#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/01/2010 18:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστροφή στα αρχέγονα πολεμικά ένστικταΣύμφωνα με μια παλιά παράδοση των τοπικών φυλών της Υεμένης, αν κάποια διαμάχη λήξει αναίμακτα και ειρηνικά, τότε το μαχαίρι που είχε τραβηχτεί δεν μπορεί να επιστρέψει στο θηκάρι του αν πρώτα δεν γεμίσει αίμα. Για αυτό και παραδοσιακά, ακολουθεί μια θυσία ζώου, ώστε να ικανοποιηθεί η δίψα για αίμα, αλλά και να διατηρηθεί η «τιμή» του άνδρα πολεμιστή.

Από την εποχή του τέλους του ψυχρού πολέμου και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, που έγιναν χωρίς να πέσει τουφεκιά, πόσο δε μάλλον πυρηνική βόμβα, η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής έχει μετατραπεί σε ένα διαρκές «θέατρο πολέμου». Από τη «καταιγίδα της ερήμου» το 1991, μέχρι την εισβολή στο Ιράκ το 2003, και από τη Σομαλία το 1993 έως την Υεμένη το 2010, από το Αφγανιστάν έως το Πακιστάν, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κάνουν τα πάντα προκειμένου να αποδείξουν στον υπόλοιπο κόσμο τη στρατηγική τους δυνατότητα να επεμβαίνουν σε τόπους μακρινούς, και να διαφυλάσσουν  τα όποια αμερικανικά ή  άλλα Δυτικά συμφέροντα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια, οι πολεμικές επιχειρήσεις αντικατέστησαν τη διπλωματία αλλά και το διεθνές δίκαιο. Άσχετα αν οι Αμερικανοί συνηθίζουν να επικαλούνται αποφάσεις του ΟΗΕ ή του Συμβουλίου ασφαλείας. Ένα από τα αποτελέσματα της τακτικής αυτής, ή μάλλον αιτία της, είναι και ο διπλασιασμός του προϋπολογισμού του αμερικανικού πενταγώνου σε σχέση με αυτόν που είχε πριν  την 11/9/01. Σήμερα, και με το πρόσχημα του «παγκόσμιου πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας», τα χρήματα που δαπανά η Αμερική για στρατιωτικά ζητήματα και εξοπλισμούς, είναι ισόποσα με το σύνολο όλων των αμυντικών δαπανών, όλων των υπολοίπων κρατών της γης!!! Όμως παρά τα τεράστια οικονομικά και ανθρώπινα έξοδα, είναι πλέον πασιφανές πως ο ισλαμικός κόσμος αρνείται πεισματικά να θυσιαστεί στο όνομα μιας παγκόσμιας κυριαρχίας κάποιων.

Παρά το σκληρό πόλεμο εναντίον του «τρόμου» που πραγματοποιείται στη σκιά μιας οικονομικής παγκοσμιοποίησης, αυτό που φαίνεται να αναδύεται είναι μια ενδυνάμωση των παλιών φυλετικών συνδέσεων, που τουλάχιστον στον αραβικό κόσμο πάντα έπαιζαν μεγάλο ρόλο. Ακόμη και ισλαμικά κράτη που δεν δέχθηκαν επίθεση, στράφηκαν στην ενίσχυση τόσο της ασφάλειάς τους, όσο και της ενδυνάμωσης των φυλετικών και σεχταριστικών ταυτοτήτων των λαών τους. Ακόμη και οι ίδιες οι ΗΠΑ έπαιξαν αυτό το παιχνίδι, χρηματοδοτώντας φύλαρχους και πολέμαρχους τόσο στο Ιράκ όσο και στο Αφγανιστάν, έτσι ώστε να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών αναρτών, των Ταλιμπάν και άλλων, που όμως και αυτοί με τη σειρά τους επιδιώκουν τη στήριξη των  παραδοσιακών φυλών, προκειμένου να διώξουν τους «κακούς ξένους».

