#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2010 11:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιπλέον μέτρα περιέχει η αγγλική έκδοση του Μνημονίου σε σχέση με την ελληνική !!!Αν αυτό είναι αλήθεια, πρέπει να φύγουν …χθες

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, Βασίλης Μουλόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης κάνουν  μια σημαντική αποκάλυψη. Κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή και καταγγέλλουν ότι το κείμενο του «Μνημονίου» στην αγγλική έκδοσή του περιέχει επιπλέον μέτρα από την ελληνική έκδοση η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή…

Βέβαια, οι βουλευτές κάνουν λόγο για πρωτοφανή εμπαιγμό του Ελληνικού Λαού και της Βουλής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ..

αλλά φτάνει;

Η ερώτηση έχει ως εξής:

Η προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό ΕΕ - ΕΚΤ – ΔΝΤ, δεν σημαίνει μόνο την καθημερινή εξαγγελία πρωτοφανών μέτρων κοινωνικής κατεδάφισης στο πλαίσιο εφαρμογής του γνωστού «Μνημονίου». Σημαίνει επίσης την πλήρη απαξίωση της Βουλής αλλά και την υποβάθμιση της κρίσης του ελληνικού λαού. Πρώτα, εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια των πολιτών το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της 11ης Μαϊου, με την επαίσχυντη τροπολογία του Ν.3845/2010 με το Ν.3847/2010. Βάσει αυτής της τροπολογίας τα μνημόνια, οι συμφωνίες και οι συμβάσεις δανεισμού που υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ δεν εισάγονται πλέον στη Βουλή για «κύρωση» αλλά «για συζήτηση και ενημέρωση». Ακολούθησε το άρθρο 93 του νομοσχεδίου για την κύρωση των Οδηγιών 2007/64/ΕΚ, 2007/44/ΕΚ και 2010/16/ΕΕ, βάσει του οποίου παρέχεται εν λευκώ εξουσιοδότηση  στον Υπουργό Οικονομικών στο να υπογράφει μνημόνια, συμφωνίες και συμβάσεις δανεισμού με τα ως άνω μέρη κα γενικά να προβαίνει σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη συμμετοχή του Δημοσίου σε νομικά πρόσωπα και φορείς τα οποία συστήνονται για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, αφαιρώντας ακόμα και την υποχρέωση της κυβέρνησης να τα εισάγει στη Βουλή «για συζήτηση και ενημέρωση».

Από ότι φαίνεται όμως, η κυβέρνηση δεν σταμάτησε εκεί. Έφτασε στο σημείο να αντιμετωπίζει τους έλληνες πολίτες αλλά και τη Βουλή ως «αφελείς ιθαγενείς», καθώς η αγγλική έκδοση του Μνημονίου περιέχει επιπλέον μέτρα σε σχέση με την  ελληνική έκδοση.

Συγκεκριμένα, η αγγλική έκδοση του «Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής», στην παράγραφο 2 ii, προβλέπει τα εξής επιπλέον μέτρα τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση του Μνημονίου η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή:

- Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 – 2060

- Την άμεση ισχύ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών  στο δημόσιο τομέα στα 65 έτη, αντίθετα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που κάνουν λόγο για σταδιακή εφαρμογή του σχετικού μέτρου κατά την περίοδο από το 2011 έως το 2013.

- Μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα παγώσουν και θα εξεταστούν μετά την θέσπιση των νέων κανόνων.

Ειδικά η τελευταία αυτή διάταξη παραβιάζει κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας.

Τα παραπάνω βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως τμήμα της αίτησης της Ελληνικής κυβέρνησης προς το ΔΝΤ για Συμφωνία Στήριξης (Request for Stand-by Agreement) καθώς και στο νομοσχέδιο για την Κύρωση της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης  μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Ευρωζώνης και του Διακανονισμού Χρηματοδότησης, Άμεσης Ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Επειδή, τα παραπάνω συνιστούν μια εκ νέου κοινοβουλευτική εκτροπή και τον πλήρη εμπαιγμό του ελληνικού λαού.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

Σκοπεύει να εφαρμόσει κάποιο από τα παραπάνω απαράδεκτα μέτρα τα οποία αναφέρονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου Συνεννόησης πάνω στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής;

Σκοπεύει η κυβέρνηση να αναλάβει την πολιτική ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό για την ενδεχόμενη νέα αυτή κοινοβουλευτική εκτροπή;

Σκοπεύει η κυβέρνηση, στο βαθμό που επιμένει να εφαρμόσει τα ως άνω συγκεκριμένα απαράδεκτα μέτρα, (που περιέχονται στην αγγλική έκδοση του Μνημονίου και τα οποία έχουν παραλειφθεί από την αντίστοιχη ελληνική έκδοση η οποία ψηφίστηκε στη Βουλή) να φέρει στη Βουλή το πλήρες κείμενο του Μνημονίου για κύρωση;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/06/2010 11:19:05

  To είχαμε επισημάνει και στα σχόλια εδώ, ότι θέλουμε την αγγλική έκδοση του μνημονίου να την αντιπαραβάλλουμε με την ελληνική μετάφραση.
  Μπορεί κάποιος να μας δώσει το λινκ προς την αγγλική έκδοση;

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/06/2010 11:21:32

  Με αυτούς που έχουμε μπλέξει πρέπει να συσταθεί ανεξάρτητη αρχή μετάφρασης του μνημονίου επιτηρούμενη διακομματικά που όμως να μη συμπεριλαμβάνει το Πασοκ και μετά η δική τους μετάφραση να συγκριθεί με αυτή του ελληνικου κράτους υπουργείου εξωτερικών.

