#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2010 20:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιστολή Καραμανλή στην Βουλή: δεν υπάρχει σκάνδαλο, ανέλαβα την πολιτική ευθύνηΔυόμιση σελίδες είναι η απαντητική επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή προς την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός απαντά στην επιτροπή σε όσα καταλογίζονται στον ίδιο και την κυβέρνησή του σχετικά με την υπόθεση αναφέροντας ότι «οι υπουργοί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας ενήργησαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους εφαρμόζοντας το νόμιμο πλαίσιο των ανταλλαγών». Ο κ. Καραμανλής αναφέρει ότι οι ανταλλαγές ήταν νόμιμες, «δεν υπάρχει σκιά υποψίας ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα» παρά μόνο πολιτικές τις οποίες και έχει ο ίδιος αναλάβει πριν από τις εκλογές και διαψεύδει  κατηγορηματικά τις αιτιάσεις της κυρίας Πελέκη περί κεντρικού συντονισμού. Για να τεκμηριώσει τα επιχειρήματά του επικαλείται ότι δεν υπάρχει ζημία του δημοσίου ή ροή μαύρου χρήματος.

Ο κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει ότι υποτίμησε αρχικά το ζήτημα και κατηγόρησε ως υπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 κυβερνήσεις με τις υπουργικές αποφάσεις να έχουν σημειωθεί στα οικεία υποθηκοφυλακεία από το 2003.

Καταλήγοντας ο κ. Καραμανλής επικαλείται τέσσερις εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν (δυο από ορκωτούς λογιστές και δυο από ξένους ανεξάρτητους οίκους) οι οποίοι «δεν εντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημία του δημοσίου». Μετά το θόρυβο, αναφέρει επίσης στην επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός, η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν εκείνη που αποφάσισε την ανάκληση των αποφάσεων περί κυριότητας των εν λόγω περιοχών.

“Μνημείο ανακρίβειας, συγκάλυψης και απόκρυψης της αλήθειας” ήταν το σχόλιο από πλευράς ΠΑΣΟΚ ενώ κύκλοι του Κ. Καραμανλή απάντησαν προκαλώντας το ΠΑΣΟΚ να υποδείξει έστω και ένα σημείο ανακρίβειας. Όπως μάλιστα είπαν επιβεβαιώνονται τα περί εμπάθειας και δικαιώνεται η στάση των βουλευτών της ΝΔ να αποχωρήσουν από την επιτροπή.

Ολόκληρη η επιστολή Καραμανλή έχει ως εξής:

Απαντώντας στην επιστολή σας, υπενθυμίζω ότι στην υπόθεση Βατοπεδίου έχω αναφερθεί επανειλημμένα στο παρελθόν. Στις δημόσιες εκείνες τοποθετήσεις μου δεν έχω να προσθέσω οτιδήποτε. Τις συνοψίζω κατά συνέπεια στις ακόλουθες επισημάνσεις.

1. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων είχε οριστικοποιηθεί από τις προ του Μαρτίου 2004 κυβέρνησης. Το Δημόσιο είχε αναγνωρίσει υπέρ της Μονής την κυριότητα της εν λόγω περιοχής. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις και τα αντίστοιχα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής είχαν σημειωθεί στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ήδη από το 2003.2. Δεσμευόμενοι από τις αποφάσεις αυτές και λόγω του κοινωνικού προβλήματος που είχε δημιουργηθεί στους κατοίκους των γειτονικών περιοχών και της αξίωσης τους να αντιμετωπισθεί το πρόβλημά τους, αλλά και λόγω της έλλειψης των απαιτούμενων πόρων για τυχόν απαλλοτριώσεις, οι υπουργοί της κυβέρνησης της Ν.Δ. ο καθένας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, υιοθέτησαν την καθ' όλα νόμιμη διαδικασία των ανταλλαγών. Διαδικασία που άλλωστε είχε εφαρμοστεί συχνά στο παρελθόν.

3. Κατά τη διάρκεια των εργασιών των δύο συνεχόμενων εξεταστικών επιτροπών που συνεστήθηκαν, της μακρόχρονης διερεύνησης της υπόθεσης και της εξέτασης μεγάλου αριθμού μαρτύρων ουδέν το επιλήψιμο προέκυψε. Δηλαδή ούτε καν σκιά υποψίας περί ποινικών ευθυνών για τα πολιτικά πρόσωπα. Και αυτό παρά την εμφανή εμπάθεια και προκατάληψη που επιδείχθηκε από διάφορες πλευρές.

4. Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω τις αποτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και τις λοιπές διαδικαστικές πράξεις. Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι οι 4 εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργήθηκαν, δύο από το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών και δύο από ξένους ανεξάρτητους οίκους, δεν εντόπισαν οτιδήποτε μεμπτό, επιλήψιμο ή ύποπτο, ούτε ζημία του Δημοσίου. Και είναι επιεικώς περίεργο ότι η ύπαρξη των εκθέσεων αυτών αποσιωπήθηκε στη δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή. Όπως επίσης και το γεγονός ότι μόλις τώρα ζητείται η διενέργεια επιπρόσθετων εκτιμήσεων.

5. Αφού άρχισε η δικαστική έρευνα και προκλήθηκε ο σχετικός θόρυβος η κυβέρνηση αποφάσισε τότε αφενός την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και αφετέρου την ανάκληση των αποφάσεων περί κυριότητας των εν λόγω περιοχών, ώστε να μην υπάρχει έστω και υπόνοια βλάβης του δημοσίου συμφέροντος. Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν επίσης χωρίς παρέκκλιση και με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί.