Η Αμερική δεν κάνει κάτι καινούργιο. Ακολουθεί πιστά τα μαθήματα της Αγγλίας, που έχει και τη μεγαλύτερη πείρα σε αυτά λόγω του τεράστιου αποικιοκρατικού παρελθόντος της. Έτσι συνέβη και στο Αφγανιστάν, όπου η Αμερική έχτισε επάνω στη μεγάλη εμπειρία της δεκαετίας του `80, όταν είχε στηρίξει παντοιοτρόπως τις φυλές του Βόρειου Ιράκ ώστε να βοηθήσουν στην ανατροπή του σοβιετικού καθεστώτος της Καμπούλ. Από τότε, οι διάφορες φυλές στην ευρύτερη περιοχή, παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Υεμένη, Λιβύη, Ιορδανία, Παλαιστίνη, ακόμη και διαλυμένα κράτη όπως είναι το Αφγανιστάν και η Σομαλία, βλέπουν την ανάδυση των παλιών φυλετικών παραδόσεων και της ισχύος των τοπικών φυλάρχων. Η αποτυχία όμως των Αμερικανών και των συμμάχων τους στο να πετύχουν μια σταθερότητα, δεν μιλάμε για στρατιωτική επικράτηση, έχει μετατρέψει σιγά σιγά το πολιτικό τοπίο σε μια συνομοσπονδία φυλών, ή στην επικράτηση κάποιων πολέμαρχων επί των υπολοίπων.

Αυτή η μετάλλαξη δεν έχει περιοριστεί στη Μέση Ανατολή. Επηρεασμένα από τη παγκοσμιοποίηση και τις επιταγές της οικονομικής αγοράς, πολλά σύγχρονα κράτη όπως οι ΗΠΑ, αλλά και άλλα «καθυστερημένα»  όπως η Υεμένη, αρχίζουν και λειτουργούν όλο και περισσότερο με τρόπους που εύκολα χαρακτηρίζονται ως πρωτόγονοι.  Η εθνική κυριαρχία πολλών κρατών έχει αρχίσει να υπονομεύεται από τις αποφάσεις κάποιων πολυεθνικών επιχειρήσεων, από το διεθνές κεφάλαιο, από τους διεθνείς επενδυτές, και γενικά από τη πολιτιστική και οικονομική παγκοσμιοποίηση που τείνει να επικρατήσει σε όλα τα επίπεδα, κυρίως στις επικοινωνίες. Σαν αντίδραση σε όλα αυτά που δεν μπορούν να ελέγξουν, τα κράτη στρέφονται πλέον σε εναλλακτικές μορφές ελέγχου, στρέφοντας τους λαούς τους προς μια συλλογική εθνική ταυτότητα και αφύπνιση, και συσπειρώνοντας τους γύρω από την παλιά καλή …. εθνική σημαία.

Με την έλευση της 11/9,  και του πολέμου «ενάντια στο τρόμο», ο θυμός και η ταπείνωση που αισθάνθηκαν οι Αμερικανοί, μετατράπηκε σε ανελέητο πόλεμο τύπου «σοκ και δέος» εναντίον λαών, σε  εκδίκηση,  σε βασανιστήρια, σε μυστικές μεταφορές και φυλακίσεις υπόπτων, με αποτέλεσμα την μετατροπή των εχθρών της Αμερικής σε «μη ανθρώπους».

Οι πολιτικές του φόβου, ενισχυμένες από κυνικό ρατσισμό και παλαιομοδίτικο εθνικισμό, οδήγησαν σε εισβολές και πολέμους που ανέτρεψαν τις παραδοσιακές δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα λαών, όπως ανέτρεψαν και τη συλλογική νηφαλιότητα των Αμερικανών πολιτών, μετατρέποντας τους σε τρελαμένους πολεμοκάπηλους. Εν ολίγοις, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το πιο ισχυρό και εξελιγμένο φιλελεύθερο δημοκρατικό καθεστώς του κόσμου, μετατράπηκε σε μια πολεμοχαρή μηχανή, θυμίζοντας νοοτροπία πρωτόγονης πολεμικής φυλής. Ακόμη και αν παραδεχτούμε πως η μετάλλαξη αυτή οφείλεται στη κυβέρνηση Μπους, η οποία τα κατάφερε υπό τον μανδύα του πολέμου ενάντια στη τρομοκρατία, βλέπουμε πως και σήμερα, η εκλογή του Ομπάμα και η μέχρι τώρα θητεία του, αποδυνάμωσε τη κριτική εναντίον του πολέμου, σμίκρυνε το όποιο «κίνημα ειρήνης», και για μια ακόμη φορά το αμερικανικό έθνος συσπειρώνεται γύρω από τη σημαία του. Η «φυλετική αφοσίωση» αντικατέστησε τον πατριωτισμό, η εκδίκηση υπερκέρασε τη νομιμότητα, και η άποψη «ή είστε μαζί μας ή είστε εναντίον μας» διέλυσε τη διεθνή αλληλεγγύη και έκανε κακό, μειώνοντας ακόμη και τη διεθνή συμπάθεια προς τους Αμερικανούς, που είχε προκύψει με αφορμή την επίθεση της 11/9.

