#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/05/2013 19:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστρατεύονται από τη Δευτέρα οι καθηγητές με απόφαση Σαμαρά(Ανανεωμένο) Σε μια φανερή προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχει κράτος και λειτουργεί κι ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει παιχνίδια σε βάρος αθώων παιδιών, ο πρωθυπουργός υπέγραψε τα φύλλα επιστράτευσης των εκπαιδευτικών και το μπαλάκι πλέον περνά σ’ αυτούς. Από Δευτέρα θα αρχίσουν να στέλνονται στους 88 και πλέον χιλιάδες καθηγητές τα φύλλα αυτά και να καλούνται να μην προχωρήσουν στις απεργίες αλλά να διεξάγουν κανονικά τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ο Αντ. Σαμαράς, στηριζόμενος και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, κάνει επίδειξη δύναμης βάζοντας πάνω απ’ όλα την ομαλή λειτουργία της Παιδείας. Και βεβαίως ακυρώνει τα επιχειρήματα της ΟΛΜΕ η οποία υποστήριζε ότι η κυβέρνηση θέλει να παραδώσει στους πανεπιστημιακούς τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ωστόσο, στις τάξεις των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ επικρατούν οι ακραίες τάσεις καθώς λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η έκτακτη συνεδρίαση –και υπό το φόβο της επιστράτευσης- αποφάσισε να προχωρήσει σε συλλαλητήριο τη Δευτέρα και κανονικά στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών.

Βεβαίως, με τα χαρτιά της επιστράτευσης στα χέρια τους, θα σκεφτούν καλύτερα οι καθηγητές όταν κληθούν να λάβουν αποφάσεις για την πενθήμερη της επόμενης εβδομάδας.

Η ΟΛΜΕ σκοπεύει να κινηθεί νομικά προσβάλλοντας τη διαδικασία της επιστράτευσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Νίκο Παπαχρήστου, η ομοσπονδία θα  προσφύγει σε όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καταγγέλλοντας παραβίαση του Συντάγματος καθώς η επιστράτευση βασίζεται σε άρθρο για τις θεομηνίες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστο, οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα γίνουν κανονικά. Οι εκπαιδευτικοί θα εξετάσουν το τι θα κάνουν όταν πάρουν τα φύλλα πορείας με κάποιους να λένε ότι δεν θα επιστρέψουν στη δουλειά τους, ρισκάροντας φυλάκιση και απόλυση. Βεβαίως, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα της επιστράτευσης και τονίζει ότι κινδυνεύει ήδη η ψυχική υγεία των μαθητών που βρίσκονται όμηροι της συνδικαλιστικής αδιαλλαξίας. H κυβέρνηση τονίζει ότι είναι συνταγματική της υποχρέωση να προχωρήσει στην επιστράτευση.

Η μετωπική σύγκρουση βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς το πρωί ο γραμματέας της ΝΔ. Μ. Κεφαλογιάννης διέγραψε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Ν. Παπαχρήστου από τις τάξεις του κόμματος.

«Οι αποφάσεις της ΟΛΜΕ βρίσκουν απέναντι την κοινωνία, δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς και σίγουρα βρίσκουν αντίθετη την πλειονότητά τους», υποστήριξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Στη δήλωσή του ο κ. Παπαχρήστου ανέφερε ότι “ως πρόεδρος της ΟΛΜΕ εκτέλεσα την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΑΚΕ που με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την απεργιακή κινητοποίηση στις εξετάσεις. Δεν ενήργησα αυθαίρετα και προϊσταμένη μου αρχή είναι η εκτελεστική επιτροπή της ΔΑΚΕ καθηγητών που την έχουν εκλέξει οι οργανωμένοι στη ΔΑΚΕ καθηγητές. Η ΔΑΚΕ είναι ανεξάρτητη παράταξη. Από τη ΔΑΚΕ δε μπορεί να με διαγράψει κανένας. Και σε τελική ανάλυση, αυτό αποδεικνύει την άποψή μου ότι άλλο ο συνδικαλισμός και άλλο η πολιτική. Εγώ δεν διεκδικώ κανένα πολιτικό ρόλο. Είμαι συνδικαλιστής, εκπροσωπώ τα συμφέροντα των καθηγητών, όλων των καθηγητών, και αυτούς που δε με έχουν ψηφίσει, κι έτσι βαδίζω. Θεωρώ ότι οι εκπαιδευτικοί θα με στηρίξουν στην στάση την οποία έχω τηρήσει γιατί είναι μια στάση έντιμη απέναντι στον κλάδο”.

Η επόμενη εβδομάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το πώς θα κυλήσει η διαδικασία των Πανελλαδικών. Τα σενάρια είναι τρία:

1.      Είτε θα πάμε σε 24ωρη απεργία μόνο την Παρασκευή και οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν κανονικά από Δευτέρα αφού οι ΕΛΜΕ δε θα επικυρώσουν την απόφαση του δ.σ. της ΟΛΜΕ.

2.      Είτε θα ξεκινήσουν κανονικά και χωρίς καμιά καθυστέρηση οι Πανελλαδικές την επόμενη Παρασκευή αφού τα φύλλα της επίταξης θα έχουν επιδοθεί κανονικά.