6. Την πολιτική ευθύνη την ανέλαβα ευθέως σε ομιλία του στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ της 16.12.2008. Φρονώ ότι είναι χρέος του εκάστοτε πρωθυπουργού να αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε απασχολεί το δημόσιο βίο, έστω και αν πιστεύει ότι ούτε κατ' ελάχιστον υφίστανται επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων.

Στο θέμα αυτό δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Εύχομαι και ελπίζω η υπό την προεδρία σας Επιτροπή να αναζητήσει την αλήθεια. Και πάντως να αποφύγει τις μικροκομματικές σκοπιμότητες, την σπίλωση προσωπικοτήτων και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Δηλαδή παθογόνων φαινομένων που δυστυχώς καθόλου σπάνια επαναλαμβάνονται στο δημόσιο βίο μας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. eiraman avatar
  eiraman 28/09/2010 20:41:15

  ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ...
  Εγώ πιστεύω ότι δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο...Αλλά χάριν της συζήτησης αποδέχομαι ότι ήταν ζημιογώνο σκάνδαλο...
  Όσοι ασχολούνται με αυτό δηλώνουν ότι δεν υπερβαίνει τα 80εκ €...
  Δεν είναι λίγα χρήματα προφανώς αλλά είναι αηδιατικό να ασχολούμαστε 2 χρόνια τώρα με το Βατοπέδι και τη Βιστωνίδα ενώ δεν ασχοληθήκαμε με:
  1. ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
  2. ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ.
  3. ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΥΣΤΡΙΚΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ 1€=340.74 ΔΡΧ. ΟΤΑΝ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΜΑΣ...TO ENA ECU ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 170 ΔΡΧ.!!!!!!
  4. ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ.
  5. ΤΗ ΓΚΡΙΖΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ...
  6. ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ Ε.Ο.Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!).
  7. ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΩ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΠΗΚΕ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΣΕ MERCEDES - BMW - AUDI - CITROEN - OPEL - SEAT - SIEMENS KAI OTI ΑΛΛΟ ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" ΜΑΣ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ!!!ΠΟΙΟΣ Π@@@ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΕΙ ΤΣΑΜΠΑ...ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;;;;;;;;;;;;

  -ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ;;;
  -ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ;;;;;;;;;;;
  -ΘΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΛΥΓΟΥΡΗΔΩΝ;;;;;;; ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ;;;;;;;;;;;;;;

  ΑΗΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ eiraman 29/09/2010 00:56:34

   Σωστός!!!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Μάρκος 29/09/2010 09:19:39

    ολόσωστος!

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ eiraman 29/09/2010 12:46:35

   KaiΚαι ως φιλοευρωπαϊστής να σημειώσω ότι ΕΙΜΑΣΤΕ η ΜΟΝΗ χώρα που έδωσε και δεν πήρε - δεν κατόρθωσε να πάρει - τίποτα τόσα χρόνια που της έδιναν εναλλακτικές λύσεις.

   Σε δραχμές κύριοι, ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ να ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΜΕ 80 τρις δραχμές. ΠΕΡΙΠΟΥ 200 δις ΕΥΡΩ!!!

   Αφού λοιπόν πέρασαν ΜΠΟ, 1ο και 2ο Πακέτο ΝΤΕΛΟ, Α΄ , Β΄ , Γ΄, Δ΄, ΚΠΣ, διεωρτούμαστε γιατί αποβιομηχανοποιήσαμε τη χώρα μας;

   Θυμηθείτε: ΑΛΦΑ ΡΟΜΕΟ, μοντέλο ΑΡΝΑ, στην Πάτρα,
   ΝΙΣΣΑΝ, μοντέλα ΤΣΕΡΡΥ και ΣΑΝΝΥ, στο Βόλο, ΝΑΜΚΟ- ΠΟΝΥ ΣΙΤΡΟΕΝ στη Θεσ/νίκη, ΡΕΝΩ ΦΑΡΜΑ - υπό την υπογραφή του σχεδιαστή Γιώργου ΜΙΧΑΗΛ -, οι εταιρείες ΜΕΒΕΑ, κ.λ.π.

   Πού είναι όλα αυτά; Τα περήφανα πασοκικά συνδικαλιστικά αλητήρια υποκείμενα το κατάφεραν.

   Και τώρα στο Βόλο κλαίνε για την ανεργία!!!

   Ξέρετε κάτι;

   Ποιός φταίει; Αυτός που δεν φταίει!

 2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΝΑΤΟΣ 28/09/2010 20:44:52

  Ούτε να τους κοιτάξει όχι ν απαντήσει δεν έπρεπε! Δεν εκτίμησαν την υποτιθέμενη ζημιά και έχουν θράσσος. Ο Μαντέλης και ο Τσουκάτος κυκλοφορούν ελεύθεροι και βάζουν τον Καραμανλή να λέει τα ίδια και τα ίδια...

 3. eiraman avatar
  eiraman 28/09/2010 20:46:21

  ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ!!!!!!!!
  ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΛΥΕΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΑΡΓΑΡΑ!!!!!!!!!!!
  -ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.........
  ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ -ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΒΑΤΟΠΕΔΙ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ ..............

  ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ..............................
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΣΟΥΒΛΑ......................

  • o aneksartitos avatar
   o aneksartitos @ eiraman 28/09/2010 20:50:33

   Μην ανυσηχείς.. όταν ξαναβγεί η δεξιά στην εξουσία, έχουν να γίνουν απεργίες με το τσουβάλι

  • flow motion avatar
   flow motion @ eiraman 29/09/2010 00:43:44

   ε πανευρωπαικη ειναι οχι πανβαλκανικη....... για να συμμετασχουν τα παιδεια.........