Ο ασύμμετρος πόλεμος έχει αντικαταστήσει τον συμβατικό. Οι μάχες έχουν αντικατασταθεί από βομβαρδισμούς και αδιάκριτες σφαγές αμάχων. Οι στρατιωτικές βάσεις αντικαταστάθηκαν από ορεινά και απομακρυσμένα κρησφύγετα. Υπάρχουν δολοφονίες που γίνονται μέσω μη επανδρωμένων αεροσκαφών με τηλεχειρισμό από μακρινές αίθουσες ελέγχου. Υπάρχει πλέον ένας ανελέητος έλεγχος του πληθυσμού, μέσω μια αστυνόμευσης που στηρίζεται στη προπαγάνδα και στο τρόμο. Τα εθνικά σύνορα των κρατών έχουν αντικατασταθεί από γραμμές ρηγμάτων που περνούν μέσα από τα κράτη της Μέσης Ανατολής και όχι μόνο. Και καθώς οι διάφοροι εθελοντές Αφγανοί, Πακιστανοί, Σομαλοί και άλλοι συνεχίζουν να πολεμούν και να πεθαίνουν για χάρη των πιστεύω τους, μαχόμενοι εναντίον επαγγελματιών στρατιωτών χωρίς ηθικό, και ιδιωτών μισθοφόρων με εξελιγμένα πολεμικά γκάτζετ στη διάθεσή τους, ποιος νομίζετε ότι θα κερδίσει στο τέλος;

Μη βιαστείτε να απαντήσετε πριν σκεφτείτε ότι υπάρχουν δυο σημαντικά μαθήματα που έχουν σχέση με τον ασύμμετρο πόλεμο και που γενικά αγνοούνται. Πρώτον, μακροπρόθεσμα η αφοσίωση, η συγγένεια, η αλληλεγγύη, η αυτοθυσία, και η έννοια της δικαιοσύνης, αποδεικνύονται πολύ πιο ισχυρά κίνητρα από την οποιαδήποτε δύναμη πυρός. Δεύτερον, «Αυτός που πολεμά τους τρομοκράτες για οποιαδήποτε χρονική περίοδο, είναι πιθανόν να μετατραπεί και ο ίδιος σε τρομοκράτη».

 Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα, πως ο συνεχιζόμενος πόλεμος «εναντίον του τρόμου», που έχει μετατρέψει πολλούς λαούς σε ομήρους κάποιων, θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει τη φιλοσοφία του.

S.A.  (Al Jazeera)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 16/01/2010 19:26:36

  http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hero_with_a_Thousand_Faces

  Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΗΡΩΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ.

  Joseph Campbell


  (Πάντα, θα πρόσθετα εγώ).

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/01/2010 19:30:47

  Πολύ καλό. Προσεκτικό.
  Μου θύμισε τα σκίτσα του RT. Ποιος είναι περισσότερο τρομοκράτης.

  Τα αρχέγονα πολεμικά ένστικτα χρειάζονται συνθήκες κακουχίας για να διατηρηθούν ζωντανά.

  Τα ποσά που λέει ότι ξοδεύονται για στρατιωτικούς σκοπούς είναι ασύλληπτα εν μέσω κρίσης στις ΗΠΑ. Αυτό εκ των πραγμάτων είναι μια ομολογία αποτυχίας, sorry guys, για να μην πω εσφαλμένης αντίληψης.
  Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα είναι μια τρύπα στο νερό, πάντως θετικό για τους Αμερικανους δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, όταν ξανοίγονται συνεχώς σε νέα μέτωπα χωρίς να έχουν κλεισει καμία από τις παλιές κάρτες, ίσως μόνο του Ιράκ, αν δεν κάνω λάθος.