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 24/06/2010 11:40:43

  Αλλενακι, κοιτα εδω: http://peter.fleissner.org/Transform/MoU.pdf και εδω: http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2010/cr10111.pdf.

  Υπαρχουν τα εξης αρχεια:
  Letter of Intent sent to the IMF by the authorities of Greece*
  Technical Memorandum of Understanding*
  Memorandum of Economic and Financial Policies*
  Letter of Intent and Memorandum of Understanding on Specific Economic
  Policy Conditionality (European Commission and European Central Bank)*

  τα οποια μπορεις να ζητησεις απ' ευθειας απο το ΔΝΤ εδω: publications@imf.org

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Νίκος 24/06/2010 12:17:56

   Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/06/2010 11:48:25

  Ουπς! Ηταν απρόσεχτη η μεταφράστρια και της πήρε μερικές σελίδες από το αγγλικό κείμενο ο ανεμιστήρας! Να μαστιγωθεί πάραυτα από τον κ. Πάγκαλο.

 5. axbax avatar
  axbax 24/06/2010 11:54:52

  πάλι ο Λαφαζάνης καθάρισε...

  • καπελωμα τζι αρ avatar
   καπελωμα τζι αρ @ axbax 25/06/2010 06:23:08

   ναι, φαίνεται τον έχουν εξαιρέσει απο το νο φόρειγκν νάτιοναλς...

 6. salmonellas avatar
  salmonellas 24/06/2010 11:55:50

  Αν αυτο αληθευει συνιστα απατη μετα χρησεως και περιμενω να δω τη συνεχεια.

 7. Misha avatar
  Misha 24/06/2010 11:57:50

  Kαι απόψε αντί να δείτε στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ αυτό το θέμα που αφορά την εθνική κυριαρχία, το μέλλον του τόπου και την εξώφθαλμη εξαπάτηση από τη συμμορία του ΓΑΠ, οι διάφοροι Τερπεντέρηδες θα ασχολούνται με το ΠΑΜΕ και την απεργία των ναυτεργατών.

  Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξεσηκωθούμε αλήθεια;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Misha 24/06/2010 12:06:31

   Το ΠΑΜΕ έχει σχέση με εθνική κυριαρχία; Ψάχνω αλλά δεν το βρίσκω...
   Τρικυμία εν κρανίω διαπιστώνω, διαρκείας.
   Η αγία Μακρόνησος και ο άγιος Ευστράτιος ήταν θαυματουργοί και τις θεράπευαν αυτές τις παθήσεις. Μήπως να το ξαναδούμε το θέμα;

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 24/06/2010 12:09:56

    Επίσης, για να λέγεσαι "ναυτεργάτης" πρέπει να εργάζεσαι. Αν επινοικιάζεις Πακιστανούς, δεν είσαι ναυτεργάτης, είσαι αρχικαπιτάλας του κερατά, και μάλιστα λαμόγιο, και δεν σε ξεπλένει ούτε το ΠΑΜΕ ούτε το ΦΥΓΑΜΕ.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ ΒΙΣ 24/06/2010 12:16:03

    Φίλε μου γίνεσαι υπερβολικός.
    Δεν χρειαζόμαστε το 2010 εξορίες.Παιδεία χρειαζόμαστε.Αν υπάρξει παιδεία, το ΚΚΕ και τα γκρουπούσκουλα θα εξαφανιστούν χωρίς να ανοίξει μύτη.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 24/06/2010 12:50:59

    Eγώ δεν μίλησα για εξορία, μίλησα για διακοπές στα ελληνικά νησία πληρωμένες από το κράτος. Κάτι σαν κοινωνικό τουρισμό δηλ.

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ ΒΙΣ 24/06/2010 14:26:51

    ΠΡΟΣ: ΒΙΣ

    Σου απάντησα και σε άλλη ανάρτηση σχετικά με την απεργία των λιμενεργατών τα ακόλουθα τα όποία και επαναφέρω διότι είσαι συστηματικός υβριστής και από τι φαίνεται παράφρων αφού η διακαής επιθυμία σου είναι να ανοίξει η Μακρόνησος:
    ********
    Με βρισιές δεν γίνεται διάλογος, αλλά δεν πειράζει. Το να απαντήσεις σε κάποιο που βρίζει, κανονικά δεν αξίζει.

    Θα σου μόνο ότι εγώ δεν είμαι δοσμένος ούτε παραδομένος και οπωσδήποτε δεν είμαι αφελής ώστε να πιστεύω τις παπαρολογίες που μου σερβίρουν. Αν πιστεύεις όμως ότι επειδή υπάρχει ο μηχανισμός θα πάρεις τη σύνταξή σου, ή ότι το παιδί σου θα έχει δουλειά, είσαι μακριά γελασμένος.

    Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι ότι αν γνωρίζεις ανάγνωση και καταλαβαίνεις κάτι έστω στοιχειώδες από την Ελληνική γλώσσα, να βρεις λίγο χρόνο για να διαβάσεις όσα αφορούν τα σχετικά με το “εφαρμοστέο δίκαιο”, που θα ισχύσει για το κατάπτυστο μνημόνιο παράδοσης της πατρίδας και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση που η χώρα θα βρεθεί σε αδυναμία να αποπληρώσει το χρέος της, ακόμα και αν καθυστερήσει έστω και μια μέρα κάποια πληρωμή.

