07/12/2009 22:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα του καπιταλισμούΕκτονώθηκε τελικά η ένταση έξω από το Πολυτεχνείο, καθώς τα 600, περίπου, άτομα που είχαν εισβάλει στο ίδρυμα αποχώρησαν. Ολοκληρώθηκε και η κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Σε 65 προσαγωγές και 21 συλλήψεις -15 Έλληνες και έξι αλλοδαποί- για τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα στην Αθήνα προχώρησε η Αστυνομία. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 13 ανήλικοι.

Η επαναστατική γυμναστική για τους εποχούμενους αντιεξουσιαστές αυτής της περιόδου τελείωσε λοιπόν. Το ίδιο και νη εκπαίδευση των ΜΑΤ και της ΕΛΑΣ στην αντιμετώπιση ταραχών.

Επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα του καπιταλισμού και της μοναξιάς

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vachus avatar
  Vachus 07/12/2009 23:06:02

  Δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν αυτά τα παιδιά; Έχουν γίνει σαν τους stagers τα κακόμοιρα,

 2. «Κασσανδρα» avatar
  «Κασσανδρα» 08/12/2009 00:20:29

  Εκτονώθηκε γιατί τους έδωσαν διορία μέχρι της 6 αλλιώς θα μπουκάρει η αστυνομία και μαντέψτε τι έγινε μετά...

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 08/12/2009 00:47:05

  Μόλις τελείωσαν οι Φάκελοι του Παπαχελά που ήταν για μια ακόμη φορά μια πολύ χρήσιμη παρουσίαση ορισμένων γεγονότων, με τη γνωστή προσήλωση στα γεγονότα που διακρίνει το συγκεκριμένο δημοσιογράφο (κάνεις λίγο ζάπινγκ με τον Ντερμπεντέρη την ίδια ώρα στο Μέγκα και παθαίνεις πολιτισμικό σοκ). Ασχέτως εάν είναι εγκάθετος των Η.Π.Α. άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Το επίπεδό του αδιαμφισβήτητο. Κάποια συμπεράσματα:

  1) Είναι απίστευτη η ανοησία του Πάκη. Ας μην πούμε περισσότερα επ' αυτού, δεν χρειάζεται. Έβγαζε μάτια.

  2) Για πρώτη φορά παραδέχεται ανοικτά και δημόσια η πλευρά οικογένειας Γρηγορόπουλου εξοστρακισμό της σφαίρας, χωρίς βέβαια να αποδέχονται συνέπειες ως προς το δόλο του ειδικού φρουρού.

  3) Εντυπωσιακή η στάση του Κοραντή. Δεν είναι τόσο το ότι βγήκε και μίλησε. Εδώ ο άνθρωπος πήγε και έγινε βουλευτής του ΛΑΟΣ. Όμως δεν είναι δυνατόν ένας πρώην διοικητής των μυστικών υπηρεσιών να βγαίνει σε δημοσιογραφική εκπομπή για κάτι που είναι τόσο πρόσφατο (να είναι 20-25 χρόνια μετά, ίσως, αλλά τώρα, κάτι δεν πάει καλά).

  4) Ήταν πολύ δύσκολο να κρυφτεί η περηφάνεια του Τσίπρα για τα επεισόδια.

  5) Θυμηθήκαμε όλοι το τι ακριβώς έγινε τότε, ποια ήταν η ασύλληπτη έκταση των καταστροφών. Ειπώθηκε πολλές φορές ότι ενεργούσαν βάσει σχεδίου οι ταραξίες. Ο Αντώναρος είπε κάτι πολύ σωστό: δεν είχαμε μετά από 24 ή 36 ώρες τη συνήθη αποκλιμάκωση, αλλά είχαμε αύξηση της έντασης των επεισοδίων. Ειπώθηκαν μαζεμένες πολλές λεπτομέρειες, όπως τα βαν που ερχόντουσαν και κατέβαζαν εργαλεία, οι μολότωφ που κρύβονταν κατά δεκάδες σε κάδους αποριμμάτων, τα SMS που στάλθηκαν αστραπιαία για την κινητοποίηση του κόσμου, πράγματα που μας θύμησαν γιατί πιστεύουμε ότι υπήρχε κάτι περισσότερο από μια απλή εξέγερση ταραξιών-αντιεξουσιαστών.