 4. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 28/09/2010 20:49:41

  Που είναι ο Μαντέλης, ο Τσουκάτος, ο Ακης, ο κάνω νοθεία το 2000 Σκανδαλίδης, ο Σημίτης του Χρηματιστηρίου, του ΟΤε και της Σίμενς, ο παράγκας του ποσοσφαίρου Λιάνης, ο τραμ Βερελής;;;;
  ΘΑ μιλήσει κανένας πρασινοφουροός γι' αυτούς;;
  Που καθένας μόνος του έκανε τρις ευρώ ζημία στο κράτος και τα οικονομικά του;;

 5. zame avatar
  zame 28/09/2010 20:57:59

  Με την Πολιτικη ευθυνη... και 10 μοναδες διαφορα...τοσο στοιχισε για να σπασει το αποστημα της Διαφθορας..
  Το ποσο χρησιμο ητανε..θα το δειξει η ιστορια..

 6. vassilis avatar
  vassilis 28/09/2010 21:03:23

  Ειναι αστειο να λεγει ο πρωην πρωθυπουργος οτι ανελαβα την πολιτικη ευθυνη.Αν ειχε αναλαβει την πολιτικη ευθυνη επρεπε να ειχε παραιτηθει.Το οτι εχασε τις εκλογες δεν ειναι αναληψη πολιτικης ευθυνης αλλα τιμωρια απο τον Ελληνικο λαο.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ vassilis 28/09/2010 21:13:18

   Αν η πολιτική ευθύνη για κάτι τόσο γελοίο είναι η παραίτηση, τότε οι ΠΑΣΟΚοι θα έπρεπε το λιγότερο να είχατε αυτοκτονήσει αφού πρώτα είχατε πυρπολήσει τα σπίτια σας με τα γυναικόπαιδά σας μέσα.

 7. Y. avatar
  Y. 28/09/2010 21:24:19

  “…και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Δηλαδή παθογόνων φαινομένων που δυστυχώς καθόλου σπάνια επαναλαμβάνονται στο δημόσιο βίο μας”
  Τα είπε όλα, αλλά πολύ ήπια!

  Να μου επιτρέψει όμως ο πρόεδρος να αντικαταστήσω δυο λέξεις με μια, προσθέτοντας άλλες τέσσερις
  “…και την απόπειρα κατασκευής επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Δηλαδή παθογόνων φαινομένων που δυστυχώς διαχρονικά επαναλαμβάνονται στο δημόσιο βίο μας, από τη παράταξή σας”

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 28/09/2010 21:24:33

  Αν δεν ήταν σκάνδαλο ρε Καραμανλή μου, τότε για ποιο πράγμα ανέλαβες την πολιτική ευθύνη;

  Το κατάλαβες ότι αυτοκτόνησες και μας πήρε κι εμάς μαζί σου στο λαιμό σου;

  Τι εύστοχο που ήταν εκείνο το σύνθημα σε ένα πλακάτ στη διαδήλωση της 5ης Μαρτίου!

  "Πανάθεμά σε ρε χοντρέ, της πιο μεγάλης ήττας, που φόρτωσες στην πλάτη μας, το γιο της Μαργαρίτας"...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Επώνυμος 28/09/2010 21:25:11

   Της 5ης Μαϊου τη διαδήλωση, εννοούσα.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ Επώνυμος 29/09/2010 00:21:49

   Επώνυμε ενίσταμαι

   Δεν αυτοκτόνησε ο ΚΚ και ούτε μας έφερε αυτος τον ΓΑΠ.

   Εμείς οι Μ...... δεν πήγαμε να ψηφίσουμε(1.000.000)

   Αν πηγαίναμε σήμερα δεν θα ήταν ο Τουρίστας στην κυβέρνηση γιατί στην χειρότερη δεν θα είχε αυτοδυναμία.

   • Enzo avatar
    Enzo @ ΕΛΛΗΝ 29/09/2010 00:26:36

    εγω ειχα παει να ψηφισω τον χοντρο. εσυ πηγες?

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ ΕΛΛΗΝ 29/09/2010 00:46:39

    Αν και εσύ ήσουν επάνω στις κολώνες για αφίσες και έπαιζες ξύλο στα πανεπιστήμια και έτρεχες γι αυτό τό κόμμα για πάνω απο 30 χρόνια.

    Είμαι σίγουρος οτι

    Δεν θα καταδεχόσουν να απαντήσεις στα αυτονόητα.

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ Επώνυμος 29/09/2010 00:58:53

   "Φρονώ ότι είναι χρέος του εκάστοτε πρωθυπουργού να αναλαμβάνει την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για οτιδήποτε απασχολεί το δημόσιο βίο, έστω και αν πιστεύει ότι ούτε κατ’ ελάχιστον υφίστανται επιλήψιμες συμπεριφορές από πλευράς πολιτικών προσώπων".
   Το λέει τόσο καθαρά, γιατί δεν το κατάλαβες εσύ; Δεν ήταν στη "διδακτέα ύλη" της Ιπποκράτους;

 9. Γιώργος avatar
  Γιώργος 28/09/2010 21:35:02

  ΠΟΙΟ "ΒΑΤΟΠΕΔΙ" ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ? ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΠΟΙΟΙ-ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟΝ "ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ"??? ΤΖΙΖΖΖ? Ε, ΜΟΥΓΚΑ ΤΟΤΕ!!!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γιώργος 29/09/2010 11:32:51

   Τι ήθελες, να πει ξεκάθαρα ότι ήταν οι Αμερικάνοι? Αφού, όταν μας παρουσιάζανε τους χάρτες των υποκλοπών, η περιοχή περιελάμβανε την Αμερικάνικη Πρεσβεία και όλοι κοιτούσαμε σαν χάνοι. Πόσο πιο ξεκάθαρο να το έκανε.