3.      Είτε θα επικρατήσει το ακραίο σενάριο της τέλεσης της απεργίας ακόμη και με επιστράτευση, κάτι που θα σημάνει σοβαρές επιπτώσεις για τους καθηγητές. Μάλλον πρόκειται για ακραίο σενάριο αφού κανείς στις τάξεις των εκπαιδευτικών δε θέλει να το «τραβήξει» μέχρι εκεί.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 11/05/2013 21:18:44

  Ας μου θυμίσει κάποιος παρακαλώ:
  ο κ. Κεφαλογιάννης, που διέγραψε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ,
  είναι ο ίδιος που ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την άρση της ασυλίας Κασιδιάρη
  (για την επίθεση στην κ. Κανέλλη, για να δώσει την ευκαιρία στον Ηλία Κασιδιάρη να ζητήσει συγγνώμη εκτός δικαστηρίου) ;

  • tak avatar
   tak @ roadrunner 12/05/2013 19:32:30

   Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Νίκος Παπαχρήστου, είναι λεβέντης, παλικάρι, ικανός, αγωνιστής, συνεπής και κύριος.
   Να τολμήσω να ρωτήσω ποίος είναι ο κ. Κεφαλογιάννης, που έθεσε τον κ. Παπαχρήστου εκτός κόμματος;
   Ο κ. Παπαχρήστου έχει προσφέρει στη Νέα Δημοκρατία, για τον κ. Κεφαλογιάννη δεν έχω ακούσει τίποτα, ειλικρινά!

 2. sceptic avatar
  sceptic 11/05/2013 21:31:57

  Να δώ τι θα κάνουν οι μετέχοντες της σημερινής Κυβέρνησης εάν αργότερα μία άλλη διαφορετική κυβερνητική πλειοφηφία με λίγο αυταρχικότερο ακόμη χαρακτήρα παραβιάσει το Σύνταγμα και τους κλείσει μέσα ή τους στείλει σε κανά νησάκι για διακοπές...

 3. euagelos avatar
  euagelos 11/05/2013 21:32:30

  Επιτέλους... τώρα θα ηρεμήσουν όλοι και θα επικεντρωθούμε στην ανάπτυξη!

 4. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 11/05/2013 21:56:42

  Ετσι...Σπασε αυγα να κανεις ομελετα.Απο εδω και περα , η Ελλαδα πρεπει να λειτουργει πανω απο ολα με ΛΟΓΙΚΗ.Δεν ειναι δυνατον να παιζουμε με το μελλον εκατονταδων χιλιαδων παιδιων...Οι πανελλαδικες οσο λαθος συστημα και εαν ειναι ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ αποτελουνε το πλεον κομβικο σημειο για το μελλον ενος νεου.Σε οποιον δεν αρεσει , ας μαθει πλεον οτι οι πρακτικες του κανω οτι θελω τελειωσανε.Απο εδω και περα πανω απο ολα το δημοσιο συμφερον και τιποτα αλλο.Οσο δικαιο (η αδικο) εαν εχουνε καποιοι στα αιτηματα τους , το ανωτερο αγαθο θα πρεπει να προστατευεται.

  • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
   ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Μπροστα και Δεξια 11/05/2013 22:38:55

   Ετσι μπραβο να μην υπαρξει κανενα προβλημα με τις πανελλαδικες εξετασεις...Πανω απ' ολα δεν μπορει κανεις να παιζει με το μελλον των παιδιων μας....ο μισθος των 300€ δεν μας ενοχλει....το αλλο μελλον των παιδιων μας.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 11/05/2013 22:55:47

    Σωστά, ο μισθός θα ανέβει αν συμπαραταχθείς με το Σταματόπουλο, τον Παπαχρήστο και το Φωτόπουλο... Άλλωστε αυτοί δεν νοιάζονται για την πάρτη τους αλλά για την κοινωνία και τα παιδιά...

    • ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
     ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ @ Συριζαλβανία του Χότζα 12/05/2013 10:51:17

     οχι αγαπητε μου ...βιαζεστε ολοι να κολλήσετε ταμπέλες σε οποιον διαφωνεί....

     • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
      Συριζαλβανία του Χότζα @ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 12/05/2013 14:35:34

      Μα ακριβώς το ίδιο κάνατε κι εσείς στην απάντησή σας στο σχόλιο του ''Μπροστά και Δεξιά''. Του βάλατε την ταμπέλα ότι δεν ενδιαφέρεται αν τα παιδιά θα παίρνουν μισθό 300 ευρώ επειδή εξέφρασε την άποψή του ότι οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν κανονικά και ότι πρέπει να τελειώσει το παραμύθι με τις συντεχνίες. Αυτό έκανα και εγώ στο δικό σας σχόλιο, απορώ γιατί σας πείραξε;

  • panas avatar
   panas @ Μπροστα και Δεξια 11/05/2013 22:44:21

   Θα διαφωνήσω αγαπητέ. Οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι απλά μια από τις πολλές εξετάσεις που θα δώσουν τα παιδιά στην ζωή τους και σίγουρα όχι οι πιο σημαντικές. Είναι εξετάσεις από τις οποίες ένα 70-80%% των μαθητών οδηγούνται σε σχολές και σπουδές που δεν θέλουν.

   Είναι ο ορισμός της αποτυχίας του εκπαιδευτικού μας συστήματος, όπου μέσω αυτών των εξετάσεων και των θεμάτων που δίνονται στα παιδιά εμπεδώνεται η φροντιστηριακή παιδεία και ακυρώνει τις 3 τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Η προετοιμασία για τις πανελλήνιες ξεκινά από την Α' Λυκείου με φροντιστές που απαξιώνουν οποιοδήποτε άλλο μάθημα στο Λύκειο.
   Οτιδήποτε δεν ανήκει στην ύλη των πανελλήνιων είναι άχρηστο γι' αυτούς. .. Στα ιδιωτικά σχολεία το τελευταία χρόνια απλά δεν κάνουν αυτά τα "άχρηστα" μαθήματα. Έτσι διαμορφώνουμε νέους περιορισμένης μόρφωσης που δεν έχουν εντρυφήσει στην αποδεικτική σκέψη της Γεωμετρίας, , δεν μαθαίνουν τίποτα από την σύγχρονη Φυσική, δεν γνωρίζουν Ιστορία και είναι παντελώς ανίδεοι σε θέματα που αφορούν την θρησκευτική πίστη, ή βασικά θέματα Κοινωνιολογίας, αφού όλα αυτά δεν αποτελούν ύλη των Πανελληνίων.