  6) Δεν είναι καθόλου τυχαίο, για μένα, που ο Κοραντής ήταν ΚΑΘΕΤΟΣ υπέρ της βίαιης καταστολής των επεισοδίων. Ο ρόλος του αποκαλύφθηκε με την προσχώρησή του στον Καρατζαφέρη, ο ρόλος του οποίου στο ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι γνωστό ότι στηρίζεται ενεργά από τη Νέα Τάξη. Ο Κοραντής πάντως δήλωσε ανοικτά ότι γνώριζαν από πριν ότι περίμεναν μια αφορμή για να ξεσπάσουν τα επεισόδια, από τις πληροφορίες που είχαν.

  7) Δεν σχολιάστηκε καθόλου η κάθοδος Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, μέσα στη φωτιά της Αθήνας. Τέθηκε μόνον στον Αντώναρο το ερώτημα σχετικά με το αν προτάθηκε να επέμβει ο στρατός και αυτός απάντησε "με αυτή τη μορφή δεν υπήρξε τέτοια πρόταση".

  8) Νομίζω ότι αυτό που ζήσαμε πέρυσι ήταν ένα κομβικό σημείο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας. Με σχετικά μικρό αντίτιμο, την καταστροφή 400 καταστημάτων στην Αθήνα και ορισμένων αλλού, η χώρα μας έμαθε να μην θέλει πια αυτές τις ιστορίες με τις βίαιες καταστροφές. Η ανοησία του Πάκη, που μπορεί επί της αρχής να έπιασε το γενικό μήνυμα (όχι άλλος νεκρός), δεν μπόρεσε όμως να το υλοποιήσει σωστά σε επιχειρησιακό επίπεδο, είχε ευεργετικά αποτελέσματα για τη συλλογική μας αυτογνωσία. Η δράση αυτή απονομιμοποιήθηκε πολιτικά δια παντός. Η πολιτική Χρυσοχοϊδη πατάει γερά πάνω στη συνολική αντίδραση της κοινωνίας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Δεν υπάρχει καμία αποδοχή φέτος της αντικρατικής δράσης.

  9) Φέτος έδειξαν οι αντιεξουσιαστές ποιες είναι οι δικές τους καθαρά δυνατότητες, χωρίς τη συνδρομή δυνάμεων από "έξω". Η αστυνομία ήταν πιο δυναμική, αλλά υπήρχε και πολύ λιγότερη δουλειά. Δεν ήταν αυτό το οργανωμένο σχέδιο καταστροφής των πάντων.

  10) Τέλος, ήταν εντυπωσιακό το σημείο στο οποίο η νεαρή μαθήτρια, με φανερό ενθουσιασμό, μίλησε για την επιθυμία που τους είχε καταλάβει όλους ("αυθόρμητα" νομίζει αυτή) να καταλάβουν τη Βουλή και να ανατρέψουν την κυβέρνηση, "να το κάνουν αυτό για τον Αλέξη". Το χειρότερο όλων είναι ότι η αντιεξουσιαστική δράση βρήκε πολύ νεαρόκοσμο για να στελεχώσει αύριο τις τάξεις της.

  Έρμα παιδιά. Πού βαδίζει άραγε αυτή η χώρα; Ο Θεός βοηθός.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 08/12/2009 00:58:25

   προβλέπω όπως ο Τσίπρας με τις γερασιμικές καταλήψεις έγινε αρχηγός κόμματος μετά από είκοσι χρόνια και η Δαμανάκη του εδώ πολυτεχνείο επίτροπος στην Ευρώπη μετά από τριανταπέντε χρόνια, η πολιτική καριέρα της νεαρής να κινηθεί στο εν τω μεταξύ τους φάσμα... :)
   και γιατί όχι; ας διοχετευθεί δημιουργικά αυτός ο εθνουσιασμός...
   η δυστυχία θα ήταν να μην υπήρχε!

