#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/02/2011 13:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιμήκυνση διά πάσα νόσον και ...ανάγκηΣε φάρμακο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν έχει εξελιχθεί η επιμήκυνση, γι’ αυτό και φοριέται παντού. Ότι και να λένε πλέον, στην κυβέρνηση «κολλάνε» και μια επιμήκυνση και νομίζουν ότι καθάρισαν. Και να ήταν επιμήκυνση γι’ αυτό που… θέλουν οι γυναίκες να το καταλάβουμε. Όταν όμως, μιλά ο κ. Παπακωνσταντίνου για επιμηκύνσεις λες και η Ελλάδα θα κατακτήσει την πρωτιά στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, αυτό καταντά κοροϊδία.

Αν και γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι είναι αδύνατο η Ελλάδα να αποπληρώσει το δάνειο των 110 δις. ευρώ, εντούτοις δέχθηκαν ένα επιτόκιο 5,5% και σκληρά μέτρα. Λίγους μήνες μετά είδαν το προφανές, ότι το χρέος πάει για 160% του ΑΕΠ και λένε τώρα να κάνουν επιμήκυνση αποπληρωμής για 30 χρόνια και μείωση του επιτοκίου. Αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή δηλαδή.

Κι όχι ότι αυτό σημαίνει σωτηρία. Απλά μεταθέτουμε για χρόνια τα χρέη μας και θα πληρώνουν και τα εγγόνια μας.

Το νέο «κοσκινάκι» που παίζει είναι η επιμήκυνση του χρόνου που απαιτείται για να ληφθούν τα μέτρα των 12,5-13 δις ευρώ. Αντί δηλαδή για την τριετία 2012-2014 να δοθεί ένας επιπλέον χρόνος στους Ελληνες να σφίξουν τα ζωνάρια και να πληρώσουν. Νέοι φόροι, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καταργήσεις επικουρικών, μειώσεις αποζημιώσεων για απολύσεις, μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, κατάργηση δώρων στον ιδιωτικό κι ότι πιο διεστραμμένο σκεφτούν θα εφαρμοστεί σε τέσσερα αντί για 3 χρόνια. Καλό μεν αυτό αλλά με την αξιοπιστία αυτής της κυβέρνησης όλο και κάτι άλλο θα πάει στραβά μέχρι τότε για να μας πουν ότι θα πρέπει να επιβληθούν κι άλλα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2010 είχε κοστολογηθεί σε 10,5 δισ. ευρώ περίπου, το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου επαναυπολογίσθηκε στο αναθεωρημένο μνημόνιο σε 12,77 δισ. ευρώ και τώρα οι εκτιμήσεις γίνονται εκ νέου.

Βέβαια, η επιμήκυνση εφαρμογής των μέτρων θα πρέπει να περάσει από την τρόικα η οποία για να το κάνει αυτό θα πρέπει να γευτεί πρώτα αίμα σε άλλα επίπεδα. Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει…. να τα κάνει για ακόμη μια φορά θάλασσα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. SPYROS T. avatar
  SPYROS T. 01/02/2011 13:24:17

  Εμείς (η ΝΔ) είμαστε υπέρ ή κατά της επιμήκυνσης τελικά???

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ SPYROS T. 01/02/2011 13:59:20

   εγώ δεν είμαι η ...ΝΔ για να απαντήσω, απλά φοβάμαι ότι από τοθς χειρισμούς του Πασόκ έχουμε εκχωρήσει το πάνω (διαπαραγαμτευτικό) χέρι στους πιστωτές, σαλαμοποιούμε την αναδιάρθρωση (αναδιάρθρωση κάνουμε και άσε τον παλιόκοσμο να λέει), θα βεβαιωθούν οι πιστωτές ότι θα απομυζήσουν ότι μπορούν, θα βάλουν ότι πρόσθετες υποθήκες μπορούν (να μου το θυμηθείς, το ρεύμα και το νερό είναι πιο ανθεκτικά σε φοροαντίσταση), και μετά θα τους είναι αδιάφορο. ΞΕΡΟΥΝ ότι δεν σηκώνουμε 350 δισ. Δουλεύουν για μέγιστα μετρητά, και μέγιστες υποθήκες. Όπως κάθε σαράφης.