   Είμαι απογοητευμένος από τους εκπαιδευτικούς που έχουν ανεχτεί, αλλά και βολευτεί με αυτή την άρρωστη κατάσταση. Είναι καλή η ευκαιρία να ξαναδούμε αυτό το αγκάθι των Πανελληνίων εξετάσεων...

   • euagelos avatar
    euagelos @ panas 12/05/2013 00:30:54

    Γιατί στεναχωριέστε? Θέλουν πανελλήνιες? Δώστε τους πανελλήνιες. Δηλώστε όλοι οι καθηγητές απεργοί αλλά διεξάγετε κανονικά τις εξετάσεις "για χάρη της κοινωνίας". Ας καταγραφεί μια απεργία με 100% συμμετοχή υπό καθεστώς επίταξης και θα είναι θαύμα! Δε θα έχει δοθεί το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις? Μια απεργία εκπαιδευτικών, ούτως ή άλλως δεν μπορεί να αποσκοπήσει σε μείωση κερδών του εργοδότη ώστε να πονέσει αυτός. Αφού λοιπόν η ελληνική κοινωνία επιμένει να κρεμάει τις ελπίδες της στις πανελλήνιες, ας γίνουν και τουλάχιστον να καταγραφεί ότι έγινε η απεργία! Δεν υπάρχει λόγος να κοντράρετε την κοινωνία, είναι μάταιο.

    • ελλην-1821 avatar
     ελλην-1821 @ euagelos 12/05/2013 05:22:30

     το μοναδικο κρατος που το φροντιστηριο ξεκιναει απο την ημερομηνια γεννησης.
     οι καυμενοι οι φροντιστες
     η παραοικονομια
     η παραπαιδεια
     δουλευετε γονεις γι αυτους

   • euagelos avatar
    euagelos @ panas 12/05/2013 01:52:01

    Και που ξέρεις? Μπορεί να προλάβουν την "αγωνία" της κυβέρνησης και των καθηγητών για το "μέλλον τους" οι πιτσιρικάδες με καμιά κατάληψη. Αυτοί ξέρουν καλύτερα...

 5. Hans avatar
  Hans 11/05/2013 22:09:11

  Αυτή η πολιτική επιστράτευση, μου θυμίζει ένα φίλο στο γυμνάσιο που φορούσε προφυλακτικό κάθε Σάββατο, για να είναι έτοιμος σε περίπτωση που του κάτσει καμία γκόμενα.

  • sceptic avatar
   sceptic @ Hans 11/05/2013 23:04:52

   Χαχαχαχαχα πολύ καλο

 6. Τρίκαλα 07 avatar
  Τρίκαλα 07 11/05/2013 22:34:04

  Μέσος Όρος διδακτικών ωρών
  Ο μέσος όρος διδακτικών ωρών στην Ε.Ε. για το Γυμνάσιο είναι 19,1 και για το Λύκειο 18,4. Στην Ελλάδα, είναι 18,5

  Ετήσιος χρόνος εργασίας σε ώρες στο σχολείο
  Όσον αφορά τους Έλληνες εκπαιδευτικούς ο χρόνος εργασίας συνολικά στο σχολείο είναι 1.170 ώρες για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.
  Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 1.199 για το Γυμνάσιο και 1.166 για το Λύκειο και για την Ε.Ε. είναι 1.133 και 1.108 αντίστοιχα.

  Αριθμός ημερών διδασκαλίας
  Στην Ελλάδα είναι 158 ημέρες ,κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (186/184) και της ΕΕ (181) αυτό οφείλεται στον εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, καθώς περισσότερες από 4 εβδομάδες του διδακτικού έτους είναι αφιερωμένες στις εξετάσεις .

  Αριθμός εργάσιμων εβδομάδων μαθητών
  Ο μέσος όρος των καθαρών εργάσιμων εβδομάδων για τους μαθητές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους στην ΕΕ είναι 36 εβδομάδες.
  Στην Ελλάδα είναι 31 εβδομάδες, γιατί δεν περιλαμβάνονται οι εβδομάδες των εξετάσεων, που ουσιαστικά είναι εργάσιμος χρόνος για τους μαθητές. Έτσι η Ελλάδα, υπολογίζοντας και αυτές τις εβδομάδες, είναι στο μέσο όρο με 35-36 εργάσιμες εβδομάδες για τους μαθητές, χωρίς να υπολογιστεί η επαναληπτική εξεταστική περίοδος του Σεπτεμβρίου.

  Εργάσιμες εβδομάδες για τους εκπαιδευτικούς
  Ο μέσος όρος των καθαρών εργάσιμων εβδομάδων για τους εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους είναι 38,6 εβδομάδες. Στην Ελλάδα οι εργάσιμες εβδομάδες για τους εκπαιδευτικούς είναι 39, λίγο πάνω από το μέσο όρο ΕΕ (27 χώρες). Η διακοπές του Καλοκαιριού είναι από την 1η Ιουλίου έως την 31η Αυγούστου.

  Διακοπές και ημέρες αργιών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους
  Όλες οι χώρες έχουν διακοπές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα, Οι περισσότερες χώρες έχουν τις «διακοπές του Φθινοπώρου», τις διακοπές «του χειμώνα - καρναβαλιού» και τις διακοπές στο τέλος του τρίτου τριμήνου.
  Ο μέσος όρος των διακοπών κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους είναι 4 εβδομάδες. Η Ελλάδα έχει 4 εβδομάδες διακοπές (Χριστούγεννα, Πάσχα) και είναι ακριβώς στο μέσο όρο της ΕΕ/27.
  Επίσης, όλες οι χώρες έχουν κάποιες ημέρες μεμονωμένων αργιών (εθνικές, τοπικές γιορτές, θρησκευτικές κ.ά.) που ο μέσος όρος τους είναι 10 ημέρες. Η Ελλάδα έχει 9 ημέρες αργιών

  Θερινές διακοπές για τους μαθητές
  Ο μέσος όρος των θερινών διακοπών είναι 10 εβδομάδες. Για την Ελλάδα είναι 11.

