Επιτέλους «ξύπνησαν»
17/04/2015 13:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτέλους «ξύπνησαν»

Έπρεπε να περάσουν 19 ημέρες κατάληψης της Πρυτανείας και επεισοδίων στο κέντρο προκειμένου να αντιληφθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς ότι το δόγμα της απόλυτης ανοχής διαλύει τη χώρα, αφού πρώτα την εξευτελίζει.

Έπρεπε να περάσουν 19 ημέρες κατάληψης της Πρυτανείας και επεισοδίων στο κέντρο προκειμένου να αντιληφθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς ότι το δόγμα της απόλυτης ανοχής διαλύει τη χώρα, αφού πρώτα την εξευτελίζει.

Επιτέλους «ξύπνησαν» 8439 photo

Έπρεπε να απομονωθούν οι ακραίοι του ΣΥΡΙΖΑ και να στηθεί το «κόλπο» με την επιστολή Πανούση που έγινε σε συνεννόηση με τον Τσίπρα (όπως είχε αποκαλύψει το antinews) για να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι οι μπαχαλάκηδες του Πανεπιστημίου θα έκαναν... διακοπές στα Προπύλαια. Ευτυχώς, προτού η κατάσταση φτάσει στο μη περαιτέρω η Αστυνομία πήρε εντολή για να κάνει την επέμβαση και να πετάξει έξω 15 θρασίμια, παλιούς γνώριμους της ΕΛΑΣ από επεισόδια και μπάχαλο στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών και ο γνωστός αναρχικός, συνεργάτης του Παλαιοκώστα στην απαγωγή του Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη, ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης.

Επιτέλους «ξύπνησαν» 8440 photo

Ο νεαρός αντιεξουσιαστής είχε καταδικαστεί για την υπόθεση απαγωγής του Γ. Μυλωνά το καλοκαίρι του 2008 και κρατείτο σε διάφορες φυλακές της χώρας. Με διάφορα κείμενά του, που δημοσιοποιούνταν διαδικτυακά, είχε ανοίξει μία ιδιότυπη αντιπαράθεση με φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ είχε πάρει... συνέντευξή από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

[photo_3]

Εν πάση περιπτώσει, επικράτησε η λογική, όμως, το πράγμα δεν τελειώνει εδώ. Να είστε σίγουροι ότι τα «μπάχαλα» των Εξαρχείων έχουν πάρει θάρρος και θα έχουμε και νέο γύρο επεισοδίων. Η κυβέρνηση πληρώνει τους βουλευτές που συνδιαλέγονται με τρομοκράτες και κουκουλοφόρους και θα πληρώσει το τίμημα. Τουλάχιστον να μην το πληρώσει όλη η χώρα.

Απ΄ ότι φαίνεται πάντως θα το πληρώσει και η χώρα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να βγάλει ανακοίνωση υπέρ της επέμβασης της αστυνομίας, βάζει τη Νεολαία του κόμματος να καταδικάσει την επιχείρηση των ΜΑΤ. Με αυτό τον τρόπο επί της ουσίας κλείνει το μάτι στους μπαχαλάκηδες και τους λέει «κάψτε τα όλα!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Η σημερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο οι αγώνες δεκαετίων του φοιτητικού και πανεπιστημιακού κινήματος, καθώς και της Αριστεράς, έχουν κατοχυρώσει και διαφυλάξει. Ως τέτοια είναι απο μας καταδικαστέα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι μόλις χθες ψηφίστηκε επί της αρχής (και σήμερα επί των άρθρων) ένα νομοσχέδιο που πραγματοποιεί μια βαθιά τομή σε προοδευτική κατεύθυνση για την ελληνική κοινωνία, δικαιώνει αγώνες χρόνων του κινήματος για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας.

Στον αντίποδα, θεωρούμε ότι η επέμβαση των δυνάμεων καταστολής αποτελεί υποχώρηση προς τις πιέσεις και την τρομοϋστερία του συντηρητικού μπλοκ και των καθεστωτικών ΜΜΕ που με τέτοιες κινήσεις βλέπουν το δικό τους αυταρχισμό να δικαιώνεται.