    Έτσι ίσως να μπορούσες να καταλάβεις αν οι αγέννητοι απόγονοί σου θα σε συγχωρούσαν που αποδέχθηκες έστω και σιωπώντας τη παράδοση της πατρίδας…

    Η υπογραφή κάποιου άλλου μνημονίου από κάποιο ονόματι Τσολάκογλου, οδήγησε στη καταδίκη του (του Τσολάκογλου) σε θάνατο για εθνική αναξιότητα.

    Εσύ ο μεγάλος Ελληναράς που ενδιαφέρεσαι για τη συνταξούλα σου λες ότι πρέπει να ανοίξει η Μακρόνησος για να στείλουν εκεί όσους αντιστέκονται…

    Τι άλλο να πω;;; Μπράβο τύπε… Άξιος ό μισθός σου ή η συνταξούλα σου!!!
    *******

    Είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα συνεχίσεις να βρίζεις και να
    υποστηρίζεις το άνοιγμα της Μακρονήσου.
    Είναι ακόμα σίγουρο ότι κάτι τέτοιους σαν και σένα ψάχνουν οι νέοι δυνάστες της πατρίδας που έρχονται για να μας περάσουν τα δεσμά τους.

    Τώρα αυτό που έχεις μάθει είναι να χαρακτηρίζεις όποιον αντιδρά και αντιστέκεται κομμουνιστή. Τι να πω; Τέτοιο μυαλό τέτοια λόγια.

    Εγω τύπε μόνο κομμουνιστής δεν είμαι. Είμαι απόστρατος του στρατού και "λογικά" δεν μπορεί να είμαι κομμουνιστής. Ο πατέρας μου πολέμησε τους κομμουνιστές.

    Είμαι όμως με όλους αυτούς που αντιστέκονται στα νέα δεσμά.

    Γιουσουφάκι είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να γίνω.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ ΒΙΣ 24/06/2010 16:01:43

    Βασίλη, μάλλον ζεις έναν εσωτερικό διχασμό. Απόστρατος του στρατού και υποστηρικτής του διεθνιστικού-σταλινικού ΠΑΜΕ, που μερικοί αστοιχείωτοι το θεωρούν "πατριωτικό".
    Πατριωτικό ΚΚΕ ΔΕΝ υπάρχει, παρά μόνο σε όνειρα αφελών ή αγραμμάτων.
    Θα τρελαθούμε όλοι, αλλά προτιμώ να μην ακολουθήσω τον δρόμο της σχιζοφρένειας.

   • 309 avatar
    309 @ ΒΙΣ 25/06/2010 04:14:19

    Φιλε μου επικοινωνεις μ'αυτα που λες ? οταν σου κοβουν τον μισθο οταν σου αυξανουν τα χρονια συνταξης με το ετσι θελω οταν μειωνουν τις συνταξεις οταν..οταν...οταν...και αποφασιζεις να διαμαρτυρηθεις εγινες ξαφνικα μελος του ΠΑΜΕ ???? Λιγουλακι μυαλο χρειαζεται .

  • καπελωμα τζι αρ avatar
   καπελωμα τζι αρ @ Misha 25/06/2010 06:25:11

   τώρα που θα σφύξει ο κλοιός με τους παμεταζήδες μετά τις βραδινές εξελίξεις, θα σου πω εγω..

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/06/2010 12:15:32

  Μου αρεσει που προβλεπει τι συνταξεις θα διδονται μεχρο το 2060.

  • Dimi avatar
   Dimi @ ψυχραιμια 24/06/2010 19:28:28

   @ Ψυχραιμία

   Εμένα πάλι με παραλύει η πιθανότητα να προβλέπουν «το ατέρμονα ανεξόφλητο χρέος» μέχρι το 2060, και κατ’επέκταση, την υποθήκευση του μέλλοντος δύο τουλάχιστον αγέννητων γενεών!..

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 24/06/2010 19:32:12

   Είναι το ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ toy GAP.

 9. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 24/06/2010 12:16:48

  Τα επίμαχα σημεία της επερώτησης όπως είναι αναρτημένα στο επίσημο ιστότοπο του ΔΝΤ.
  Συγγνώμη, αλλά δεν προλαβαίνω να το μεταφράσω.

  (Σελ. 51-52)
  Structural fiscal reforms

  Parliament adopts legislation to improve the efficiency of the tax administration and controls, implementing recommendations provided by the European Commission and IMF. In particular, they put in place an effective project management arrangement (including tight MOF oversight and taskforces) to implement the anti-evasion plan to restore tax discipline through: strengthened collection enforcement and recovery of tax arrears (coordinated with the social security funds) of the largest debtors; a reorganized large taxpayer unit focused on the compliance of the largest revenue contributors; a strong audit program to defeat pervasive evasion by high-wealth individuals and high income self-employed, including prosecution of the worst offenders; and a strengthened filing and payment control program.