  Αναλογία διδασκόντων εκπαιδευτικών
  Για την Ελλάδα η αναλογία διδασκόντων εκπαιδευτικών ανά χίλιους μαθητές είναι
  117,4 ενώ ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 76,4 και των χωρών της
  Ευρώπης των 19 είναι 82,7.
  Αν και η αναλογία αυτή φαίνεται μεγάλη, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι η γεωγραφική ιδιαιτερότητα της χώρας μας. Το δεύτερο, είναι ότι στα σχολεία μας απουσιάζει προσωπικό, εκτός των διδασκόντων, που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία και την αποτελεσματικότητά τους. Έτσι, μια σειρά διοικητικών εργασιών διεκπεραιώνονται από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι πολλές φορές αναλαμβάνουν ακόμα και τα καθήκοντα του επιστάτη, οι βοηθοί των διδασκόντων (όπως δεύτερος εκπαιδευτικός στην τάξη για μαθητές με
  μαθησιακά προβλήματα, ειδικές ανάγκες ή / και αναπηρίες, βοηθοί εργαστηρίων φυσικής και χημείας κ.ά.) είναι σχεδόν ανύπαρκτοι, ενώ ανύπαρκτο είναι το επιστημονικό προσωπικό που είναι απαραίτητο για τη στήριξη της σχολικής μονάδας (όπως ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί).
  Και βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε ότι η αναλογία αυτή ήδη έχει μειωθεί, γιατί τα έτη 2010 και 2011 είχαμε την αποχώρηση 11.500 εκπαιδευτικών Β/θμιας λόγω συνταξιοδότησης, και το ποσοστό έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο με τις αποχωρήσεις του 2012 , 2013 και των επομένων χρόνων.
  • Η αναλογία βοηθών διδασκόντων (για χίλιους μαθητές) στην Ελλάδα είναι 0,4, ενώ ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 4,7 και των χωρών της Ευρώπης είναι 3,0.
  • Στην Ελλάδα το επιστημονικό προσωπικό για τη στήριξη των σχολείων δεν υπάρχει, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 5,0 (για χίλιους μαθητές) και στην Ευρώπη 5,2.
  • Η αναλογία διοικητικού προσωπικού στα σχολεία ανά χίλιους μαθητές για την
  Ελλάδα είναι 1,4 και αντίστοιχα ο μέσος όρος ΟΟΣΑ είναι 10,8 και της Ευρώπης 10,0.
  • Η αναλογία βοηθητικού προσωπικού στη χώρα μας (για χίλιους μαθητές) είναι 0,3,
  ενώ η αντίστοιχη αναλογία είναι για τον ΟΟΣΑ (μέσος όρος) 13,5 και την Ευρώπη (μέσος όρος) 15,4.
  • Η αναλογία συνολικού προσωπικού (για χίλιους μαθητές) είναι για τη χώρα μας 130,3, για τις χώρες του ΟΟΣΑ 116,3 και για τις χώρες της Ευρώπης των 19 125.
  ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΙΣΘΟΥ (ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥ) ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ –Μ.Ο. ΧΩΡΩΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ)

  ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ
  ΕΛΛΑΔΑ 14.104 25.756
  Ε.Ε. - M.O. 27.353 45.616

  ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΙΣΘΟΥ (ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥ) ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ – Μ.Ο. ΧΩΡΩΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ)

  ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ
  ΕΛΛΑΔΑ 14.104 27.756
  Ε.Ε. - M.O. 28.939 48.690

  Σημείωση: Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τους πίνακες που έχει δημοσιοποιήσει η κυβέρνηση, είναι οι δεύτεροι χειρότερα αμειβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι μετά τους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ Τρίκαλα 07 11/05/2013 23:15:03

   Καλό θα ήταν να μας δώσετε ένα λινκ για τα στοιχεία σας και αφήστε να βγάλουμε εμείς τα συμπεράσματά μας
   http://www.oecd.org/education/skills-beyond-school/48631419.pdf
   http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1792510

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ Συριζαλβανία του Χότζα 12/05/2013 01:57:09

    Εδώ έχετε άδικο. Αυτά που παραθέτετε είναι ανακριβή στοιχεία που το υπουργείο δίνει σε ΟΟΣΑ και δίκτυο Ευριδίκη για δικους του λογους. Αντιγράφω από άλλο σχόλιο μου:
    "Το υπουργείο Παιδείας στέλνει στοιχεία στον ΟΟΣΑ και στην Ευρυδίκη που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή ότι το διδακτικό ωράριο στη β/βάθμια είναι 16 ώρες (βλ. έκθεση δικτύου Eyridice "Key Data on Teachers and School Leaders " 24 Απριλίου 2013, figure D5a σελ.75 ) ενώ αυτό είναι ΜΟΝΟ το καταληκτικό ωράριο για τους άνω καθηγητές άνω της 20ετιας. Οι νεώτεροι, όπως ξέρετε η εύκολα μπορείτε να διαπιστώσετε, έχουν 21 ώρες, άρα ο Μ.Ο. είναι 18,5 ώρες. Ο Μ.Ο. της ΕΕ είναι 18,4 ώρες (στοιχεία ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ βλ. μελετη ΚΕΜΕΤΕ Ιανουάριος 2012).
    Επίσης από το υπουργείο αναφέρουν σε ΟΟΣΑ και Ευρυδίκη ότι το σχολικό έτος διαρκεί 36 εβδομάδες, μη συμπεριλαμβάνοντας τις 4-5 εβδομάδες των σχολικών εξετάσεων.
    Ακόμα κάτι άλλο: στην Ελλάδα οι καθηγητές αποτελούν το 90% του προσωπικού στην εκπαίδευση, σε σύγκριση με το 50% στις ΗΠΑ, 60% στην Ιταλία και 70% στη Γαλλία. Κάνουν δηλ. τη δουλειά που αλλού κάνει πολυάριθμο διοικητικό προσωπικό, είτε στα σχολεία είτε στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και μετά κάποιοι συγκρίνουν τα νούμερα (μόνο) των καθηγητών (και όχι και των διοικητικών) και μας λένε ότι εδώ έχουμε πολλούς καθηγητές ανά μαθητή."
    Τα νούμερα λοιπόν που δίνουν σε διεθνείς οργανισμούς τα ελληνικά υπουργεία δεν λένε όλη την αλήθεια. Έκπληξη;