  • Y. avatar
   Y. @ Επώνυμος 08/12/2009 01:07:32

   Πολύ καλή η μεταφορά σου από το γυαλί!! Σαν να το είδα.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ Y. 08/12/2009 01:11:47

    έχεις δίκηο Υ. αυτό θα έπρεπε κι εγώ να γράψω πρώτο!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Y. 08/12/2009 10:31:13

    Όντως εξαιρετική μεταφορά, παρόλα αυτά εγώ πολύ θα ήθελα να το δω και δια ζώσης. Γίνεται?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 08/12/2009 10:41:05

   Δε φταίει ούτε ο Κοραντής, ούτε ο Σταυρακάκης (που παλαιότερα είχε "κελαηδήσει" για την υπόθεση Οτσαλάν). Φταίει το νομικό πλαίσιο, που δεν "δένει" τους διοριζόμενους ως διοικητές της ΕΥΠ με ρήτρα εμπιστευτικότητας (ακόμα και μετά την αποχώρησή τους, για τουλάχιστον 25 χρόνια -αν ζουν ως τότε). Και όχι βέβαια... οικονομική ρήτρα, γιατί αυτή είναι "πασατέμπος". Εννοώ ρήτρα άμεσης έγκλησης στα ποινικά δικαστήρια, με κατηγορίες (και ποινές) κακουργηματικού χαρακτήρα. Για να δούμε μετά αν θα έβγαινε ο κάθε Κοραντής να φουσκώνει σα διάνος στα σαπροκάναλα, υπό την κάλυψη μάλιστα της βουλευτικής του ασυλίας...

 4. Εποχούμενος αντιεξουσιαστής avatar
  Εποχούμενος αντιεξουσιαστής 08/12/2009 12:12:51

  Κάτοικος Εξαρχείων, ήμουνα παρών σε όλες τις περσινές κινητοποιήσεις (μέχρι και μέσα στις γιορτές), ακόμα και σε πορείες που ξεκίναγαν μετά από δακρυγόνα στο τόπο της δολοφονίας, 20-30 ατόμων με κυριολεκτικά συνοδεία 5 διμοιριών, που πέρναγαν από το Γκάζι και μάζευαν τουρίστες και τρώγαν στη Πειραιώς όλοι μαζί το ξύλο της αρκούδας, και γίνονταν την άλλη μέρα πρώτο θέμα στις ευρωπαϊκές σελίδες του BBC μαζί με δηλώσεις από τη ΓΑΔΑ ότι δε τις έδειξε η τηλεόραση άρα δεν έγιναν.

  Ότι και να έλεγε η τηλεόραση (που απ' ότι κατάλαβα είναι το όπιο των περισσότερων εδώ, παρότι διχτυακός χώρος) η κυριακάτικη πορεία ήταν μεγάλη και ήρεμη. Αν η πανεκπαιδευτική της Δευτέρας είχε 8-10 χιλιάδες σύμφωνα με τις "μετριοπαθείς" εκτιμήσεις, η πορεία της Κυριακής ήταν τουλάχιστο (τουλάχιστο) 2-3 φορές μεγαλύτερη. Και ιδιαίτερα αποφασισμένη, με απόδειξη ότι τη Δευτέρα έβαλε ο Χρυσοχοίδης τα ζωντανά του να "συνοδεύουν" επιδεικτικά στα πλαϊνά τα 15χρονα κοριτσάκια (που κάναν και αλυσίδες περιμετρικά τα καημένα) ενώ τη Κυριακή τα είχε κρυμμένα (τα ζωντανά) στις γωνίες να προσπαθούν να σπάσουν τη πορεία με δακρυγόνα και επιθέσεις.. κλεφτοπολέμου, και συνήθως να υποχωρούν μέσα σε βροχή από κοτρώνες.

