22/09/2010 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή ΟΝΝΕΔ στον Πρωθυπουργό για επεισόδια στα Πανεπιστήμια

Ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχετικά με τα σημερινά επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η “ανασυγκρότηση” της Ελληνικής Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιχειρεί η κυβέρνηση του μνημονίου, σε καμία περίπτωση δε μπορεί να επιβληθεί με τη χρήση φονικών αντικειμένων, εναντίον φοιτητών από τα μέλη της κυβερνητικής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Το να καταδικάσουμε τέτοιες επικίνδυνες συμπεριφορές, είναι το αυτονόητο και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, για να προστατεύσουμε την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση ιδεών στα πανεπιστήμια.

Σε αυτούς, λοιπόν, που προσπαθούν να συκοφαντήσουν το φοιτητικό κίνημα, εμείς απαντάμε με τα δικά μας “δημοκρατικά” όπλα, τις ιδέες, τις προτάσεις και τους αγώνες μας.

Καλούμε όλους τους νέους, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να συμπορευτούμε, ώστε να αποτελέσουμε την ελπίδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση απέστειλα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου».Ακολουθεί η επιστολή του Προέδρου της Ο.Ν.ΝΕ.Δ., στον Πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου.

Αθήνα 22.09.2010

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σας αποστέλλω την επιστολή αυτή για να σας ενημερώσω για περιστατικά πρωτόγνωρης βίας για τα ελληνικά Πανεπιστήμια που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό. Στελέχη της Νεολαίας του κόμματός σας  και της ΠΑΣΠ έχουν αποφασίσει να επιβάλουν το δικό τους «νόμο» προχωρώντας σε κινήσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και χαρακτηρίζονται από ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα:

24 Σεπτεμβρίου 2009 – ΑΣΟΕΕ

Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτίθενται σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ τραυματίζοντας 4 άτομα, τα οποία και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο.

30 Οκτωβρίου 2009 - ΑΣΟΕΕ

Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ επιτίθενται με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», για δεύτερη φορά σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τραυματίζοντας 3 άτομα αυτή τη φορά τα οποία και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και κατέθεσε έγγραφη διαμαρτυρία σε εσάς προσωπικά, αλλά και στον τότε Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σ.Ξυνίδη προκειμένου να σταματήσουν τα περιστατικά βίας

19 Μαΐου 2010 - Φοιτητικές Εκλογές Νομική Αθήνας

Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ επιτίθενται με μανία σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 φοιτητές, οι οποίοι και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο.

13 Σεπτεμβρίου 2010 - Εγγραφές Πρωτοετών Φοιτητών - Κομοτηνή

Επίθεση από μέλη της ΠΑΣΠ Κομοτηνής στον Υπεύθυνο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν σοβαρά.

21 Σεπτεμβρίου 2010 - Τμήμα Πολιτικών Επιστημών Αθήνας

Μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ επιτίθενται σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προκαλώντας εκτεταμένα επεισόδια.

22 Σεπτεμβρίου 2010 - Θεσσαλονίκη – Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ)

Ο Γραμματέας της ΠΑΣΠ της ΣΘΕ επιτέθηκε σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τη συνοδεία «εξωπανεπιστημιακών», ένας εκ των οποίων επιτέθηκε και τραυμάτισε στο κεφάλι με τη λαβή περιστρόφου όπλου μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει έρευνα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, όπου οφείλουμε να αποτρέπουμε παρόμοιες συμπεριφορές αλλά και σε μια εποχή που η νεολαία πλήττεται από παντού λόγω των νέων οικονομικών μέτρων.

Κ. Πρωθυπουργέ και Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ,

Δυστυχώς, τα φαινόμενα αυτά πρέπει να σταματήσουν, ώστε να μην φτάσουμε  σε σημείο να θρηνήσουμε ακόμα και θύματα στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Ίσως κάποιοι για τους δικούς τους λόγους να επιζητούν ακραίες εντάσεις με απώτερο στόχο να αποδυναμώσουν το φοιτητικό Κίνημα και να περιορίσουν προσεχώς τη δύναμη του, μέσα από κινήσεις που μόνο στόχο έχουν να το δυσφημίσουν.

Μήπως όμως, πίσω από τις πράξεις αυτές υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί που ωθούν τα στελέχη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ σε πράξεις βίας προκειμένου να δημιουργήσουν εσκεμμένες εντάσεις και να εδραιώσουν την προσωπική τους θέση; Άραγε το κόμμα σας δεν πρέπει επιτέλους να καταδικάσει δημοσίως τις βιαιότητες αυτές και να σταματήσει άμεσα το νοσηρό αυτό φαινόμενο; Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί και αυτό συνένοχο.

Σε όλα αυτά ζητάμε τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να επέλθει η λογική και η σύνεση στα μέλη της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα στο χώρο των Πανεπιστημίων, σε μια δύσκολη περίοδο για το λαό και τη χώρα.

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Παπαμιμίκος

Πρόεδρος Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας

Η Π.Α.Σ.Π. διαψεύδει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Α.Σ.Π. ΑΕΙ

(ορθή επανάληψη)

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Τις τελευταίες μέρες, όπως και κάθε χρόνο την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε χώρος όπου κανένας μη ΔΑΠίτης συνδικαλιστής ή και φοιτητής δεν μπορεί να εκφραστεί πολιτικά ή να δράσει έτσι.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, τα πράγματα χειροτέρεψαν με πληρωμένους μπράβους, αθλητές της εθνικής ομάδας στις πολεμικές τέχνες (μέλη της ΔΑΠ) και άλλους σωματώδεις αγνώστους στο Πανεπιστήμιο ανθρώπους να περιπολούν στο χώρο μέσα και έξω από τις σχολές και με απειλές σε φοιτητές-φοιτήτριες και συνδικαλιστές της παράταξης μας να μην έρθουν στον φυσικό τους χώρο, το Πανεπιστήμιο, γιατί τότε θα τους «αναλάβουν» οι προαναφερόμενοι.