  Parliament adopts a reform of the pension system to ensure its medium- and long-term sustainability. It should limit the increase of public sector spending on pensions, over the period 2010‒2060, to under 2.5 percent of GDP. The reform will be designed in close consultation with European Commission, IMF and ECB staff, and its estimated impact on long-term sustainability will be validated by the EU Economic Policy Committee. The parameters of the system will ensure long-term actuarial balance, as determined by the National Actuarial Authority. The reform should include the following elements:


  1.Simplification of the fragmented pension system by merging the existing pension funds in three funds and introducing a unified new system for all current and future employees. The new universally binding rules on entitlements, contributions, accumulation rules and indexation of pension rights shall be applied pro rata to everybody from 1 January 2013;

  2. Introduction of a unified statutory retirement age of 65 years, including for women in the public sector (phased in immediately after adoption), to be completed by December 2013;

  3. Gradual increase in the minimum contributory period for retirement on a full benefit from 37 to 40 years by 2015;

  4. Amendment of the pension award formula in the contributory-based scheme to strengthen the link between contributions paid and benefits received, with accrual
  rate limited to an average annual rate of 1.2%, and pensions indexed to prices;

  5. Introduction of an automatic adjustment mechanism that, every three years and starting in 2020, will increase the (minimum and statutory) retirement age in line with the increase in life expectancy at retirement;

  6.Extend the calculation of the pensionable earnings from the current last five years to the entire lifetime earnings (while retaining acquired rights);

  7.Reduction of the upper limit on pensions;

  8.Introduction of a means-tested minimum guaranteed income for elderly people(above the statutory retirement age), to protect the most vulnerable groups,consistent with fiscal sustainability;

  9.Measures to restrict access to early retirement. In particular, increase the minimum early retirement age to 60 years by 1st January 2011, including for workers in heavy and arduous professions and those with 40 years of contributions. Abolish
  special rules for those insured before 1993 (while retaining acquired rights).Substantial revision of the list of heavy and arduous professions;

  10.Reduction of pension benefits (by 6% per year) for people entering retirement
  between the ages of 60 and 65 with a contributory period of less than 40 years;

  11. Introduction of stricter conditions and regular re-examination of eligibility for disability pensions.

  Όλο το κείμενο εδώ:
  h**p://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2010/cr10111.pdf

  • Περσστικός avatar
   Περσστικός @ Γιάννης Φαίλτωρ 24/06/2010 15:25:46

   Συγγνώμη, αλλά πού είναι οι όροι στους οποίους αναφέρεται η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Τους αντιγράφω εδώ για σύγκριση:

   - Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 – 2060

   - Την άμεση ισχύ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών – γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 έτη, αντίθετα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες που κάνουν λόγο για σταδιακή εφαρμογή του σχετικού μέτρου κατά την περίοδο από το 2011 έως το 2013.

   - Μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανόνες σχετικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα παγώσουν και θα εξεταστούν μετά την θέσπιση των νέων κανόνων.

   • 309 avatar
    309 @ Περσστικός 25/06/2010 04:33:47

    Κάτι δεν πάει καλά με την μετάφραση του "GREECE: MEMORANDUM OF UNDERSTANDING ON SPECIFIC ECONOMIC POLICY CONDITIONALITY May 3, 2010", στα Ελληνικά (http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2010/cr10111.pdf)
    Η Ελληνική έκδοση είναι "Ελλάδα: Μνημόνιο Συνεννόησης στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 3 Μαΐου 2010" (http://antiproedros.gov.gr/wp-content/uploads/2010/06/2010_05_04_Parartima4.pdf)
    Δείτε τι αναγράφεται στην σελίδα 95, ii. Structural fiscal reforms,
    "Parliament adopts a reform of the pension system to ensure its medium- and long-term sustainability. It should limit the increase of public sector spending on pensions, over the period 2010‒2060, to under 2.5 percent of GDP. The reform will be designed in close consultation with European Commission, IMF and ECB staff, and its estimated impact on long-term sustainability will be validated by the EU Economic Policy Committee. The parameters of the system will ensure long-term actuarial balance, as determined by the National Actuarial Authority. The reform should include the following elements"
    Δείτε τώρα αντίστοιχα τι αναγράφεται στην ίδια παράγραφο ii. Διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στο αντίστοιχο μνημόνιο (Ελληνική έκδοση)
    "Το Κοινοβούλιο θα υιοθετήσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος προκειμένου να εξασφαλιστεί μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η βιωσιμότητά του. Η μεταρρύθμιση θα σχεδιαστεί σε στενή διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, και η εκτιμώμενη επίπτωσή της στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα θα επικυρωθεί από την Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Οι παράμετροι του συστήματος θα εξασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία, όπως καθορίζεται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή. Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία"
    Όπως διαπιστώσατε δεν έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά καθόλου η πρόταση:
    "It should limit the increase of public sector spending on pensions, over the period 2010‒2060, to under 2.5 percent of GDP" (Η αύξηση των δημοσίων δαπανών για συντάξεις να είναι κάτω από 2,5% επί του ΑΕΠ κατά την περίοδο 2010 - 2060)
    Άς πάμε τώρα στην επόμενη σελίδα 96 του αγγλικού μνημονίου:
    " Introduction of a unified statutory retirement age of 65 years, including for women in the public sector (phased in immediately after adoption), to be completed by December 2013"
    Τι λέει η αντίστοιχη Ελληνική παράγραφος:
    " Εισαγωγή ενός ενιαίου ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 έτη, ακόμη και για τις γυναίκες στο δημόσιο τομέα (σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2011), που θα ολοκληρωθεί ως τον Δεκέμβριο του 2013"
    Το αγγλικό κείμενο μιλάει για ΑΜΕΣΗ και ΟΧΙ σταδιακή από το 2011, ισχύ της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο δημόσιο τομέα στα 65 έτη.
    Τώρα ή δεν ξέρουν Αγγλικά ΟΛΟΙ οι Έλληνες που υπέγραψαν το μνημόνιο...ή
    Μας δουλεύουν ψιλό γαζί !!!
    Μη μας πείτε ότι δεν ξέρατε αγγλικά...