  Βέβαια, οι πόλεμοι αυτοί έχουν δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη της πολεμικής τεχνολογίας τους.
  Τα μη επανδρωμένα τείνουν πλέον να γίνουν καθεστώς γιατί μηδενίζεται η εμπλοκή ανθρώπινων πόρων. Τους τρομάζει η αντίδραση που σηκώνεται στην Αμερική αλλά και στις άλλες χώρες της Συμμαχίας όταν επιστρέφουν φέρετρα σκεπασμένα με τη σημαία.
  Εκτός από τα μη επανδρωμένα το επόμενο όπλο που θα χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα θα είναι τα οπλικά λέιζερ, εδάφους και αερομεταφερόμενα, για από εδάφους κατάρριψη αεροσκαφών (έχουν γίνει ήδη πετυχημένες δοκιμές στόχευσης και κατάρριψης μη επανδρωμένου από λέιζερ εδάφους), για κατάρριψη πυραύλων κάθε τύπου στη φάση της απογείωσης από αερομεταφερόμενο οπλικό λέιζερ και για χτύπημα στόχων εδάφους πάλι από αερομεταφερόμενο οπλικό λέιζερ.
  Ακόμα τα εξελίσσουν, αλλά τα laser attacks είναι πολύ κοντά.

  Αυτά προς το παρόν, θα επανέλθω και πιο μετά με κάποιες άλλες σκέψεις.
  Πάντως πολύ καλό άρθρο.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 16/01/2010 19:55:50

   Συνεχίζοντας τη σκέψη σου, θυμίζω τις νέες ρομποτικές στολές που εξελίσσονται και που φορώντας τες πολλαπλασιάζεται η σωματική δύναμη ενός απλού στρατιώτη. Ή γενικά τα ρομπότ στρατιώτες, που στα επόμενα 20-40 χρόνια θα αντικαταστήσουν τον άνθρωπο στα μέτωπα του πολέμου.
   ΥΓ-Εκτός του άρθρου που σου άρεσε, δεν είναι και η φωτό καταπληκτική;

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 16/01/2010 20:01:15

   Είπες πως σου θύμισε τα σκίτσα του Russia Today, αυτό είναι του Al Jazeera. Βλέπεις λοιπόν πως τα "εναλλακτικά" μη δυτικά ΜΜΕ έχουν αναπτυχθεί και προσφέρουν περισσότερη ουσία; Το ίδιο ισχύει και στα τηλεοπτικά κανάλια τους. RT και Al Jazeeraίναι μακράν τα καλύτερα.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ αλλενάκι 16/01/2010 20:15:39

   Αυτό συμβαίνει με κάθε "πολιτισμικό προϊόν". Τα δυτικόστροφα είναι περισσότερο στρατευμένα, και στοχεύουν ή στην αποβλάκωση ή στον αποβλακωμένο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 16/01/2010 20:48:41

   Η φωτό είναι πίνακας του Σράυερ νομίζω, τέλη 19ου αιώνα, ήταν ολόκληρη σχολή

 3. Aris M. avatar
  Aris M. 16/01/2010 20:21:59

  Ωραίο το κείμενο αν και πλησιάζει να χαρακτηριστεί ως ευχολόγιο. Τα ξέρουμε αυτά....
  ο συνεχιζόμενος πόλεμος «εναντίον του τρόμου», θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει τη φιλοσοφία του. Τι προτείνεις δηλαδή?? Εστω κι αν αποχωρήσουν οι Αμερικανοί και σταματήσουν αυτή τη πολιτική τρόμου... πιστεύεις οτι θα σταματήσει η τρομοκρατία εναντίον τους ή μήπως θα γιγαντωθεί?
  Κακά τα ψέματα... απο την άλλη μεριά οι οργανώσεις της Μέσης Ανατολής, χρησιμοποιύν το πόλεμο κατά της Αμερικής για να ενισχύσουν τη δυναμική τους και να ελέγξουν τις περιοχές τους.
  Θες μήπως να προσπαθήσεις να "δυτικοποιήσεις" αυτές τις περιοχές? Για προσπαθησέ το να δούμε.... πουθενά δεν αφομοιώθηκαν αυτοι οι πληθυσμοί.
  Η αλήθεια φίλοι μου είναι ότι όσο πολεμοχαρείς και "τρομοκράτες" είναι οι Αμερικανοί, άλλο τόσο είναι και οι λαοί της Μέσης Ανατολής. Πάντα ήταν γιατί έτσι έχουν μάθει να ζούν. Είναι μέρος της θρησκείας τους και της παράδοσης τους. Το ποιος έχει δίκιο εξαρτάται απο που το κοιτάει ο καθένας....

