#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/05/2010 13:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επισπεύδονται για τον Ιούλιο τα νέα μέτραΕπιβεβαιώνονται όσα αποκαλύψαμε χθες: Έρχονται νέες ανατροπές όπως μείωση μισθών, ψαλίδι στις αποζημιώσεις λόγω απολύσεων, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατώτερα ημερομίσθια για τους νεοπροσλαμβανόμενους, αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας, τετραήμερα ή και λιγότερο με περικοπές μισθών, εργασιακές σχέσεις – λάστιχο σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εργοδοτών (Η κοινωνική έκρηξη επισπεύδεται)

Έτσι τα σημερινά ΝΕΑ επιβεβαιώνουν ότι η νέα «καμπάνα» για την Ελλάδα- που προοιωνίζεται νέο γύρο σκληρών μέτρων- θα περιέχεται σε  κοινή έκθεση που θα συντάξουν οι εμπειρογνώμονες της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Στην έκθεση δεν θα επισημαίνεται απλώς η ανάγκη μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να υλοποιήσει βασικές δεσμεύεις που έχει αναλάβει με το μνημόνιο. Πρόσφατα στις Βρυξέλλες άλλωστε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είπε με νόημα ότι «περάσαμε τις βασικές αρχές, όχι όμως όλα τα μέτρα του μνημονίου».
Κοινοτικές πηγές έλεγαν πως ήδη έχουν εντοπιστεί καθυστερήσεις ή αθετήσεις δεσμεύσεων σε τουλάχιστον τέσσερις τομείς:

Το Ασφαλιστικό, στο οποίο απαιτούν δημοσιονομικό όφελος πολύ νωρίτερα- ακόμη και από το 2012. Σημειώνεται ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου.

Οι αποζημιώσεις. Το δεύτερο ζήτημα που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους «κηδεμόνες» της ελληνικής οικονομίας είναι οι... ντρίμπλες της κυβέρνησης όσον αφορά την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας. Κι αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το ζήτημα τη μείωσης του ποσού που δίδεται ως αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης έχει παραπεμφθεί για προεδρικό διάταγμα- κάτι που στις Βρυξέλλες εκλαμβάνεται ως... ελληνικές καλένδες. Έτσι όπως γράψαμε χθες ο κ. Α. Λοβέρδος κάλεσε σε διαβούλευση τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ προσανατολίζεται να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις

Τα «κλειστά επαγγέλματα». Παρά τις εξαγγελίες περί απελευθέρωσης στις μεταφορές, μέχρι χθες η βούληση της κυβέρνησης ήταν να υποχωρήσει στα αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών που εκτελούν μεταφορές και να διατηρήσει κατά το μάλλον ή ήττον το υπάρχον καθεστώς. «Σκοπός είναι να εξυπηρετηθεί ο ανταγωνισμός και όχι τα συμφέροντα των σημερινών ιδιοκτητών», σημείωσαν οι «κηδεμόνες», με αποτέλεσμα να αλλάξει στάση η κυβέρνηση

Η εξυγίανση ΟΣΕ. Ακόμη, οι κοινοτικοί δεν είναι ικανοποιημένοι με τον ρυθμό που σχεδιάζει η κυβέρνηση να μειώσει τις κρατικές δαπάνες. Παραδείγματος χάριν, για το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, που πρόκειται να παρουσιαστεί στην οριστική του μορφή τον Ιούνιο, δεν έχουν πειστεί ότι είναι αρκετά δραστικό. «Δεν έχουν καταλάβει», σημειώνει πηγή του υπουργείου Οικονομικών, «ότι σύμφωνα με το μνημόνιο οι ζημιές του ΟΣΕ το 2011 πρέπει να είναι μηδέν, όχι απλώς μικρότερες από φέτος».

Φυσικά υπάρχουν και άλλα

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Giorgos avatar
  Giorgos 22/05/2010 14:33:27

  -Κλειστά επαγγέλματα δεν τα αγγίζουμε

  -Φορολογία και ποθεν εσχες σε επώνυμους ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ δεν αγγίζουμε

  -Αμοιβές golden boys δεν αγγίζουμε

  -Καναλάρχες και εκδότες δεν αγγίζουμε

  -Υγεία, παιδεία και υποδομές δεν έχουμε και ούτε θα έχουμε

  -Σκίστε (και όχι σαν του Κοντεντου) τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

  ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!