  • καπελωμα τζι αρ avatar
   καπελωμα τζι αρ @ Γιάννης Φαίλτωρ 25/06/2010 06:31:57

   5. Introduction of an automatic adjustment mechanism that, every three years and starting in 2020, will increase the (minimum and statutory) retirement age in line with the increase in life expectancy at retirement;

   Συντάξεις στον Άγιο Πέτρο.

   enough said.

 10. Greg avatar
  Greg 24/06/2010 12:21:44

  Σημασία έχει το κείμενο που ψηφίστηκε από την Βουλή. Εφόσον η συμφωνία κυρώθηκε από την Βουλή, η χώρα δεσμεύεται ως προς το κείμενο που ψήφισαν οι βουλευτές. Είναι μόνο το ελληνικό κείμενο που περιλαμβάνεται στο ΦΕΚ ή είναι μαζί και το αγγλικό;

 11. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 24/06/2010 12:38:52

  Μάλλον τη μετάφραση ανέλαβε ο Νικ Παπανδρέου, ο μεταμφιεσμένος "Έλληνας" συγγραφέας (τρομάρα του) με αμερικανική καρδιά... Προφανώς δεν τον βοηθούν τα ελληνικά του...
  Αλήθεια Mr. Nick, πώς κλίνεται η λέξη 'πρίγκιπας' στον πληθυντικό αριθμό;

  • man8os avatar
   man8os @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 24/06/2010 12:40:04

   Ειναι μεταναστης!

  • Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
   Πλούταρχος Λευκαδίτης @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 24/06/2010 13:02:24

   Ψάχνω - εις μάτην μέχρι στιγμής - να βρω ένα φοβερό βιντεάκι με τη συνέντευξη του Νικ στον Ευαγγελάτο, παραμονές των εσωκομματικών εκλογών του 2007... Αξίζει να το δει κανείς...

  • zonitis avatar
   zonitis @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 24/06/2010 14:10:26

   Εδω μπερδεψανε τους καμπινεδες, τους επιπλοποιους και τους υπουργους, στα δυσκολα δεν θα κανανε λαθη;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 24/06/2010 19:32:40

   XO! XO!

 12. victoria avatar
  victoria 24/06/2010 12:57:17

  Πριν από 2 μέρες, λέγαμε το ίδιο πράγμα... Γιατί περιμέναμε το ΣΥΡΙΖΑ?
  Δεν έχει αναλύσει κανείς το μνημόνιο τελοσπάντων, το αλλενάκι θα το κάνει μόνο του??

  22/06/2010
  "Εγώ να ρωτήσω κάτι αφελώς; Επειδή έχω βαρεθεί αυτήν την κοροϊδία που μας παίζουν τι γράφει και τι δεν γράφει το μνημόνιο, γιατί η ΝΔ δεν το κωδικοποιεί τελοσπάντων, γιατί δεν βγαίνει ο Σαμαράς να πει τι ξεπερνά το μνημόνιο από αυτά που λένε μια και καλή, και να δείξει τη δική του οπτική, τη διαπραγμάτευση που θα έκανε εκείνος κλπ, να κλείσουν τα στόματα και να δείξει στον κόσμο αυτό που λέμε ότι πάντα υπάρχει εναλλακτική αν -υποτίθεται- είσαι ακόμα κράτος;
  Θα μου πείτε βέβαια εμείς δεν συμφωνούμε καν με το μνημόνιο, ναι, αλλά εδώ που φτάσαμε δεν είναι δυνατό να μην ελέγχονται για αυτά που κάνουν. Και που πάνε να κάνουν. Μπορεί να το έχει ήδη κάνει και να μην είμαι ενημερωμένη, απλώς το λέω γιατί το ακούω συνέχεια."

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ victoria 24/06/2010 13:18:32

   Victoria, αν ξέρουμε ποιο είναι ακριβώς το μνημόνιο, τα παραρτήματα και τα συνημμένα του μπορούμε να αναλάβουμε και μέσα από το Antinews πέντε δέκα σχολιαστές που θα θελήσουν να το κάνουν, π.χ. 3, 5, 10 σελίδες ο καθένας.
   Αρκεί να ξέρουμε ακριβώς τον όγκο της σύμβασης.

   • victoria avatar
    victoria @ αλλενάκι 24/06/2010 13:34:14

    Μαζί σου, αλλά θα αμφισβητηθεί η αξιοπιστία μας, όσο καλύτερες να είναι οι περγαμηνές και οι εμπειρίες μας από το επιτελείο Παπακων/νου (μην τρελαθώ).
    Επί της αρχής όμως το λέω, βρίσκω τραγικό ότι δεν γίνεται 'θεσμικά', πώς να το πω. Το ότι δεν ξέρουμε "ποιο ακριβώς είναι το μνημόνιο" όπως σωστά λες, το βρίσκω ακόμα τραγικότερο.. Όχι για μας, εννοώ αν δεν το ξέρουν και στη ΝΔ να πάμε να πηδηχτούμε από το παράθυρο (pardon my french)

 13. thespieys avatar
  thespieys 24/06/2010 14:10:03

  Λοβέρδο παραιτήσου!!

