10/05/2010 18:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή Μαρκόπουλου στον Πρωθυπουργό για τις κουρτίνες και άλλα

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος έστειλε προ ολίγου στον Πρωθυπουργό την εξής επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Στην τελευταία ομιλία σας στη Βουλή, αναφερθήκατε, αποκαλώντας σκάνδαλα, την υπόθεση της ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. και την προμήθεια κουρτινών για το γραφείο Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς να αναφερθείτε σε όνομα. Αμέσως μετά, διοχετεύτηκαν από στελέχη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης σε εφημερίδες , τιμολόγια που αφορούσαν την αγορά κουρτινών κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο.

Οφείλω επομένως δημόσια να δώσω διευκρινίσεις διότι εκτιμώ ότι οι συνεργάτες σας, σας παρέσυραν σε λεκτικό ατόπημα που με αδικεί κατάφορα.

Σε ότι αφορά την ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε. οφείλω να σας ενημερώσω ότι τα σημερινά χρέη της οφείλονται σε διακοπή της χρηματοδότησης της από την κυβέρνησή σας. Η πρώτη και μόνη ενίσχυσή της ήταν τα 450.000 ευρώ που έδωσε το Λογιστήριο του Κράτους τον Αύγουστο του 2009 και ήταν το ελάχιστο αναγκαίο ποσοστό του κεφαλαίου της για να λειτουργήσει. Όλες δε οι απαραίτητες προσλήψεις έγιναν, για την εύρυθμη λειτουργία της εν λόγω εταιρείας, πριν από την προκήρυξη των εκλογών και με βάση το νόμο περί ανώνυμων εταιρειών.

Σε ότι αφορά στην προμήθεια κουρτινών στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης όφειλαν επίσης να σας προστατεύσουν καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι στο τιμολόγιο των 16.000 ευρώ συμπεριλαμβάνονταν και η αγορά σκιάστρων (στόρια) 5 ορόφων του Υπουργείου. Η προμήθεια έπρεπε να γίνει από τον κωδικό του Υπουργού διότι όλα τα χρήματα που αφορούσαν στο Υπουργείο (μεταφορά σε νέα κτίριο κλπ) είχαν ήδη δικαιολογημένα ξοδευτεί. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ικανοποιηθούν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων σε ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας με τζαμαρίες σε 2 πλευρές χωρίς προστασία. Όλες οι προμήθειες έγιναν βάσει των κείμενων διατάξεων περί προμηθειών του δημοσίου και έγκριση δαπάνης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούσαν τον εξοπλισμό του νέου Υπουργείου.    Είναι απολύτως άδικο ένας Υπουργός να εγκαλείται επειδή φρόντισε από τον ιδιαίτερο λογαριασμό που του παρέχει το κράτος τους υπαλλήλους του Υπουργείου. Συνήθως μέχρι τώρα οι δημόσιες προμήθειες είναι υπερτιμολογημένες. Εγώ κατηγορούμαι επειδή έκανα ακριβώς το αντίθετο! Και δεν είναι μόνον τα σκίαστρα που έπρεπε να χωρέσουν στο λογαριασμό του ιδιαίτερου γραφείου του Υπουργού, είναι και η σήμανση 7 ορόφων του Υπουργείου, ο χώρος υποδοχής του ισογείου, τα διαχωριστικά γραφείων γενικής διεύθυνσης και εντοιχισμένες προθήκες ενημερωτικού υλικού. Έτσι, λοιπόν, συνολικά ξοδεύτηκαν 70.000 ευρώ για διαμόρφωση 2 ορόφων, συνολικά 700 τετρ. μέτρων, διαχωριστικά, έπιπλα, φωτιστικά, αίθουσα συνεδριάσεων και για σκίαστρα ενός Υπουργείου 7 ορόφων. Υποθέτω ότι αυτές οι πράξεις δεν οδήγησαν τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στο Δ.Ν.Τ …

Μπορείτε να εξάγετε εύκολα συμπεράσματα αν αυτό το κόστος συγκρίνεται με διαγωνισμό ύψους 200.000 ευρώ μόνο για σκίαστρα του Υπουργείου Παιδείας σήμερα. Ζήτημα το οποίο επιμελώς αποκρύπετε.

Όλα αυτά τα γνωρίζει το πολιτικό προσωπικό που έχετε εμπιστευτεί. Ωστόσο, σας παρέσυρε. Είναι δικό σας ζήτημα η διερεύνηση ευθυνών.

Είναι όμως, δικό μου ζήτημα η υπεράσπιση της υπόληψής μου, καθώς και η αντιμετώπιση ενός απαξιωτικού κλίματος που οι έμπιστοί σας αναπαράγουν. Έγινε μια φορά από τον Υπουργό Οικονομικών με ανύπαρκτο ζήτημα για μια απόδειξη από ψαροταβέρνα. Τώρα, αναπαράγεται από εσάς με άλλο ανύπαρκτο ζήτημα. Είναι απορίας άξιον τι προσθέτει στο ΠΑΣΟΚ η στοχοποίηση μου.

