#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/01/2012 13:22
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή-βόμβα εισαγγελέα εναντίον Λοβέρδου, πολιτικώνΈνας από τους σημαντικότερους  (όπως λένε όσοι γνωρίζουν) και τους παλαιότερους εισαγγελικούς λειτουργούς εξαπολύει μύδρους κατά των πολιτικών και ιδιαίτερα κατά του μακελάρη Λοβέρδου αλλά και κατά των μέσων ενημέρωσης, των στημένων και πρόθυμων καναλιών που κάνουν το άσπρο μαύρο.

Η επιστολή του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ρούσσου Παπαδάκη, αποτελεί κόλαφος για όλους εκείνους που μπορούν να παρεμβαίνουν όποτε θέλουν στη Δικαιοσύνη όποτε δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις της.

Αποτελεί, επίσης, ένα ακόμη στοιχείο ότι τα πάντα διαλύονται σ’ αυτό τον τόπο  και ότι έχει ξεκινήσει ένας αδυσώπητος εμφύλιος πόλεμος. Δικαστές κατά πολιτικών, πολιτικοί κατά δικαστών, δημοσιογράφοι γιουσουφάκια στοχοποιούν όποιον δεν αρέσει στα αφεντικά και γενικά όλες οι εξουσίες συγκρούονται μεταξύ τους.

Ο αντεισαγγελέας επιτίθεται με δριμύτητα κατά του κ. Λοβέρδου καλώντας τον ουσιαστικά να βγει από τη βουλευτική του ασυλία αν είναι να λέει όσα λέει για μακελειό. Σημαντική είναι και η παρέμβασή του για τις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών που έφεραν τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση:  «Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας».

Διαβάστε όλη την επιστολή για να καταλάβετε ότι η χώρα είναι στα όριά της, κάποιοι χτυπάνε τα καμπανάκια αλλά ποιος να ακούσει όταν οι βουλευτές τσακώνονται για το ωράριο στα φαρμακεία, ο Χρυσοχοϊδης δεν ξέρει να διαβάζει, ο Παπανδρέου κάνει διακοπές στην Κόστα Ρίκα για να λύσει τα προβλήματα του παγκόσμιου σοσιαλισμού, το ΛΑΟΣ προσπαθεί να σβήσει τις φωτογραφίες με τους τοκογλύφους και τα κόμματα της Αριστεράς κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.

Και φυσικά η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ξυπνήσει, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της γιατί δεν πάει άλλο.

Γράφει λοιπόν ο κ. Παπαδάκης:

ΑΝΑΦΟΡΑ

Ρούσσου-Εμμανουήλ Παπαδάκη

Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2012

Προς

Τα Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που επανειλημμένα έχω πει : ν' αφήσουν την δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της. Τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στην Δικαιοσύνη.

Όσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας "περί μακελειού" που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής).

Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τ'αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την Αριστότελεια διατύπωση).

Όσον αφορά δικαστές και εισαγγελείς καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, το λάθος του άλλου να το συγχωρούν όχι όμως το δικό τους (ώστε να μην το επαναλάβουν), να κάνουν διαρκή αυτοκριτική γιατί όποιος την αφήνει, εγκαταλείπει μια από τις βασικές λειτουργίες της νόησης και στερεί από μια ιδιότυπη με τον εαυτό του διαλεκτική γόνιμη σύνθεσή της. Να γίνονται παρατηρητές αλλά και παρατηρούμενα αντικείμενα συγχρόνως, να εξορθολογίζουν την έρευνα, την ποινική δίωξη, την προσωρινή κράτηση αφού οι υπερβολές αναιρούν το δίκαιο.

Στο δίλημμα των πολιτών "τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή" να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της Δικαιοσύνης.

Τέλος, οι νομικοί (αλλά και οι συντεταγμένες εξουσίες) να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την Δικαιοσύνη, σαν ένα όνειρο που διαρκώς προσπαθούμε να πραγματώσουμε".

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιοκαστη avatar
  Ιοκαστη 25/01/2012 12:46:19

  μπραβο σας κε. Εισαγγελευ!
  καιρος ειναι να δουμε επιτελους την ελληνικη δικαιοσυνη να σκεκεται στο υψος που της αρμοζει!

  • Flat avatar
   Flat @ Ιοκαστη 25/01/2012 12:51:24

   Βάζε και κανέναν τόνο ρε φίλε. Τσάμπα είναι.

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ Flat 25/01/2012 13:14:58

    ειμαι δυσλεκτικη!

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ Ιοκαστη 25/01/2012 14:26:20

     βάλε τον αυτόματο διορθωτή στο firefox ή σε όποιο άλλο χρησιμοποιείς και θα σου βάζει αυτό τους τόνους

   • cobalt avatar
    cobalt @ Flat 25/01/2012 14:25:03

    Καλύτερα να μασάς..

    • cobalt avatar
     cobalt @ cobalt 25/01/2012 14:25:41

     @Flat το παραπάνω

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Ιοκαστη 26/01/2012 09:06:57

   Ασφαλώς μπράβο στον Εισαγγελέα,
   πλην θα ήταν πιο αποτελεσματικός αν απηύθυνε κατηγορία στο Λοβέρδο ανεξαρτήτως της ασυλίας του και ας αποφάσιζε η Βουλή για τα περαιτέρω.
   Έτσι δεν είναι η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη?

