#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/03/2011 16:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιλεκτικές διώξεις στην ελληνική διπλωματίαΗ διπλωματία μας είναι σε επιλεκτική δίωξη από την Ελληνική κυβέρνηση;

Προ ημερών ο κ. Γιώργος Αυφαντής, πρόξενός μας στο Βανκούβερ και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων, δέχθηκε την μήνη του Υπ.Εξ. κ. Δρούτσα, ο οποίος τον κάλεσε σε απολογία λόγω δηλώσεών του στην εφημερίδα «Βήμα».

Ο πρόξενός μας είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του, όταν ο κ. Παπανδρέου κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία ( Ερζερούμ ) συζήτησε με τους Τούρκους διπλωμάτες, ενώ τον κατηγόρησε πως κάτι αντίστοιχο δεν είχε κάνει προηγουμένως με τους Έλληνες διπλωμάτες.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αυφαντής είπε τα παρακάτω πολύ σοβαρά που ξευτιλίζουν την ανύπαρκτη και ταυτόχρονα ύποπτη πολιτική της εξωτερικής μας πολιτικής:

«Εκτιμώ πως οι συνάδελφοί μου παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στο Ερζερούμ. Διότι από τα όσα θα ανακοινωθούν εκεί, θα μάθουν και οι Έλληνες διπλωμάτες  κάποια νεώτερα για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική την οποία δεν έχει σχεδιάσει η Ελληνική διπλωματική υπηρεσία και τις πτυχές της οποίας τα στελέχη της αγνοούν. Όπως άλλωστε τις αγνοεί και το υπουργικό συμβούλιο, το ΚΥΣΕΑ και η κοινή γνώμη».

Όμως επίσης πολύ σοβαρό γεγονός με το παραπάνω, που δυστυχώς διέλαθε σκόπιμα και αποσιωπήθηκε έντεχνα από τα ΜΜΕ ήταν η ανάκληση του Προξένου Κορυτσάς κ. Θεοδώρου Οικονόμου από το Υπουργείο Εξωτερικών και η ανάκληση, της ανάκλησης μερικές ημέρες μετά από το ίδιο Υπουργείο, θέμα με το οποίο ασχολήθηκε ήδη το Antinews:  Αλβανικότεροι των Αλβανών;

Ο κ. Οικονόμου Θεόδωρος, Γενικός Πρόξενός μας στην Κορυτσά, παραβρέθηκε σε επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση της «Ομόνοιας» Κορυτσάς και ο οποίος είπε προς τους ομογενείς μας: «Να δώσετε το παρόν στην Απογραφή! Είναι η τελευταία ευκαιρία που έχετε να δηλώσετε την Ελληνικότητά σας και να απαιτήσετε τα δικαιώματά σας για την Βόρειο Ήπειρο. Και όταν λέμε Βόρειο Ήπειρο, εννοούμε αυτό που περιγράφει το πρωτόκολλο της Κέρκυρας το 1914.Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν διεκδικούμε τα εδάφη, αλλά διεκδικούμε ανθρώπους και δικαιώματα. Και οι άνθρωποι εκεί είναι Έλληνες που καταπιέζονται από Αλβανούς και από Τσάμηδες…».

Έπραξε δηλαδή ο πρόξενος μας αυτό που του επέβαλε η Εθνική του συνείδηση και το χρέος του προς την πατρίδα. Τίμησε δηλαδή τις παλαιότερες παραινέσεις προς τους ομογενείς μας της Β. Ηπείρου του Μεγάλου Ιεράρχη της εκκλησίας μας, Μακαριστού Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κυρού Σεβαστιανού:

«Σεις που είστε χορτασμένοι, θυμηθείτε εκείνους που μένουν νηστικοί, σεις που έχετε πατρίδα, μην ξεχνάτε τα αδέλφια σας που την χάνουν, όσοι θέλετε να λέγεστε Έλληνες, σταθείτε επιτέλους σαν Έλληνες».

 

 

Ο Πρόξενος  Οικονόμου λοιπόν, έπραξε το χρέος του ως ευσυνείδητος Έλληνας. Η πολιτεία όμως από την πλευρά της τι έπραξε;

 

Στις 17 Φεβρουαρίου ζήτησε την ανάκληση του Γενικού μας Προξένου στην Κορυτσά για τα όσα είπε προς τους ομογενείς μας και κυρίως γιατί αποκάλεσε την Βόρειο Ήπειρο με το όνομά της. Δηλαδή αντί να εγκαλεί καθημερινά η Ελληνική κυβέρνηση, την κυβέρνηση της Αλβανίας για την παραβίαση κατά συρροή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, εγκαλεί τον Έλληνα Πρόξενο.