   • Alex avatar
    Alex @ TopGunZ 29/09/2010 11:38:33

    Και τις φωτιες στη Πελοπονησο? και τις υποκλοπες? Καιτα Δεκεμβριανα? .......τυχαιο δεν νομιζω?Και το Σαμαρα στη γωνια τον περιμενουν...και αν δεν πηγαινε η Ν.Δ σε ανοιχτες διαδικασιες το εγκλημα του μνημονιου θα περιελαμβανε και τη Ν.Δ με αρχηγο τη Ντορα...αλλα δεν τους εκατσε...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ TopGunZ 29/09/2010 11:46:24

    Ποιός παρουσίαζε τους χάρτες, τότε;

 10. vassilis avatar
  vassilis 28/09/2010 22:01:02

  Γελοιος ειναι αυτος που θεωρει οτι ο εκαστοτε πρωθυπουργος που παιρνει αποφασεις που εχουν αντικτυπο σε ενα ολοκληρο εθνος μπορει να να διαχωριζει αυτες σε γελοιες και μη ,χωρις ιχνος σοβαροτητας.Ο θεσμος του πρωθυπουργου δεν επιτρεπει αυτη την γελοιοτητα εκτος αν αυτος που τον εκπροσωπει ειναι γελοιος. Καμια διαφορα υπαρχει αν ο πρωθυπουργος ειναι ΝΔ η΄ ΠΑΣΟΚ ή αλλο κομμα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ vassilis 29/09/2010 11:40:25

   Και τελικά απλά βγάζεις γέλιο... Κάτσε εσύ έξω από το σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα με κανά πλακάτ να διαμαρτυρηθείς, αφού τόσο αντίκτυπο στη ζωή σου είχε το θέμα του Βατοπεδίου...

 11. Θεσσαλονικιός avatar
  Θεσσαλονικιός 28/09/2010 22:18:25

  Έχω χάσει το λογαριασμό και δυσκολεύομαι να καταλάβω τι ακριβώς έγινε και που ήταν το μεμπτό σ' αυτήν την υπόθεση. Αλλά κάνω μια σκέψη: απ' όσο ξέρω τα μοναστήρια του Άθω είναι ΝΠΔΔ, Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή. Ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο όταν τα ολυμπιακά ακίνητα μεταβιβάσθηκαν από έναν τομέα του δημοσίου σ' έναν άλλο; Δεν είμαι νομικός, ούτε έχω καμιά σχέση και γνώση σε τέτοια θέματα. Μιαν απλή ερώτηση κάνω.
  Και κάτι άλλο: αν έβγαινε τότε ο Καραμανλής και έλεγε ευθαρσώς "ναι, ρε, κάναμε μια ρύθμιση που ενδεχομένως ήταν ευνοϊκή για το Βατοπαίδι. Και λοιπόν, στο Άγιον όρος τα δώσαμε τα ακίνητα, όχι στον ΠΑΟΚ την ΑΕΚ καιτον Ολυμπιακό! Ξέρετε τι είναι το Άγιον όρος;", δε θάταν καλύτερα;
  Υποπτεύομαι όμως, ότι αλλού είναι το μεμπτό: τα κόματα εξουσίας (με πρώτο διδάξαν το ΠΑΣΟΚ, μανούλα σ' αυτά) απ' οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή του δημοσίου απαιτούσαν και έβαζαν σημαντικό μερίδιο στα κοματικά ταμεία. Αυτό φοβούνται, υποθέτω .....

  • nestor avatar
   nestor @ Θεσσαλονικιός 28/09/2010 22:46:43

   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ????
   ΛΕΣ???
   ΜΠΑΑΑΑ...

 12. neotera avatar
  neotera 28/09/2010 22:23:57

  Κάθε αναφορά σε πολιτική ευθύνη είναι γελοία όσο δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες . Επίσης κάθε ευθύνη πολιτικού ανάγεται εύκολα σε ποινική ευθύνη, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, λόγω παγιωμένης ατιμωρησίας. Χωρίς Κάθαρση είμαστε χαμένοι, χωρίς μέλλον.

 13. nefeli avatar
  nefeli 28/09/2010 22:45:55

  Κώστα μου
  Πες μας καλύτερα ποιοι σε εκβιάζουν και τα υπόλοιπα περιττεύουν.
  Απλά, κατήγγειλέ τους. Είναι το μόνο, που θα βάλει τέλος σε τέτοια φαινόμενα.

  • Y. avatar
   Y. @ nefeli 29/09/2010 00:38:15

   Θέλει ΠΟΛΥ γερά κότσια για να βγεις και να το πεις. Του Καραμανλή είναι απλά γερά

   • Y. avatar
    Y. @ Y. 29/09/2010 01:04:33

    ....Ο Κ εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους. Σε ατομικό επίπεδο είναι θεμιτό. Όχι όμως όταν πρόκειται για τις τύχες ενός λαού, και ειδικά όσους τον πιστέψανε. Αυτός είναι και ο λόγος που δε πήγαν να ψηφίσουν το ένα εκ

   • nefeli avatar
    nefeli @ Y. 29/09/2010 08:03:53

    Υ
    Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται...
    Λάθος πλήρωμα διάλεξε, σε ξέρα πήγαν το καράβι και πρώτοι τούτοι οι άχρηστοι το εγκαταλείψανε...
    Πάλι καλά, που πρόλαβε και πήρε το τιμόνι ο καλύτερος..
    Ομως ο καπετάνιος ο παλιός, χρωστάει ακόμη το τελευταίο πρόσταγμα, για να γεμίσουν πάλι τα πανιά αέρα! Ας πει επιτέλους, ποιοί δώσανε εντολή στους άχρηστους να το βουλιάξουν...

