20/02/2011 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Προς

Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων

κ.κ. Θεόκλητο

Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων

Ιωάννινα

Σεβασμιότατε δέσποτα,

Πληροφορούμεθα, από δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, ότι η καθ΄ Υμάς Μητρόπολη  Ιωαννίνων, η οποία δι΄ εκπροσώπου της μετέχει, με υψηλό ποσοστό, στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος Α.Ε., συνήνεσε στην χορήγηση, ποσού ενός εκατομμυρίου ευρώ ( 1 εκ. € ), στον Αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό “ ΣΚΑΙ ”, για την παραγωγή της ανθελληνικής σειράς « Γεννήθηκα το 1821 ».

Στην συγκεκριμένη σειρά, επιχειρείται η αλλοίωση της πρόσφατης Ιστορίας μας και των απελευθερωτικών αγώνων του Γένους μας, στους οποίους η εκκλησία μας είχε, ως γνωστόν, καθολική συμμετοχή.

Επειδή αδυνατούμε να πιστέψουμε, ότι σε περίοδο που ο Ελληνικός λαός και ιδιαίτερα ο λαός της Ηπείρου μαστίζεται από πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση, η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ενέκρινε, απλόχερα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, για την προβολή, την οικονομική ενίσχυση και ενθάρρυνση, των αναθεωρητών και πλαστογράφων της Ιστορίας και των παραδόσεων του λαού μας.

Είμαστε βέβαιοι, ότι θα θελήσετε να διαψεύσετε, τέτοια κακοήθη δημοσιεύματα που δικαιολογημένα προσβάλουν το λαϊκό συναίσθημα των πιστών της εκκλησίας και ιδιαιτέρως των καταγόμενων από την Ιερή γη της Ηπείρου μας.

Μετά σεβασμού και τιμής

Παναγιώτης Αποστόλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 20/02/2011 10:27:42

  Όποιος υπηρετεί τη Νέα Τάξη παίρνει Μητρόπολη!

 2. bst avatar
  bst 20/02/2011 10:29:59

  εθνικό είναι το αληθές αγαπητέ μου και η ιστορία που διδαχτήκαμε σαν Ελληνόπαιδες, γραμμένη κυρίως από παπάδες, μόνο ψήγματα αληθείας περιέχει και αυτά μόνο για να εξυμνήσει τους ελάχιστους ιερωμένους που δεν συνεργάστηκαν με τους εκάστοτε κατακτητές.

  • anonymous avatar
   anonymous @ bst 20/02/2011 10:56:34

   Δεν ισχύει αυτό που λες. Ακόμη και ξένη δυτική βιβλιογραφία αλλά και οθωμανικές πηγές επιβεβαιώνουν αυτά που έχουμε διδαχτεί.
   Επειδή η οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν βάρβαρη επιχειρείται τώρα μια εξιλέωσή της με το επιχείρημα ότι και καλά οι χριστιανοί δεν καταπιέζονταν, και ότι οι οθωμανοί εκπολίτιζαν τον κόσμο. Φυσικά όλα αυτά δεν έχουν βάση.

  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
   ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ @ bst 20/02/2011 11:15:00

   Να πας στη Μητρόπολη των Αθηνών και να σταθείς μπροστά στο σκήνωμα του Αγίου Γρηγορίου Έ. Εκεί ξανασκέψου. Πόσοι είναι οι παπάδες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, από την πρώτη στιγμή της επανάστσης; Και να καταλήξει η σκέψη σου στον τελευταίο Μητροπολίτη της Σμύρνης, τον Άγιο Χρυσόστομο. Ιδίως γι' αυτόν ψάξε να βρεις πως πέθανε από τους Τούρκους το 1922, από τον ανανεωτή της Τουρκίας Κεμάλ, και αν σου βαστάει να μας το γράψεις κάτω από το σχόλιό σου!
   Ο Παπαρηγόπουλος βέβαια από όσα γνωρίζω δεν ήταν παπάς. Αλλά αν είχε facebook δε νομίζω να έλεγε τον Κολοκοτρώνη gay...

