#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/10/2013 22:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιτέθηκαν στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη για την ...θεωρία των δυο άκρων!!!Με κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia αναλαμβάνουν την ευθύνη της επίθεσης στο γραφείο του υπουργού Μ. Βαρβιτσιώτη αναφέροντας μεταξύ άλλων ως αιτία την ... θεωρία των δυο άκρων:

«Εδώ και 3 εβδομάδες η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα έχει ανοίξει και πάλι τις δουλειές των οργανικών δημοσιογράφων και διανοούμενων, καθ΄υπόδειξη των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών τους. Νέο πεδίο δόξης λαμπρό για περαιτέρω διαστρέβλωση νοημάτων και καταστάσεων.

Από τη δημοσιονομική προσαρμογή και το πρωτογενές πλεόνασμα, που απαιτεί θυσίες για να επιτευχθεί (τις δικές μας φυσικά...), περάσαμε στο συνεχή βομβαρδισμό (από τους ίδιους που ζητούσαν και ήθελαν μια πιο “σοβαρή” Χ.Α. για πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό) της ανάγκης για συστράτευση των δυνάμεων του “συνταγματικού τόξου” - της all time classic καταδίκης της βίας απ΄όπου και αν προέρχεται - και φυσικά της περίφημης θεωρίας των δύο άκρων. Όλα αυτά συνοδευόνται από την “άγνοια” και την “έκπληξη”, “αποκαλύψεις και καταγγελίες” για τη δράση της χρυσής εφεδρείας του συστήματος, που τόσα πολλά έχουν επενδυθεί επάνω της από ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού κεφαλαίου (εφοπλιστικό, συγκροτήματα τύπου, τομείς της μαύρης οικονομίας).

Σκοπός της θεωρίας των δύο άκρων δεν είναι άλλος από το να βάλει στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιστές και τους εν δυνάμει διασαλευτές της έννομης τάξης με τους ναζί. Με αυτό τον τρόπο και μπαίνει στο στόχαστρο όποιος αγωνίζεται και ξεκαρφώνεται το παρακράτος, μιας και υποτίθεται ότι πράττει λόγω της “γενικευμένης ανομίας” που υποτίθεται πάλι ότι υπάρχει. Από την άλλη, η ανάγκη για συστράτευση με τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου και οι υποδείξεις για πίστη στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, το τελευταίο και ιδανικό πολίτευμα όπως παρουσιάζεται, σκοπό έχει τη συνέχεια και μετεξέλιξη της προηγούμενης θεωρίας για το μπετονάρισμα και την αδρανοποίηση οποιασδήποτε αντίδρασης, μιας και αυτή αυτομάτως εξομοιώνεται με την υποτιθέμενη προσπάθεια των νεοναζί για ανατροπή του πολιτεύματος.

Με ένα σμπάρο 2 τρυγώνια λοιπόν για το καθεστώς. Αφού παρουσιάζεται ως ο διαμεσολαβητής και ο εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης, και αφού υπενθυμίσει ότι αυτό διατηρεί το μονοπώλιο στη χρήση βίας, εμφανίζει ως ίσα και όμοια τους παρακρατικούς με τους αγωνιστές, προσπαθώντας να τους κάνει “αρνάκια” στο μαντρί του συναταγματικού τόξου, για να μην τους πάρει και αυτούς η μπάλα της καταστολής. Φυσικά και σε αυτό το πεδίο οι συγκρίσεις μιλούν από μόνες τους. Και μόνο η θύμιση της μεταχείρησης και της μεταγωγής των 4 αναρχικών απαλλοτριωτών του Βελβεντού με αυτής του χοντροφύρερ και των λακέδων του στη Χ.Α., φθάνει και περισσεύει...

Ως εκ τούτου δε μπορούμε παρά να περάσουμε για άλλη μια φορά στην επίθεση, χτυπώντας τους χειριστές των μαριονετών της Χ.Α. Ετσι, το απόγευμα της Τετάρτης 9/10, εισήλθαμε στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μ.Βαρβιτσιώτη στο κέντρο της Αθήνας, γόνου ενός από τα μεγαλύτερα και παραδοσιακά πολιτικά τζάκια της δεξιάς στη χώρα, και αφού διασφαλίσαμε την ασφάλεια του προσωπικού του γραφείου, το πυρπολήσαμε. Όλα συνεχίζονται...
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φασολαδα avatar
  Φασολαδα 12/10/2013 23:11:20

  Απο 1 χιλιομετρο φαινεται πως η προκυρηξη ειναι προβοκατορικη, και μαλλον και η επιθεση στο γραφειο του Βαρβιτσιωτη.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 12/10/2013 23:27:17

  Πῶς συνταιριάζονται ἡ ἀναρχία καί ὁ κομμουνισμός;

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Κυθήριος 12/10/2013 23:48:15

   Γιατι το άλλο της προτελευταίας παραγράφου,που μας διατρ
   ανωνουν την αντίθεσή τους με τα 'μονοπώλια .....βίας' ? Διεκδικουν,με την επίθεση τους, μεριδιο στη βια,ανταγωνιστικα με τη νόμιμη κρατική βία. Ταιριάζει αυτό με τον κομμουνισμο?