 14. Giannis76 avatar
  Giannis76 28/09/2010 22:58:10

  factorx θα δημοσιεύσεις το σχόλιό μου?

  • eiraman avatar
   eiraman @ Giannis76 28/09/2010 23:01:19

   Τι;Το φαγε η μαρμάγκα;;;
   Η μαρμάγκα φταίει γιατί και εγώ όταν μίλησα σε ένα post για κάτι λέσχες...εμφανίστηκε η μαρμάγκα...αλλά όχι το post.....

 15. Giannis76 avatar
  Giannis76 28/09/2010 23:11:35

  factorx: κι εγω έχω κάνει printscreen το σχόλιό σου ότι κάνεις εκβιασμό

 16. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 28/09/2010 23:16:19

  Και εμένα ας μου χαρίσει το κράτος μια λίμνη και εγώ σας υπόσχομαι ότι θα την ανταλλάξω με ακίνητα χαμηλής αξίας για να μην λένε ότι ζημιώθηκε το Δημόσιο!

  Ας θυμήσω ένα παλαιότερο post του anti!
  http://www.antinews.gr/?p=4228

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ o aneksartitos 29/09/2010 11:42:51

   Ζήτα το από το ΠΑΣΟΚ, αν είσαι χρόνια αφισοκολητής που ξες, μπορεί και να σου κάτσει.

 17. para;ellhnaw avatar
  para;ellhnaw 28/09/2010 23:34:51

  "σὺ εἶ Πέτρος, καὶ ἐπὶ ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τὴν ἐκκλησίαν"

  όπως πάντα, μες στις φωνές και τον πανικό πέρασε το θαύμα απαρατήρητο. ποιος μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως πάνω στα νερά μιας λίμνης θα μπορούσε να ανοικοδομηθεί ένα κράτος, ένα από εκείνα τα παγερότερα από τα παγερά τέρατα που όπως πάντα το θεμελιώδες ψεύδος του, το ζωτικό για τη συντήρησή του, είναι τ'ότι αυτό καθαυτό είναι ο λαός. ένα κράτος ολόβρωμο και παμμιαρό, αναβαπτίστηκε, εξιλεώθηκε, μεταμορφώθηκε και επαναπροσδιορίστηκε ως ο εγγυητής της αξιοκρατίας, της αξιοπιστίας και της δημοσιονομικής αξιοπρέπειας, εξερχόμενο από τα θαυματουργά νερά μιας λίμνης.

 18. Enzo avatar
  Enzo 29/09/2010 00:15:12

  ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΤΤΑΣ ΠΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ!

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ Enzo 29/09/2010 00:36:39

   Όπως πάντα.

   Δεν φταίμε εμείς που δεν πήγαμε να ψηφίσουμε (1.000.000) αλλά κάποιος άλλος

   Στην προκείμενη περίπτωση ο ΄΄Χοντρός΄΄

   Αρα μπορούμε να συνεχίσουμε με ήσυχη την Δεξιά συνείδησή μας από δήθεν ενοχές που μας φορτώνουν οι σοσιαλησταράδες και να φάμε τον επόμενο.
   Μπράβο μας . Μας αξίζει ο Τουρίστας

 19. antekale avatar
  antekale 29/09/2010 07:48:30

  Σκάνδαλο; ποιό σκάνδαλο,; δεν υπάρχει σκάνδαλο! Ευτυχώς το είχε πάρει είδηση η Μάνδρου και το Σκαι και μας προϊδέασαν καταλλήλως! Έρεε γέλιο που πέφτει!

 20. DIANE avatar
  DIANE 29/09/2010 08:02:34

  Πρώτον, η προσαγόρευση "χοντρός" δείχνει ρατσισμό. Και δεν υπονοεί πολιτική σκέψη αυτού που τη χρησιμοποιεί. Επίσης, δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων. Το επισημαίνω φιλικά, γιατί μου κάνει εντύπωση ότι χρησιμοποιείται από πραγματικά αξιόλογους σχολιαστές.
  Τώρα, για τον Κ.Καραμανλή. Είναι κοινό μυστικό 'οτι πλήρωσε το Βουκουρέστι, το σχέδιο Ανάν και τον Πούτιν. Κι επειδή έχει τουλάχιστον το κοινό μυαλό, ήταν επιλογή του να συγκρουστεί για την πατρίδα του. Τελευταία Σημίτης και Γιωργάκης με συνήθισαν σε Υμια, ΔΝΤ κλπ. με αποτέλεσμα να κάνω σύγκριση με τον Κ.Κ. και να υποκλίνομαι στον δεύτερο για τον πατριωτισμό του και την αυταπάρνησή του. Ηξερε ότι θα πληρώσει αλλά δεν κιότεψε. Μήπως θάπρεπε, ακόμα κι αντίπαλοί του ιδεολογικοί να είμαστε, να φερόμαστε πιο γενναία απέναντί του?

