#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/06/2010 11:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή «καίει» Κυριάκο για τα τιμολόγιαΕπιτροπή Siemens:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Υπάρχει ένα έγγραφο εδώ όπου η κ. Τσακάλου το στέλνει στον κ. Χριστοφοράκο. Έχει ημερομηνία 25/1/2008. Λέει το εξής η κ. Τσακάλου στον κ. Χριστοφοράκο: «Κύριε Χριστοφοράκο ο κ. Φίσερ μου ανέθεσε να σας ενημερώσω ότι η "SIEMENS ΑΕ" δεν αναλαμβάνει καμμία δαπάνη εξοπλισμού του πολιτικού γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη».

…. Αυτό το έγγραφο –θα σας το δώσουμε να το δείτε- μας δίνει την εξής εικόνα: Η κυρία Τσακάλου συνηθισμένη από μία πρακτική που ακολουθούσε στο παρελθόν ο κ. Χριστοφοράκος και αναλάμβανε τον εξοπλισμό γραφείων ή την παροχή υπηρεσιών σε διάφορα πρόσωπα, είχε προφανώς υποσχεθεί ότι η SIEMENS θα κάλυπτε τον εξοπλισμό του γραφείου του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου. Έρχεται λοιπόν σε σας η κυρία Τσακάλου και σας ρωτάει: «Τι θα γίνει κ. Fischer;  Ο κ. Χριστοφοράκος με πιέζει και με ρωτάει, θα καλύψουμε το κόστος του εξοπλισμού του γραφείου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη;» Κι εσείς απαντάτε «όχι». Αυτό η κυρία Τσακάλου το γνωστοποιεί στον κ. Χριστοφοράκο. Γι’ αυτό, λοιπόν, το θέμα το συγκεκριμένο θυμάστε να σας ρώτησε ποτέ η κυρία Τσακάλου και να της δώσατε μία τέτοια απάντηση;

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Εγώ πριν αναλάβω τη θέση αυτή μετά τον κ. Χριστοφοράκο, δεν ήξερα ακριβώς περί τίνος επρόκειτο. Στην συνέχεια όμως όταν ανέλαβα εγώ, ζήτησα πολύ συγκεκριμένα και τιμολόγια και αιτήματα περί θεμάτων όπως τα θέτετε τώρα. Να έλθουμε συγκεκριμένα σε αυτό που λέτε. Όταν τέθηκε το ερώτημα από την κυρία Τσακάλου, η απάντησή μου ήταν «όχι», διότι έχοντας βάλει κάτω τα πράγματα όπως αυτά ορίζει η εταιρεία της SIEMENS, θεώρησα ότι αυτά δεν χρηματοδοτούνται, δεν εμπίπτουν σε αυτό που εμείς χρηματοδοτούμε, οπότε η απάντησή μου ήταν «όχι».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Επομένως, θυμάστε αυτό το περιστατικό.

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Ναι, το θυμάμαι.

ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Δεν είναι στην αρμοδιότητά μου να παρακολουθώ την πληρωμή ή όχι. Δεν το γνωρίζω.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Κύριε Fischer, εσείς για το τιμολόγιο αυτό που αναφέρετο σε Βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και για το οποίο καλέσατε την κυρία Τσακάλου να στείλει αυτή την επιστολή ενώ οφείλατε να κάνετε εσείς την επιστολή, όπως καταθέσατε, γνωρίζετε αν πληρώθηκε ή δεν πληρώθηκε; Τελικά όλα τα άλλα σας ρώτησαν εκτός απ’ αυτό. Ερωτώ αν πληρώθηκε από τον κύριο Μητσοτάκη.

ΜΑΡΤΥΣ (Rudolf Fischer): Όχι. Δεν πληρώθηκε, δεν εξοφλήθηκε.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Κυρία Τσακάλου, εσείς μπορείτε να βοηθήσετε πάνω σ’ αυτό την Επιτροπή μας;

ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Πώς να σας βοηθήσω;

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Ξέρετε γιατί; Διότι ο κύριος Μητσοτάκης έχει καταθέσει τιμολόγια δημοσίως τα οποία δημοσιοποιήθηκαν στον ελληνικό τύπο. Έδωσε συνέντευξη τύπου και για τη συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία δεν θυμάται ο κύριος Fischer –πολλά δεν θυμάται ο κύριος Fischer- έχει καταθέσει και τιμολόγια ο άνθρωπος δημόσια. Μου κάνει εντύπωση που δεν θυμάται. Βέβαια δεν θυμάται πολλά άλλα, αλλά θα δούμε τη συνέχεια. Έχει κάνει συνέντευξη τύπου δημόσια, την ακούσαμε όλοι, κατέθεσε τα τιμολόγιά του, εξόφλησε αυτή την υπόθεση η οποία τον αφορούσε. Εγώ δεν τον ρώτησα αν κάλυψε τη δαπάνη της προμήθειας του Μητσοτάκη η SIEMENS. Τον ρώτησα αν πλήρωσε τη SIEMENS ή άλλη θυγατρική εταιρεία της SIEMENS, μια άλλη στη Θεσσαλονίκη ο κύριος Μητσοτάκης και οφείλει να τα ξέρει αυτά. Μπορείτε να μας διευκολύνετε λίγο για να καταλάβουμε τι συμβαίνει;

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Ναι, γιατί οι περισσότεροι εξ υμών ξέχασαν να ρωτήσουν αν τα πλήρωσε ο άνθρωπος. Ρωτούσαν όλα τα άλλα. Εν πάση περιπτώσει.