   Υποθέτω ότι έχει καθοδήγηση ο Παπακωνσταντίνου, αλλά δεν πειθομαι (μετα το Καστελλόριζο) ότι εκπροσωπεί τα Ελληνικά συμφέροντα.

   Αν βάλαμε υποθήκες για να εξασφαλίσουμε άλλες 1-2 δόσεις συντάξεων εμείς είμαστε άξιοι της μοίρας μα,ς και μερικοί είναι άξιοι για κρεμάλα (αφού μετά τις 1-2 δόσεις οι 200 θα έχουν πρόβλημα ούτως ή άλλως)

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 01/02/2011 14:18:38

    Η ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ "ΣΑΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ" !!! σωστος...

    ΠΠ

  • Maximilien avatar
   Maximilien @ SPYROS T. 01/02/2011 14:00:06

   Μπορεί να είναι υπέρ όχι αυτής της επιμήκυνσης αλλά μιας άλλης επιμήκυνσης την οποία θα διαπραγματευτεί όταν έρθει στην κυβέρνηση με την Τρόικα.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 01/02/2011 13:39:27

  Η εικονιζόμενη, μόλις άκουσε γιά "επιμήκυνση", έσκισε το καλσόν..

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 13:56:09

  "Μάνα μας κλέψαν το τρακτέρ κι εμεινε η πλατφόρμα χήρα.. Άμα τον βρω τον κλεφταρα θα πάρω τη ζωστήρα.... Μην κλαις πλατφορμα μου μην κλαις που έχεις μείνει χήρα "

  ΠΠ

 4. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 01/02/2011 14:07:40

  Όταν ένας "νεοσύλεκτος" υπουργός οικονομικών ανεβάζει σκόπιμα το έλλειμμα κατά 3-4 μονάδες για να έχει περιθώρια, οδηγώντας την πατρίδα του σε μία κρίση δανεισμού χωρίς λόγο, επειδή δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του, δεν είναι δυνατόν να βρει ποτέ λύση στα προβλήματα μας. Δεν ξέρω αν είναι κατευθυνόμενος, αλλά είναι σίγουρα ανεπαρκής. Το μίγμα γίνεται τελικά εκρηκτικό, όταν ελέγχεται ο υπουργός από έναν πρωθυπουργό που δεν έχει την παραμικρή ιδέα από οικονομικά.

 5. φωτεινη avatar
  φωτεινη 01/02/2011 14:26:49

  καλα δυσκολο ειναι να καταλαβουμε οτι τοχουνε βρει χαζο και το δουλευουνε?

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 14:27:04

  Aθτο δεν το γνωριζετε.... μαθετε λοιπον οτι....

  *Ποσό ύψους 129,8 εκατ. ευρώ!!!!!!!!! ζητεί το ΙΚΑ από τον ΟΤΕ για την μεγάλη εθελουσία έξοδο προσωπικού του Οργανισμού που δρομολογήθηκε το 2005 και ολοκληρώθηκε έναν χρόνο αργότερα. Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε χθες ότι «το ποσό των 129,8 εκατ. ευρώ, με βάση τις απαιτήσεις των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα της χρήσης 2010». χαχαχαχαα γραφτα στο Γερμανικο χιονι μαζι με τις αποζημιωσεις !!!

  Να κουνηθουν στη ΝΔ... ειναι πολλα τα χρωστουμενα... βαζουν φυλακη γαι 100 ευρω τον κοσμακη ενω, το ΠΑΣΟΚ θα την κανει απ την πισω πορτα με το ΙΚΑ και τον ΟΤΕ. Εγω ενημερωσα !!!!!! δεν παιζει πια το "δεν ειχα ενημερωση". οκ?

  ΠΠ

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 14:51:25

   "γραφτα στο Γερμανικο χιονι μαζι με τις αποζημιωσεις !!!"
   Eγραψες πάλι!

