#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/01/2011 21:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικοινωνιακό θέατρο εντυπώσεων για το μέγα θέμα του Μεταναστευτικού

Το δούλεμα σε Αθήνα και Βρυξέλλες για το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης, πάει σύννεφο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κάνει τον «κακό», ταυτιζόμενος μάλιστα με πολύ σκληρές γραμμές στο θέμα της αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης και ειδικά για τα σύνορά μας στον Έβρο που έχουν γίνει «σουρωτήρι», λέγοντας ότι εκεί πρέπει να υψωθεί τείχος-φράχτης. Από την άλλη, οι Βρυξέλλες κάνουν τον «καλό», λέγοντας ότι οι φράχτες δεν λύνουν το πρόβλημα του μαζικού κύματος της λαθρομετανάστευσης. Ο κ.Παπουτσής μάλιστα, με αφορμή την κριτική από την ΕΕ, τα κόμματα της ελληνικής Αριστεράς, αλλά και επικριτικά δημοσιεύματα από την Τουρκία, πέρασε με νέες σημερινές δηλώσεις του, στην αντεπίθεση μιλώντας για υποκρισία, εντός και εκτός της Ελλάδος. Είναι προφανές ότι ο υπουργός, βγαίνει από «δεξιά», αποσκοπώντας στο να αγγίξει το μέσο Έλληνα, ο οποίες σε συνθήκες κρίσης μάλιστα, βλέπει ένα σημαντικό κομμάτι του κέντρου της Αθήνας να μετατρέπεται σε multi-culti γκέττο.

Στην πραγματικότητα:

1.Οι Βρυξελιώτες γραφειοκράτες δεν δικαιούνται διά να ομιλούν. Πόσο μάλλον, όταν έχουν δώσει εδώ και πολλά χρόνια το πράσινο φώς για να λειτουργεί το τείχος (φράχτης-συρματοπλέγματα) του αίσχους στα σύνορα της Ισπανίας με το Μαρόκο. Εκεί, όπου είχε καταγραφεί μεταναστευτικό «τσουνάμι», και έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες μετανάστες στην προσπάθειά τους να μεταβούν στη –δήθεν- γή της επαγγελίας. Ο «φράχτης» βέβαια, περιόρισε σημαντικά το μεταναστευτικό κύμα. Οι Βρυξελιώτες επίσης, δεν πρέπει να ομιλούν, διότι έκλεισαν τα μάτια σε ένα κατάφωρο έγκλημα, όταν προ ετών οι Ιταλοί βύθισαν ένα πλοίο γεμάτο Αλβανούς πρόσφυγες.

2.Ο κ.Παπουτσής και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θυμήθηκαν αίφνης να υψώσουν τείχη, καλό θα ήταν να διευκρινίσουν γιατί άφησαν εδώ και ένα χρόνο τα σύνορά μας στον Εβρο να μετατραπούν σε σουρωτήρι, με αποτέλεσμα τη μαζική εισροή μεταναστών και την δραματική διόγκωση του γκέτο του Αγίου Παντελεήμονος (βλέπε: Να πως δημιουργούνται οι “Αγιοι Παντελεήμονες”. http://www.antinews.gr/?p=68040). Καλό είναι να ξεκαθαρίσει επίσης, ο κ.Παπουτσής τι έκανε ο προκάτοχός του στο υπουργείο Προστασίας, κ.Χρυσοχοΐδης, για να περιορίσει αυτό το ρεύμα. Ακόμα, ο κ.Ευάγγελος Βενιζέλος, επιβάλλεται να απαντήσει δημοσίως τι εντολές είχε δώσει στους συνοριοφύλακές μας στον Έβρο. Πολύ περισσότερο, άπαντες πρέπει να ξεκαθαρίσουν εάν είχαν λάβει εντολές από το μέγαρο Μαξίμου (τις οποίες στη συνέχεια διαβίβασαν στην στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία) για ανοχή στον Έβρο. Όλα αυτά, ενώ ήταν γνωστό σε όπλους ότι από το Μάρτιο του 2010 είχε περιοριστεί δραστικά η εισροή από τα νησιά του Αιγαίου, και έβαινε διαρκώς αυξανόμενη η μεταναστευτική κίνηση στον Έβρο. Τι έπραξαν έκτοτε; Εκ του αποτελέσματος, κρίνοντας, τίποτα.