  • υδρόκερος avatar
   υδρόκερος @ bst 20/02/2011 11:26:05

   Ποιό αληθές? Οι ημιμαθείς και καταγέλαστοι Βερέμης και Τατσόπουλος σου λένε την αλήθεια?
   Ενώ αυτά που μας διδάσκουν οι σητιζόμενοι από το ΕΛΙΑΜεΠ και τις αμερικάνικες ΜΚΟ που στήριξαν με λύσσα το προδοτικό σχέδιο ΑΝΑΝ είναι έγκυρα, επιστημονικά και αμερόλυπτα?!

   • υδρόκερος avatar
    υδρόκερος @ υδρόκερος 20/02/2011 17:45:18

    Η προδοσία που συντελείται απο τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης
    και ιδιαίτερα απο συγκεκριμένους δημοσιογράφους και ιαχωβάδες ιστορικούς δεν έχει προηγούμενο.

  • thanos avatar
   thanos @ bst 20/02/2011 13:19:11

   Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι εθνικό είναι το αληθές.
   Κατά τα υπόλοιπα που αναφέρεις, δείχνουν είτε ότι είσαι εμπαθής είτε ότι έχεις πλήρη άγνοια ιστορίας.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ bst 20/02/2011 23:18:20

   Και μόνο από το γεγονός ότι τα Σοράκια του ΣΚΑΪ πολεμάνε με μανία το ράσο, μπορεί να καταλάβει κανείς ποιά είναι η αλήθεια.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ bst 20/02/2011 23:25:54

   Και μόνο από το γεγονός ότι ο Βερέμης που κατηγορεί την Εκκλησία και το ΕΛΙΑΜΕΠ χρηματοδοτούνται από τα Open Society του Σόρος, καταλαβαίνει κανείς ποιά είναι η αλήθεια.

 3. LOKROS avatar
  LOKROS 20/02/2011 11:31:57

  Για όσους έδωσαν τόσο απλόχερα οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για την οικονομική ενίσχυση των αναθεωρητών και πλαστογράφων της Ιστορίας του λαού μας ,σας παραθέτω δείγμα από τις αλήθειες που απέκρυψαν σκόπιμα.
  Ο Αδαμάντιος Κοραής δεν ήταν πολιτικός. Ήταν ένας αγνός πατριώτης, ένας δυναμικός δημοκράτης, ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος. υπήρξε από τους πιο φωτισμένους δασκάλους του Γένους. μαχόταν με τα γραπτά του υπέρ της πνευματικής αναγέννησης της Ελλάδας. Κύριο μέλημά του ήταν η πνευματική ανάπτυξη του Γένους, που θεωρούσε προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Υπήρξε από τους μεγαλύτερους φιλόλογους της νεότερης Ελλάδας. Eξέδωσε 66 τόμους βιβλίων. Η προσφορά του, υλική και πνευματική, είναι ανυπολόγιστη σε αξία.

  Το 1801 εκδίδει το "Σάλπισμα Πολεμιστήριον", με το ψευδώνυμο, Ατρόμητος Μαραθώνιος. Μαρτυρας για τις συνθήκες που βίωναν οι Έλληνες υπό των Τουρκων, Παραθετω αποσπασματα,