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 16/01/2010 20:53:34

  Κάθονται και πάνω στα πετρέλαια.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 16/01/2010 20:59:17

  Arab Warrior on Horseback Stopping at a Well, ca. 1880's
  Christian Adolf Schreyer
  German, 1828-1899
  Oil on canvas
  Crocker Art Museum, gift of John H. and Raymonde Williams

 6. Άκερμος avatar
  Άκερμος 16/01/2010 22:12:37

  Atamis kim köktä sen
  Algiszle bulsun sening ating
  kelsin sening hanlechin
  bulsun sening tilemegin neçikkim köktä allay ierdä
  kundegi ötmackimismi bisge bugun bergil
  dage iazuclarimisni bizgä bozzatkil
  neçik bis bozzattirbis bizgä iaman etchenlergä
  dage iecnik sinamakina bisni kuurmagil
  bassa barça iamandan bisni kuthargil.
  Amen.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Άκερμος 16/01/2010 22:59:53

   Είσαι πολύ αστείος.
   Ξέρεις ζούμε στο 2010. Που σημαίνει ότι υπάρχει και
   η επιστημονική απόδειξη του DNA.
   Βέβαια κάποιοι ζουν στον Μεσαίωνα.
   Έχεις σκεφτεί ότι φταίει η θρησκεία σου;
   ή το Κόμμα σου;
   Επειδή ούτως ή άλλως,
   τα ελληνικά δε νομίζω να είναι η δυνατή σου γλώσσα
   διάβασε αυτό:

   Abraham's Children: Race, Identity, and the DNA of the Chosen People
   του Jon Entine

  • Void avatar
   Void @ Άκερμος 16/01/2010 23:16:34

   Μπορούμε να έχουμε μια μετάφραση;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Άκερμος 16/01/2010 23:29:05

   Και καλά πρόκειται για "χαζαρικά"
   Υποτίθεται ότι οι ασκεναζίμ Εβραίοι είναι απόγονοί τους.
   Οι τούρκοι δηλαδή τα λένε αυτά. Και καλά ότι είναι οι "ένδοξοι"
   πρόγονοι τους...
   Ευτυχώς υπάρχει η επιστήμη και διαλύει τη γελοία προπαγάνδα.
   Το βιβλίο που ανέφερα αποτελεί μια επιστημονική απάντηση
   στα παπαγαλάκια των τούρκων

 7. Πήλιος Γούσης avatar
  Πήλιος Γούσης 16/01/2010 23:54:26

  Τι σχέση έχουν οι εβραίοι με το συγκεκριμένο πολύ καλό άρθρο; Αμάν πια ρε τζασμίν.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Πήλιος Γούσης 17/01/2010 00:02:07

   Εγώ φταίω που έβαλε ο άλλος τα "χαζαρικά";
   Εκτός αν σε ενόχλησε η απάντηση

 8. Άκερμος avatar
  Άκερμος 17/01/2010 00:44:50

  Ανθρωπολογική προέλευση
  Ο τόπος προέλευσης των Άβαρων γενικά προσδιορίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ασίας. Οι σκελετοί που βρέθηκαν σε Αβαρικούς τάφους στην Ευρώπη παρουσιάζουν ποικιλία ανθρωπολογικών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων Μογγολικών χαρακτηριστικών, ενώ περιέχουν αντικείμενα που μαρτυρούν Εβραϊκές επιρροές. Μια γενικά αποδεκτή ερμηνεία δεν υπάρχει. Κάποιοι επιστήμονες το αποδίδουν στους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Καυκάσου, όπου οι Χαζάροι, φαίνεται πως κάποτε υιοθέτησαν τον ιουδαϊσμό, προκειμένου να παραμείνουν ουδέτεροι ανάμεσα στην Χριστιανική Βυζαντινή Αυτοκρατορία και το Μουσουλμανικό Χαλιφάτο.