3.Η Κομισιόν και η ΕΕ γενικότερα γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν δεν συμμορφωθεί η Τουρκία, όποια τείχη και εάν υψωθούν, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Το 2010, λοιπόν, στην αρχή του χρόνου, υπήρξε συμφωνία επαναπροώθησης λαθρομεταναστών στην Τουρκία μέσω λιμένος της γείτονος. Τότε ακριβώς ήταν που έπεσε κάθετα το πέρασμα μεταναστών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Τουρκία είναι το πρόβλημα, αλλά και το κλειδί, στην επίλυση του προβλήματος.

4.Φέτος, εντός του Ιανουαρίου αποφασίζεται στην ΕΕ η «νέα, εννιαία, ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική». Οι αλλαγές που δρομολογούνται είναι μεγάλες, κρίσιμες και έχουν προκαλέσει τη σύγκρουση δεξιών και σοσιαλιστών (βλέπε: Γιατί η κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα στους Μετανάστες http://www.antinews.gr/?p=74527). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θεμιτό είναι για την κυβέρνηση και τον κ.Παπουτσή να υψώνει τους τόνους και να σηκώνει θόρυβο, αρκεί τελικώς να αποκομίσει οφέλη η Ελλάδα και να μην παραμείνει σε λεκτικές κορώνες.

Κατά τα λοιπά, οι δηλώσεις Κομισιόν, Παπουτσή και ΝΔ, έχουν ως εξής:

•            ΕΕ.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν σχολιάζει προθέσεις ή δηλώσεις, τόνισε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της αρμόδιας για τις εσωτερικές υποθέσεις επιτρόπου Σεσίλια Μάλστρομ, Μικέλε Τσερκόνεκληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, επισήμανε πως η κατασκευή φραχτών και τοίχων έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι είναι ένα βραχυπρόθεσμο μέτρο, το οποίο δεν συμβάλει στη συνολική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ρευμάτων.

Ο κ. Τσερκόνε τόνισε τη σημασία φύλαξης αυτών των εξωτερικών συνόρων, ώστε να αποθαρρύνονται τα κυκλώματα λαθρομεταναστών. Συμπλήρωσε ότι η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Τόνισε, πάντως, ότι η αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων και των μεταναστευτικών ρευμάτων περνά μέσα από τον πολιτικό διάλογο με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Μ. Τσερκόνε εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει το συντομότερο δυνατό τελική συμφωνία επανεισδοχής με την Τουρκία, στις εν εξελίξει και εντατικοποιημένες προσπάθειες που διεξάγονται, ώστε τελικά να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις και οι μεγάλες μεταναστευτικές πιέσεις προς την Ελλάδα.

•            Παπουτσής.

«Τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την είσοδο περίπου 128.000 παράνομων μεταναστών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός αυτός άγγιξε τους 512 χιλιάδες. Μόνο από την Τουρκία το πρώτο 11μηνο του 2010 μπήκαν περίπου 50 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, εξ αυτών οι 43.500 από τον Έβρο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και έχουμε ευθύνη απέναντι στον Έλληνα πολίτη να την αντιμετωπίσουμε…». Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος και πάλι στο πρόβλημα αυξημένων ροών λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην εγκατάσταση αποτρεπτικών μέσων των ανεξέλεγκτα εισερχομένων μεταναστών, δηλαδή στην εγκατάσταση του φράχτη στα χερσαία σύνορα.

Ο κ. Παπουτσής απαντώντας έμμεσα και σε επικριτικά σχόλια τουρκικών εφημερίδων αλλά και άλλων παραγόντων εντός και εκτός Ελλάδας για τις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την παραμονή της πρωτοχρονιάς δήλωσε ότι «είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της σύμφωνα με τη Συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της επειδή θέλει το αυτονόητο, να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της».

Με έμμεση αλλά σαφή αναφορά σε σχέδια κατά της εσωτερικής ηρεμίας της Ελλάδας ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι «ίσως κάποιοι θα επιθυμούσαν να καταστεί η Ελλάδα κέντρο μακράς παραμονής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου των μεταναστών που έρχονται από όλο τον κόσμο και επιδιώκουν να φτάσουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει αυτό το βάρος. Γι αυτό παίρνουμε μέτρα και επιμένουμε στην αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ που φέρνει την Ελλάδα προ δυσβάσταχτων ευθυνών».