  Σάλπισμα Πολεμιστήριον

  [ Tέκνα μου αγαπητά, δυστυχείς απόγονοι των Eλλήνων. Eσυντρίφθη, τέλος πάντων, και ο Pωμαϊκός ζυγός, και οι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες εκρημνίσθησαν από του Bυζαντίου τον θρόνον. Αλλά τους εκρήμνισαν τίνες; Tύραννοι ασυγκρίτως και βαρβαρότεροι και σκληρότεροι απ' εκείνους: και οι ταλαίπωροι Γραικοί, αντί του να αναψύξωσιν, έκλιναν ελεεινώς τον αυχένα υποκάτω εις ζυγόν τόσον βαρύν, τόσον απάνθρωπον, ώστε να ποθήσουν τον ρωμαϊκόν ζυγόν.
  Έθνος τρισβάρβαρον, έθνος μιαρόν, έθνος διαφόρου γλώσσης και διαφόρου θρησκείας, εις ολίγα λόγια, έθνος τούρκικον, έπεσε, τέκνα μου, επάνω εις εμέ την δυστυχεστάτην μητέρα σας, την Eλλάδα, ως ένας σφοδρός ανεμοστρόβιλος, και κατέσβεσε τα μικρά και ασθενή φώτα, όσα των Pωμαίων Αυτοκρατόρων η τυραννία δεν είχεν ακόμη δυνηθή να σβέση]• Συνεχίζει την περιγραφή του ο Αδαμάντιος ΚΟΡΑΗΣ λέγοντας,
  [το απάνθρωπον γένος των Moυσουλμάνων, ως άγριος λύκος• και ίδετε, τέκνα μου, εις ποίον ελεεινόν τρόπον με κατεσπάραξε, πώς κατέσχισε τα λαμπρά μου φορέματα, πώς αιμάτωσε και κατεπλήγωσε τας τρυφεράς μου σάρκας.
  Ίδετε πώς εξήρανε τους μαστούς μου, ώστε μήτε σταλαγμός γάλακτος δεν έμεινε πλέον εις αυτούς δια να σας θρέψω.
  Ίδετε πώς από τους παντοτινούς στεναγμούς και τα καθημερινά δάκρυα εβραγχίασε και αυτός μου ο λάρυγξ, ώστε δεν έμεινε πλέον εις εμέ μήτε φωνή δια να σας παρηγορήσω.]
  [Hμείς ποιμαίνομεν, και αυτοί σφάζουσι τα πρόβατα των ποιμνίων ημών•
  ημείς σπείρομεν, και αυτοί τρυγώσι, μην αφίνοντες εις ημάς μήτε όσον αρκεί εις το να θεραπεύσωμεν την πείναν ημών•
  ημείς ποτίζομεν, και αυτοί μας στερούσι και όσον χρειάζεται δια να σβέσωμεν την δίψαν ημών. Aυτοί μας εγγίζουσι καθ' ημέραν την τιμήν, μας ενοχλούσι και εις αυτήν ημών την σεβάσμιον θρησκείαν.
  Tους ιερούς ημών ναούς μετέβαλον εις τζαμία, και μη αρκούμενοι εις το να μας στερούσι τα αναγκαία μέσα του να συστήσωμεν σχολεία εις ανατροφήν και φωτισμόν των ημετέρων τέκνων, μας αρπάζουσιν από τους πατρικούς κόλπους και αυτά τα τέκνα, δια να τα κατηχώσιν εις την θρησκείαν του Mωάμεθ, ή να τα μεταχειρίζωνται...
  Eξ αιτίας των Tούρκων η κοινή πατρίς ημών, η πατρίς των τεχνών και των επιστημών, η πατρίς των φιλοσόφων και των ηρώων, έγινε σήμερον κατοικητήριον της αμαθίας και βαρβαρότητος, αληθές σπήλαιον ληστών, των και απ' αυτούς τους ληστάς αναιδεστέρων Oσμανλίδων…….]
  Συνεχιζει,
  [Πολεμήσατε, φίλοι και αδελφοί, τους απανθρώπους και σκληρούς Tούρκους• όχι όμως ως Tούρκους, όχι ως φονείς, αλλ' ως γενναίοι της ελευθερίας στρατιώται…….
  (Η μεγαλοσύνη της ψυχής του ευπατρίδη Κοραη προτρέπει τους δυστυχής πατριώτες του)
  Aλλά σπλαγχνίσθητε τον ήσυχον Tούρκον,
  όστις ζητεί την σωτηρίαν του με την φυγήν, ή ευαρεστείται να μείνη εις την Eλλάδα, υποτασσόμενος εις νόμους δικαίους, και γευόμενος και αυτός τους καρπούς της ελευθερίας…..
  Aς ήναι η εκδίκησις ημών φοβερά, αλλ' ας γένη με δικαιοσύνην.
  Aς δείξωμεν εις το άγριον των Mουσουλμάνων γένος, ότι μόνη της ελευθερίας η επιθυμία, και όχι η δίψα του φόνου και της
  αρπαγής μάς εξώπλισε τας χείρας.]
  ……….οιαύτα και τοσαύτα, φίλοι και αδελφοί, επάθομεν από το απάνθρωπον γένος των Mουσουλμάνων.
  Οι Ελληνες με τη φλόγα του πατριωτισμού, τη γενναιοψυχία και τη θυσία τους, οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εθνική του αποκατάσταση. Γράφει ο Σπυρίδων Τρικούπης στο εργο του Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως ,
  Η αγαπη της ελευθερίας είναι έμφυτος εν ταις καρδιαις των ανθρώπων και οσάκις η κοινωνία δεν παρέχει αποχρώσας υπέρ αυτής εγγυήσεις ,ο κοινωνικός βίος καταντά ζυγός βαρύς.
  Πολλοί τότε,προτιμώντες παντός αλλου καλού την απόλαυσιν της ελευθερίας αν και αγρίας και ακανονίστου ,απαρνούνται οικειοθελώς πάσαν συμβίωσιν μετά των ομοίων,και πλανώμενοι ημέραν και νύκτα εις αγρίους τόπους καταντούν δια την συντήρησιν της προσωπικής ελευθερίας και της φυσικής υπάρξεως λυμεώνες και όλης της κοινωνίας.
  Τοιαύτη η κατάστασις της κοινωνικής ελευθερίας, επικρατήσασα εν Ελλαδι,αφ’ου η Ελλάς υπεδουλώθη,προήγαγε τάξιν ανθρώπων γνωριζομένων υπό το όνομα Κλεπτών.
  Τα συμπεράσματα δικά σας σε σχέση με το πώς σήμερα παρουσιάζουν κάποιοι την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους με χορηγούς παρακαλώ .Γιατι όχι να μάθουμε ποιοι είναι αυτοι οι χορηγοι.
  Διαδώστετο.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ LOKROS 20/02/2011 15:51:50