 14. nick avatar
  nick 24/06/2010 14:46:57

  Τους έχω ικανούς για όλα, αλλά κάθε μέρα με διαψεύδουν και γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνοι...

 15. Hase avatar
  Hase 24/06/2010 15:11:46

  Το μνημονιο θα επρεπε να αναρτηθει απο την κυβερνηση και στα Αγγλικα και στα Ελληνικα στο διαδυκτιο ωστε καθε Ελληνας να εχει προσβαση και να γνωριζει τι ψηφισαν στην βουλη οι βουλευτες. Η κυβερνηση επρεπε να το κανει αυτο και οχι ο Σαμαρας η ο Τσιπρας η η Αλεκα. Το οτι αλλα λεει η αγγλικη εκδοχη του και αλλα η Ελληνικη ειναι πραγμα που μονο η ελλ. κυβερνηση θα πρεπει να το εξηγησει. Αν το ΠΑΣΟΚ κοροιδεψε τους βουλευτες του και τον λαο, θα ειναι υπολογο και θα πρεπει να παραιτηθουν ολοι τους εκει.

 16. Βασίλης avatar
  Βασίλης 24/06/2010 15:15:10

  Γιατί πέφτετε από τα σύννεφα που κάποιοι διαπίστωσαν έστω και τώρα ότι άλλα γράφει το Αγγλικό κείμενο και άλλα η μετάφρασή του στο Ελληνικό; Αν κάποιος που γνωρίζει άριστα Αγγλικά σε επίπεδο νομικής οικονομικής και διπλωματικής κατάρτισης και ορολογίας ψάξει καλά το Αγγλικό κείμενο, είναι σίγουρο ότι θα δει καθαρά τις αλυσίδες που έχουν ετοιμάσει για την πατρίδα μας οι διεθνείς εξουσιαστές.

  Αμφιβάλετε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που υπακούοντας στις εντολές των κομμάτων τους υπόγραψαν το διαβόητο μνημόνιο δανεισμού της χώρας, δεν έχουν καταλάβει ακόμη σε τι έβαλαν την υπογραφή τους; Είναι σίγουρο ότι δεν έχουν καταλάβει ότι το Μνημόνιο αποτελεί στη πραγματικότητα ένα Τσαλακόγλειου έμπνευσης πρωτόκολλο παράδοσης.

  Δηλαδή αυτά που ειπώθηκαν ότι το ΔΝΤ έχει την κατάλληλη τεχνογνωσία για να δανείσει τις υπερχρεωμένες χώρες πως το αντιληφθήκατε;;; Δεν έχετε ακούσει ότι αυτοί οι γιάπηδες του ΔΝΤ είναι εξπέρ στα θέματά τους; Αμφιβάλετε ότι έχουν τυλίξει τους δικούς μας σε 100 ρολά χαρτί εκτύπωσης εφημερίδων; Είναι δυνατό να σταθείς απέναντι στους διεθνείς τοκογλύφους και να μη σου φάνε τουλάχιστο ένα δάκτυλο χωρίς να νοιώσεις τίποτε;

  Για όλους λοιπόν τους δοσμένους, τους παραδομένους, τους ραγιάδες, τα γιουσουφάκια και τους ηλίθιους ακροατές των καναλιών και των σύγχρονων Γκαίμπελς, για όσους ενδιαφέρονται μόνο για το «μάμα, κάκα, νάνα» και τη συνταξούλα τους και για όλους τους παράφρονες που επιθυμούν διακαώς να ανοίξει η Μακρόνησος, αφιερωμένο με πολύ αγάπη το παρακάτω:

  ******
  «Νοικιάστε την Ελλάδα σε ξένους!»
  Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ «E» 24/6
  Tο υπογράφει ένας Γερμανός ονόματι Mίκαελ Στράους, ο οποίος διδάσκει Γεωπολιτική στο Kέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών στο Παρίσι. «Eνας τρόπος να σώσουμε την Eλλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου.

  H ντροπή για το πώς κατάντησαν τη χώρα οι κυβερνήσεις της ώστε να τολμούν να γράφουν τέτοια άρθρα εξευτελισμού της Eλλάδας κάποιοι ξένοι καλοθελητές, αλλά και η οργή για τα γραφόμενα είναι τα συναισθήματα που καταλαμβάνουν αμέσως όποιον Έλληνα διαβάσει αυτό το άρθρο.

  Aπό την πρώτη φράση αντιλαμβάνεται αμέσως κανείς πού θέλει να φτάσει ο συγγραφέας: «Tα έθνη μερικές φορές νοικιάζουν τμήματα του εδάφους τους το ένα στο άλλο και η προκύπτουσα δουλεία (!) ωφελεί τυπικά και τα δύο μέρη: το ένα αποκτά τη χρήση πρόσθετου χώρου, ενώ το άλλο ανταμείβεται οικονομικά, πολιτικά ή με κάποιο άλλο τρόπο» αρχίζει το άρθρο.

  O αρθρογράφος δεν αστειεύεται. Eπιχειρηματολογεί με ακαδημαϊκή σοβαροφάνεια: «H πρόταση ενός Γερμανού πολιτικού να πουλήσει η Eλλάδα κάνα-δυο νησιά σωστά απορρίφθηκε. H συνεπαγόμενη μεταφορά κυριαρχίας θα ήταν προβληματική» διατείνεται και προχωράει στη διαφήμιση των πλεονεκτημάτων της ενοικίασης της πατρίδας μας έναντι της πώλησης!