Στο ζήτημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση «έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα ανθρώπινα δικαιώματα, την αγωνία και την ελπίδα των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για εκείνους που έχουν το δικαίωμα ασύλου και διεθνούς προστασίας. Όπως, επίσης, παίρνουμε όλα τα μέτρα για την ένταξη στην ελληνική κοινωνία όσων το επιθυμούν και αποκτούν το δικαίωμα σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Θέλω όμως να τονίσω, ότι η κυβέρνηση έχει την απόλυτη υποχρέωση να προστατεύσει τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και όσων κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα. Αυτό απαιτεί η συνταγματική τάξη της χώρας μας και ο νομικός πολιτισμός μας. Αυτό απαιτεί η υποχρέωσή μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μία κοινότητα αξιών που εγγυάται την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη, τη συνοχή και την αλληλεγγύη».

Ο κ. Παπουτσής κατέληξε λέγοντας ότι «τα μέτρα δεν στρέφονται σε καμία περίπτωση κατά της Τουρκίας. Αντίθετα, διευκολύνουν και ενισχύουν τη συνεργασία μας με την Τουρκία όσον αφορά στην αντιμετώπιση του φαινομένου παράνομης μετανάστευσης, της ουσιαστικής εφαρμογής της διμερούς Συμφωνίας επανεισδοχής και την αποφασιστική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακινητών που δρουν στις δύο χώρες και διεθνώς».

•            ΝΔ.

Επίθεση στην κυβέρνηση για την μεταναστευτική της πολιτική εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αναφερόμενος στην εξαγγελία της κυβέρνησης για συρματόπλεγμα στον Έβρο ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι «με μεμονωμένα μέτρα και “μπαλώματα”, όπως τα “συρματοπλέγματα στον Έβρο”, το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται». Κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει, συνολικά, τη μεταναστευτική της πολιτική για την οποία είπε ότι «έχει αποτύχει πλήρως και μας οδηγεί σε δραματικά αδιέξοδα». Ανέφερε τέλος ότι «ως Νέα Δημοκρατία, ανοίξαμε το δρόμο, έχοντας από καιρό ανακοινώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση, άμεσα εφαρμόσιμη και αποτελεσματική».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. parsifal avatar
  parsifal 03/01/2011 21:58:50

  Πότε θα αντιμετωπίσωμε ολοκληρωμένα και συνολικά ενα εθνικό θέμα οπως αυτό της λαθρομεταναστεύσεως ? "Λάσκαρε" λίγο η θαλάσσια πίεση λόγω FRONTEX και τρέχομε να κλείσωμε τον Εβρο... Ουδείς αντιλαμβάνεται οτι θα στραφούν πάλι στα νησιά τα διάφορα κυκλώματα και οι Τούρκοι καθοδηγητές τους ? Εγκαταλήφθηκε το απο ... δεκαετίας εκκρεμές πρόβλημα της επιτηρήσεως - αστυνομεύσεως των θαλασσίων συνόρων και πάμε για "φράκτη" λές και το τείχος εμπόδισε τους πολίτες της αλήστου μνήμης DDR να περνούν στην Δύση ! Και επρόκειτο για τείχος της STASI οχι για αρπαχτή εργολάβων που ηδη ορέγονται μπετά, σύρματα, κάμερες και ηλεκτρονικά gadgets ενώ δεν υπάρχει ούτε ενα στοιχειώδες τηλεπικοινωνιακό δίκτυο η ενα αξιοπρεπές KEΠΙΧ στην περιοχή... Τα δε 12.5 χλμ που συζητούνται θα είναι απλώς μια αλλη "Γραμμή Maginot" : Ο εχθρός θα εισβάλλη απο αλλού !