   • Τρίκαλα 07 avatar
    Τρίκαλα 07 @ Συριζαλβανία του Χότζα 12/05/2013 11:13:30

    Τα στοιχεία έχουν δοθεί στο Υπ. Παιδείας και δεν αντικρούστηκαν . Σχετικά με τη μισδοδοσία πρέπει να γίνει υπολογισμός προς τα κάτω

    Για αναλυτικότερες πληροφορίες:
    http://olmesch.files.wordpress.com/2012/01/meleti-kemete-olme40112.pdf
    http://olme-attik.att.sch.gr/new/wp-content/uploads/2012/12/misthoikemete171212.pdf

  • panas avatar
   panas @ Τρίκαλα 07 11/05/2013 23:18:10

   Οι ετήσιες μικτές αποδοχές που αναφέρεις των ελλήνων εκπαιδευτικών έχουν μειωθεί και άλλο. Τα στοιχεία θέλουν επικαιροποίηση.
   Ο κατώτερος είναι κάτω από 12000 τον χρόνο μικτά πια...

  • didaskalos avatar
   didaskalos @ Τρίκαλα 07 11/05/2013 23:59:30

   OΡΘΟΤΑΤΑ !

  • KOSTAS70 avatar
   KOSTAS70 @ Τρίκαλα 07 12/05/2013 00:45:07

   Ποιος σου είπε ότι μας ενδιαφέρει η ΑΛΗΘΕΙΑ;

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Τρίκαλα 07 12/05/2013 01:42:55

   ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΜΙΣΘΟΥ (ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΥ) ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ (ΕΛΛΑΔΑ – Μ.Ο. ΧΩΡΩΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ
   Καλά αυτό το επιχείρημα γιατί διακινείται;
   Που βρισκόμαστε στην εποχή της "λιτότητας" Καραμανλή; Τότε μπορούσαν να ακούγονται τέτοια αιτήματα.
   Στην σημερινή Ελλάδα ποιός κλάδος επικαλείται τους μισθούς της Ευρωζώνης;
   Των καθηγητών, κατά τα στοιχεία σας βρίσκονται στο 50%.
   Των Εργατών στο 25%.

   • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
    ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Νίκος Α 12/05/2013 09:55:20

    Και ποια είναι η λύση φίλε; Να πέσουν και των εκπαιδευτικών στα επίπεδα του 25%;; Για εσένα μάλλον έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος το ανέκδοτο με την κατσίκα του γείτονα.
    Οι εργάτες/τριες οφείλουν να διεκδικήσουν μισθούς και δικαιώματα αντίστοιχα των όσων προσφέρουν σε ανάλγητα και ανήθικα αφεντικά και αντίστοιχα με τις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης σε μία κοινωνία με αυτές τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών και όχι να κοιτούν με μισό μάτι τον απόφοιτο ΑΕΙ (γιατί οι μισθοί αυτοί δεν είναι μόνο των καθηγητών αλλά όλων των πτυχιούχων του Δημοσίου) που ξεκινά τη ζωή του με 680 ευρώ καθαρά.
    Τώρα αν είσαι αφεντικό, κοίτα τη συνείδησή σου για τη στάση σου απέναντι στους υπαλλήλους σου, μια και το κράτος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ελέγξει τα αφεντικά/εργοδότες.

    • Π. Ευθυμιάδης avatar
     Π. Ευθυμιάδης @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 13/05/2013 15:24:38

     Οι μισθοί και οι ώρες εργασίας των καθηγητών μόνο με τους αντίστοιχους των Ελλήνων Δημοσίων Υπαλλήλων μπορούν να συγκριθούν. Όλα τα άλλα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Με το σκεπτικό αυτό γιατί να μην συγκριθούν με τους μισθούς της Βουλγαρία ή της Ρουμανίας; Να μην επαναλάβουμε πως λειτουργεί το τεμπελχανείο που λέγεται παιδεία στην Ελλάδα.

 7. πολίτης avatar
  πολίτης 11/05/2013 22:43:43

  Έχετε πάρει χαμπάρι ότι τίποτα πλέον δεν κουβεντιάζεται σ΄αυτή τη χώρα;
  Κανένας διάλογος με κανέναν κλάδο; Νοιάζονται αυτοί για την παιδεία;
  Αυτοί που σαν μπακάληδες κοιτάνε τι θα κόψουν και όχι οι άνθρωποι που είναι με τους μαθητές πιο πολλές ώρες απ' ότι η οικογένειά τους;
  Οικονομικό είναι το ζήτημα. Πρέπει να συρρικνωθεί η εκπαίδευση και τα υπόλοιπα χάντρες για τους ψηφοφόρους τους.
  Πρωτοφανής επίθεση ακόμα και γι΄αυτούς, εγκάθετοι των ΜΜΕ πέσαν πάνω στους εκπαιδευτικούς, ο κάθε κουμπούρας βγάζει τ΄απωθημένα του.
  Ο καθένας κοιτάει να τραβήξει τον άλλον προς τα κάτω. Μην ανησυχείτε, στο τέλος θα είμαστε όλοι άνεργοι και ευχαριστημένοι για την κοινωνική ισότητα.
  Στον πάτο όλοι μαζί. Και πρώτα απ' όλα τα παιδιά για τα οποία τους έπιασε ο πόνος.