 21. tiramola avatar
  tiramola 29/09/2010 09:18:59

  Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για μία νόμιμη διαδικασία...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ tiramola 29/09/2010 09:31:39

   τιραμόλα έχεις άγνωστες λέξεις βλέπω

   • vardarskian avatar
    vardarskian @ δρόμος 29/09/2010 14:54:20

    αναλαμβάνω
    πολιτκή
    ευθύνη
    νόμιμη (ειδικά αυτή)
    διαδικασία

    Κινέζικα για Πασοκους

 22. Tassos avatar
  Tassos 29/09/2010 09:23:01

  Θα αντιπαρατεθεί κανας ασπόνδυλος δεξιός δημοσιογράφος ή πολιτικός στην Γιάννα Παπαδάκου που κάθε μέρα από το πρωϊνό της ΝΕΤ τσιρίζει να στείλουν φυλακή τον Καραμανλή? Να σημειώσω ότι είχε αποπεμφθεί από την ΝΕΤ επί κυβερνήσεως ΝΔ ως απολογήτρια και "δικηγόρος" της 17Ν. Εχει προκύψει και άλλο φρούτο στο πρωινό της ΝΕΤ. Μία τύπισσα που έλεγε τις εξωτερικές ειδήσεις επί Λυριτζή -Οικονόμου είναι συμπαρουσιάστρια με τον Αρβανίτη τώρα (άλλο κομματόσκυλο κι αυτός) οργιάζει εναντίον της ΝΔ.

  • DIANE avatar
   DIANE @ Tassos 29/09/2010 13:34:31

   Θλαρθει η σειρά τους,Τάσο, μην αμφιβάλλεις. Προς το παρόν κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται. Και πληρώνονται καλά, από μας, βέβαια.

  • Μάρκος avatar
   Μάρκος @ Tassos 29/09/2010 13:57:43

   H Γιάννα Παπαδάκου εδώ και μερικούς μήνες μονιμοποιήθηκε. Να μην δουλέψει για τα αφεντικά της;

 23. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 29/09/2010 09:44:23

  Προσπαθώ να καταλάβω τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο.

  1. Ο εκ του Συναπισμού προερχόμενος κ.Ρόβλιας (που ειρήσθω εν παρόδω ήταν απο τους υπερμάχους της παραπομπής του Α. Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο) είπε στη Βουλή ότι η ζημια του δημοσίου ήταν πάνω από ένα δις ευρώ!
  Τι έγγραφα προσκόμισε; Κανένα! Ετσι το εκτιμούσε ο ίδιος!

  2. Χθές βράδυ στο MGEGA, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Αμοιρίδης , μέλος της Προανακριτικής, μας είπε ότι η ζημιά του δημοσίου είναι 110 εκατομμύρια! Εκπτωση περίπου 1 δις!

  3. Ο κ. Πλεύρης οποίος είναι επίσης μέλος της ίδιας επιτροπής, σε σχετική ερώτηση απάντηση οτι δεν προκύπτει ακόμα ζημιά του δημοσίου!

  Και ρωτάω τώρα εγώ;

  Αφού δεν προκύπτει ζημιά, το τι σόϊ σκάνδαλο είναι και πως επί χρόνια σπιλώθηκε μια παράταξη,συκοφαντήθηκαν άνθρωποι και υπουργοί παραπέμθηκαν στην προανακριτική;

  Και ο κ. Καραμανλής αντι να τα αποκαλύψει όλα και να καταγγείλει τη διαδικασία,αλληλογραφεί μαζί τους κάνοντας επίδειξη πολιτικού πολιτισμού.

  • Alex avatar
   Alex @ Κώστας Ροδινός 29/09/2010 10:51:53

   Εχει δρομο ακομα το θεμα.Και θα εκτεθουν πολλοι πρασινοι μαιντανοι και τιμητες.Δεν ειναι ακομα ωρα να καταγγειλει κανεις τιποτα.Περιμενε ακομα τις ΄΄νεες΄΄ εκτιμησεις που ζητησαν μπας και δειξουν οτι υπηρχε ζημια.Ειναι αποτομη τωρα η κατηφορα που εχουν παρει και δεν σωζεται με τιποτα.Ας τελειωσει λοιπον το θεμα να ολοκληρωθει το φιασκο.Και μετα θα αρχισουν αλλα οργανα.Το σκανδαλο της δημιουργιας ΔΗΘΕΝ σκανδαλου.Το μνημονιακο ΣΚΑΙ κατι εχει παρει χαμπαρι και για αυτο το συντηρει το θεμα.

   • ενοχλητικός avatar
    ενοχλητικός @ Alex 29/09/2010 10:56:04

    ωραία ..οταν ενα οικόπεδο στην ουρανούπολη με αντικειμενικη αξία 8.εκ.ευρω εκτιμάται 1εκ ευρώ[!!!] και δινεται στον εφραιμ για 50 μέτρα λίμνης δεν είναι ύποπτο. σε λίγο θα βγουν πασόκοι και θα πουν οτι δεν αποδειχτηκε οτι τα λεφτά που πήρε ο τσουκάτος καταλήξαν στο ΠΑΣΟΚ