 2. giva avatar
  giva 03/01/2011 22:03:56

  Φαντάζομαι ότι η Διεθνής Αμνηστία (ξέρετε, αυτή που μιλάει για σλαβομακεδονικές μειονότητες και άλλες μπούρδες) όταν αντιδρά στην κατασκευή του φράκτη στον Έβρο, εννοεί ότι θα εξασφαλίσει από δικούς της πόρους τη σίτιση και ένδυση των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών καθώς, επίσης και θα διασφαλίσει ή ... θα επιβάλει τη συνεργασία των Τουρκικών Αρχών!!!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ giva 03/01/2011 23:11:24

   Οχι,η Διεθνης Αμνηστια δεν δινει δεκαρα για τη δικη σου ζωη και το μονο που την ενδιαφερει ειναι η ζωη των λαθρομεταναστων.

   • victoria avatar
    victoria @ ψυχραιμια 04/01/2011 00:17:23

    Δεν είναι θλιβερό όμως, κάποτε πιστεύαμε ότι γράφοντας γράμματα για τους φυλακισμένους του κόσμου δεν θα τους βασανίζουν... Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται...

 3. Γιώργος Γκ. avatar
  Γιώργος Γκ. 03/01/2011 22:25:11

  Πράγματι το δούλεμα πάει σύννεφο,αλλά ο κόσμος πια δεν "μασάει".
  Από τη μιά να βγαίνουν οι Ραγκούσηδες και νομοθετούν για παροχή ιθαγένειας με διαδικασίες εξπρές και από την άλλη οι Παπουτσήδες να αναγγέλουν ανεγέρσεις φρακτών. Με αυτούς που μπαίνουν από τα νησιά μας τι θα γίνει; Κάπου διάβασα ότι η Ιταλία έχει έρθει σε συμφωνία με τον Καντάφι και έναντι φυσικά αμοιβής δέχεται τους λαθρομετανάστες που του στέλνουν. Οταν πιάνουν τον λαθρομετανάστη τον ρωτούν γιατί πήγε και όταν τους απαντήσει για να βρώ δουλειά τον μπαρκάρουν αμέσως για Λιβύη.Ετσι ανέκοψαν το κύμα των εισροών γιατί έπεσε "σύρμα" ότι δεν συμφέρει και προτιμούν άλλες εισόδους (πχ Ελλάδα) που είναι ξέφραγο αμπέλι. Και πρέπει να κοστίζει σίγουρα λιγώτερο στους Ιταλούς αυτή η πρακτική απ'ότι σε μας με όλες τις παράπλευρες δυσάρεστες επιπτώσεις ( Αγ.Παντελεήμονας,εγκληματικότητα κλπ)
  Ακούει κανείς;;;;;;;;;;

 4. νεοφωτιστη avatar
  νεοφωτιστη 03/01/2011 22:52:05

  Ναι γιωργο ακουνε κάποιοι αλλά όχι απ'αυτούς που θα μπορούσαν να κάνουν κάτι. Ακούει και διαβάζει το μπλογκ ο απλός λαός που είναι κακοπαθημένος και παραμένει θεατής των άγριων περιστατικών που καθημερινά συμβαίνουν. Εκπέμπω sos από την Πάτρα. Η καταστάση εχει αγριέψει πολύ. Χθες Κυριακή πρωι στενό συγγενικό μου πρόσωπο πήγαινε στην εκκλησία πέντε βήματα απ'το σπίτι και της άρπαξαν τη τσάντα δυο αφγανοί στις επτα η ώρα. Μετα από πέντε λεπτά προφανώς οι ιδιοι λαθρο άρπαξαν την τσαντα μιας άλλης κυρίας. Και ξέρεις ποιο είναι το φαιδρό; Στην Π΄άτρα ακόμα φοβούνται οι κάτοικοι να μιλήσουν ανοιχτά γιατί στοχοποιούνται από τους αναρχικούς με τα αριστερά μυαλά και τις δεξιές τσέπες.

 5. LATIN AMERICA avatar
  LATIN AMERICA 03/01/2011 23:05:07

  Ο Μπερλουσκονι πληρωνει το Κανταφι να τους κραταει στην Λιβυη! Του κοστιζει λιγοτερο απο τον να τους εχει στην Ιταλια!
  Εδω τι γινεται με τους 1.500.000 παρανομους μεταναστες? που ειναι εντος του Φραχτη μεχρι να χτιστει ο Φραχτης? Μπορει να απαντησει κανεις? Βρυξελες, Αντωνης Σαμαρας? κλπ.... το προβλημα δεν λυνεται.. Οτι γινεται σημερα στην Πατρα θα γινει αυριο στη Αθηνα... Θεσσαλονικη... και τοτε να δουμε γιατι θα ειναι πολυ αργα!