   Ο Κοραής ήταν μια Μαντάμ Σουσού, ο ιδεολογικός πρόγονος των "ευρωλιγούρηδων" που ντρέπονται για τον εαυτό τους και θα ήθελαν να είναι Παριζιάνοι με ολίγην από Ελλάδα.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/02/2011 11:56:47

  Ο Θεόκλητος είναι ο μόνος σοβαρός και να είστε σίγουροι, μαζί μας είναι σε αυτό.

  • ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
   ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα @ archaeopteryx 20/02/2011 16:02:32

   @archaeopteryx
   Ο Θεόκλητος σκίζει από πατριωτισμό!!!
   Όταν ο Χριστόδουλος έβγαζε επίδομα τρίτου παιδιού στη θράκη και ήθελε να συνεχίσει και σε άλλες κατηγορίες αυτοί που αρνήθηκαν ήταν Ιερώνυμος,Θεόκλητος και ο Ζακύνθου.
   Επίσης αν μιλήσεις με ανθρώπους από Ήπειρο, θα δεις ότι κρατά παράνομα τα ιδρύματα των εθνικών ευεργετών, χωρίς να τηρήσει η διαθήκη τους.
   Η περιουσία των ιδρυμάτων είναι 60 δις (από εκπομπή Σπύρου Καρατζαφέρη extra 3)
   Αν ήταν άλλος στη θέση του θα είχε αγοράσει τη μισή Αλβανία

 5. δημης avatar
  δημης 20/02/2011 13:52:18

  ΩΡΑΙΑ !!! ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΟΥΝ....

 6. Οδυσσεύς Πάτσης avatar
  Οδυσσεύς Πάτσης 20/02/2011 15:53:33

  Κύριε Αποστόλου, οι Γιαννιώτες δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία σας και δεν συμφωνούν με την ευγενικό τρόπο που απευθύνεσθε στον συγκεκριμένο ιερωμένο.
  Eσείς που πολιτευθήκατε στην πόλη μας θα έπρεπε να γνωρίζατε καλύτερα τα πεπραγμένα τόσο του συγκεκριμένου όσο και του προκατόχου του στην Μητρόπολη, του αμακάριστου Σεραφείμ. Ρωτήστε να μάθετε πώς διαχειρίσθηκαν την περιουσία της Μητροπόλεως και πώς τα διάφορα κληροδοτήματα που ανήκαν στον Γιαννιώτικο λαό. Ρωτήστε να μάθετε γιατί κατά την ενθρόνησή του ο Γιαννιώτικος λαός ανεφώνησε το "ΑΝΑΞΙΟΣ" χωρίς να ληφθεί υπόψη η αντίρρησή του. Ρωτήστε και θα μάθετε.