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 29/09/2010 11:17:40

    Επειδη διαβαζω αρκετους να αμφισβητουν πραγματα και καταστασεις.Ερωτω

    1. Τοσο καιρο ουτε η κυβερνηση ουτε η εξεταστικη και προανακριτικη επιτροπη δεν ζητησαν νεες εκτιμησεις.ΓΙΑΤΙ?
    Δεν θα ειχε το ΠΑΣΟΚ πολιτικο οφελος? Σαφως και θα ειχε...αλλα δε του βγαινει...
    2.Δεν κανει εντυπωση το γεγονος διαβαζοντας τα πρωτοσελιδα τα σημερινα οτι οι φιλοκυβερνητικες εφημεριδες αναφερονται στην επιστολη Κ.Κ σε μια γωνιτσα απλα?Δεν τους βγαινει ξανα.ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΗΞΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο Κ.Κ.Εστω και με την επιστολη ειπε καποια πραγματα που προφανως τωρα δεν εχουν αντεπιχηρηματα.(Αστεια η χθεσινη αντιδραση του Πελωτη)
    3. Που ειναι η ειλικρινεια για καθαρση του ΓΑΠ οταν ουσιαστικα δεν ερευνηθηκε τιποτα για τα προ του 2004 γεγονοτα αποφασεις και λοιπες διαδικασιες για το θεμα που ουσιαστικα αυτες τις διαδικασιες συνεχισε η Ν.Δ....κοκοκοκο λοιπον και εδω..

    ΟΛΑ τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε.....οσο για το Τσουκατο Μαντελη και Ακη....ας μας απαντησουν οι πασοκοι που γραφουν εδω μεσα...Μαλλον ειχαν πυρετο οι τεως υπουργοι και δεν ηξεραν τι ελεγαν αυτο θα μας πουν στο τελος...

 24. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 29/09/2010 11:04:34

  Το είπαν ήδη...

 25. george_T avatar
  george_T 29/09/2010 11:07:19

  @ ενοχλητικός

  Δε διαφωνώ, όμως το ΣΟΕ έχει διαφορετική μεθοδολογία υπολογισμού της αξίας (όπως και οι υπόλοιποι οργανισμοί εκτίμησης ακινήτων) σε σχέση με τις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες είναι περισσότερο αυθαίρετες.

  Ο ίδιος ο ΣΟΕ μάλιστα δικαιολογεί τη διαφορά λέγοντας ότι στις δασικές εκτάσεις, ο υπολογισμός των ΔΟΥ γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία των αγροτεμαχίων (χωρίς άρδευση) με ένα συντελεστή 0,6, τον οποίο θεωρούν ιδιαίτερα υψηλό.

  Πραγματικά δεν ξέρω τι ισχύει, όμως καλό είναι να συγκρίνουμε τις αξίες με βάση ομοειδείς μεθόδους και όχι όπως κάθε φορά μας αρέσει.

 26. Στέργιος avatar
  Στέργιος 29/09/2010 11:52:30

  Δεν πάμε καθόλου καλά σ'αυτήν την χώρα.
  Αντί να βλέπουμε τα πράγματα ως έχουν, συνθλίβουμε την πραγματικότητα με προκρούστεια λογική έτσι ώστε να ταιριάξει αυτή σε αυτό που θέλουμε...

  Το σκάνδαλο τού Βατοπεδίου είναι το εξής: Δημόσια περιουσία πέρασε σε χέρια ιδιωτών αφορολογήτως μέσω τού Βατοπεδίου, με αποτέλεσμα ο ιδιώτης/ τελικός αποδέκτης που αγόρασε τη δημόσια περιουσία να μην καταβάλει στο κράτος τα δεκάδες εκατομμύρια φόρων που θα έπρεπε να καταβάλει.

  Σαν διαδικασία, η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν νόμιμη. Αλλά ήταν ηθική; Σαφώς και όχι.

  Με την επιστολή του ο Καραμανλής απάντησε μια απορία που είχα: Γιατί κάλυπτε τον Βουλγαράκη μετά μανίας στη ΔΕΘ τού 2008, δύο μέρες πριν ο ίδιος ο Βουλγαράκης παραιτηθεί; Μέχρι τώρα σκεφτόμουν ότι μάλλον ο Καραμανλής φοβόταν τον Βουλγαράκη. Τώρα όμως μου κατέστη σαφές ότι ο Καραμανλής κάλυπτε τον Βουλγαράκη επειδή ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ με το περίφημο: "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".

  Η ΝΔ δεν θα πείσει κανένα αν συνεχίσει να υποστηρίζει τον Καραμανλή.

  • Alex avatar
   Alex @ Στέργιος 29/09/2010 13:53:11

   Το προβλημα ξεκιναει απο αλλου και εχει βαθυτερη ριζα.Το ελληνικο κρατος ειναι σφιχτοδεμενο με την εκκλησια και οι διαδρομες αυτες ειναι διαχρονικες.Το Βατοπεδι ξεκινησε πολυ πριν ναι σωστα ειναι νομιμο και οχι ηθικο.Ανηθικη ομως ειναι η σιαμαια εξουσια στη χωρα απο συστασεως ελληνικου κρατους.Τα βυζαντινα κουσουρια επιβιωνουν ακομα.Αν δεν ξεκαθαρισει το τοπιο και δεν γινει διαχωρισμος κρατους εκκλησιας τετοια φαινομενα θα συνεχισουν να μας απασχολουν.Το βατοπεδι δεν ειναι μονο του υπαρχουν και πολλα αλλα αντιστοιχα που συμβαινουν δεκαετιες τωρα.Απο εκει πρεπει να ξεκινησουμε και να δουμε ποσο ΄΄επιχηρηματιας΄΄ ειναι η εκκλησια μας που σχεδον παντα μενει στο απυροβλητο

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Alex 29/09/2010 14:25:18

    Alex, η Εκκλησία "μας" δεν ελέγχει το Άγιον Όρος.
    Το Άγιον Όρος έκανε ό,τι έκανε, και το ίδιο ΚΑΛΩΣ το έκανε. Το ίδιο το Άγιον Όρος ΔΕΝ ζημιώθηκε από το σκάνδαλο τού Βατοπεδίου, ίσα-ίσα που ωφελήθηκε κιόλας.