  Η πορεία της Κυριακής ήταν πορεία μνήμης και αντίστασης. Κάμερες σπάστηκαν και μερικές βιτρίνες από ζάρες μάρες κουκουνάρες (κυρίως γιατί φώναζαν οι γκόμενες στο πλήθος να σπαστούν), τιποτάλλο δεν έγινε, όχι γιατί φοβήθηκε κανένας τον Χρυσοχοίδη αλλά γιατί δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση από τη συντριπτική πλειοψηφία των μπλοκ, παρά, το ξαναλέω, τον εκνευριστικό κλεφτοπόλεμο των, λίγων συγκριτικά, μπάτσων. Επαναστατική γυμναστική θα είναι η πορεία που οργανώνει το ΚΚΕ τη Πέμπτη λοιπόν, και ας κάνει κανένας στη συνέχεια συγκρίσεις και στη συμμετοχή και στο πάθος του κόσμου.

  Οι πράσινοι "αντιεξουσιαστές" φίλοι του Χρυσοχοίδη που του δώσαν και συγχαρητήρια, θα τους βρουν μπροστά τους και θα καταλάβουν στη πράξη πόσο "έλα να πρασινίσουμε" είναι οι μπάτσοι, όπως το κατάλαβαν ήδη οι κάτοικοι των Εξαρχείων που μέχρι που πανηγύριζαν αρχικά για τη μπατσοκρατία. Και καθένας που κάνει τον σκεπτόμενο και τον γκρίζο, θα ΄πρεπε να καταλαβαίνει ή τουλάχιστο να το έχει μάθει από την ιστορία, ότι η σκέψη είναι μειοψηφία και από τις μειοψηφίες που στοχοποιούν γρήγορα (αμέσως μετά τους προφανείς στόχους) οι φασιστικές μηδενικές ανοχές.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Εποχούμενος αντιεξουσιαστής 08/12/2009 13:05:57

   Κάτοικε Εξαρχείων, ή είσαι τυχερός και τρως από τα έτοιμα, ή σε πληρώνουμε όλοι οι άλλοι για να μας τη λες εκ του ασφαλούς. Γιατί εμείς οι υπόλοιποι κάτοικοι της γειτονιάς είμαστε υποχρεωμένοι τις 250 ημέρες του χρόνου να δουλεύουμε για να φάμε (τόσες απομένουν, αν αφαιρέσεις όσες εξαιρούνται λόγω επαναστατικού δακτυλίου). Έ λοιπόν, έχουμε ήδη στοχοποιηθεί από εσένα πριν από κάθε άλλη απειλή, γιαυτό και ξέχνα το, δεν μασάμε

  • seadweller avatar
   seadweller @ Εποχούμενος αντιεξουσιαστής 08/12/2009 22:03:56

   Συμφωνώ απόλυτα:

   Πήγα στην πορεία της Κυριακής. Εντυπωσιάστηκα από το πόσος κόσμος υπήρχε και όλοι φύγαμε με την εντύπωση ότι κύλησαν όλα πολύ ήρεμα (πέρα από μικροσυμπλοκές με ανεγκέφαλους)

   Επίσης όλοι γύρω μας σχολίαζαν το πόσο διαφορετικές φαίνονταν οι διαταγές τις αστυνομίας φέτος που επέλεξε να μην φαίνεται και να μην προκαλεί καθώς περνά ο κύριος όγκος της πορείας. Πχ, οι κάθετοι δρόμοι (Εμμ. Μπενάκη κλπ) που πάντα είναι αποκλεισμένοι από πάνοπλους ΜΑΤατζήδες, φέτος ήταν ανοιχτοί.

   Και ενώ νομίζαμε ότι μάλλον κάτι φαίνεται να αλλάζει σε επίπεδο προθέσεων , γύρισα σπίτι και είδα στην τηλεόραση τα κανάλια να μεταδίδουν "απο την πορεία που έγινε" σκηνικά χάους που δεν χαρακτήριζαν την κατάσταση ρεαλιστικά!!!! Εμεινα μαλ***...

   Μου θύμισε τη σκηνή με τα αμερικανικά δίκτυα και την ...κατάρριψη του αγάλματος του Χουσεϊν: Πραγματικό γεγονός...αλλά η "μαγεία της χειραγώγησης" είναι να του δώσεις με το zoom δυσανάλογη έκταση από την πραγματική...

   Τί να πω... απογοήτευση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.