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 25/01/2012 12:49:48

  "Χτυπάω το σαμάρι για ν' ακούσει το γαϊδούρι"...

  Αν και είναι εξαιρετικές οι επισημάνσεις του κ. εισαγγελέα, γιατί αλήθεια απευθύνονται μόνο στο Λοβέρδο; Προς τον προϊστάμενό του υπουργό, για την κατάπτυστη επιστολή-ωμή παρέμβασή του, δεν θα έπρεπε να απευθύνονται;

  • Κ.Σ.Μαυρόπουλος avatar
   Κ.Σ.Μαυρόπουλος @ Αυριανιστής 25/01/2012 13:01:55

   Ένα μεγάλο μπράβο στον κύριο Παπαδάκη, ο οποίος σαφέστατα απευθύνεται ''σε όσους'' και όχι αποκλειστικά στον λοβέρδο.

   • Y. avatar
    Y. @ Κ.Σ.Μαυρόπουλος 25/01/2012 19:06:20

    !!

 3. tak avatar
  tak 25/01/2012 12:57:56

  Αμ' έπος, αμ' έργον κύριε Εισαγγελέα! Και ο Θεός και ο λαός μαζί σου...

 4. Silence t. avatar
  Silence t. 25/01/2012 13:02:32

  Πολύ σωστός ο εισαγγελέας στο πρώτο σκέλος .
  Στο δεύτερο όμως ''την λέει'' στους εισαγγελείς με τρόπο , ενώ ξεχνάει επιδεικτικά τον προϊστάμενο του Παπαϊωάννου , του οποίου η παρέμβαση ήταν πιο προκλητική και ωμή απέναντι στο έργο των εισαγγελέων.
  Κεντρική ιδέα : Δεν μας έπεισες

 5. Darki avatar
  Darki 25/01/2012 13:10:44

  Σε σε τα κραζω βουβαλε,πουχεις τετραδιπλα νεφρα.Ριξτε νιτρο στα σκυλια,που μας χαλασανε το φυτρο.

 6. Silence t. avatar
  Silence t. 25/01/2012 13:46:16

  Σωστός ο αντιεισαγγελέας ως προς το πρώτο σκέλος .
  Όμως.....στο δεύτερο σκέλος ''την λέει'' με τρόπο στους εισαγγελείς , ενώ επιδεικτικά αφήνει έξω απο την κριτική τον προϊστάμενο του Παπαϊωάνου , του οποίου η παρέμβαση ήταν πιο προκλητική και πιο ωμή , απο του Λοβέρδου (τα κύριος τα χάσαν προ πολλού αυτοί).
  Κεντρική ιδέα : Δεν μας έπεισες !

 7. anetos avatar
  anetos 25/01/2012 14:46:29

  Μπραβο κύριε Εισαγγελέα

 8. evangelos avatar
  evangelos 25/01/2012 16:41:05

  Συγχαρητήρια κ. Εισαγγελέα!!!

 9. Y. avatar
  Y. 25/01/2012 16:44:59

  Πριν καιρό είχα γράψει την ανάγκη να βγουν οι λοχαγοί της δικαιοσύνης μπροστά, γιατί οι στρατηγοί είναι συστημικοί. Αποδεικνύει τον κανόνα, ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις

  • Y. avatar
   Y. @ Y. 25/01/2012 16:54:29

   ”….δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας”. Έξι μόνο λέξεις του κου Αντεισαγγελέα, φτάνουν

 10. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 25/01/2012 17:32:49

  Εύγε!!

 11. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 26/01/2012 00:30:07

  Πολύ ωραίο κείμενο.

 12. Δημήτρης Σκαμπαρδώνης avatar
  Δημήτρης Σκαμπαρδώνης 26/01/2012 04:36:11

  Εύγε κύριε εισαγγελέα.Η επιστολή σας είναι πλήρης καί απευθύνεται εκεί πού πρεπεί.

 13. flatsolid avatar
  flatsolid 26/01/2012 09:37:05

  Δύο άνθρωποι βρήκαν στο δρόμο πέντε ασημένια νομίσματα και πήγαν στο Χότζα να τους τα μοιράσει δίκαια. Αυτός τους ρωτά:
  _Με βάση τη θεϊκή ή την ανθρώπινη δικαιοσύνη θέλετε να γίνει η μοιρασιά;
  Κοιτώνται οι δύο άνθρωποι και κάπως απορημένα απαντούν:
  _Μα, βεβαίως με τη θεϊκή δικαιοσύνη Χότζα μου.
  _Καλώς, πάρε εσύ λοιπόν τα δύο από τα πέντε νομίσματα (απευθυνόμενος προς στον πρώτο άνθρωπο), κράτα εσύ το ένα νόμισμα (λέει στο δεύτερο), να μου μείνουν και εμένα τα υπόλοιπα δύο και να πάμε όλοι με ευχή του Θεού.

  Μιας λοιπόν η δικαιοσύνη είναι καθαρά ανθρώπινη αρετή και ιδιότητα, μάλλον τους λειτουργούς της πρέπει να φοβόμαστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.