 8. kosvag avatar
  kosvag 11/05/2013 22:58:17

  Επιστρατεύονται από τη Δευτέρα οι καθηγητές με απόφαση καθηγητών.

 9. Τάσος avatar
  Τάσος 11/05/2013 23:24:00

  Να χαίρεστε την "δημοκρατία"σας !!!!
  Αυτοί που κυβερνούν αν νοιαζόταν στα αλήθεια για την Παιδεία θα έστελναν τα παιδιά τους και θα σπούδασαν κ αυτοί στο Δημόσιο Ελληνικό Σχολείο.
  Το μόνο που κατάφεραν να κλείσουν σχολεία και να ανοίξουν φυλακές,
  Τι δεν κατάλαβες;;;
  Αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα θα καεί και το δικό σου αν δεν βοηθήσεις.
  Και να ξέρετε η φωτιά είναι τα παιδιά. Τα δικά μου τα δικά σου.

  • Σχετικά Ασχετος avatar
   Σχετικά Ασχετος @ Τάσος 12/05/2013 09:46:02

   Για την εγληματικότητα εντός των σχολείων ευθύνεται το άνοιγμα νέων φυλακών;;

   • Τάσος avatar
    Τάσος @ Σχετικά Ασχετος 12/05/2013 21:46:16

    Ξαναδιάβασε τι έγραψες σε απάντηση στο σχόλιο μου κι αν δεν καταλάβεις κάτσε στην παραμεθόριο του μυαλού σου!

 10. tk avatar
  tk 12/05/2013 00:06:31

  Δυστυχώς αν τους πόναγε αυτός ο τόπος θα ενδιαφερόντουσαν και για την παιδεία και για την εκπαίδευση και για την υγεία και για πολλά άλλα. Μην πάμε μακριά, οι ίδιοι που μαγειρεύουν τα της παιδείας, τα βλαστάρια τους τα στέλνουν στα καλύτερα ιδιωτικά και το λένε κιόλας. Αυτό και μόνο φτάνει δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Το 99% του συναφιού τους μήπως έχει σπουδάσει εδώ;
  Και εντάξει, να πεις ότι έγιναν σοφότεροι πάει στα κομμάτια. Αν δηλαδή θεωρήσουμε ότι δεν έχουν δόλο, ότι δεν είναι στημένοι όλοι από "ξένα πονηρά κέντρα" για διαλύσουν ότι ελληνικό υπάρχει, τότε ρε παιδιά οι άνθρωποι τσάμπα σχολεία βγάλανε και τσάμπα χρήμα τους τάιζαν οι "σοφοί" γονείς τους. Αυτοί είναι μπιτ για μπιτ ξύλα απελέκητα...
  Έλεος όχι άλλο κάρβουνο!

 11. δημης avatar
  δημης 12/05/2013 00:52:28

  +++++++++
  Αλήθεια αλλωστε είναι ότι παίζουν τα ΜΜε...

 12. Άνεργος avatar
  Άνεργος 12/05/2013 01:03:56

  αφηστε ησυχο τον μεσο ορο στην ευρωπη
  για να παιρνουν μισθο πχ ολλανδιας πρεπει να γινουμε πρωτα ολλανδια..
  οχι μονο στους μισθους αλλα και στην παραγωγη προιοντων,θεσμων κτλ.
  πρεπει να βγαζουν τα σχολεια χρησιμους παραγωγους για την χωρα..και οχι αχρηστους καφενοβιους..
  Η Ελλαδα μπορει να συγκριθει ΜΟΝΟ ισως με την πορτογαλια ,σε πληθυσμο και ποιοτητα παραγωγης..ΕΚΕΙ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ???????
  ποιο κατω απο τους ελληνικους σιγουρα.

  • panas avatar
   panas @ Άνεργος 12/05/2013 15:01:47

   Στην Πορτογαλία ο μέσος μισθός του εκπαιδευτικού είναι σχεδόν διπλάσιος πια από το μισθό του Έλληνα εκπαιδευτικού.
   Δεν έχετε καταλάβει το έγκλημα που έχει διαπράξει η κυβέρνηση, μαζί με την κοινωνία που το ανέχεται ειδικά προς τους νεότερους και μη "βολεμένους" Έλληνες εκπαιδευτικούς. Το ίδιο έγκλημα που έχει διαπράξει και με τους νέους γιατρούς, αλλά και αστυνομικούς...
   Βλέπετε, όλοι οι παραπάνω δεν είναι βύσματα - πελατάκια...


   ΥΓ. Γενικά ο κατώτατος μισθός στην Πορτογαλία για ΥΕ είναι πιο κάτω...

 13. Άνεργος avatar
  Άνεργος 12/05/2013 01:05:38

  ο εργοδοτης των καθηγητων ειναι ο ελληνικος λαος και αυτος ειναι φτωχος δεν του περισευουν για μισθους γερμανικους..εξαλλου δεν ειμαστε και γερμανοι.
  γκε γκε...?

  • Apostolos Vlahos avatar
   Apostolos Vlahos @ Άνεργος 12/05/2013 02:33:17

   Και βεβαίως "you get what you pay for" όπως λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι. Όταν η Εκκλησία οργανώνει συσσίτια για τους δασκάλους και τους καθηγητές στα Δωδεκάνησα, πολλά παίρνεις από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια για τα ψίχουλα που δίνεις. Αλλά πρέπει να κλείσουν τα δημόσια σχολεία για να δεις πως είναι ο τρίτος δρόμος για τον τρίτο κόσμο.