  • (Α)θανάσης avatar
   (Α)θανάσης @ Άκερμος 17/01/2010 01:13:18

   Οι Χάζαροι όντως υιοθέτησαν τον Ιουδαϊσμό. Αλλά νομίζω ότι δεν έχει νόημα να φέρνεις σε συζήτηση ένα άλυτο πρόβλημα εδώ, που και άσχετο είναι, και δίνει λαβές σε όποιον επιθυμεί να διατείνεται ότι ασκείται "αντισημιτισμός".
   Το προκείμενο πρόβλημα οιουδήποτε νοήμονος δεν είναι ούτε η Ιουδαϊκή θρησκεία, ούτε η ανθρωπολογική ανάλυση των σημερινών Εβραίων. Είναι πολιτικό καθαρά πρόβλημα, και έχει να κάνει με την ισοπεδωτική επικράτηση ενός ακραίου, ρατσιστικού, ολοκληρωτικού ιδεολογικού ρεύματος (σιωνισμός) που προτάσσοντας (και ενίοτε προκαλώντας) την επίφαση του "αντισημιτισμού", αγνοεί επιδεικτικά όλες τις διεθνείς συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντα όχι των Ισραηλινών (και εν γένει των Εβραίων) αλλά την εσαεί ηγεσία του κράτους του Ισραήλ από τις δυνάμεις που είναι φορείς αυτής της ακραίας εθνικιστικής "ιδεολογίας".

   Μην αποπροσανατολίζεις την κουβέντα κύριε Άκερμε, λοιπόν. Εκτός εάν επιδιώκεις να αλείψεις βούτυρο στο ψωμί...

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/01/2010 01:27:25

  Το γιατί οι Ευρωπαίοι και η Δύση τρώγονται όπως τρώγονται με την Ασία και την Μικρά Ασία είναι μεγάλο κεφάλαιο. Το τι γίνεται στην Μέση Ανατολή είναι υποσύνολο. Παραδόξως, η αναφορά του/της Jasmin στους χαζάρους έχει αρκετή σχέση με την ανάρτηση. (σε σημείο να αναρωτιέμαι, ξανά, τι μέρος του λόγου είναι…)

  Το Μεγάλο Παιχνίδι άρχισε έντονα όταν άρχισε να καταρρέει η Οθωμανική Αυτοκρατορία και οι Άγγλοι Ευρωπαϊκό και Ρωσικό ανταγωνισμό, αρχικά στην Ινδία και την Κεντρική Ασία (Αφγανιστάν) και αργότερα στην μέση Ανατολή και τον Καύκασο. Το Μεγάλο Παιχνίδι έγινε ακόμα πιο έντονο μετά την Αμερικάνικη Επανάσταση, το 1769, που δέσμευσε τους Άγγλους Δυτικά, και έλυσε λίγο τα χέρια των Ρώσων είτε λόγω αναγκών των Άγγλων στον Ατλαντικό, είτε λόγω μικρού κενού στην Ανατολική μεσόγειο. Μας αφορά. Δεν είναι τυχαίο που τα Ορλωφικά έγιναν το 1770, ένα χρόνο αργότερα.

  Ωστόσο οι Άραβες… Τους Άραβες τους έφτιαξαν οι Άγγλοι για να χτυπήσουν τους Τούρκους, που σε συνεννόηση με τους Γερμανούς ενοχλούσαν τα συμφέροντα των Άγγλων στην Ινδία, και οσονούπω στην Μέση Ανατολή και το υπέδαφός της. Βέβαια όπως μάθαμε και στο έργο Λώρενς της Αραβίας, οι Άγγλοι έριξαν τους Άραβες με το Ισραήλ. Το Χαλιφάτο ΔΕΝ φτιάχτηκε. Περίπου την ίδια εποχή έγιναν τα επεισόδια στο Ιρακ και τον Καύκασο, μόνο που εκεί οι παίκτες ήταν πιο σύνθετοι. Αγγλοι, Γερμανοί, και Ρώσοι. Και αυτό μας αφορά. Οι Τούρκοι με τους Γερμανούς, εμείς με τους Αγγλους, και ξεμείναμε λίγο στην Μικρά Ασία όταν δεν είμαστε πια σημαντικοί στο Παιχνίδι.