Ένα πρωτόκολλο που υπεγράφη στις 17 Μαΐου του 1914, που ακόμα ισχύει και εγκρίθηκε άνευ όρων από την Αλβανική πλευρά και προέβλεπε ως αυτόνομη Ελληνική πολιτεία την Βόρειο Ήπειρο, με κατοχύρωση των δικαιωμάτων, θρησκείας, παιδείας, γλώσσας αυτοδιοικήσεως. Αυτά τα δικαιώματα τα αρνούνται οι Αλβανοί στους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες, ενώ τα θεωρούν λίγα για τους ομογενείς τους του Κοσσυφοπεδίου.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα προς την Ελληνική κυβέρνηση!!

Γιατί δεν υπερασπίζεσθε την συνθήκη του 1914 και δεν απαιτείτε από την Αλβανική κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή της;

Αντίθετα δέχεσθε όλες τις προκλήσεις και τις αναίτιες διεκδικήσεις από την πλευρά της εκάστοτε Αλβανικής κυβερνήσεως!!

Δέχεσθε με υπέρμετρη καρτερικότητα τις ανόητες διεκδικήσεις τους για το ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς. Ανύπαρκτο ζήτημα όμως, που πολύ φοβάμαι, θα γίνει υπαρκτό με την απύθμενη αναισθησία και ανοχή σας, στις μεθοδευμένες και καθοδηγούμενες από ξένα κέντρα αποφάσεων, ενέργειες των γειτόνων μας σε όλα τα διεθνή forum, ενέργειες επί σειρά ετών, που θα έχουν ως τελική κατάληξη την προσφυγή τους στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Εσείς λοιπόν, που χρόνια τώρα, από τις αρχές της δεκαετίας του 90, συνειδητά τροφοδοτείτε με πλεονεκτήματα τους γείτονες, όπως η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο στην χώρα μας χιλιάδων Αλβανών, που σύντομα θα διεκδικήσουν το δικαίωμα αναγνώρισης «Αλβανικής μειονότητας», δεν θα πρέπει να ασχοληθείτε κάποια στιγμή με ευαισθησία, αποφασιστικότητα και με την δέουσα προσοχή, με ένα θέμα που τείνει να γίνει πολύ σοβαρό;

 

Έτσι η ΑΝΑΚΛΗΣΗ της ανάκλησης του Γενικού Προξένου μας στην Κορυτσά δεν σας απαλλάσσει από την καταγεγραμμένη καταδικαστική άποψη της κοινής γνώμης για την επιδειγμένη οσφυοκαμψία σας στα Εθνικά θέματα και την ρηχή τους αντιμετώπιση.

 

Κύριοι της Ελληνικής κυβέρνησης έτσι προασπίζεστε τα συμφέροντα της πατρίδας και του Ελληνικού λαού; Ποιους τέλος πάντων κοροϊδεύετε;

Είναι δυνατόν να ξευτιλίζετε τους διπλωμάτες μας αγνοώντας τους και εγκαλώντας τους;

 

Έχετε υποχρέωση να ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ αμέσως αναλογιζόμενοι τις τεράστιες ευθύνες σας απέναντι στον λαό μας και την πατρίδα μας.

Τα Εθνικά μας θέματα και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν είναι τσιφλίκι των πατεράδων σας. Είναι κτήμα και περιουσία του Ελληνικού λαού.

 

ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ !!!

Παναγιώτης Αποστόλου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΨΧ avatar
  ΨΧ 27/03/2011 17:25:26

  Κατά τα φαινόμενα, οι Έλληνες επαγγελματίες διπλωμάτες είναι εξαγριωμένοι για δύο λόγους. Πρώτον, για το ότι με τις περικοπές έχασαν πολλά οικονομικά προνόμια (ήταν και ίσως είναι από τους πιο καλοπληρωμένους ΔΥ, κάποιοι δε απ' αυτούς πλούτισαν με τρόπους όχι και τόσο διαφανείς), και δεύτερον, επειδή η ελληνική εξωτερική πολιτικη έχει καταντήσει σήμερα σαν το παλιό ανέκδοτο «Αλβανός τουρίστας», είναι δηλαδή ανύπαρκτη.