   • Σχετικά Ασχετος avatar
    Σχετικά Ασχετος @ Apostolos Vlahos 12/05/2013 10:03:36

    Η εκκλησία εκτός από συσσίτια,οργανώνει προγράμματα βοήθειας στο σπίτι,λειτουργεί κατηχητικά ,συλλέγει αγαθά για απόρους.Συμμετέχουν και σ'αυτά οι εκπαιδευτικοί η μόνο στο συσσίτιο των απόρων κρίνουν απαραίτητο;

    • Apostolos Vlahos avatar
     Apostolos Vlahos @ Σχετικά Ασχετος 12/05/2013 16:52:30

     Προφανώς δεν διάβασες καλά αυτό που έγραψα.

 14. ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ avatar
  ΑΣΠΑΛΑΘΟΣ 12/05/2013 01:12:22

  ....κανείς δεν πρέπει να παίζει παιχνίδια σε βάρος αθώων παιδιών....
  Υποκρισια....Στα παλια σας τα παπουτσια τα γραφετε τα παιδια κυριοι της κυβερνησης.Αν εισασταν αντιπολιτευση θα σπεκουλαρατε..τωρα και απ την πεινα να τα δειτε τα παιδια να πεφτουν κατω δε σας νοιαζει πραγματικα..οι εντολες του ΔΝΤ να εκτελουνται και τα παιδια ασ βγουν γιατροι των 500 ευρω...πολιτικαντηδες κανεις δε σας πιστευει...

 15. κομμουνα avatar
  κομμουνα 12/05/2013 01:32:55

  Οπως ειχαν επιστρατευσει τους δικαστικους απο οτι θυμαμαι...

  • Apostolos Vlahos avatar
   Apostolos Vlahos @ κομμουνα 12/05/2013 02:35:56

   Περίμενε, και στις επόμενες εκλογές θα επιστρατεύσουν και τους ψηφοφόρους...

 16. Συριζαλβανία του Χότζα avatar
  Συριζαλβανία του Χότζα 12/05/2013 01:36:35

  Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω όσοι είναι αντίθετοι στην επίταξη (και εγώ είμαι αλλά από άλλη σκοπία ότι η επίταξη είναι το εύκολο μέτρο που μπορεί να πάρει μια κυβέρνηση και βολεύει και τους συνδικαλιστές παρότι γελοιοποιεί κάθε αρχή νομιμότητας καθώς το δύσκολο είναι να εφαρμοστεί ο νόμος 1264/82 που προβλέπει απολύσεις όταν κριθούν δικαστικά απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, αστική ευθύνη των συνδικαλιστών κλπ), τι θα έκαναν αν αυτοί είχαν να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση; Δεν αναφέρομαι αν έχει δίκιο η κυβέρνηση ή όχι, ή αν τα αιτήματα της ΟΛΜΕ είναι δίκαια ή όχι, αλλά τι θα έκαναν όσοι διαφωνούν αν είχε διαμορφωθεί αυτή η κατάσταση και έπρεπε αυτοί να την διαχειριστούν πολιτικά;

  • sceptic avatar
   sceptic @ Συριζαλβανία του Χότζα 12/05/2013 08:17:33

   Εάν δεν είσαι βλάξ δεν θέτεις τέτοιο θέμα πριν τις εξετάσεις.
   Τώρα κάνεις προσχηματικό διάλογο ώστε να μπορέσει και η ΟΛΜΕ να κάνει και αυτή πίσω, και το φέρνεις πάλι το θέμα τον Ιούλιο..

 17. Ο. Δ. avatar
  Ο. Δ. 12/05/2013 11:20:02

  Μέχρι τώρα ξέραμε ότι η επιστράτευση ήταν η έσχατη λύση μιας κυβέρνησης, όταν πραγματοποιούνταν μια απεργία, προκαλούσε σοβαρά προβλήματα, και κυρίως όταν γινόταν ένα δικαστήριο που την έκρινε παράνομη και καταχρηστική. Το να γίνει προληπτική επιστράτευση με την πρόθεση και μόνο της απεργίας και χωρίς καν να ερωτηθεί, όχι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, ομολογώ πως δεν το είχα ξανακούσει! Στέκει νομικά, και πάνω απ' όλα στέκει λογικά αυτό το πράγμα;

 18. Π. Ευθυμιάδης avatar
  Π. Ευθυμιάδης 12/05/2013 11:46:37

  Εβλεπα τον Παπαδημούλη πριν λίγο στον SKAI και τον ρώτησαν 10 φορές αν ο Σύριζα υποστηρίζει την απεργία στις εξετάσεις. Δεν τόλμησε να το πει για ευνόητους λόγους.

 19. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 12/05/2013 11:51:43

  Θεωρώ ότι η ΟΛΜΕ έχει άδικο σε ένα σωρό πράγματα (αξιολόγηση, αύξηση ωραρίου, απεργία στις πανελλαδικές κλπ) έχει όμως δίκιο σε ένα μεγάλο: Το... "απόρρητο" ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, συγκεκριμένα όσον αφορά τον αδιαφανή τρόπο που θα γίνονται, με πεδίο δόξης λαμπρό για κομματικά παιχνίδια, κάτι που μπορεί να διαλύσει οικογένειες για να σώσει ημέτερους.
  Δεν πιστεύω ότι η βάση των καθηγητών θα αποφάσιζε στις κάλπες υπέρ της απεργίας, αλλά η απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη στηριγμένη σε ένα νόμο για τις ...θεομηνίες, κάνει την επίκληση της νομιμότητας σε οποιοδήποτε άλλο θέμα το λιγότερο προβληματική. Αν κάποιος δεν επικαλείτο προσχηματικά τη νομιμότητα αλλά πράγματι το εννοούσε, μάλλον θα αισθάνεται ηλίθιος για την ... ιδεαλιστική στάση που κράτησε σε ένα σωρό θέματα, από τη βίλα Αμαλία μέχρι τις Σκουριές. Έστω όμως και ηλιθίως, εμείς οι ... τρεις στην Ελλάδα, ας συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε λόγω αρχής τη οποιαδήποτε νομιμότητα, κι ας ξέρουμε ότι για πολιτικάντηδες (δηλ. όλους τους πολιτικούς) και Ελληνική κοινωνία, η νομιμότητα είναι αποδεκτή μόνο όταν τους αρέσει το αποτέλεσμα που παράγει.