Τέλος, κύριε Πρωθυπουργέ, πρόσωπα του στενού σας οικογενειακού κύκλου, όπως επίσης μέλος του ψηφοδελτίου Επικρατείας αλλά και εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχουν συνεργαστεί μαζί μου στη διάρκεια της θητείας μου. Ίσως έπρεπε να σας είχαν ενημερώσει για την προσωπική και πολιτική μου ακεραιότητα, όλους αυτούς τους μήνες που διαρκεί η συκοφαντική εκστρατεία εναντίον μου…

Μετά τιμής,

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 10/05/2010 18:18:04

  χοχοχο

  "...Τέλος, κύριε Πρωθυπουργέ, πρόσωπα του στενού σας οικογενειακού κύκλου, όπως επίσης μέλος του ψηφοδελτίου Επικρατείας αλλά και εν ενεργεία βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έχουν συνεργαστεί μαζί μου στη διάρκεια της θητείας μου. "

  Γιατί δεν κατονομάζει τα πρόσωπα και το είδος της συνεργασίας για να δούμε και εμείς;

 2. Ελληνας avatar
  Ελληνας 10/05/2010 18:31:29

  ωραία η επιστολή αλλα απ' την στιγμή που δεν κατανομάζει τα πρόσωπα, καλύτερα να μην το έλεγε. Δηλαδή τώρα τον κόλλησε στον τοίχο τον Γιωργάκη? Ας θυμάται τον προηγούμενο αρχηγό του κόμματος του (τον Ραφηνάτο) που έλεγε το αμίμητο "ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ" αλλά ο ίδιος δεν φαίνεται πουθενά να μας δικαιολογήσει γιατί τον κατηγορεί το πασοκ.
  Λοιπόν η αηδία που αισθάνομαι για όλους αυτούς τους εθνοσωτήρες πλέον ξεχυλίζει.
  Ο ένας μιλάει για κουρτίνες κάποιων χιλιάδων ευρώ (αυτό θα πει πολιτική με δυνατά επιχειρήματα, όταν η Ελλάδα πάσχει για αρκετά δισ ευρώ) και ο άλλος μιλάει για πρόσωπα του στενου οικογενειακού κύκλου του πρωθυπουργού αλλά δεν λέει ονόματα.(...τον κρατάει από τα @ρχίδ@ βλέπεις). Πείτε ονόματα κύριοι, ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΤΗΤΕ. ΚΆΝΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣ. Αποκοιμήστε μας, μέχρι να μας ρίξετε σε χειμερία νάρκη.

 3. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 10/05/2010 18:39:12

  Αν και δεν κατονομάζει είναι φωτογραφική αναφορά. Στενό οικογενειακό περιβάλλον, νυν βουλευτής κοκ. Δεν είναι το ίδιο με φράσεις του τύπου "τα συμφέροντα", "η διαπλοκή" κοκ.

 4. theagpar avatar
  theagpar 10/05/2010 18:39:40

  Και με αυτο το νουμερο ρε Σαμαρα για δεξι σου χερι προσπαθεις να με πεισεις οτι θα τα αλλαξεις ολα κι ακομα μιλάει;

  • Ηλίας avatar
   Ηλίας @ theagpar 10/05/2010 19:02:43

   Έχεις δίκιο..σαφώς υπολείπεται του πολιτικού ογκόλιθου Παμπούκη.

  • Bodinus1576 avatar
   Bodinus1576 @ theagpar 10/05/2010 19:15:35

   Βαλλιανάτος. Μιλάς;

  • Spm avatar
   Spm @ theagpar 10/05/2010 22:12:15

   Σιγά ρε theagpar, θα σκίσεις κανα καλσόν!!!

 5. yangoolas avatar
  yangoolas 10/05/2010 18:42:42

  Μέγα σκανδαλο οι κουρτίνες.

  Να ρωτήσει κάποιος το GAP το σπίτι που μένει που το βρήκε, με τι λεφτά χτίστηκε, αν ξεπληρώθηκε το δάνειο του Παπούλια, αν ξέρει τίποτα για τα υποβρύχια, για την Ζήμενς... άσε την Γκολντμαν Σαξ εκεί σίγουρα ...δεν κατάλαβε. Α! ξέρει και κανέναν να έβγαλε κανένα ψιλό το τελαυταίο 7μηνο?

  Και τώρα που τα βρήκε τα λεφτά, να μας πει τι θα τα κάνει, να έχουμε το νού μας. Ο Γιωργάκης δεν είναι κλέφτης, αλλά δεν χρειάζεται. Έχουν κλέψει άλλοι για αυτόν.

 6. Nikoς avatar
  Nikoς 10/05/2010 18:55:09

  Ο Μαρκόπουλος είανι η βασική αιτία που η Ν.Δ θα διαλυθεί ο Σαμαρας παλεύει κυριολεκτικά μόνος του

 7. GreenHorses avatar
  GreenHorses 10/05/2010 19:33:10

  Ας μας πει για το αδερφό του, για την παραλαβή υποβρυχίων τις μίζες τους, την περιφερειάρχη ιονίων νήσων το ρόλο της goldman sachs τις κουρτίνες τις Διαμαντοπούλου και πολλά άλλα...

