Επιστροφή... στη Ρηγίλλης
01/09/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστροφή... στη Ρηγίλλης

Άντε παιδιά και για καμιά μπίρα στο Κολωνάκι...

Η παράδοση είναι καλό πράγμα. Η επιστροφή στις ρίζες για να θυμόμαστε από που ερχόμαστε και που πάμε είναι επίσης ένας επιθυμητό γεγονός.

Το παρελθόν δεν πρέπει ποτέ να το διαγράφουμε, αντιθέτως πρέπει να το χρησιμοποιούμε για να παραδειγματιζόμαστε και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Αυτό, όμως, πόσο μπορεί να ισχύσει όταν πρόκειται μόνο για συμβολικούς λόγους κι όχι για την ουσία;

Το λέμε αυτό με αφορμή την εκδήλωση της ΝΔ στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Την επιστροφή της δηλαδή στο κέντρο της Αθήνας και την ομιλία που θα δώσει ο Μεϊμαράκης εκεί. Ελπίζουμε μόνο να μη βάλουν τα κλάματα κάποια στελέχη που αρέσκονται στους συμβολισμούς αλλά που μένουν μόνο σ' αυτούς και χάνουν την ουσία.

Είναι να απορεί κανείς. Αν η μετακόμιση είναι οριστική από τη Συγγρού στη Ρηγίλλης για λόγους κόστους τότε μπράβο σ' αυτούς που το σκέφτηκαν. Ό,τι κόβει τα έξοδα είναι καλό. Αν πάλι ορισμένοι προτείνουν επιστροφή στις ρίζες τάχαμου για να δοθεί η εικόνα ενός κόμματος που έχει συνέχεια τότε... είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Τι είναι δηλαδή το ιστορικό κτίριο; Το εφαλτήριο για τη νίκη κατά του Τσίπρα; Κανένα ιερό τοτέμ που θα πάει ο Βαγγέλας να κάνει θυσία στον θεό της πολιτικής για να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ; Ή έτσι πιστεύουν ότι ο κόσμος της ΝΔ θα επιστρέψει στο κόμμα που ψήφιζε από τη Μεταπολίτευση και μετά; Και καλά, ας πούμε ότι κάποιοι Νεοδημοκράτες θα «τσιμπήσουν». Η νεολαία τι θα κάνει; Αυτοί που θα το δουν αυτό το σόου που στήνεται δεν θα πουν ότι μυρίζει μούχλα;

Άντε να προτείνουμε να μαζευτούν και όλοι οι πρόεδροι της ΝΔ, να κάνουμε κι ένα τρισάγιο για όσους δεν είναι εν ζωή, να πούμε και κανένα σύνθημα από την εποχή του Καραμανλή του παλαιού, να ανεμίσουμε και μερικές πλαστικές σημαίες με τον πυρσό και όλα καλά.

Για την ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ θα μιλήσουμε ποτέ; Για τον προσανατολισμό της και για τις θέσεις σε μια νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί θα πούμε τίποτα; Θα μιλήσουμε για το γεγονός ότι για την αριστερή κυριαρχία ευθύνονται οι λάθος επιλογές, τα μίση και πάθη εντός της ΝΔ και το γεγονός ότι κάποιοι πάλευαν μια ζωή για να βγάλουν το μάτι του άλλου; Για τους βαρόνους και τις βαρονίες θα μιλήσουν ποτέ εκεί στο παλαιό – νέο κτίριο της Ρηγίλλης; Ή θα αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η ΝΔ είναι το παλαιό κατεστημένο;

Εντάξει λοιπόν. Επιστροφή στο κτίριο, να ξαναβάλουμε και όλες τις φωτογραφίες (όλες όχι μόνο εκείνες που θέλει να βλέπει η... Ντόρα), να θυμηθούμε τα παλιά σαν τα γεροντάκια στα καφενεία, να πούμε και κανένα αστειάκι και να μαζευτούμε να ψηφίσουμε. Δεν μας φαίνεται για σωστή τακτική αυτή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει πρόγραμμα νούμερο 2 της Θεσσαλονίκης, μας κοροϊδεύει στα μούτρα και μας μοιράζει κουτόχορτο, στήνει νέο σόου με καινούργια πρόσωπα που θα μπουν στις λίστες και επιδιώκει να κυριαρχήσει εκεί που κάποτε η ΝΔ έκανε πάρτι.

