04/08/2009 22:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιμένουν τα σενάρια περί εκλογών και ο Ζαγορίτης πετάει το «γάντι»Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια περί εκλογών ή ανασχηματισμού. Και όπου κάτσει. Αλλά κανενός δεν περνάει από το μυαλό (ή περνάει και το κρύβουν) ότι η «εσπευσμένη» επιστροφή από τις διακοπές τους του Γ. Σουφλιά και της Ντ. Μπακογιάννη (γράψαμε χθες) μπορεί να έχει σχέση περισσότερο με την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα στο Αιγαίο, παρά με τα άλλα σενάρια.

 Ορισμένοι πάντως αναφέρουν και ημερομηνία για τον ανασχηματισμό: 17 Αυγούστου. Με την εκτίμηση αυτή συμφωνούν και άλλες πληροφορίες που συνδέουν την κινητικότητα ορισμένων υπουργών με κλείσιμο εκκρεμοτήτων και ενημερώσεις από εκείνους που θα παραλάβουν το υπουργείο τους. Θα δείξει.

Στο μεταξύ ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης εξέφρασε σήμερα τη διαφωνία του με τα στελέχη του κόμματός του που θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο και πρόσθεσε  ότι χώρα θα πάει σε εκλογές με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για πρόωρες εκλογές» είπε ο κ. Ζαγορίτης στο Mega, προσθέτοντας: «Αλλά όταν λέει η αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρότι συμφωνεί στο πρόσωπο, πηγαίνεις
αναγκαστικά σε εκλογές. Είναι προφανές ότι δεν προκαλεί τις εκλογές η κυβέρνηση».

Υπερ της σύντομης προσφυγής στης κάλπες  εμφανίζονται υπουργοί όπως οι Γ. Σουφλιάς, Ευ. Μεϊμαράκης, Δ. Αβραμόπουλος, ο Α. Σπηλιωτόπουλος και ο Σ. Χατζηγάκης, οι οποίοι σε συζητήσεις τους δεν κρύβουν ότι η προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Στον αντίποδα, άλλοι υπουργοί, όπως οι Ντ. Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαράς, Πρ. Παυλόπουλος, Ν. Δένδιας και Ευρ. Στυλιανίδης έχουν ταχθεί υπέρ των γενναίων αλλαγών σε κυβέρνηση, κόμμα και δημόσια διοίκηση, επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και των μεταρρυθμίσεων, αλλά και παράλληλη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως λένε θα χρεωθεί και τη «βίαιη» προσφυγή στις κάλπες με φόντο την προεδρική εκλογή.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογολογία, έχει ανάγκη από λύσεις» δήλωσε από την πλευρά της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη, προσθέτοντας: «Τη λύση θα τη δώσουν οι εκλογές, αναδεικνύοντας μια νέα ικανή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ». Η κα Καρακλιούμη πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά «εκλογές άμεσα, γιατί είναι απαραίτητες, υπό το βάρος των προβλημάτων που συσσωρεύει καθημερινά στη χώρα η ΝΔ» και χρέωσε στην κυβέρνηση την εκλογολογία, υποστηρίζοντας πως τη συντηρεί «γιατί δεν έχει λύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sweet avatar
  sweet 04/08/2009 22:43:47

  ω έλληνες μου,συναισθηματικά πάντα ’δεμένοι’ μ αυτόν που σας βιάζει..Σήμερα μόλις η Γιουροστατ απέδειξε πως στα βασικά τρόφιμα οι έλληνες πληρώνουν κατά 36 τοις εκατό παραπάνω απ το μέσο όρο της Ευρώπης...αυτοί που βρίσκονται κάτω απ το μέσο όρο στα ημερομίσθια και τις απολαβές...Βγάλτε πάλι τη Δεξιά κι όταν θ αρχίσει η βία να αναρωτιέστε τι φταίει....