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/03/2011 17:33:36

  Έχουμε ή έιχαμε ποτέ διπλωματικό σώμα με τη πραγματική του έννοια; Μάλλον σαν ένα κλειστό κλάμπ γόνων και κληρονόμων ήταν.
  Και εν πάση περιπτώσει, τώρα ανακάλυψαν οι διπλωμάτες μας την εθνική ανεπάρκεια των πολιτικών τους προισταμένων;
  Εκτός από υποχωρήσεις σε όλα τα μέτωπα τα τελευταία 60 χρόνια υπήρξε τίποτα άλλο;
  Οι περικοπές στους μισθούς και στα προνόμια μάλλον έτσουξαν, και θυμήθηκαν κάποιοι τον εθνικό τους ρόλο.

 3. αναγνώστρια avatar
  αναγνώστρια 27/03/2011 18:17:58

  Υπάρχουν και διπλωμάτες άξιοι και ικανοί, όπως ο Γ.Αυφαντής, τον οποίο παρακολουθώ τα τελευταία 2-3 χρόνια όποτε κάνει δηλώσεις, αλλά τους εμποδίζουν γιατί δεν θέλουν τέτοιους.

 4. Underdog avatar
  Underdog 27/03/2011 19:27:50

  Δεν ξέρω για τον κ.Οικονόμου, αλλά νομίζω ο κ. Αυφαντής δεν είναι γόνος διπλωματών και στο ΥΠΕΞ πέτυχε μέσω των εξετάσεων της , πάλαι ποτέ ελπιδοφόρας και σήμερα "διαμοιρασθέντων των ιματίων της" ΕΣΔΔ ( Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης). Κατά συνέπεια σημασία έχει η λεπτομέρεια . Όχι βέβαια ότι οι γόνοι των διπλωματών έχουν ελάττωμα ,άν το φρόνημα είναι κραταιό και κρατερό.

 5. MARIOS avatar
  MARIOS 27/03/2011 19:37:29

  Η Τουρκία κάθε 30-35 χρόνια μας δημιουργεί και μια Εθνική καταστροφή ( 1922 , 1955 , 1974 , 1997 ) ξέρετε γιατί ;
  Γιατί έχει προχωρημένο διπλωματικό σώμα.
  Ενώ αντίθετα στην Ελλάδα ποτέ δεν επέτρεψαν οι εκάστοτε κυβερνώντες , να παίξουν οι διπλωμάτες μας τον ρόλο που τους αναλογεί στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
  Όσον αφορά την περικοπή των προνομίων , αυτό είναι λαϊκισμός και θα πρέπει τέλος πάντων σ΄αυτή την χώρα να μάθουμε πως εάν δεν κατέχουμε το αντικείμενο είναι καλύτερα να σιωπούμε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. WB avatar
  WB 27/03/2011 20:46:37

  Απαράδεκτος λαικισμός από τον Strange Attractor. Προφανώς άσχετος με τα όσα συμβαίνουν στο υπουργείο εξωτερικών. Οι τουρκικές "επιτυχίες" ήταν με στρατιωτικά μέσα τις οποίες η διπλωματία καλείται να ανατρέψει. Ποιές είναι οι διπλωματικές επιτυχιές της |Τουρκίας; Η Ελλάδα πέτυχε να εντάξει την Κύπρο στην Ε.Ε. Για δε τις υποχωρησεις καλύτερα να απευθύνεται στους πολιτικούς.

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ WB 27/03/2011 20:53:35

   Αυτοί τρώνε φάπες απο τους σκοπιανούς πλάκα κάνουμε;Πες μας μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία τα τελευταία χρόνια.....Ίμια,Μαδρίτη,Σκοπιανό,Υφαλοκρηπίδα,ΑΟΖ και ο κατάλογος δεν τελειώνει.Η τουρκική διπλωματία είναι ανεξάρτητη απο Δρούτσες,Πάγκαλους,Γαπ,ντοράκια....