Και η δεξιά θα αυτοϊκανοποιείται στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Άντε παιδιά και για καμιά μπίρα στο Κολωνάκι...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. airman avatar
  airman 01/09/2015 08:08:21

  Βαγγέλα, τρίζουν τα κόκκαλα του Ευάγγελου, αν σου λέει κάτι αυτό!

 2. tt avatar
  tt 01/09/2015 08:35:14

  ''Όποιος λέει ότι δεν χωράνε άλλοι έιναι ρατσιστής''. Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ. Χωράνε άλλα 3 δισεκατομμύρια ανθρώπων λοιπόν. Και οι Έλληνες; Θα εξαφανιστούν, απλό.

 3. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 01/09/2015 08:57:59

  το ζήτημα είναι η επιστροφή των ψηφοφόρων. γιατί η δεξιά του 40+ ΥΠΑΡΧΕΙ στη κοινωνία. προτάσεις, αυτοκριτική και φρέσκα πρόσωπα. και το κυριότερο, οι βαρονίες στην απόσυρση. Μου έλεγαν το 2004 ότι εμείς οι δεξιοί είμαστε το 40% για αυτό πρέπει να γίνουμε μεσαίοι για να κυβερνήσουμε. το 2007 έπεσαν στο 41%. Με 40% σήμερα, η ΔΕΞΙΑ θα ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΗΤΗ. Το κακό ξεκίνησε στη περίοδο που επιθυμούν να θυμίσουν με την επιστροφή στη Ρηγγίλης.

 4. Ελενα Κανελοπούλου avatar
  Ελενα Κανελοπούλου 01/09/2015 10:12:20

  ....Η επιστροφή στις ρίζες για να θυμόμαστε από που ερχόμαστε και που πάμε.... Αγαπητέ αρθρογράφε στη περίπτωση της ΝΔ ξέρουμε από που ερχόμαστε αλλά αμφιβάλω αν ξέρουμε που πάμε . Χθές βράδυ άκουγα για επιστροφή στα ψηφοδέλτια της ΝΔ προσώπων που μόνο σαν πολιτικά ζόμπι μπορούν να χαρακτηρισθούν .Πιστεύουν αλήθεια ότι αυτά τα πρόσωπα θα φέρουν ψηφοφόρους στο κόμμα ? Μήπως να το ξανασκεφθούν ? Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι με την επιστροφή αυτών των πολιτικών ρεταλιών μάλλον θα ΦΥΓΟΥΝ ψηφοφόροι ..... Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή...

 5. Διογένης avatar
  Διογένης 01/09/2015 10:26:00

  Δεν είναι πολύ καλή κίνηση, διότι θέλει να δείξει ασυνέχεια με την περίοδο Σαμαρά και ότι τάχα η περίοδος αυτή ήταν μια παρένθεση στη λοιπή πορεία. Ο συμβολισμός είναι πολύ ισχυρός. Δεν ξέρω ποιοι λόγοι υπήρχαν για να φύγει η ΝΔ από τη Ρηγίλλης και για να πάει στη Συγγρού. Όμως είναι φανερό ότι για την αντίστροφη πορεία υπήρξαν ηθελημένοι συμβολισμοί. Για την πρώτη πορεία εξόδου από τη Ρηγίλλης δεν ήταν απαραίτητα κάποιος συμβολισμός η αιτία. Τώρα, όσο και να ισχυριστούν στη ΝΔ ότι δεν είναι "αποσαμαροποίηση", η αλήθεια είναι ότι συμβολίζει εντόνως αποσαμαροποίηση. Θα φάνε το κεφάλι τους, διότι η ΝΔ σήμερα παραμένει κόμμα εξουσίας χάρη στην κυβερνητική παρακαταθήκη του Σαμαρά. Αν το χάσει αυτό, τι θα έχει να πει απέναντι στον Τσίπρα; Ο Τσίπρας βγαίνει με τη λογική "όλοι ίδιοι είμαστε, μνημόνιο εμείς, μνημόνιο αυτοί, ψηφίστε εμάς που είμαστε πιο καινούργιοι". Το bug της λογικής αυτής είναι ότι δεν είμαστε καθόλοι όλοι ίδιοι. Η απόδειξη αυτού είναι η διακυβέρνηση Σαμαρά. Όσο δεν θέλει να το καταλαβαίνει αυτό η σημερινή ΝΔ, τόσο θα δυσκολεύεται απέναντι στον Τσίπρα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Διογένης 01/09/2015 19:20:36

   ᾿Ακριβῶς, ὁ ΑΝΤΙΣΑΜΑΡΙΣΜΟΣ σέ ὅλο του τό μεγαλεῖο! Ποίου φαεινή ἰδέα ἦταν;; Κρῖμα τίς θυσίες καί τούς κόπους σου ΑΝΤΩΝΗ. :(

  • Vassilis avatar
   Vassilis @ Διογένης 01/09/2015 19:37:02

   Διογενη....αποσαμαροποιηση ε? Δεν ξαναβλεπουν την ψηφο μου.