  «Tα δικαιώματα σε μια ενοικίαση μπορούν να είναι στενά ή ευρέα, η αποζημίωση μπορεί να προσλάβει ποικιλία μορφών και η χρονική περίοδος της ενοικίασης μπορεί να αντανακλά τη φύση της υποχρέωσης. Σε αυτό έγκειται η χρησιμότητα της άποψης αυτής για μια χώρα σαν την Eλλάδα. Προσφέροντας περιορισμένα δικαιώματα σε μερικά από τα εδαφικά περιουσιακά της στοιχεία και διατηρώντας παράλληλα την κυριαρχία επʼ αυτών, μπορεί να είναι ένας άριστος τρόπος για τη χρηματοδότηση μιας μείωσης του δημόσιου χρέους» υποστηρίζει ο Γερμανός «προφεσόρος».

  Aκάθεκτος προχωράει στο τελικό συμπέρασμα, για όποιον δεν κατάλαβε: «Aυτό υποδηλώνει ότι η ιδέα μιας οικονομικής δουλείας επί ελληνικού εδάφους μπορεί να έχει ακόμη σημασία αν αναβιώσει, μελετηθεί και προσαρμοστεί στην παρούσα κρίση» τονίζει.

  «Άριστος τρόπος» λοιπόν «μια οικονομική δουλεία επί ελληνικού εδάφους» για να μειώσει η Eλλάδα το δημόσιο χρέος της!

  Φέρνει και παραδείγματα ο αρθρογράφος των «Tάιμς της Nέας Yόρκης» για να πείσει περί της ορθότητας των θέσεών του, αποκαλύπτοντας έτσι, ασυνείδητα ίσως, πού κατατάσσει την Eλλάδα ως χώρα: Kανάλι του Παναμά, Xονγκ Kονγκ και Γκουαντάναμο!!!

  Oι «μπανανίες» του Παναμά και της Kούβας του… 1890 και η εξουθενωμένη και κατά τμήματα υπό αποικιοκρατική κατοχή Kίνα της ίδιας εποχής είναι ισοδύναμες στο μυαλό του με την Eλλάδα του 21ου αιώνα!

  Mε σχεδόν σαδιστική ικανοποίηση, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η Eλλάδα υπήρξε το «εργαστήριο» που απέδειξε ότι αυτή η πολιτική μπορεί να παραγάγει αποτελέσματα, όταν χρεοκόπησε το 1897

  «Eίναι εντυπωσιακές οι ομοιότητες ανάμεσα στην κατάσταση της Eλλάδας το 1897 και σήμερα» ισχυρίζεται. Πλήρης διασυρμός.

  Kι έχει κανείς, σαν να μην έφτανε αυτό το παγκόσμιο κλίμα εξευτελισμού της Eλλάδας, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες, που είναι καθολικά εξοργισμένοι κατά της κυβέρνησής του για τη λαίλαπα μέτρων που έχει πάρει εναντίον των μισθωτών, των γυναικών και των συνταξιούχων, ότι δήθεν… αποκατέστησε τη «διεθνή αξιοπιστία της χώρας» με την υπαγωγή της στο καθεστώς επικυριαρχίας του ΔNT!

  Mνημόνιο
  H χώρα στο έλεος των δανειστών
  Aνατριχιαστική είναι η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου βάσει του διαβόητου Mνημονίου (Παράρτημα 4, σημείο 11) απέναντι στους δανειστές: «Oύτε ο δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας…»! Aυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει, όπως ανέλυσε στο «Eθνος» με άρθρο του στις 14 Iουνίου ο καθηγητής Nομικής του AΠΘ Kώστας Xρυσόγονος, ότι αν η κυβέρνηση δεν μπορέσει να πληρώσει κάποια δόση του δανείου, τότε όχι μόνο το ΔNT και η EE συνολικά, αλλά και κάθε μεμονωμένη χώρα της Eυρωζώνης που μας έχει δανείσει δικαιούται να βγάλει σε πλειστηριασμό ακόμη και το… κτίριο της Bουλής για να πάρει τα λεφτά της!

 17. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 24/06/2010 15:37:56

  Αν ισχύει αυτό, τότε μιλάμε για προδοσία, ξεπούλημα και αντιδημοκρατική πρακτική που μόνο οι χούντες κάνουν.

 18. πρασινάλογα avatar
  πρασινάλογα 24/06/2010 15:53:37

  Οι δικτάτορες έκαν διακοπές καμμια τριανταριά χρόνια στον κορυδαλλό.
  Συγκριτικά, οι πράξεις του Γιώργου Παπανδρέου είναι όχι μόνο αντεθνικές αλλά κινούνται στα όρια της προδοσίας.
  Τί πάει να πεί δεν θα συζητούνται στη Βουλή οι δανειακές συμβάσεις που υπογράφει η Ελληνική κυβέρνηση;
  Εντελώς μέσα στο σοτάδι θα ζούμε;
  Μόνο στη Βόρειο Κορέα μπορεί να γίνονται τέτοια πράγματα στον 21ο αιώνα.
  Στα μπουντρούμια οι δοσίλογοι.

 19. νεόπτωχος avatar
  νεόπτωχος 24/06/2010 16:59:39

  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.
  ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΕΠΕΚΛΗ, ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΕΛΗ.