Σε ότι μας αφορά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην κρατική καταστολή, για την επαναφορά, υπεράσπιση και διεύρυνση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η διαφύλαξή του, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, παραμένει για μας υπόθεση του φοιτητικού κινήματος και της Πανεπιστημιακής κοινότητας, ακόμα και ενάντια σε κινήσεις που αντικειμενικά το υπονομεύουν. Η ανασυγκρότηση με μαζικούς κι αγωνιστικούς όρους του φοιτητικού κινήματος και της ακαδημαϊκή κοινότητας, με στόχο την ενδυνάμωση και υπεράσπιση του ασύλου είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Η διαφύλαξη του ασύλου, ωστόσο, δεν μπορεί να αφορά τις δυνάμεις καταστολής. Το δόγμα «Νόμος και Τάξη», της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό στις εκλογές της 25ης Γενάρη κι έτσι πρέπει να παραμείνει.

Aλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος χαρακτήρισε την επιχείρηση της αστυνομίας ως παραβίαση του ασύλου.

«Από τη μία μεριά, υπάρχει ένα θέμα. Ότι υπήρξε είσοδος , παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι ένα θέμα σημαντικό. Όπως σημαντικό είναι ότι η κατάσταση αυτή έληξε χωρίς να υπάρξουν προβλήματα βίαιων ενεργειών και αυτό έχει μια ουσία. Είναι κάτι θετικό» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑFM.

«Το ισοζύγιο βρίσκεται σε δύο αντιφατικά θέματα. Υπάρχουν δύο αντιφάσεις σ’ αυτή την ενέργεια: από τη μία πλευρά, η παραβίαση του ασύλου και από την άλλη η αναίμακτη επίλυση του θέματος. Για εμάς, το πανεπιστημιακό άσυλο είναι αδιαπραγμάτευτο και γι’ αυτό θα το επαναφέρουμε με το νέο νομοσχέδιο. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, εφαρμόστηκε ένας νόμος της προηγούμενης κυβέρνησης»,πρόσθεσε ο κ.Πετράκος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 17/04/2015 13:34:08

  "Η σημερινή επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ συνιστά καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου..." Η κατάληψη της Πρυτανίας από κουκουλοφόρους βάνδαλους και η παρουσία στο χώρο ποινικών και καταζητούμενων συνιστά τιμή για τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχικαταληψίας του Μαξίμου να χαίρεται τη νεολαία του κόμματός του. Άλλωστε αυτά τους "δίδασκε" τόσα χρόνια. Πολύ καλός "δάσκαλος" ομολογουμένως!

 2. ΤΤ avatar
  ΤΤ 17/04/2015 21:43:24

  Δουλευομαστε μεταξύ μας; Σήμερα ο νόμος Κουφοντίνα (ας τα λέμε οπως ειναι) πήγε στην ολομέλεια, όποτε η πίεση των κινημάτων , δηλαδή πρεζεμπορων και απαγωγέων που συνελήφθησαν, δεν χρειαζόταν πια στην κυβερνηση. Πλέον η χώρα δεν εχει ούτε φυλακές ασφαλείας εκτος απο συνορα. Συγκινητική ομιλία της Μπακογιάννη στη Βουλή , όπου υπενθύμισε οτι οι δημοκρατίες δεν διαπραγματεύονται με τρομοκράτες . Άρα , όταν οι τρομοκράτες ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ, τι λεει αυτό για το πολίτευμα μας;

 3. Berlusconication avatar
  Berlusconication 18/04/2015 22:47:05

  Προσδεδεμένοι στη αισθητική του κνίτη της Γκράβας, περί άλλων τυρβάζουμε. Λοιπόν «πίσω από τις λέξεις», νομίζω ότι θα τα καταφέρεις. Εκείνη η νύχτα, «η μαγική», θα έρθει. Σαν την Αργεντινή. Μα θα 'ναι για εσένα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.