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ WB 27/03/2011 21:14:34

   "Και εν πάση περιπτώσει, τώρα ανακάλυψαν οι διπλωμάτες μας την εθνική ανεπάρκεια των πολιτικών τους προισταμένων;"

   Μάθε να διαβάζεις και να αντιλαμβάνεσαι μια απλή πρόταση και μετά να κατηγορείς.

 7. ανήσυχος avatar
  ανήσυχος 27/03/2011 21:40:50

  Δυστυχώς κοιτάτε το δένδρο και χάνετε το δάσος. Σας ενοχλεί η διπλωματία μας και οι διπλωμάτες μας . Δεν κοιτάτε τα χάλια αυτών που τους διορίζουν και στην συνέχεια τους αφαιρούν τις αρμοδιότητες

 8. Αστος avatar
  Αστος 27/03/2011 23:06:29

  {Εσείς λοιπόν, που χρόνια τώρα, από τις αρχές της δεκαετίας του 90, συνειδητά τροφοδοτείτε με πλεονεκτήματα τους γείτονες, όπως η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδο στην χώρα μας χιλιάδων Αλβανών, που σύντομα θα διεκδικήσουν το δικαίωμα αναγνώρισης «Αλβανικής μειονότητας», δεν θα πρέπει να ασχοληθείτε κάποια στιγμή με ευαισθησία, αποφασιστικότητα και με την δέουσα προσοχή, με ένα θέμα που τείνει να γίνει πολύ σοβαρό;}

  Δυστυχως για να ασχοληθουνε με το θεμα σοβαρα "οι δικοι μας" πρεπει πρωτα να βγει κανα αλβανικο κομμα στην βουλη (οχι δεν εννοω φιλο-αλβανικο τυπου ΣΥΡΙΖΑ ,αλλα οπως εχουν στην ΠΓΔΜ !!!) και να αρχισουν οι εισαγωμενοι πολιτικοι-κλεφτες να "απειλουν" τους εγχωριους.

  Αλλα τοτε θα ειναι ηδη πολυ αργα, τουλαχιστον για την χωρα......

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 27/03/2011 23:21:39

  Ετοιμάζονται να κλείσουν τα Προξενεία μας μαζί με την ανάκληση πολλών Εκπαιδευτικών στα Σχολεία Ελληνικής Μητρικής Γλώσσας στο Εξωτερικό, κυριολεκτικά «αποκεφαλίζοντας» μ’αυτό τον τρόπο, την Ελληνική Ομογένεια! ~Diaspora Grecque En France http://bit.ly/foirlm

  Aναρωτιέμαι: Ουδείς εκ των «παγκοσμιοποιητών» της δήθεν προοδευτικότητας ανησυχεί γιά το «κληροδότημα» που αφήνει στα παιδιά του και κυρίως, γιά τα φρικτά που πρόκειται να γραφούν γιά ΟΛΟΥΣ αυτούς, από τους ιστορικούς του μέλλοντος;;

 10. WB avatar
  WB 28/03/2011 07:35:18

  Εάν ο Strange Attractor παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική θα ήξερε ότι δεν την ανακάλυψαν τώρα. Εχουν εκφράσει την αντίθεση τους πάρα πολλές φορές ακόμα και με παραιτήσεις. Μιχάλης Δούντας, Στοφορόπουλος και άλλοι. Ο λαικισμός βλάπτει και ιδίως σε δύσκολες περιόδους όπως η τωρινή. Αν θέλεις να υπερασπισθείς τους πασόκους και τον Δρούτσα δικαίωμα σου αλλά θα συνιστούσα με μέτρο.

  • Aίθρα avatar
   Aίθρα @ WB 28/03/2011 14:41:10

   Έτσι είναι. Μια γενικότερη παρατήρηση, οι διπλωμάτες δε χαράζουν οι ίδιοι την εξωτερική πολιτική, εφαρμόζουν αυτήν της Κυβέρνησης, να μην το ξεχνάμε. Και ναι, είχαμε και έχουμε άξιους στο διπλωματικό σώμα, το οποίο παρεμπιπτόντως δεν είναι "κλειστο κλαμπ γόνων και κληρονόμων". (Ίσως να ήταν παλιά, δεν το ξέρω). Κάντε μία έρευνα και δείτε πόσοι από τους νέους διπλωμάτες είναι "κληρονόμοι". Για να μη μιλάμε στον αέρα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ WB 28/03/2011 15:58:45

   Με τσάκωσες. Είμαι φανατικός Δρουτσικός.
   Ο Θεός να μου κόβει χρόνια να του δίνει μέρες....

