08/01/2013 16:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή του Α. Σαμαρά στους υπουργούς

Κατευθύνσεις για την αποτελεσματική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους λειτουργίας του κράτους και την αναβάθμιση, στο υψηλότερο επίπεδο, της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, έδωσε ο πρωθυπουργός με επιστολή του, προς τους υπουργούς της κυβέρνησης.

Απαραίτητη για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης είναι η άμεση εφαρμογή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και η λειτουργία της Επιτροπής Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία διασφαλίζει την οριζόντια συνεργασία μεταξύ των υπουργείων.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην επιστολή του επισημαίνει ότι η Επιτροπή Συντονισμού θα εξετάζει, ως προς τη σκοπιμότητά τους, όλες τις δράσεις πληροφορικής των υπουργείων, πριν από τη διενέργεια οποιουδήποτε διαγωνισμού, ούτως ώστε να διασφαλισθεί η αποφυγή φαινομένων αλληλεπικάλυψης ή επιδίωξης αντιφατικών μεταξύ τους στόχων.

Επίσης καθιστά σαφές ότι η ψηφιακή υπογραφή καθώς και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, μεταξύ των κεντρικών υπηρεσιών των υπουργείων, πρέπει να έχει υλοποιηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Η υποχρέωση αυτή θα επεκταθεί σε όλους τους φορείς του δημοσίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/01/2013 16:12:39

  Ναὶ ἀλλὰ... ξέρουν νὰ διαβάζουν;

  • Επισκέπτης avatar
   Επισκέπτης @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/01/2013 16:56:40

   Εύστοχότατο! :-)

  • tak avatar
   tak @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/01/2013 17:30:38

   Τίποτα δεν ξέρουν! Ούτε την αλφαβήτα ούτε να μοιράσουν άχυρο σε δυο γομάρια!
   Αστυάνακτα, είναι κρίμα ο καψερός ο πρωθυπουργός, με τέτοια "αυλή" που τον περικλείει!

   • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
    Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ tak 08/01/2013 18:08:00

    «που τον περικλείει» Χμμμ... «που τον περικλείει»... Ποιός φρόντισε νὰ τὸν «περικλείσουν»; Πάντως τοὺς ὑπουργοὺς τῆς κυβερνήσεως (καὶ ἀναφέρομαι στοὺς ἐκ ΝΔ) δὲν τοὺς διάλεξα/διόρισα ἐγώ.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 08/01/2013 20:12:28

     Πάντως κάποιους λεβέντες υποψηφίους σα το Φαήλο π.χ. δε τους εκλέξαμε. Επομένως έχουμε και οι πολίτες τις ευθύνες μας. Αφού προτιμήσαμε ψήφο διαμαρτυρίας και όχι ελπίδας καλά να πάθουμε. ΧΑ και Καμμένος να περιορίζουν τη δύναμη του Σαμαρά που αναγκάστηκε να συχνωτιστεί με Πασοκ και Δημάρ για να μη διαλυθούμε. Το μη χείρον βέλτιστον είναι η παρούσα κατάσταση και πολλά που είμασταν απαισιόδοξοι τελικά γίνονται και θα γίνουν (π.χ. ΑΟΖ, λαθρομεταναστευτικό, λίστες, κυνήγι της κουκούλας, μεγαλοκαταθέτες, περικοπές σπατάλης στα υπουργεία με τα ενοίκια υπηρεσιών)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.