 6. Έρεβος avatar
  Έρεβος 03/01/2011 23:17:40

  Ναι θα φτιάξει φράχτη ο Παπουτσής και μετά οι τούρκοι θα χρησιμοποιούν τις αυτοκινούμενες γέφυρες-ζεύξεις που έχουν φτιάξει για να περνάνε τους λαθρομετανάστες παρακάτω στο ποτάμι.

 7. διηνεκης avatar
  διηνεκης 03/01/2011 23:45:42

  Προτεινω εναν blitzkrieg με τους αβαπτιστους να τελειωνουμε μια και καλη και ασε τον αλλο να ριχνει ζεμπεκιες

 8. κων/νος avatar
  κων/νος 04/01/2011 00:53:36

  Αν νομιζει ο παπουτσης (ο παπαντρεας, η νταλαραινα, η διαμαντοπουλου- μανακη και ολο το σοι τους το προδοτικο) οτι μας δουλευει, γελαστηκε.
  οι μεταναστες που ειναι εδω, με πλοια λουξ στην πατριδα τους Τωρα. Οσο για τους ντοπιους αλητες και προδοτες, μην στεναχωριεστε, θα το δειτε σε λιγο πως παει το εργο..

 9. Γιώργος avatar
  Γιώργος 04/01/2011 01:22:17

  Δεν μπορούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να κινούνται ανεξέλεγκτα ψάχνοντας τρόπους να επιβιώσουν όσο μέινουν τελικά στην Ελλάδα. Ίσως μια λύση θα ήταν η παραμονή τους σε ένα από τα εκατοντάδες έρημα νησιά (με την κατασκευή απλών υποδομών) έως ότου εξεταστεί το αίτημα τους για χορήγηση ασύλου. Μετά επαναπροώθηση τους στις χώρες καταγωγής τους με κονδύλια τα οποία θα αφαιρούνται από την Τουρκία μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εως ότου αρχίσει να τους δέχεται πάλι πίσω ή αποφασίσει να φυλάει καλύτερα τα σύνορα της.

 10. ΓΠ avatar
  ΓΠ 04/01/2011 06:43:26

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ .ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΔΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΞΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΘΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ .

 11. zackii avatar
  zackii 04/01/2011 07:10:34

  Όσο είναι η Ελλάδα γη της Επαγγελίας γιά τους ξένους, θα έρχονται. Αν και συμφωνώ με τον Επώνυμο ότι αν δεν πατήσεις σκανδάλη δεν φυλάς σύνορα, αν το κάνουμε θα μας την πέσουν όλοι. Δεν γίνονται αυτά στην ΕΕ. Οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να άρουμε τους λόγους γιά τους οποίους μας...προτιμούνε. Όταν όμως εμείς οι ίδιοι τους δίνουμε δουλειά, ακόμα και όταν τους δίνουμε και αυτά τα λίγα στα φανάρια, όταν τους νοικιάζουμε σπίτια, και ακόμα χειρότερα όταν τους πουλάμε σπίτια, είναι σα να τους προσκαλούμε οι ίδιοι. Δημιουργήστε τους λοιπόν τέτοιες συνθήκες που να μη θέλουν να μας δουν ούτε σε ζωγραφιά. Και εννοώ τους πολίτες, γιατί αν περιμένουμε από τους κυβερνώντες άστα...μιά ζωή Χατζηαβάτηδες σε όποιον τους βάλει τα περισσότερα στους λογαριασμούς τους

 12. SAVVAS avatar
  SAVVAS 04/01/2011 08:57:14

  Εάν δεν δοθούν εντολές να ρίχνουν οι στρατιώτες στο ψαχνό η να βυθιστούν μερικές βάρκες με λαθρομετανάστες στα νησιά δεν γίνεται τίποτα απολύτως. Εδώ δεν το έκανε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τον Καραμανλή θα το κάνει ο Γιώργος για να μειώσει τα έσοδα του φίλου του και κουμπάρου του Κωστάκη?
  Πολλά δις κερδίζει κάθε χρόνο το τουρκικό κατεστημένο απο την λαθρομετανάστευση και ακόμη περισσότερα απο τα ναρκωτικά. Τι νομίσατε ότι οι Τούρκοι βρίσκουν τα δις $ στο δρόμο? Απο την δουλειά αυτή τα βρίσκουν.

