#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2009 18:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή ενός απλού πολίτη της Αριστεράς, ή τι έλεγε κάποτε ο Μακρυγιάννης

Ο ...«ελέω Λαού» αυριανός πρωθυπουργός, ο αυτόχειρας «ειλικρινής» σημερινός και η «ιερά όνος» των στελεχών και οπαδών του Τσίπρα!

 

Βρισκόμαστε στην εποχή της πολιτικής παράνοιας και της πολιτιστικής διαστροφής. Κάποιοι από μας που δώσαμε ένα κομμάτι από τη ζωή μας και σηκώσαμε στους ώμους μας το βάρος της ευθύνης για την άνδρωση του ΠΑΣΟΚ το 1974, την ελπιδοφόρα κυβερνητική «αλλαγή» του 1981, την ηθική πολιτική και πολιτιστική  ανάταση του 1989 με τη δημιουργία του Ενιαίου Συνασπισμού της Αριστεράς, σήμερα  περίλυποι και ενεοί βλέπουμε, εν σωτηρίω έτει 2009, τα συμβαίνοντα 20 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές.

Πρώτον, βλέπουμε ένα Γεώργιο Παπανδρέου μέχρι χτες πλήρως απαξιωμένο και επί σειράν ετών διασυρόμενο από όλα σχεδόν τα μήντια αλλά και την σκωπτική «δημοσκοπική» κοινή γνώμη (μέχρι και «ο κανένας» τον ξεπερνούσε...), πολιτικό κληρονόμο του ενός εκ των ιερών τεράτων της πολιτικής, αλήστου (για πλείστα όσα) μνήμης πατρός Ανδρέα  Παπανδρέου, να παρουσιάζεται σήμερα ως σωτήρας της χώρας και να «διορίζεται» αριστίνδην από τα ίδια μήντια συλλήβδην (μέχρι και αντίπαλοι δημοσιογράφοι τον αγιοποιούν, προσδοκούντες πίττα..) ως ο αυριανός πρωθυπουργός μας. Και μη χειρότερα να λέμε...

Δεύτερον, βλέπουμε ένα Κώστα Καραμανλή μέχρι χτες φέρελπι (για τον συντηρητικό χώρο) και επί σειράν ετών προβεβλημένο πρόσωπο των μήντια με «δημοσκοπικές» περγαμηνές αδιαμφισβήτητο Νο1 της κοινής γνώμης , πολιτικό κληρονόμο του ετέρου εκ των ιερών τεράτων της πολιτικής επίσης αλήστου μνήμης (για πλείστα όσα, παρότι οι νεοέλληνες τον έβαλαν μπροστά ακόμη και από τον Περικλή του χρυσού αιώνα των Αθηναίων!...) θείου Κων/νου Καραμανλή, να σύρεται σήμερα στα τάρταρα της εξαφάνισης επειδή ήταν ειλικρινής στην οικονομική πορεία της χώρας συμπαρασυρόμενος και από τις ανομίες του ίδιου του κόμματός του (Βατοπεδινοί, εμφύλιος κλπ)...

Και τρίτον, βλέπουμε ένα νέο φρέσκο πρόσωπο τον Αλέξη Τσίπρα, που μπήκε στον στίβο με τους καλλίτερους και ευνοϊκότερους όρους της σύγχρονής πολιτικής αντίληψης, που έδωσε άριστα δείγματα ευπρόσωπης επικοινωνίας με τους νέους και πνοή στην χειμαζόμενη Αριστερά, χωρίς να είναι γόνος λαμπερής πολιτικής οικογένειας, αλλά ένας από μας αλλά χαρισματικός της εποχής μας που αποθεώθηκε από την κοινή γνώμη πέρυσι, να βουλιάζει θύμα των σαρκοβόρων μήντια του δικομματισμού αλλά και των ίδιων των οπαδών και στελεχών του. Οπαδών και στελεχών που μοιάζουν με την περίφημη «Ιερά Όνο» της αρχαίας Αθήνας που αντί να απολαμβάνει το βραβείο του χλοερού λιβαδιού στον Ιλισσό που της χάρισαν οι Αθηναίοι γιατί βοήθησε στο κτίσιμο του Παρθενώνα (κουβαλώντας στον ιερό βράχο τα υλικά) εκείνη προτιμούσε να τριγυρνά και πάλι στα βράχια παρά στο λιβάδι, μένοντας νηστική...