  • K.B. avatar
   K.B. @ sweet 04/08/2009 23:32:19

   Ω, τρισγλυκύτατέ μου,

   Η Γιούροστατ απέδειξε κιόλας ότι το φαινόμενο εμφανίστηκε με την Παλινόρθωση της Δεξιάς;

   Ή, τρισγλυκύτατέ μου, το συμπέρασμα αυτό υπήρξε η δική σου καλλιτεχνική συμβολή στο έργο της Γιουροστάτ;

 2. Factorx avatar
  Factorx 05/08/2009 01:44:23

  δελτίο Μέγκα

  Ν. ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ:
  • Έχω την αίσθηση ότι ο Λ. Ζαγορίτης «έριξε τα καρφιά» του σε όσους ζητούν αλλαγές στο κόμμα. Και τα έριξε προς την πλευρά υπουργών.
  • Το μήνυμα του γραμματέα ήταν: «αντί να ζητούν αλλαγή γραμματέα, ας κοιτάξουν οι υπουργοί να κάνουν τη δουλειά τους».

  Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ:
  • Ο κ. Ζαγορίτης είπε ανοικτά ότι πρέπει να υπάρχουν αλλαγές στην Κυβέρνηση ενόψει της ΔΕΘ, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να πάει με ένα φρέσκο σχήμα.
  • Πρώτη φορά που το ‘χε πει αυτό ο κ. Ζαγορίτης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε αρνηθεί να το σχολιάσει. Όμως, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις έβγαζε μια δυσφορία το Μαξίμου, αποδοκίμασε αυτές τις δηλώσεις Ζαγορίτη.
  • Ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι η Κυβέρνηση δεν πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές και αν αυτές γίνουν το πολιτικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ΠΑΣΟΚ.
  • Σε όσους τον κατηγορούν ότι έχει ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ο κ. Ζαγορίτης είπε ότι το κόμμα βοήθησε όσο μπορούσε, αλλά για την κακή εικόνα της Κυβέρνησης, οι υπουργοί κυβερνάνε, η Κυβέρνηση κυβερνά.
  • Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο κ. Ζαγορίτης μετά την πολύχρονη παρουσία στη θέση του Γραμματέα, θέλει να μετακομίσει από το κόμμα στην Κυβέρνηση, εάν υπάρχουν αλλαγές μέχρι τη ΔΕΘ.

  Μ. ΚΑΨΗΣ:
  • Υπάρχουν πολλά στελέχη που θεωρούν ότι υπήρξαν κενά στη δραστηριότητα του κόμματος και τα έχουν βάλει με τον Λ. Ζαγορίτη και τον Ευ. Αντώναρο.
  • Ο Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αποφασίσει για πρόωρες εκλογές, εάν δε δει το πολιτικό κλίμα μετά τις διακοπές. Τότε, θα έχει σαφή εικόνα από τις δημοσκοπήσεις. Επίσης, τον Σεπτέμβριο θα εκτιμήσει πως εξελίσσεται η πανδημία της γρίπης.
  • Να φτάσει η Κυβέρνηση αυτή μέχρι τον Μάρτιο φαίνεται απίθανο. Αυτό δε σημαίνει ότι θα έχουμε εκλογές τον Σεπτέμβριο.

 3. Πυροπαθής avatar
  Πυροπαθής 05/08/2009 15:11:55

  Ποιο γάντι πέταξε ο Ζαγορίτης δεν κατάλαβα. Είναι σίγουρο ότι η ΝΔ δεν θέλει να σηκωθεί από την καρέκλα που στρογγυλοκάθεται 5,5 χρόνια τώρα. Επιπλέον αυτοί οι ίδιοι λέγανε¨" Λαγός τη φτέρη 'εσειε κακό της κεφαλής του" και ξέρουν ότι για τη δική τους κεφαλή πρόκειται.
  Θα ήταν ΑΝΑΞΙΟ του θεσμικού του πόλου το ΠΑΣΟΚ αν δεν προκαλέσει εκλογές όσο πιο γρήγορα μπορεί. Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση θα ανακαλύπτουμε ότι ο πάτος του βαρελιού δεν υπάρχει ή ότι η κατηφόρα δεν έχει τέλος.
  Άλλωστε ο Παναγιωτόπουλος είχε πει από τα Χριστούγεννα "Αν δεν αλλάξουμε σε τρεις μήνες το πολύ θα μας πάρουν με τις πέτρες ή θα φύγουμε νύχτα". Αλλάξανε;;
  Είναι δυνατόν να μην ζητά εκλογές η αντιπολίτευση;

 4. Πυροπαθής avatar
  Πυροπαθής 05/08/2009 15:13:01

  Ρόλου όχι πόλου . Συγνώμη

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.