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ η Dimi 01/02/2011 15:09:42

    ναι το νεο μοτο του ΠΑΣΟΚ... τους το δινω τιμης ενεκεν.. γιατι δεν βγαινουν...

    ΠΠ

    • η Dimi avatar
     η Dimi @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 01/02/2011 15:32:20

     !!!!!

 7. GUS P avatar
  GUS P 01/02/2011 14:58:23

  Διαβάστε τα σχόλια του Κοτζιά
  http://epirusgate.blogspot.com/2011/02/blog-post_6676.html
  τα λέει όλα ο πρώην Σύμβουλος του ΓΑΠ. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει μέχρι πότε ήταν Συμβουλός του;;

 8. factorx avatar
  factorx 01/02/2011 15:04:44

  Τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου περί συνταγματικής κατοχύρωσης του ορίου του ελλείμματος διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm.

  «Δε θα χωρούσε μέσα στο Σύνταγμα, μέσα σε σοβαρές, πολύ σοβαρές θεμελιώδεις αρχές, να βάλουμε ένα ύψος ελλείμματος. Το δεδομένο βέβαια -και το επιβεβλημένο σε όλους μας- είναι να μην φθάσουμε ποτέ, ξανά σ' αυτά τα ελλείμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Πεταλωτής απέρριψε παράλληλα για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια τριετία.

  «Δεν υπάρχει καμία λογική, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές. Γίνεται μια δουλειά πολύ κρίσιμη, πολύ μεγάλη -άσχετα πως την κρίνει ο καθένας- από την κυβέρνηση. Έχουμε μπροστά μας σχεδόν μια τριετία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνουν εκλογές», σχολίασε, προσθέτοντας ότι όσοι σκέφτονται κάτι τέτοιο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

  Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, υπογράμμισε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει θέμα για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ factorx 01/02/2011 15:16:00

   εγω θα παιξω την κολοκυθια.. γιατι 3% και οχι 2%? ή 5% ? ποιος το αποφασισε για ολους ?/ και τους 27? ειμαστε ολοι ιδιοι ? ΟΧΙ// μας θελον ομως ομογενοποιημενους... αποφασιζει μια πολυεθνικη τι κερδη και ζημιες θελει απο τα afiliates.. και στελνει μεμο προς εφαρμογη.. βαζουν και στοχους-κινητρα σε $$$$ στ αφεντικα και τους διαχειριστες ετσι ωστε να δουλεψει η μηχανη.

   3% σε Λουξεμβουργο και 3% σε Ισπανια εχουν καποια σχεση ??? ρε μας δουλευουν κ "εμεις" σχολιαζουμε σ οτι μας πασσαρουν. Δε μασαμε.
   Η ενσταση θα επρεπε να ειναι... διαφορετικος στοχος ανα Χωρα αναλογα με το ΑΕΠ/Ελλειμα/Δανεισμο/Παραγωγη/Αναπτυξη/κουλτουρα/Τραπεζικο συστημα. οκ? τι ειναι ο στοχος 3%??? σε χοντρικη τον πουλανε.. παρε κοσμε?

   ΠΠ
   το "εμεις" ειναι ολοκληρη η Βουλη.. που θα τσακωνεται για το ενα θα πρεπει να μπει η οχι στο Συνταγμα η Μονιμη Δημοσιονομικη Προσαρμογη=Λιοτητα.. ενω η ταμπακιερα ειναι αλλου !

 9. factorx avatar
  factorx 01/02/2011 15:09:47

  Οι συζητήσεις στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ευρωζώνης για επαναγορά του ελληνικού χρέους ή μεγάλη παράταση στην αποπληρωμή των 110 δισ. ευρώ του πακέτου στήριξης προκαλούν σημαντική αποκλιμάκωση των πιέσεων στα ομόλογα. Ανεβαινει και το Χρηματιστηριο, αλλά θα τα πουμε αναλυτικότερα αργοτερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.