Σήμερα, την ώρα έναρξης των εγγραφών και ενώ τα μέλη της ΠΑΣΠ στην Σχολή Θετικών Επιστημών (ΣΘΕ) του ΑΠΘ προσήλθαν στο χώρο των Γραμματειών της Σχολής τους μετά από απουσία δύο ημερών λόγω των απειλών που είχαν δεχθεί και των μπράβων, παρακολούθησαν ένα σκηνικό απίστευτης βίας. Εξωπανεπιστημιακοί κρανοφόροι κινήθηκαν απειλητικά προς των χώρο όπου βρίσκονταν το σύνολο των παρατάξεων και έτρεψαν σε φυγή τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που βρίσκονταν εκεί. Στην συνέχεια και ενώ τα μέλη της παράταξης μας αποχωρούσαν ατάκτως από το χώρο, οι εξωπανεπιστημιακοί επιτέθηκαν σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Είναι τουλάχιστον χυδαίο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με ανακοίνωση της μέσω της ιστοσελίδας της να κατηγορεί προβοκατόρικα μέλη της ΠΑΣΠ και ονομαστικά ότι μπορεί να έχουν σχέση με τέτοια γεγονότα τα οποία πιθανότατα συνδέονται με τις πολλές εξωπανεπιστημιακές δραστηριότητες της ΔΑΠ ΣΘΕ και του 28χρονου φοιτητή καθοδηγητή της και μέλος του Κ.Σ. της ΟΝΝΕΔ Στέλιου Καλαμποτλή, ο οποίος δε είναι αυτός που όλες αυτές τις μέρες απειλεί ανοιχτά μέλη της παράταξης  μας όπως άλλωστε κάνει και τόσα χρόνια ως σχεδόν κύριο «επάγγελμα».

Εμείς από την πλευρά μας θα κινηθούμε νομικά εναντίον των συκοφαντών επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Σε μια περίοδο όπου η ελληνική φοιτητική νεολαία οφείλει να αναλάβει τα ηνία της αναγέννησης της χώρας, η Δεξιά επιλέγει να ποινικοποίει το φοιτητικό συνδικαλισμό και να τρομοκρατεί το φοιτητικό κίνημα.

Η ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους φοιτητές, τους καλεί από κοινού να αποβάλλουν τέτοιες λογικές από τα ιδρύματα τους προκειμένου να κάνουμε πράξη ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και ανθρώπινο πανεπιστήμιο.

Ο ΘΥΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΘΥΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 22/09/2010 21:17:24

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΛΙΓΟ Η ΔΑΠ....ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ. ΜΟΝΟ ΜΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΤΥ ΕΙΝΑΙ???

  ΝΕΟΥΣ ΜΕ...ΝΕΥΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ? ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ, RANGERS, ΕΚΟΦΙΤΩΝ....ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ...ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

 2. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 22/09/2010 21:23:28

  Κάτσε ρὲ Ἡλιουπολίτη, ἡ λύση στὸ πρόβλημα ὅτι τὰ πανεπιστήμια ἔχουν καταντήσει ρὶνγκ πυγμαχίας δὲν εἶναι... νὰ βαρᾶνε πιὸ δυνατὰ οἱ νέοι τῆς ΝΔ! Γιὰ ὄνομα!

 3. parsifal avatar
  parsifal 22/09/2010 21:25:45

  Ας το δοκιμάσουν εάν τους βαστά !Να δούμε ποιός εχει περισσότερο "νεύρο"...

 4. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 22/09/2010 21:52:51

  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

  ΜΕ ΤΟΣΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΕΣ-ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΠ Η ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ!

  ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ!ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΟΙ ΔΑΠΙΤΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ!

  ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!

 5. ΚΟΥΡΙΤΑΣ avatar
  ΚΟΥΡΙΤΑΣ 22/09/2010 23:29:16

  ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΑΕΙ ΤΕΙ

 6. para;ellhnas avatar
  para;ellhnas 22/09/2010 23:48:21

  αν επί καραμανλή δαπίτης χτυπούσε πασόκο με λαβή περιστρόφου στο κεφάλι, τί πιστεύετε ότι θα συνέβαινε;

  1. σεπτέμβρης

  2. πανσπουδαστικό συλλαλητήριο κατά του φασισμού, επίκληση των νεκρών του πολυτεχνείου στα προπύλαια, ένα το χελιδόνι κλπ εν μέσω παλλαϊκού παραλληρήματος σε ζωντανή μετάδοση από το mega.

  3. γενικευμένη αναταραχή εώς ότου βρεθεί και οδηγηθεί σε δίκη ο υπεύθυνος, που εν τω μεταξύ έχει δραπετεύσει στο εξωτερικό και αναζητείται με ζωντανές συνδέσεις στα δελτία του mega.

  4. παραίτηση και καταξευτελισμός του υπουργού παιδείας, με παράλληλες μεταδόσεις στο mega του βίντεο που ο βουλγαράκης αποθεώνεται εν μέσω ακατάσχετου αντιπασοκικού υβρεολόγιου από δαπίτες και αποδόμηση του πρωθυπουργού.

  5. απλή αναφορά σε δελτία και μπλόγκ του χάπενινγκ, με έμφαση στις κόντρες των δύο αντιπάλων για προσηλυτισμό των πρωτοετών παιδακίων.

  • para;ellhnas avatar
   para;ellhnas @ para;ellhnas 22/09/2010 23:52:55

   "απόλυτος φασισμός είναι όταν πείσεις πως ο φασιστας είναι απέναντι."

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.