 20. arcane avatar
  arcane 12/05/2013 11:52:48

  Αρα η κυβέρνηση εκτιμά ότι η απεργία των καθηγητών θα ήταν μαζική, αλλιώς δεν θα τους επιστράτευε προληπτικά.

 21. Αντίθεσις avatar
  Αντίθεσις 12/05/2013 13:11:51

  Για "την επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων ... και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη..." ομιλεί το Π.Δ.

  Η παραπάνω φράση μόνη της ακυρώνει στο μυαλό οποιουδήποτε εχέφρονος δημοκράτη την πρόβλεψη περί "έκτακτης ανάγκης" του συντάγματος, ως συνθήκη για την πολιτική επιστράτευση. Πώς μπορεί μια ανάγκη να χαρακτηρισθεί έκτακτη, όταν η πράξη που την προκαλεί είναι προγραμματισμένη, προταθείσα ή κηρυχθείσα ενωρίτερα; Φαίνεται πως ακόμη και μετά την παρέλευση του Πάσχα και τη λήξη της σαρακοστιανής νηστείας κάποιοι εξακολουθούν να βαπτίζουν το κρέας ψάρι.

  Μετά τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για "έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες" όπως την πληρωμή μεγαλοεργολάβων κατ' εξαίρεσιν και την κατάργηση του σιδηροδρομικού μουσείου, τώρα μία με την προσπάθεια προληπτικής λογοκρισίας και φίμωσης απόψεων τού νομοσχεδίου που αποσύρθηκε και μία με την προληπτική επιστράτευση η συγκυβέρνηση (ξεπερνώντας ακόμη και τον εαυτό της) έκανε δυο σοβαρά συνταγματικά φάουλ σε μία εβδομάδα.

  Εν τω μεταξύ, με άλλη απόφασή της απαλλάσσει τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από την υποχρέωση κατάθεσης "πόθεν έσχες", παρά τις αντιρρήσεις που διετύπωσε επισήμως η αρχή για την καταπολέμηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

  Η συνταγματική νομιμότητα στην Ελλάδα σήμερα στα καλύτερά της... Κατά τ' άλλα τα μέλη της παρούσας κυβέρνησης αύριο θα εγκαλούν έτερα εντός κοινοβουλίου κόμματα για απόψεις και δράσεις που δεν υπακούουν στο σύνταγμα. Η προκλητική αλαζονεία, η υποκρισία και ο εμφανέστατος βιασμός της έννοιας των λέξεων ως μορφή πολιτικής τέχνης. Μήπως τελικά αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες;

 22. Γιάννης Δ. avatar
  Γιάννης Δ. 12/05/2013 13:43:56

  Με βάση τις συνθήκες και τις ανάγκες της οικονομίας και της χώρας εν γένει, και λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η οικονομία είναι -κατά πως λένε οι σοφοί- κυρίως ψυχολογία, το κράτος πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση του Νόμου 11.113.303, όπως τον προτείνει ο Αντώνης Σαμαράκης (μικρή αλλά ουσιώδης διαφορά στο ονοματεπώνυμο) στην "Τελευταία ελευθερία". Ακολούθως παρατίθενται τα σημαντικότερα άρθρα του νόμου:

  Άρθρον 3ον

  1. – Το Κράτος δια του παρόντος Νόμου καθορίζει το περιεχόμενον του «εσωτερικού κόσμου» των πολιτών, επιφυλάσσον εις εαυτό το δικαίωμα, αν ήθελε παρουσιασθή ανάγκη σχετική προς την Μαζικήν Παραγωγήν, να καταργήση, συμπληρώση ή όπωσδήποτε τροποποιήση τα δια του παρόντος Νόμου οριζόμενα.

  2. – Εις εκτέλεσιν των ανωτέρω, από της ισχύος του παρόντος Νόμου, οριζομένης δια σήμερον και ώραν 09.22 ακριβώς, εις τον «εσωτερικόν κόσμον» απάντων των πολιτών και καθ’ άπαν το Κράτος κηρύσσεται κατάστασις Μαζικής Ευτυχίας. Κατά συνέπειαν, από τις 09.22 ακριβώς ώρας της σήμερον πάντες οι πολίται αυτομάτως και φυσιολογικώς καθίστανται ευτυχείς, αποκλειόμενης οιασδήποτε παρεκκλίσεως εκ της ως ανωτέρω καταστάσεως του «εσωτερικού κόσμου» αυτών…

  Προσοχή μόνο στα μούσμουλα (η εξήγηση της παραίνεσης υπάρχει στο βιβλίο).

 23. μενέλαος avatar
  μενέλαος 12/05/2013 18:46:51

  Oi Ελληνες καθηγητές δουλευουν λιγοτερο απο τους περισσοτερους Ευρωπαίους συναδέλφους τους! Τα στοιχεια βρίσκονται εδώ στη σελιδα 75: (οι ωρες που παρουσιαζονται ειναι 60λεπτες για να μπορει να γινει συγκριση)

  http://eacea.ec.europa.eu/education/eurydice/documents/key_data_series/151EN.pdf

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.