    Εμένα, ως πολίτη τού ελληνικού κράτους με ενδιαφέρει να υπάρχει έλεγχος στο πώς κινούνται και δρουν οι πολιτικοί που ψηφίζω και ελέγχω. Αν ο Ρουσόπουλος, με τις πλάτες τού Καραμανλή, δεν ανελάμβανε να κινήσει τους μηχανισμούς τού σκανδάλου, καμμιά Εκκλησία και κανένα Άγιον Όρος δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.

    ΜΑΚΑΡΙ να είχαμε το κράτος που υπήρχε επί Βυζαντίου, Δυστυχώς, έχουμε την ημι-φεουδαρχία των κοτζαμπάσηδων που εγκατέλειψε πίσω της η Οθωμανική Αυτοκρατορία.

    Η Εκκλησία ΔΕΝ έχει θεσμικό ρόλο στην Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σε πολλές χώρες. Άρα, οποιοσδήποτε διαχωρισμός από μόνος του δεν θα σημάνει απολύτως τίποτα.

   • Alex avatar
    Alex @ Alex 29/09/2010 20:09:03

    Στεργιο

    Δεν εχει καμια σημασια που ανηκει διοικητικα το Αγιον Ορος αν δλδ ειναι υπο την σκεπη της αρχιεπισκοπης η του πατριαρχειου η οποιοασδηποτε αλλης εκκλησιαστικης αρχης.Διαφορες εκκλησιες οπως πχ το πατριαρχειο Αλεξανδρειας εχει τεραστια περιουσια στην Ελλαδα και μεγαλο μετοζολογιο σε δημοσιες και αλλες επιχηρησεις.Τα περι θεσμικου η αλλου ρολου δεν παιζουν κανενα ρολο καθως πλειστες αλλες φορες η πολιτκη επιρροη των Ορθοδοξων εκκλησιων παλαιν και νεων παντα ηταν τεραστια ακομα και στην Οθωμανικη αυτοκρατορια του Σουλτανου.
    Αυτο ειναι το προβλημα διαχρονικα και το Μεγα σκανδαλο τελικως.Ολα τα αλλα ειναι φαιδρα καθως ουδεις πολιτικος απο κανενα χωρο δεν τολμησε ποτε (εξαιρεση ο Τριτσης που τελικως υπεκυψε και αυτος τη δεκαετια του 80)να ξεκαθαρισει τη κατασταση οχι μονο απο το φοβο του πολιτικου κοστους αλλα και για τις οικονομικες και πολιτικες συνεπειες που προκαλει παντα μια συγκρουση με την εκκλησια.Προσφατο παραδειγμα το οικοπεδο φιλετο με αναμειξη Αρχ.Αθηνων Νικολα Πατερα δημοσιων και αλλων παραγοντων...Γενικως παρτο αυγο και κουρευτο

 27. hifi avatar
  hifi 29/09/2010 12:12:32

  Αντι να σπεκουλάρουμε ακατάπαυστα για το ποιός έκλεψε και πόσα, γιατί να μη ΔΗΜΕΥΣΟΥΜΕ, τάχιστα, τις ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ περιουσίες των πολιτικών μας, να δευσμεύσουμε τις οικογενειακες καταθέσεις τους και... τέρμα το έλλειμα!

  Σαν κοινωνικοί λειτουργοί και <> σιγουρα θα συμφωνούν!!!
  ΝΟΜΙΖΩ;

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ hifi 29/09/2010 14:27:40

   Σίγουρα θα συμφωνούν. Τι έχουν να χάσουν, άλλωστε; Είναι όλοι τους τόσο, μα τόσο φτωχοί, και τόσο άτυχοι σύμφωνα με τα πόθεν έσχες τους, που μάλλον χάρη θα τους κάνουμε αν τους δημεύσουμε τις περιουσίες!

 28. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/09/2010 14:39:25

  Ξεχνατε τον ΨΥΧΑΡΗ Διοικητη ??? Ρουθουνι δεν κουνηθηκε ουτε για την διαπλεκομενη τοποθετηση του ουτε για την συμπτωση των αποχαρακτηρισμων και αποφασεων.. κλπ κλπ...

  Δε ρωταμε τον Ψυχαρη τον ευλογημενο!!! να μας πει την γνωμη του για τα τεκτενομενα στην εξεταστικη??

  ΠΠ

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/09/2010 15:09:39

   Δεν νομίζω να υπάρχει λογικός άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην παραδέχεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος εκμαυλιστής συνειδήσεων και πρωταγωνιστής σκανδάλων.

   Με το να καλύπτει, όμως, η ΝΔ τα δικά της σκάνδαλα, δεν κερδίζει σε αξιοπιστία, και δεν κερδίζει ούτε την ψήφο των Νεοδημοκρατών, οι οποίοι σε πείσμα των καιρών αγωνίζονταν επί 20 χρόνια για να διώξουν το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία.

   Η λογική "ναι, αλλά αυτοί έκλεψαν περισσότερα" δεν πρέπει να γίνει λογική τής ΝΔ, γιατί έτσι η ΝΔ απλώς θα καταγραφεί στη συνείδηση των πολιτών σαν μια αποτυχημένη απομίμηση τού ΠΑΣΟΚ, και όχι σαν δύναμη ανατροπής.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.