Έτσι στελέχη και οι οπαδοί του ΣΥΝ, προτιμούν τα φαιοπράσινα βράχια του ΠΑΣΟΚ από την δική τους ανεξάρτητη αριστερή πολιτική πορεία (έτσι λένε οι δημοσκοπήσεις, ότι το 65% των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ τους ικανοποίησε η ομιλία του Γεωργάκη στη Θεσσαλονίκη!!... Θεέ και κύριε). Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη κρίση του ΣΥΝ που μετά τη περυσινή δημοσκοπική αποθέωση του 18% έφτασε φέτος στο ναδίρ του 3%, αποδείχτηκε πολύ λίγος για ένα τέτοιο βάρος, δεν έδειξε τη στόφα του αρχηγού που έπρεπε να αποβάλει σαν ξένα σώματα τα «γκρουπούσκουλα» του μηδενός ( δηλ. τον θλιβερό θίασο των 11) με τις γελοίες σημαιούλες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κοινωνική Αριστερά, και αντί να προχωρήσει μπροστά (αφού του έδωσαν χείρα βοηθείας ο Κουβέλης κ.ά.) έκανε πίσω και ιδού, το αποτέλεσμα... Κρίμα.

Εμείς λοιπόν, οι λίγοι οι αμετανόητοι και ρομαντικοί της πολιτικής ηθικής, της προσωπικής θυσίας, της κοινωνικής δράσης για πανανθρώπινες αξίες, στις 4 Οκτωβρίου θα πάμε εκδρομή (αυτή τη φορά δεν πιάνει το κόλπο περί της χαμένης ψήφου λευκού ή αποχής. Ο δικομματισμός θα θριαμβεύσει έτσι κι αλλιώς). Γεωργάκης, Κωστάκης, Αλεξάκης και Αλέκα (ο γιος του σανοπώλη Καρατζαφέρης, δεν περιλαμβάνεται στο δικό μας ρεπερτόριο) ας περιμένουν τους δικούς τους. Και οι δικοί μας (οι αριστεροί, πρώην ομοϊδεάτες) μπορεί κάποτε και να καταλάβουν αυτό που έλεγε ο Γιάννης Μακρυγιάννης «και ενωθήκετε με τους παντίδους  ν΄ αφανίσετε και πατρίδα και πατριωτισμόν...», και να προβληματιστούν.

Αν το καταλάβουν, εμείς εδώ είμαστε.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

 ΣΩΤΗΡΗΣ  ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ  γιατρός.

(σημ. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, υποψ. Βουλευτής το 1974 στην Β΄Πειραιά και Γραμ. της Επιτροπής Υγείας του ΠΑΣΟΚ 1976-1982. Μέλος της ΚΠΕ του ενιαίου ΣΥΝ και υποψ. Βουλευτής Α΄Πειραιά το 1989 με τη συνιστώσα της «Σοσιαλιστικής Πορείας», από το 1991 ανένταχτος της Αριστεράς)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πολυβώτης avatar
  Πολυβώτης 29/09/2009 19:12:39

  Πολύ ωραίο κείμενο. (Εγώ παρά ταύτα θα ρίξω το κουκί μου στο ΣΥΡΙΖΑ. Τα είπαμε για τα λάθη της δημοσκοπικής ανόδου, στο χέρι του Αλέξη είναι μετά τις εκλογές να δείξει αν έχει πολιτικό όραμα. Αν ακούσουμε πάλι το «προχωράμε μπροστά, δεν συζητάμε τη γραμμή» και δούμε πάλι την Αριστερά στον αυτόματο πιλότο, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να τον μαυρίσουμε στο μέλλον.)

 2. donaE avatar
  donaE 29/09/2009 19:21:09

  Επρεπε να καταγραφει αυτη η αποψη -γιατι εκπροσωπει πολλους.Πολυ καλο κειμενο.