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Vassilis 01/09/2015 20:56:30

    Βασίλη,προέχει να φύγει η αριστερά με κάθε τρόπο...

    • Vassilis avatar
     Vassilis @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 01/09/2015 23:20:05

     Αγαπητε φιλε Κυθηριε, εγω πιστεψα στο οραμα του Σαμαρα, και στις ιδεες του και αυτη την ωρα δεν βλεπω κανεναν να χει ιδεες αλλα ουτε και οραμα.
     Οτι προεχει να φυγει η αριστερα....το ξερω, και καλα μαλιστα...μερικοι αλλοι δεν το χουν καταλαβει ακομα και με αυτα που κανουν δειχνουν οτι ουτε και προκειτε να το καταλαβουν. Εαν κανω λαθος...πες το και θα το καταλαβω.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Vassilis 01/09/2015 23:25:41

      Δεν κάνεις καθόλου λάθος φίλε Βασίλη,πολύ σωστά τα λές,αλλά πρέπει με κάθε τρόπο να φύγουν οι αποτυχημένοι που μας κυβερνούν,είναι εθνική ανάγκη αυτό.Μετά,εδώ θα είμαστε, πρώτοι θα καυτηριάζουμε τα στραβά που βλέπουμε.

 6. Νικόλαος avatar
  Νικόλαος 01/09/2015 12:34:58

  Καλή η επιστροφή στη Ρηγίλλης! Μαζί σας! Λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του… Μέρος όμως της ιστορίας της ΝΔ είναι και ο Αντώνης Σαμαράς. Για μένα και για πολλούς άλλους αποτελεί το πιο όμορφο κεφάλαιο της ιστορίας της. Αυτός μας έφερε στη ΝΔ καθώς είδαμε στο πρόσωπό του μια αγνή αγάπη για τα Ιδανικά μας. Πήρε μια κατεστραμμένη χώρα και την έκανε Πατρίδα, ενώ την ίδια ώρα πολεμούσε σε εκατό μέτωπα «και μέσα και έξω». Αυτός μας ενέπνευσε αγάπη για τη ΝΔ, καθώς είδαμε ότι αυτό το άρμα πολεμάει γι αυτά που αγαπάμε. Δεν μας εμπνέουν ελπίδα για Λευτεριά της Πατρίδας μας οι δούλοι των παθών τους. Θα μου πείτε ποιος δεν έχει πάθη. Συμφωνώ. Άλλο όμως αυτό και άλλο την ώρα της μάχης να βάζεις πάνω από όλα τις ζήλειες, τους εγωισμούς, την τσέπη και τη βόλεψή σου. Αυτό το κομμάτι της ΝΔ ο λαός το έχει σιχαθεί. Αυτός πιστεύω είναι και ο λόγος για τον οποίο μας γύρισε την πλάτη. Θέλω να ακούω για Σαμαρά και μπράβο στον Άδωνη που το κάνει. Με πνίγει η αδικία. Να έχεις κάνει τα πάντα και στο τέλος να σε Σταυρώνουν (χωρίς να σε σταυρώνουν). Με παρηγορεί η σκέψη του Εσταυρωμένου.

 7. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 01/09/2015 12:35:48

  Ωραία...να βάλουμε και τον επίτιμο ,να μιλήσει, μπας και συγκινηθούν οι Έλληνες ψηφοφόροι...

  • ουδέτερος avatar
   ουδέτερος @ Βιεννεζος 01/09/2015 14:20:46

   όπως ακριβώς συγκινήθηκαν και στο δημοψήφισμα!

 8. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 01/09/2015 19:41:40

  πρώτη μούρη η ...Πετραλιά. τώρα μάλιστα, θα χτυπήσουν αυτοδυναμία .. στον ύπνο τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.