  Σήμερα λοιπόν; Το 1993 έγινε η πρώτη «αραβική» επίθεση στην Αμερική και το 2001 η δεύτερη. Ο Μπους το είπε ξεκάθαρα: Θα πάμε τον πόλεμο στις χώρες τους. Μόνο που δεν ξέρω αν οι Αραβες είναι μόνοι τους ή είναι με … ποιόν.. Και ποιοι Αραβες; Οι Ιρακινοί; Οι Υεμένιοι; Και οι Τούρκοι με ποιόν είναι; Οι Ιρανοί: Πιστεύει κανείς ότι οι Γερμανοί (και οι Γάλλοι) και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι δεν είναι με τα δυό πόδια στο Παιχνίδι . Οι Αμερικάνοι δεν πολεμούν φουκαράδες. Οι φουκαράδες είναι πρόξυ κάποιου ή κάποιων που δεν βλέπουμε εμείς στο κλουβί μας. Και ορκίζομαι ότι όλα τα δεινά μας έχουν σχέση με το Παιχνίδι. Άσε που με τρώει να ρωτήσω «ποιοι Αμερικάνοι;» και ποιους σιγοντάρει το Εβραϊκό λόμπυ; Ή είναι και αυτό θέατρο και το λόμπυ είναι και αυτό πιόνι στο Παιχνίδι. Γιατί πιόνια έχει πολλά, και μερικά πιόνια γίνονται Παίκτες. Ας πούμε, η Τουρκία τι πιστεύει ότι είναι Πιόνι ή Παίκτης;

  Και πάμε στο/ην Jasmin και τους Χαζάρους. Οι Εβραίοι της Διασποράς που ήταν στην Ανατολική Ευρώπη, κατά μία θεωρία παντρευόταν, που και που, με Τατάρες και Χαζάρες και δεν ξέρω τι άλλες φυλές πριν μετακομίσουν στην Γερμανία τον 10ο αιώνα. και αυτοχαρακτηρίζονται Ασκενάζι από την θρησκεία και όχι την φυλή… Αυτοί οι Ανατολικοί Εβραίοι πήγαν στο Ισραήλ, όταν το έφτιαξαν οι Άγλγοι.

  Χμμμ… δεν ξέρω τίνος πρόξυ είναι οι Υεμενίτες, αλλά οι Χαζάροι έχουν κάποια σχέση με το Παιχνίδι. Όσο για τα DNA…δείτε εδώ για ψυχαγωγία Κυριακής: http://www.khazaria.com/genetics/abstracts.html

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ archaeopteryx 17/01/2010 02:02:15

   Βρε αρχαίε καμιά αξιόπιστη έρευνα και για το ελληνικό DNA υπάρχει για να δούμε τι κουβαλάτε εσείς οι υπόλοιποι; (βγάζω τον εαυτό μου εκτός λόγω μη καθαρότητάς μου ως Έλλην)

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ archaeopteryx 17/01/2010 08:21:32

   η μελέτη DNA της IBM/National Geographic λέει ότι ήρθαμε από Μικρα Ασία και από Βόρεια (βαλκάνια. Γλωσσολογικά είμαστε κάθε καρυδιάς καρύδι Σημίτες, Πελασγοί, Ινδοευρωπαίοι, Ιλλυριοί, Κέλτες, Σλάβοι,Αραβες, Νορβηγοί, Βενετοί, Αρβανίτες, Τούρκοι, Βλάχοι, όλες οι φυλές του Ισραήλ, και τι σημασία έχει; Προσωπικά δεν είμαι της φυλετικής καθαρότητας...