  Όσο για το Σαμαρά καλά είναι να προσέχει το περιβάλλον του, ασχολώς και είναι αστείο να συζητάμε για κουρτίνες μπροστά σε αυτά που έχουν γίνει αλλά και αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα μηδενική ανοχή.-

 8. anonymous avatar
  anonymous 10/05/2010 19:49:18

  Νομίζω ότι η επιστολή είναι σωστή. Έμμεσα πλην σαφώς λέει στον ΓΑΠ ότι εγνώριζε και ότι παρόλα αυτά τον διέσυρε.
  Τα κομματόσκυλα που έχουν βάλει σε κάθε υπουργείο ήξεραν. Παρόλα αυτά επί μήνες τον εξευτέλιζαν μέσω και του φίμωτρου καθώς και άλλων μέσων που έχουν στη διάθεσή τους.

  Όσο γι αυτό που του λέει για τους συγγενείς του, καλά κάνει και δε με ενδιαφέρει καθόλου που δεν τους κατονομάζει.

  Επί της ουσίας η επιστολή πρέπει να διαβαστεί ως εξής. Ρε κάθαρμα είχα τα αδέρφια σου και τους κολλητούς σου, πλήρωσα λόγω έλλειψης πιστώσεων τα σκίαστρα με λογαριασμό για κουρτίνες, το ξέρεις και βγαίνεις και με κάνεις ρεζίλι;

  Ηθικόν δίδαγμα. Αν η ΝΔ ξανάρθει ποτέ στην εξουσία το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να καταργήσει όλες τις θέσεις στο δημόσιο. Να κάνει αξιολόγηση από μηδενική βάση και να στείλει τα κομματόσκυλα στο πυρ το εξώτερον.

 9. ΙΔ avatar
  ΙΔ 10/05/2010 19:59:27

  Τώρα μάλιστα.Τού έκανε τά μούτρα κρέαs τού πρωθυπουργού ό Μαρκόπουλοs.Eδώ δέν απήντησε καί δέν εζήτησε συγνώμη από τούs αστυνομικούs τού τμήματοs Nικαίαs πού τούs διέσυρε μέ τήν υπόθεση τού Πακιστανού.Έξ'άλλου οί τήs κάσταs τού πρωθυπουργού μαs όλο καί ποιό συχνά μάs υπενθυμίζουν ότι δέν τούs ενδιαφέρει τί λέμε εμείs αλλά νά συνεχίζουν νά κάνουν ότι έκαναν αιώνεs.

 10. zame avatar
  zame 10/05/2010 20:32:04

  ..200.000 ευρώ μόνο για σκίαστρα του Υπουργείου Παιδείας σήμερα.??
  ΔΗΛΑΔΗ...?
  δεν προσλαμβανουν και μερικους απο τους μεταναστες που γεμισαν τα πεζοδρομια με "Τις πραματιες τους" να τους κανουν....& ΑΕΡΑ...

 11. sakis avatar
  sakis 10/05/2010 20:57:39

  κύριε μαρκόπουλε την πλάζ της βουλιαγμένης στον ΛΕΠΑ εσύ την χάρησες ή ο αρούλης?

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ sakis 10/05/2010 21:07:46

   Link? Πηγή?

 12. fantomas avatar
  fantomas 10/05/2010 21:01:09

  Εγώ που στα πλαίσια μιας ημερίδας, ζητήσαμε κάποια οικονομική στήριξη ……. Δεν μας έδωσε φράγκο !!! παρά μόνο την αιγίδα του υπουργείου του!!! (δηλαδή την ευχή του)
  Όμως τα συμπεράσματα της ημερίδας τα υιοθέτησε και προσπάθησε να τα στηρίξει έμπρακτα με πολιτικές ενέργειες!!!
  Αλλά όπως έλεγε και ο Χαρίλαος ………σύντροφοι δεν προκάναμε !!!

 13. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 10/05/2010 21:20:54

  Αμ πώς;;;;;;;; 28.000 ο Μαρκόπουλος;;;;;;;; 200.000 το Αννάκι.

 14. TopGunZ avatar
  TopGunZ 10/05/2010 21:29:21

  Αυτό το καινούριο με την επιστολή μιας Παπασταύρου τι είναι?
  http://1.bp.blogspot.com/_Moz08RhEWgo/S-hLkQvJrKI/AAAAAAAC6Dk/T37Cs5Hx7-Q/s1600/l2.gif
  http://4.bp.blogspot.com/_Moz08RhEWgo/S-hLcxyuCKI/AAAAAAAC6Dc/OKSTqHW0tCY/s1600/l1.gif
  Eμένα πάντως μου κάνει αίσθηση η τόση λάσπη, σα να τον φοβούνται μου φαίνεται. Not bad.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.