 11. Μέτοικος avatar
  Μέτοικος 28/03/2011 09:58:54

  Άριστη ανάρτηση. Η κάθε υπηρεσία(και η διπλωματική) τελεί σε όσμωση με την κοινωνία, πλήν όμως πόσοι στρατηγοί παραιτήθησαν γιά το Νταβός του Α. Παπανδρέου ; Ουδείς! Αλλά τρείς μεγαλοπρέσβεις το έπραξαν...(να και τότε έπιρναν ασύγκριτα πιό πολλά..). Οι περικοπές καθιστούν αδύνατη την επιβίωση στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι όμως τις ανέχονται λόγω φοβίας και κυρίως περιρρέοντος λαικισμού.Η ...απειλούμενη Φινλανδία ξοδεύει 2, 1 % του ΑΕΠ στο ΥΠΕΞ της η Ελλάδα του ΓΑΠ από 0,48% το πήγε φέτος στο 0,29%(2011). Αδέλφια έιναι πολλά τα προβλήματα του ΥΠΕΞ πού δεν ξέρουν, αξιόλογότατοι κατά τα άλλα συνεισφέροντες στο ΑΝΤΙΝEWS σαν τον Strange Attractor.

 12. Γ. Γ. avatar
  Γ. Γ. 28/03/2011 14:21:48

  Εργάζομαι εδώ και 7 χρόνια σε Πρεσβεία μας στην Ευρώπη. Το μόνο που έχω δει μέχρι στιγμής,είναι διπλωμάτες που εργάζονται,μοχθούν και προσπαθούν για το καλό της χώρας μας ! Σίγουρα υπάρχουν αρκετά άσχημα,όπως σε όλα τα επαγγέλματα,αλλά τουλάχιστον οι νεώτερες ηλικίες έχουν μπει με το σπαθί τους στο ΥΠΕΞ. Το πρόβλημα για εμένα έγκειται,στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία,που δεν ακούει τις συμβουλές των διπλωματών μας και πράτει ανάλογα με το πολιτικό κόστος !
  Το ΥΠΕΞ , θα έπρεπε να παίζει μεγαλύτερο ρόλο αυτή τη στιγμή,αλλά με έναν Υπουργό,που ασχολείται μόνο με ότι του πει ο Γ.Π.,χωρίς όραμα και στόχο και πάνω απο όλα με υπαλλήλους που νοιώθουν αφημένοι στη τύχη τους και στην ανοργανοσιά τους, πως θέλουν μετά να μιλούν για " ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική";
  Οσο για τα προνόμια που τους έκοψαν(λεφτά βασικά)καλά έκαναν,τουλάχιστον όσο αφορά τους Πρέσβεις σε βαθμό. Δεν νοείται, ο απλός υπάλληλος του ΥΠΕΞ να τα βγάζει με δυσκολία στην καθημερινότητα του και εκείνοι να ζούν στα ακριβά κουστούμια,εστιατόρια,αυτοκίνητα και πάντα στην περίφημη πια για αυτούς " καλή κοινωνία" , με τις πλάτες του ελληνικού δημοσίου !

 13. Αρκουδιάρης avatar
  Αρκουδιάρης 28/03/2011 19:42:42

  τι λειτουργει στο δημοσιο για να λειτουργησει και η λεσχη των φιρφιρικων βολεμενων δηθεν διπλωματων;

 14. βορειοηπειρώτης avatar
  βορειοηπειρώτης 28/03/2011 20:40:41

  Strange Attractor ,
  κανένας από τους παραπάνω δεν σου καταλογίζει πως είσαι Δρουτσικός. Απλά είσαι λίγο επιπόλαιος σε θέματα που προφανώς δεν γνωρίζεις.
  Επιπρόσθετα, η θλίψη μου γίνεται μεγαλύτερη γιατί από το άρθρο αναδεικνύεται ο πατριωτισμός ενός προξένου σε μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και όλοι εσείς με αυτό δεν ασχοληθήκατε. Δεν κάνατε καμία αναφορά σε όσα αναφέρονται στο άρθρο για την μεγάλη μορφή της εκκλησίας και του Έθνους, τον μακαριστό Σεβαστιανό .
  Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μόνο η Πελοπόννησος;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.