  Υπογραφή: Ένας φιλότιμος

 2. NTINOS avatar
  NTINOS 22/05/2010 14:47:00

  OTAN O JIM ROGERS ΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ BLOG ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥ
  ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ.
  ΓΡΑΦΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο JIM ROGERS
  “They should let Greece go bankrupt. It would be good for the euro. It would be good for Greece. It would be good for everybody. If Greece went bankrupt then everybody would say, boy, the euro is serious, is going to be a sound currency and the euro would go straight up. Is not gonna happen that way, but that’s what should happen”.

  http://jimrogers-investments.blogspot.com/

 3. Greg avatar
  Greg 22/05/2010 16:58:34

  ΑΡΘΡΟ 22 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

  1. Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

  2. Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας συναπτόμενες με ελεύθερες διαπραγματεύσεις και, αν αυτές αποτύχουν, με τους κανόνες που θέτει η διαιτησία.

  3. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

  4. Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας απαγορεύεται. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή για την αντιμετώπιση αναγκών της άμυνας της Χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από θεομηνία ή ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, καθώς και τα σχετικά με την προσφορά προσωπικής εργασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.

  5.Το Κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.

  Με οποιαδήποτε νομική ερμηνεία ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ η μείωση του κατώτατου μισθού για νεοπροσλαμβανόμενους (ίση αμοιβή για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας). Επίσης, είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ η κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και διαιτησίας, η ύπαρξη των οποίων αναφέρεται ρητά. Σύμφωνα δε με το άρθρο 120 η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Πώς πρέπει, λοιπόν, να αντιδράσει ο ελληνικός λαός αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει αυτά τα μέτρα; Ε;

 4. globek avatar
  globek 22/05/2010 17:00:28

  Εμείς για χρονιά αυτά ξέραμε …ο ΓΑΠ το ξέρει η ξεράδια του

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 22/05/2010 18:13:36

  Δεν θα βαρεθώ να το λέω διαβάστε το μνημόνιο (απλά μπαίνεις στη σελίδα της Βουλής το κατεβάζεις και ...ετοιμάζεις βαλίτσες) τα λέει όλα.
  Απλά οι δικοί μας τα σαίνια μας οι πολιτικοί νόμιζαν ότι θα κοροιδέψουμε τους κουτόφραγκους πάλι:

  -και τα κλειστά θα ανοίξουν
  -και μηδενικές ζημιές πρέπει να έχει ο ΟΣΕ το 2011
  -και τυφώνας στον Ιδιωτικό τομέα θα χτυπήσει τα εργατικά
  -και αφήστε το δεν υπάρχει σάλιο να παρλάρει δεν θα ισχύουν από το 2018 οι αλλαγές στο ασφαλιστικό
  -και περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων θα γίνει
  -και απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

  χαρτί στον εκτυπωτή και καλό διάβασμα.

  ΥΓ

  -γιατί ο εκτελεστικός υφυπουργός Οικονομικών δαγκώνεται και οι τραπεζίτες έχουν αρχίσει να δαγκώνουν τώρα που διαβάζουν το μνημόνιο;
  -3,5 δις € θα επενδύει το "ξεπούλημα " της δεξιάς...χαχαχα γλύφουν τους Κινέζους τώρα ...με αρέσειιιιιιιιιιιιιι
  -η Εθνική ανοίγει 75 νέα υποκαταστήματα Finansbank στην Τουρκία το 2010....και άλλη αποτυχία της δεξιάς....

  Αλλά πάνω από όλα στους φανατικούς πασόκους (όπως τους λέμε και στη δουλειά) πχ αν πάγωνε για δεύτερη χρονιά τους μισθούς η κακιά ΝΔ ή αν εφάρμοζε το νόμο Πετραλιά θα καιγόταν η Αθήνα, τώρα........σσσσσσσσσσ τα ποντίκια τρέχουν

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.