιχα, συγχωνευόμενα σε ένα νέο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Ε.Τ.Ε.Α.)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικόλας Π. avatar
  Νικόλας Π. 16/01/2014 09:13:23

  Αντε να καταργηθεί και το προσωπικό του ΟΣΕ στους καταργηθέντες εδώ και δεκαετίες σιδηροδρόμους Αγρινίου και Καλαμάτας...(Αν και οι περισσότεροι έχουν πάρει σύνταξη διότι "έγραφαν" ένσημα χωρίς να υπάρχει αντικείμενο...

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/01/2014 09:31:38

  Καλή συνέχεια λοιπόν.

 3. panos avatar
  panos 16/01/2014 09:59:05

  Καλες οι ανακοινωσεις,αλλα μην παραμυθιαζομαστε ευκολα..Ολοι αυτοι που ηταν διορισμενοι στους αχρηστους οργανισμους θα απολυθουν,ωστε να ελαφρυνθει ο κρατικος προυπολογισμος,η θα εφαρμοστει και παλι το κολπο της κινητικοτητας,οπου θα τους στειλουν σε καποιον αλλο τομεα του δημοσιου,οπου θα συνεχισουν το σκοτεινιασμα εναντι αμοιβης,οπως οι πρωην εργαζομενοι της Ο.Α.;..Μην ξεχναμε οτι οι χιλιαδες αχρηστοι οργανισμοι δημιουργηθηκαν απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για ν' απορροφησουν κατα κυριο λογο τους περιφημους ''δεν κανει για τιποτα,βαλτον καπου''..Η θα βγαλουν καμποσους στη συνταξη με εθελουσια προσθετοντας κι αλλους συνταξιουχους στη καμπουρα των συνεχως μειουμενων εργαζομενων του ιδιωτικου τομεα;..Και κατι τελευταιο..ο Μητσοτακης πριν ξεκαθαρισει τι θα κανει με τους οργανισμους,προαννηγγειλε προσληψεις μεσα στο 2014..για να μην παραμυθιαζονται καποιοι οτι ο συγκεκριμενος ανηκει στους μεταρρυθμιστες..Η πλακα εχει και τα ορια της..

 4. Νικολάκη εφέντης avatar
  Νικολάκη εφέντης 16/01/2014 10:20:48

  "Το πρώτο βήμα για τη μείωση του Δημοσίου έγινε, έστω και δειλό καθώς οι 21 φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται είναι πολύ μικροί και ήσσονος σημασίας. Υπάρχει ακόμη μεγάλη σαπίλα στο δημόσιο τομέα που προστατεύεται από τα κόμματα καθώς πρόκειται για ψηφοφόρους."

  1ον, «ήσσονος σημασίας» ναι, αλλά αντί για τους υπαλλήλους τους, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να διώξει μερικούς καθηγητές ΤΕΛ που επελέγησαν για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο να θυσιαστούν για να κοροϊδέψουμε την τρόικα ότι τηρούμε τα συμφωνημένα.

  2ον, το κατάργησης δεν πάει για άμεση εφαρμογή, αλλά πρώτα για διαβούλευση…

  3ον, με αυτό το ρυθμό, ακόμα και για «ήσσονος σημασίας» αλλαγές δεν πάμε πουθενά κύριοι! Γιατί το αντιστάθμισμα των άδικων, αβάστακτων, οριζόντιων μέτρων είναι για το καθένα από εμάς «ύψιστης σημασίας»!

 5. George N avatar
  George N 16/01/2014 13:16:52

  Μηπως να το ξαναδουμε? Oχι σε βιαστικες αποφασεις :-)

 6. ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ avatar
  ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΣ 16/01/2014 14:00:25

  Θαύμα , Θαύμα.

 7. θηραία avatar
  θηραία 16/01/2014 16:34:11

  To "ΕΚΕΒΙ" τι τους έφταιγε;

  • Draco avatar
   Draco @ θηραία 17/01/2014 14:58:21

   Απλώς μαζί με τα ξερά κάηκαν και τα χλωρά. Αντί να αναβαθμίσουν και να αναδιοργανώσουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου το κατήργησαν. Άχρηστοι και ανίκανοι πολιτικάντηδες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.