ΜΑΡΤΥΣ (Αικατερίνη Τσακάλου): Εγώ νομίζω –πάλι με επιφύλαξη και αυτό για να συνδράμω στο έργο σας- ότι ο κ. Μητσοτάκης το εξόφλησε.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Μάλιστα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Είναι γνωστό, κύριε συνάδελφε, ότι ο κ. Μητσοτάκης το εξόφλησε.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Απλώς θυμίζω ότι κανείς δεν το ρώτησε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μετά τη φασαρία το εξόφλησε. Είναι δεδομένο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 04/06/2010 11:53:11

  Χμμμ, τον Κυριάκο πότε θα τον καλέσουν στην εξεταστική;

  Οι της ΝΔ θα φανεί σαν συναδεφλική μαχαιριά, το ΠΑΣΟΚ τους καλύπτει, ο ΛΑΟΣ δεν το συζητάμε, μένει μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αλλά πρέπει να το προτείνουν στο καλό τους, πρέπει.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ Επώνυμος 04/06/2010 12:11:35

   Υπομονή...ίσως περιμένουν κι άλλα στοιχεία.
   Για κάτι θερμοκοιτίδες δεν είχε ακουστεί κάποτε;;
   Και ποιός ξέρει και τι άλλο!

 2. GreenHorses avatar
  GreenHorses 04/06/2010 11:53:17

  Αντε τελειώνουμε με την Αγία οικογένεια στο κόμμα, αρκετά τους ανεχθήκαμε

  • Γιαννης 3 avatar
   Γιαννης 3 @ GreenHorses 04/06/2010 12:22:26

   Ξεχασες να γραψεις και με την ΝΔ!!!!

   • socrates avatar
    socrates @ Γιαννης 3 04/06/2010 12:26:23

    Έχεις ταχυπαλμία;
    Ξάπλωσε, βοηθάει.

   • GreenHorses avatar
    GreenHorses @ Γιαννης 3 04/06/2010 12:29:58

    Αν έχεις καμιά σοβαρότερη εναλλακτική να το δούμε.

    Η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ σαν όνομα δεν λένε τίποτα οι ανθρώπου που τα απαρτίζουν είναι το θέμα.

    Τώρα αν εσένα το θέμα είναι η ΝΔ στάβα ψήφισε το νέο κόμμα της Ντόρας

 3. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 04/06/2010 12:07:25

  στα τελευταία του ο συνυπουργός του σαμαρά.......αντε βρίστε ολοι εσεις που δωσατε 47% κ' 40% στην αγια οικογένεια

 4. nikos vergetis avatar
  nikos vergetis 04/06/2010 15:42:32

  Ρε παιδιά...

  Συμφωνώ να τελειώνουμε επιτέλους με όσους τα αρπάξανε, αλλά από αυτήν την ανάρτηση, αν κατάλαβα καλά, δεν προκύπτει ότι ο μικρός Μητσοτάκης τα άρπαξε!

  Στο άρθρο αυτό γινεται αναφορά για τιμολόγιο το οποίο όπως παραδέχεται ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Σ.Βαλυράκης το τιμολόγιο έχει εξοφληθεί!!Προκύπτει ξεκάθαρα από το κείμενο....

  """ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Είναι γνωστό, κύριε συνάδελφε, ότι ο κ. Μητσοτάκης το εξόφλησε.!""""

  Εϊναι φανερό κατά την άποψη μου ότι υπόθεση πάει για κουκούλωμα!

  Αν θέλανε να βρούνε που πραγματικά πήγε το μαύρο χρήμα της SIEMENS δεν θα ψάχνανε υποθέσεις στις οποίες κόπηκαν τιμολόγια αλλά θα ψάχνανε off-shore εταιρείες όπως έγινε με τον Μαντέλη και βγήκε λαγός...!

  Σε καμιά σοβαρή χώρα του κόσμου δεν θα γινόταν συζήτηση για πιθανή δωροδοκία ενώ υπάρχει παραστατικό-τιμολογίο το οποίο μάλιστα προκύπτει ότι έχει εξοφληθεί!

  ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΓΕΤΗΣ

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ avatar
   ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ @ nikos vergetis 04/06/2010 18:37:35

   Αγαπητέ φίλε,
   Η εξεταστική επιτροπή αντί να βρει ποιοι τα πήραν από ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ, C41, προσπαθεί να εμπλέξει πρόσωπα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτές τις υποθέσεις. Είναι σαφές ότι προσπαθούν να πάνε τη συζήτηση αλλού γιατί δεν τους συμφέρει να αποκαλύψουν τις μίζες και ποιοι τις πήραν. Την επομένη όμως μην απορούν αν οι διπλάσιοι πολίτες φωνάζουν πιο ηχηρά το γνωστό σύνθημα έξω από τη Βουλή. Δεν είμαστε μακάκες. Αλλού είναι οι μίζες....

   • Nasos Legos avatar
    Nasos Legos @ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ 05/06/2010 00:50:04

    Πιστεύω και εγώ ότι αυτή είναι η λογική να μη βγει συμπέρασμα...

    Νομίζω ότι ο Κυριακός απλός βουλευτής ήταν...Ούτε καν Υφυπουργός....Ισως η έρευνα πρέπει να στραφεί προς τους Υπουργούς των παραπάνω οργανισμών....

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/06/2010 18:56:44

  ο καημένος ο Κυριάκος, καλό παιδί, αλλά άντε να καταλάβει ότι όταν σου κάνουν δώρο έαν μολύβι, αν είσαι βουλευτής, είναι μεμπό. Ό,τι είδε ξέρει, αμφιβάλω αν αγόρασε ποτέ μολύβι. Ένα σ΄πίτι ολύβια έχει και δεν ξέρει από που βρεθηκαν.

  Τι έκανε στην ψηφοφορία με τις ΑΠΕ; Ψήφισε τουλάχιστον "όχι" να αρχίσω να λέω καλά λόγια για αυτόν;

 6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 04/06/2010 21:00:50

  Μας δουλεύουν κανονικότατα. Για τις μίζες κουβέντα. Ποιοι πήραν, πόσα; Τσιμουδιά. C4I, OTE είναι άγνωστες λέξεις για την εξεταστική. Μόνο ποιούς είδε ο Χριστοφοράκος, ποιος του τηλεφώνησε, αν πλήρωσε ο Κυριάκος ή όχι τον εξοπλισμό. Αυτό είναι το θέμα siemens. Οι μίζες που χρεώθηκαν στο ελληνικό κράτος αγνοούνται. Δεν θα μάθουμε ποτέ ποιοι τα πήραν.

 7. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 04/06/2010 21:21:22

  Ο Κυριάκος με ποιό θράσσος απαιτούσε από την Ζημενς, να του καλύψει τα έξοδα υψους 150.000ευρώ+ για την εγκατάσταση του τηλεφωνικού του κέντρου;

  Θα μπορούσε κάτι ανάλογο, να ζητήσει ο οποιοσδήποτε;

  Η απαίτηση και μόνο δεν είναι μεμπτή;

 8. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 04/06/2010 22:47:31

  Η επίμαχη επιστολή δεν αναφέρει αν θα έκαναν "διευκολύνσεις" για την αποπληρωμή του χρέους στον Κυριάκο, αλλά αν θα "κάλυπταν" το κόστος του εξοπλισμού του γραφείου του!
  Το τί θα πεί "καλύπτουμε το κόστος", όσοι νομίζουμε ότι μιλάμε καλούτσικα ελληνικά, καταλαβαίνουμε πολύ καλά!
  Η άρνηση του κ. Φίσερ, φαίνεται πως οδήγησε αναγκαστικά στο κόψιμο των τιμολογίων, τα οποία και δεν είχαν πληρωθεί μέχρις ότου γνωστοποιήθηκε η εκκρεμότητα!
  Και αφού η πληρωμή έγινε κατόπιν εορτής, θα παραμένει τουλάχιστον ως εύλογη η απορία, αν ο Κυριάκος θα πλήρωνε και χωρίς την αποκάλυψη!

 9. Nasos Legos avatar
  Nasos Legos 04/06/2010 23:55:12

  Αφροδίτη,

  Καλά κάνεις και είσαι δύσπιστη αλλά άποψη μου είναι ότι έτσι παίζεις το παιχνίδι τους που δεν είναι άλλο από τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης...

  H συζήτηση δεν θεωρείς ότι πρέπει να στραφεί σε αυτούς που αποδεδειγμένα τα άρπαξαν και ομολόγησαν όπως ο Μαντέλης, Τσουκάτος ή ακόμα περισσότερο σε αυτούς που πήραν μίζες 100 εκατ ευρώ όπως προκύπτει από την έρευνα των Γερμανικών αρχών???

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Nasos Legos 05/06/2010 11:06:13

   Αγαπητέ φίλε,
   Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι οι μεγάλες μίζες έχουν πέσει στην κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών του Σημίτη! Άλλωστε τότε δίνονταν τα πολυδάπανα και μεγάλα έργα, εν όψει ολυμπιακών αγώνων!
   Το συγκεκριμένο άρθρο όμως αφορά αποκλειστικά στον Κυριάκο, γι αυτό και κατέθεσα τη γνώμη μου επ’ αυτού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.