 7. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 20/02/2011 22:37:22

  Αγαπητέ κε Πάτση,
  θεωρώ πως γνωρίζετε την πολιτεία μου στην πόλη των Ιωαννίνων, που είναι και εμένα η πόλη μου, γενέτειρα των γονιών μου. Αυτή η αγάπη με ώθησε να πολιτευτώ στην πόλη μας παρ΄ ότι κατοικώ στην Αθήνα.
  Ευθαρσώς θα σας πω, πως συμφωνώ μαζί σας για την ποιότητα του Μητροπολίτου της πόλεως των Ιωαννίνων.
  Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, πως με τον θεσμικό ρόλο που είχα κατά καιρούς στη πόλη, ως πολιτικό πρόσωπο ( υπ. βουλευτής 2007 και επί τρία χρόνια περιφερειάρχης Ηπείρου ΛΑ.Ο.Σ ), ποτέ δεν επισκεύθηκα, έστω εθιμοτυπικά τον Επίσκοπο.
  Όμως μία επιστολή που αποστέλλεται σε θεσμικό πρόσωπο, άσχετα αν οι πράξεις του μας είναι αρεστές ή όχι θα πρέπει να συντάσσεται με ευπρέπεια και ευγένεια.
  Από την άλλη όμως νομίζω πως καταγγέλλονται όσα θα έπρεπε να καταγγελθούν χωρίς να έχω την αισιοδοξία απάντησης από την μεριά της Μητρόπολης.

 8. Δον Κιχώτης avatar
  Δον Κιχώτης 21/02/2011 00:21:45

  Δυστυχώς κυρ Βερέμη και κυρ Τατσόπουλε....Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!.Αλλη είναι η αλήθεια!Συγχαρητήρια στους ερευνητές του Αντίβαρου.
  Για δέστε εδώ...

  http://www.antibaro.gr/node/2694

 9. θανος avatar
  θανος 21/02/2011 10:01:57

  επι της ουσιας, σε αυτο που αναφερεται το σκαι ,δεν αναφερεται τιποτα,που ειναι λαθεμενο;τοσα χρονια διδασκονταν τα παιδια μας παραμυθακια αντι για ιστορια,ποτ εβγαζαν λαδι,τους εχοντες,οι οποιοι ειχαν συμμαχησει με τους τουρκους και καταδυναστευαν τους ελληνες,ο μεγαλος κληρος και οι κοτσαμπασηδες εγραψαν τα παραμυθακια,και επιτελους πρεπει σε αυτο τον τοπο να πυμε τα πραγματα με το ονομα τους,και οχι παραμυθακια, για τον προδοτικο ρολο της εκκλησιας διαχρονικα στην ελλαδα,και των κοτσαμπασηδων ,και επιτελους η ιστορια να διδασκεται οπως ακριβως εγιναν ,οχι υμνους για τους αποντες,και τους προδοτες, που το μονο που κοιτουσαν ηταν τα συμφεροντα τους,επιτελους να ξεκαθαρισουν την ιστορια

 10. vassilis avatar
  vassilis 21/02/2011 13:00:17

  Το εχουμε ξαναπει η εκκλησια στηριζει οτιδηποτε μπορει να βλαψει τον Ελληνισμο.Ανατρεξτε στους διωγμους των Ελληνων απο την εκκλησια και τα οσα ελεγαν οι ιεραρχες με πρωταγωνιστη το βασιλειο.

 11. Vtheod avatar
  Vtheod 07/03/2011 17:37:53

  Ας ανατρέξουμε και στο 1980 να θυμηθούμε τον τρόπο με τον οποίο ανακηρύχθηκε στον 2ο γύρο απο τους τραμπούκους που είχε μαξέψει στη Μητροπόπολη Ιωαννίνων. Μήπως είναι σκόπιμο οι κληρικοί να δηλώνουν το πόεν έσχες των καθώς και των συγγενών των για να δούμε τι θα βγάλει το άνοιγμα των λογαριασμών...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.