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ roadrunner 13/10/2013 00:05:14

    Σωστό. Πάντως κάνει μπάμ ὅτι ἡ προκήρυξη γράφτηκε ἀπό ἄτομα,νήπια στόν ἀναρχοεξουσιαστικό χῶρο καί ἐντελῶς ἀφασικά...

 3. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 12/10/2013 23:45:16

  Τους έλεγε ο Μιλτιάδης ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να καίνε την ελληνική σημαία, αλλά αυτοί παράκουσαν, δεν κατάλαβαν καλά και έκαψαν το γραφείο του....

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 12/10/2013 23:47:52

  Αναρχία και κομμουνισμός είναι δυο έννοιες παντελώς αντίθετες, την διαφορά (και διαμάχη) των οποίων θα έπρεπε να γνωρίζει οποιοσδήποτε γνήσιος αριστεριστής ή αναρχικός.
  (Εκείνο το τρυγ-ώ-νια με βάζει σε σκέψεις).

  • Β.Κ.Σιάπκα avatar
   Β.Κ.Σιάπκα @ Strange Attractor 13/10/2013 00:36:51

   ως εκ τούτου, εισήλθαμε...
   δεν είναι λεξιλόγιο αναρχικών αυτά.

 5. Οδυσσέας avatar
  Οδυσσέας 13/10/2013 00:35:16

  Ποιοι ήθελαν να «τσακίσουν» την εθνικιστική Χρυσή Αυγή;
  Το προδοτικό ΠΑΣΟΚ, ο SYRIZA, ΤΟ ΚΚΕ, οι τρομοκράτες, οι δολοφόνοι της Μαρφίν, οι σιωνιστικές ΗΠΑ, το Ισραήλ οι λαθρομετανάστες, οι νταβατζήδες τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
  Η Χρυσή Αυγή είναι ήδη φυλακή έστω και αν πρόκειται για νόμιμο πολίτικο σχηματισμό, για πολιτικό κόμμα υποστηριζόμενο από 1 και πλέον εκατομμύριο Έλληνες.
  Ποιοι θέλουν να τσακιστεί και το άλλο άκρο;
  Οι Έλληνες πατριώτες εντός και εκτός της Νέας Δημοκρατίας.
  Αποτέλεσμα, οι τρομοκρατικές συνιστώσες δρουν ελεύθερες και στέλνουν τρομοκρατικές προκηρύξεις σε χρονική ομοβροντία με το χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού ως «αρχιερέα του πολιτικού διχασμού» και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Και αυτοί και οι υποστηρικτές τους. Δημοσιογράφοι, πολιτικοί σχηματισμοί κλπ.
  Το ένα άκρο απειλεί να επιβάλλει στη κοινωνία τις απόψεις του περί του άλλου άκρου σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ των νταβατζήδων και του ανυπόληπτου πλέον ΠΑΣΟΚ.
  Η Νέα Δημοκρατία πρέπει άμεσα να επιβάλλει την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ νομιμότητα συλλαμβάνοντας και το άλλο άκρο και να επιβάλλει επίσης στην κοινωνία και στην κοινή γνώμη την αντικειμενικότητα και όχι τον ύπουλο ανθελληνικό αριστερό υποκειμενισμό περί της θεωρίας, αλλά περί της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΚΡΩΝ.
  Η Αλήθεια πρέπει να λάμψει, να επικρατήσει και να επιβληθεί.

 6. Ο αισιόδοξος avatar
  Ο αισιόδοξος 13/10/2013 00:50:36

  Προβοκάτσια καραμπινάτη. Μπαμ κάνει

 7. occultist avatar
  occultist 13/10/2013 01:21:30

  Γιατί μου περνάει από το μυαλό η υποψία ότι το κάψιμο του γραφείου αλλά και η ανάρτηση του Indymedia είναι προβοκάτσια για να θυματοποιηθεί ο Μίλτος και να αποκτήσει συμπάθειες για το δημαρχιλίκι που ορέγεται;;
  Θυμηθήτε τις αντιδράσεις των σχολιαστών σε αυτόν τον ιστότοπο οταν αναρτήθηκε η είδηση οτι θέλει τον Δήμο Αθηναίων.