   Όλο μου το σχόλιο, πέραν της εμμονής μου με το Μεγάλο Παιχνίδι, ήταν η άποψη των Ασκενάζι ότι προσδορίζονται από την θρησκεία τους και όχι φυλετικά. Με κοινές Εβραϊκές ρίζες και επιμειξίες στην Μεσαιωνική Ανατολική Ευρώπη, προσδιορίζονται από την θρησκεία τους και την κουλτούρα γύρω από αυτήν.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ archaeopteryx 17/01/2010 12:17:11

   Φυσικά ούτε και εγώ είμαι της φυλετικής καθαρότητας.
   Ευχαριστώ για το link, :)

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ archaeopteryx 17/01/2010 14:02:05

   Όπως εύκολα διαπιστώνεται,
   δεν ήμουν εγώ που έβαλα τα "χαζαρικά".
   Αλλά ο Άκερμος. Που ίσως ενοχλήθηκε που και το ίδιο το Al Jazeera
   παραδέχεται ότι οι άραβες δεν είναι τίποτα άλλο από νομαδικές πρωτόγονες φυλές.
   Σου έχω ξαναπεί Αρχαίε, ότι εγώ απαντώ.
   Δεν προκαλώ.
   Φυσικά, εσύ διαστρεβλώνεις για ακόμα μια φορά την πραγματικότητα.
   Και η κατηγορία σου δείχνει μόνο την εμμονή, τη μονομέρεια και την προκατάληψή σου. Εναντίον μου.
   Εγώ απλά παρέθεσα ένα σοβαρό βιβλίο, προϊόν σύγχρονης επιστημονικής έρευνας. Ως απάντηση!
   Εσύ βέβαια μπορείς να συνεχίζεις να διαβάζεις το
   www.radioislam.org/historia/zionism/jews_of_khazaria.htm

   Και για να ξανα-επιστρέψουμε στην καταπληκτική ανάρτηση του Antinews
   να συνεισφέρω πληροφοριακά για την φυλή των Βεδουίνων Tabuk,
   της οποίας η πλειοψηφία των μελών της
   ονομάζονται σήμερα "Παλαιστίνιοι".
   Αυτή η αναφορά είναι και επίκαιρη, διότι ο τριπλός πράκτορας που αναφέρεται ως "Ιορδανός", ο Khalil al-Balawi, που ανατίναξε τους αμερικανούς CIA πρόσφατα, ανήκε ακριβώς σε αυτήν την φυλή. Δηλαδή, ήταν Tabuk-"Παλαιστίνιος" και όχι "Ιορδανός".
   Και μια ακόμα αναφορά,για τους βόσνιους μουσουλμάνους Bushnaks που και αυτοί
   "έγιναν" σήμερα "Παλαιστίνιοι". (και αλήθεια, τί σημαίνει η λέξη αυτή για τους σημερινούς "Παλαιστίνιους";)

   Πρόκειται φυσικά για φυλές που η εβραϊκή μετανάστευση στη Γη του Ισραήλ, και η οικονομική άνθηση που προκάλεσε,
   προσέλκυσε στην περιοχή.

 10. Y. avatar
  Y. 17/01/2010 01:40:37

  “..οι Αμερικανοί συνηθίζουν να επικαλούνται αποφάσεις του ΟΗΕ ή του Συμβουλίου ασφαλείας..”
  Αποφάσεις του ΟΗΕ και τρίχες κατσαρές. Πάντα επικρατούσαν και θα επικρατούν οι αποφάσεις επί τη βάσει αυτών του ισχυροτέρου.

 11. ambrosiac avatar
  ambrosiac 17/01/2010 02:50:40

  @Νικολας

  Ο Διηνεκης εχει μερικες μελετες,


  http://greekgenetics.blogspot.com/2009/02/blog-post.html

 12. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/01/2010 08:23:49

  και https://genographic.nationalgeographic.com/genographic/lan/en/atlas.html

  • remali avatar
   remali @ archaeopteryx 17/01/2010 15:04:45

   τι τροφοδοτεις κ εσυ το τρολ της υπηρεσιας με την κομπλεξαρα της φυλετικης ανωτεροτητας
   αστο να παει στο καλο
   τη μαμησε που τη μαμησε την αναρτηση με τις εμμονες που κουβαλαει
   Αλαν Νταλον...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.