  • γκαβουλιακας avatar
   γκαβουλιακας @ νεόπτωχος 24/06/2010 21:46:43

   Αν τα δεις,γραψε μου.

 20. neotera avatar
  neotera 24/06/2010 17:21:05

  Γι όλα αυτά και μένα μου φαίνεται πως είναι πολύ πίσω πολιτικά μιλώντας η ερώτηξις των συντρόφων του Σφύριζα αδιάφορα (επί των τεκταινομένων τόσον καιρό).

 21. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 24/06/2010 17:49:31

  Κάπως πρέπει να συννενοηθούμε επιτέλους να ρίξουμε τη νέα Χούντα!!!
  Και οι αρχιπροδότες(Παπανδρέου,Παπακωνσταντίνου,Πάγκαλος)να κρεμαστούν μπροστά στη Βουλή!!!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Umberto Eco 24/06/2010 19:15:51

   !!!!

  • γκαβουλιακας avatar
   γκαβουλιακας @ Umberto Eco 24/06/2010 21:47:47

   Υπαρχει σκοινι που θ'αντεξει τον Παγκαλο?

   • καπελωμα τζι αρ avatar
    καπελωμα τζι αρ @ γκαβουλιακας 25/06/2010 06:45:51

    carbon nanotubes

 22. ΔΙΚΑΙΟΣ13 avatar
  ΔΙΚΑΙΟΣ13 24/06/2010 18:35:14

  Όσο πιό γρήγορα φύγουν αυτά τα καθάρματα τόσο καλύτερα για την χώρα και τον λαό της...Όλοι στους δρόμους....

 23. Σαος avatar
  Σαος 24/06/2010 19:02:43

  Ωχ Λοβέρδο, θα σε πονέσει

 24. νεόπτωχος avatar
  νεόπτωχος 25/06/2010 12:15:16

  Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.
  Όλες οι ηλικίες υποφέρουν.
  Οι σημερινοί συνταξιούχοι που έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι είχαν συντάξεις των 600 ευρώ, χάνουν δύο συντάξεις και τους γονατίζει ο πληθωρισμός και οι αυξήσεις στα φάρμακα και τα είδη πρώτης ανάγκης.
  Όσοι είναι μεταξύ 50-60 όχι μόνο βλέπουν τη συνταξιοδότηση να απομακρύνεται αλλά ζούν και με την ανασφάλεια μήπως απολυθούν, που στην ηλικία τους θα ήταν η απόλυτη καταστροφή.
  Οι μεσήλικες 40-50, που έχουν και αυξημένα έξοδα, έχουν επίσης να αντιμετωπίσουν τη μείωση των εισοδημάτων τους, την αύξηση του κόστους ζωής και την ανασφάλεια της πιθανής ανεργίας, λόγω της ύφεσης.
  Οσοι είναι μεταξύ 30-40 γκρεμίζονται τα όνειρά τους να κάνουν οικογένεια λόγω της οικονομικής ανασφάλειας, ενώ όσοι είναι κάτω των 30 είτε συμβιβάζονται με την ιδέα της ανεργίας είτε δουλεύουν σαν σκλάβοι από το πρωί μέχρι το βράδυ για 600 ευρώ σε καφετέριες και ντελίβερι.
  Σε ένα μόνο πράγμα, τελικά, είπε την αλήθεια ο Παπανδρέου.
  Καμία ευνοϊκή μεταχείριση προς οποιονδήποτε (εκτός από τους κολλητούς φυσικά αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).
  Ολοι ίσοι, λοιπόν.
  Bravo Giorgo.
  Μας ξεσκίζεις όλους, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ.
  Αυτό εννοούσες όταν έλεγες "δεν χρωστάω σε κανένα";
  Εμείς άλλο είχαμε καταλάβει.

 25. Γιώργος Μπιρμπίλης avatar
  Γιώργος Μπιρμπίλης 25/06/2010 15:47:54

  ιδού και η απάντηση του ΓΑΠ στη Βουλή:

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231050057

 26. Γιώργος Μπιρμπίλης avatar
  Γιώργος Μπιρμπίλης 25/06/2010 15:53:00

  Αυτοί που λένε για ενοικίαση νησιών κλπ. σε ξένους τι έχουν να πουν για την πώληση σπιτιών και εκτάσεων σε ξένους που γίνεται τόσα χρόνια (π.χ. Γερμανοί έχουν αγοράσει μεγάλες περιοχές στην Κρήτη και μερικοί διαμένουν μόνιμα); Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με αυτό, αλλά αν πηγαίναμε π.χ. σε δραχμή και κάναμε και μια υποτιμησούλα 50% που προτείνει ο γραφικός κ. Σταμπάτυ, δεν θα διπλασιαζόταν επιτόπου το χρέος μας (που είναι σε ευρώ και άλλα νομίσματα) και θα υποδιπλασιαζόταν η αξία των εκτάσεων και σπιτιών στην Ελλάδα για να τα αγοράσουν μισοτιμής οι γερμαναράδες; Γιατί λοιπόν κατηγορούμε τον Παπανδρέου που προσπαθεί να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να μην γυρίσουμε στη δραχμούλα που ήταν έρμαιο κάθε υπουργού οικονομίας με τις υποτιμήσης, τις επιθετικές διολισθήσεις και λοιπά κουραφέξαλα που ζήσαμε το '80 (μαζί με το Τσοβόλα δώστα όλα [τα υποτιμημένα χρήματα δηλαδή] κλπ.);

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.