 8. Valter avatar
  Valter 13/10/2013 10:58:23

  Τα περισσότερα σχόλια βγάζουν όχι την υποψία αλλά την βεβαιότητα ότι πρόκειται για προβοκάτσια.
  Με ποια στοιχεία? Μα με το ένστικτο του Έλληνα συνωμοσιολόγου που δεν του ξεφεύγει τίποτα! Ο Έλληνας είναι πολύ έξυπνος για να αφήσει την πραγματικότητα να διεισδύσει στον συλλογισμό του , τι να τα κάνει τα στοιχεία? Αφού "είναι καραμπινάτο", "φαίνεται από χιλιόμετρα" , "κάνει μπαμ" (αν έκανε μπουμ θα ήταν μάλλον αλλιώς τα πράγματα).

  Είμαστε απίθανος λαός! Αν η πραγματικότητα δεν ταιριάζει με αυτά που πιστεύουμε ,φτιάχνουμε μια συνωμοσία που θα μας επιτρέψει να μην αλλάξουμε θέσεις!
  Και από αποδείξεις? Όσες θες! Συνήθως ο χρόνος που έγινε κάτι είναι λέει ύποπτος (υπάρχει μη ύποπτος χρόνος άραγε?) και η πράξη εξυπηρετεί σκοπιμότητες (ακούγεται ψαγμένο αλλά δεν σημαίνει τίποτα φυσικά).
  Αυτά διανθίζονται μετά με τις ανακαλύψεις του κάθε Έλληνα Ηρακλή Πουαρό που δεν πιστεύει επίσημες εκδοχές. Εδώ σε ένα σχόλιο κάποιος αμφισβητεί την προκήρυξη γιατί λέει δεν μιλάνε έτσι οι αναρχικοί! Λες και έχουν οι αναρχικοί συγκεκριμένο τρόπο ομιλίας , λες και έχουν βγει από το ίδιο σχολείο όλοι, όποιον δεν μιλάει σαν τους υπόλοιπους τον διώχνουν από τις τάξεις τους προφανώς.

  Δηλαδή για να έχουμε καλό ρώτημα νομίζετε μερικοί ότι υπάρχει παρακράτος που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Βαρβιτσιώτη? Του Βαρβιτσιώτη για το όνομα του Θεού?
  Μερικοί εδώ μέσα πρέπει να μου πείτε που μένετε για να αποφεύγω αυτές τις περιοχές , προφανώς εκεί που μένετε τα αεροπλάνα ψεκάζουν συνεχώς ....

  • occultist avatar
   occultist @ Valter 13/10/2013 23:13:59

   Valter είπε:
   ""...Του Βαρβιτσιώτη για το όνομα του Θεού?""
   Τα έχεις μπερδέψει, φίλε μου. Για τον Μιλτάκο με τα μπουρνούζια μιλάμε όχι για τον Γιάννη. Τον Μιλτάκο που υποστήριζε οτι ""είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να καίνε την ελληνική σημαία"" αναφερόμενος σε αντιεξουσιαστές. Εάν είχες γνωρίσει τον Γιάννη θα είχες διαπιστώσει την άβυσσο που τον χωρίζει από τον Μίλτο.

 9. kapar13 avatar
  kapar13 13/10/2013 19:35:52

  Έχετε απόλυτο δίκιο.
  Όποιος έχει στοιχεία περί προβοκάτσιας να πάει αμέσως στον εισαγγελέα!
  Αυτή δεν ήταν, εξάλλου, η μόνιμη επωδός του Σημίτη (ο οποίος σήμερα δήλωσε ότι Σαμαράς - Στουρνάρας τα πάνε πολύ καλά) επί σειρά ετών που η διαπλοκή αλώνιζε και γιγαντωνόταν;
  Στοιχεία, κύριοι, αποδείξεις, φέρτε ενυπόγραφες ομολογίες, βίντεο, DVD να τα στείλουμε στο CSI για τα περαιτέρω ειδάλλως δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε (που έλεγε κι ο Μένιος)...

  • Valter avatar
   Valter @ kapar13 14/10/2013 08:56:28

   Όλοι δικαιούμαστε να ομιλούμε , εσείς να λέτε ότι είναι προβοκάτσια και εγώ να απαντάω και να σας λέω :
   ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΕ Η ΓΚΛΑΒΑ ΣΑΣ ΟΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ? ΑΠΟ ΠΟΥ? OEO?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.