 3. Vachus avatar
  Vachus 29/09/2009 21:03:11

  Ο Αλέξης αλλά και η αριστερά γενικά είναι το μαντρόσκυλο του ασύδοτου καπιταλισμού και το καλύτερο του άλλοθι. Ο Αλέξης δεν είναι φρέσκο νέο πρόσωπο. Από την εποχή Αρσένη και τις καταλήψεις τον κοουτσάρανε για τον Δεκέμβρη (βλέπε Παναγιωταρέα).Τώρα απλά προορίζεται να δώσει άλλοθι στο απάτριδο (όντας το ίδιο τέτοιο),ανθελληνικό (βλέπε λαθρομετανάστευση και γενικά απόψεις περί σκοπιανού κλπ), διεφθαρμένο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του Πασόκ, που κατά πάσα πιθανότητα θα βγεί ως κυβέρνηση και θα διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής στην χώρα μας. Μην γελιόμαστε. Η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, στο πρόσωπο της αντιεξουσιαστικής (βλέπε Δεκεμβριανα και Ίντυμιντια) αλλά κρατικοδίαιτη κουστωδία του Σύριζα έχει βρει τον καλύτερο σύμμαχο στην διάλυση της παιδείας και κάθε κινήματος πραγματικά ριζοσπαστικού και όντως φιλολαϊκου καπελώνοντας με άναρθρες κραυγές και τυφλή βίαα και οδήγεί όλες τις νεοταξίτικες δυνάμεις στη διάλυση της χώρας. Ο στραγγαλισμός του Πανεπιστημίου και της Παιδείας από το σύριζα και την αριστερά εν γένει έχει οδηγήσει τους νέους μας με το παρεχόμενο επίπεδο παιδείας να ανταγωνίζονται τις ορδές των Ασιατών που έχουν κατακλύσει την χώρα μας απρόσκλητοι και έχουν αμβλύνει όλα τα πατριωτικά αντανακλαστικά της νεολαίας με τις μηδενιστικές, δήθεν προοδευτικές ιδέες τους. Οι δε λαθρομετανάστες,είναι η πλέον προσοδοφόρα απασχόληση για τους επαγγελματίες αριστερούς, μιας και μέσω αυτών πέφτει το μάμαλο.Είτε μέσω των ΜΚΟ από τις οποίες σιτίζονται και που διασύρουν την χώρα μας, είτε μέσω των παρεχόμενων υπηρεσίών της προς την μαφία των δουλεμπόρων.Αύριο θα είναι αυτοί που θα τους φορέσουν δια παντώς με την ψήφο τους στο σβέρκο μας. Οι μόνοι κερδισμένοι τελικά από την δράση της αριστεράς σήμερα είναι οι μεγαλοκατασκευαστές και οι μεγαλοκαπιταλιστές τύπου Σόρος.
  Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που τους αξίζουν.
  Καλά ξυπνητούρια, αλλά θα είναι αργά τότε.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Vachus 30/09/2009 16:48:57

   Πέστα...

 4. NS avatar
  NS 29/09/2009 22:11:36

  Κι εγώ παραταύτα (και πάραυτα, που λέει και ο ΧΚλύνν) πιστεύω ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στήριξη στην κοινωνική αριστερά (υπάρχουν διάφορα εκκρεμή θέματα αλλά τί να κάνουμε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κοινοβουλευτικό κόμμα που την εκφράζει), και η στήριξη αυτή είναι απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ. Γιατί δεν είναι τυχαία η προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό τη διάλυση και του τελευταίου ιδεολογικού αναχώματος αριστερά του ΠΑΣΟΚ. Σκοπός είναι (πάντοτε ήταν) η σκύλευση του αριστερού χώρου από το δήθεν σοσιαλιστικό - και πλέον ανοιχτά κατευθυνόμενο και στηριζόμενο από τους γνωστούς ντόπιους και ξένους- "Κίνημα" ("Δημοκρατική Παράταξη", "ανοιχτοί σε συνεργασίες κλπ., και άλλα όχι τόσο αθώα). Δεδομένης της εμφανούς έλλειψης ενθουσιωδους στήριξης στον ΓΑΠ και της αποστροφής του κόσμου στο "κίνημα" είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η εξουδετέρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό πιστέυω ότι ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί μεν να μην επηρεάσει τα ποσοστά του δικοματισμού (σε αυτό συμφωνώ με το Σωτηρόπουλο), αλλά είναι απαραίτητη ασπίδα για τη λαίλαπα της επόμενης ημέρας και τις πιέσεις για την επιθυμητή ανακατάταξη του πολιτικού σκηνικού. Με αυτή την έννοια σέβομαι την άποψη αλλά δεν νομίζω ότι είναι καιρός για "εκδρομή", βλέπω να έρχεται χοντρή μπόρα...

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 29/09/2009 23:23:24

  Η επιστολή σας κύριε, ελήφθη και κατεχωρήθη όπου πρέπει.
  Εγω θα ψηφίσω , θεωρώντας ότι με αυτό το τρόπο προσφέρω το ελάχιστο στη χώρα και στους συμπολίτες μου.

 6. zorro avatar
  zorro 30/09/2009 17:57:18

  κακός καιρός για εκδρομές, μετά θα μας φταίει ο κακός μας ο καιρός...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.