  • xristianos avatar
   xristianos @ SAVVAS 04/01/2011 16:33:27

   ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ!!!!!!!

 13. τασος avatar
  τασος 04/01/2011 10:03:44

  ειδες ποσο τρομαζει ενα 5,3% στο δημο της αθηνας πατερα?

 14. sovokai avatar
  sovokai 04/01/2011 10:04:57

  θα μπορούσαμε να βαλουμε και ηλεκτρικό στό "σύρμα"

 15. νικ avatar
  νικ 04/01/2011 11:42:02

  η τελευταία σοσιαλιστική χώρα της ευρώπης πεθαίνει. Δεν εχουν λόγο πια οι ξένοι να την στηρίζουν οικονομικά.
  Η ελληνική κοινωνία είναι αριστερή μετά την δικτακτορία τόσο στην ιδεολογία της όσο και στις πρακτικές της.
  Απλά ήρθε η ώρα να πληρώσει με φτώχια τα αποτελέσματα 30 ετών σοσιαλισμού που και αυτός για λίγους ήταν.

 16. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 04/01/2011 13:44:00

  Εγώ πάντως απορώ πως το "δημοκρατικό-με-ευαισθησίες-για-τους-λαθρομετανάστες-σοσιαλιστικό-πασοκ", σε αντιδιαστολή με την "ανάλγητη-δεξιά-που-δε-γουστάρει-τους-λαθραίους-γιατί-δεν-είναι-μοντέρνα" χτίζει τείχος.

  Όπως απόρησα βλέποντας τον Υπ. Υγείας Λοβέρδο στους Φακέλλους χθες που έβαλε κατά των λαθραίων που λυμαίνονται και φαλίρουν το Σύστημα Υγείας επισκεπτόμενοι τη νύχτα τα Ελληνικά νοσοκομεία επειδή τους πονάει η μύτη τους.

  Φαντάζομαι δε αν το τείχος κατασκευαζόταν επί ΝΔ θα έπεφτε η κυβέρνηση από τα υποκινούμενα επεισόδια από τους "ευαίσθητους δημοκράτες" πασόκους, συριζάνους κλπ μπαχαλάκηδες και θα βυσσοδομούσαν τα κανάλια. Τώρα σιωπή...

 17. Kommenos avatar
  Kommenos 04/01/2011 21:12:38

  Επικροτώ το σχέδιο της κυβέρνησης, αν και δεν την έχω και πολύ σε υπόληψη για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, στο άκουσμα της οποίας κάθε φορά .. κοιτάζει στο ταβάνι.

  Το θέμα της λαθρομετανάστευσης γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Το θυμούνται ορισμένοι μόνο όταν γίνονται επεισόδεια στον Άγιο Παντελεήμονα (βλ. Ολύμπια τζιάρ,, Astillais, netakias, allenaki, Πατριωτικό Μέτωπο και Καμμένος), ενώ όταν συζητούνται να παρθούν ορισμένα μέτρα που θα βάλουν σε τάξη λιγάκι τα δύσκολα σημεία των ελληνοτουρκικών συνόρων (όχι τα σημεία των ορμητικών νερών του Έβρου) επικρατεί σιωπή.

  Η μικροπολιτική αυτή αντιμετώπιση των συζητήσεων έχει την αιτία της πολλές φορές σε θερμοκέφαλους πολιτικούς κομμάτων που δεν πρόκειται να δουν την εξουσία και επομένως προβαίνουν σε θεατρινίστικες απόψεις που δεν τολμούν ποτέ να τις πουν σε ξένους συναδέλφους τους για να μη γελοιοποιηθούν, όπως:

  α. "Να τους δώσουμε άσυλο και διαβατήρια να κατακλύσουν την Ευρώπη και να μας αφήσουν ήσυχους" (Απάντηση: τέτοια βαρειά και χονδροειδής παράβαση του κοινοτικού δικαίου και των συμβάσεων Σένγκεν και Δουβλίνου, θα μας πέταγε αμέσως έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα μας υπέβαλε και σε βροχή καταγγελιών και καταδικών από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων)

  β. "Να τους αφήσουμε στα κρυφά να διαφύγουν στην Ευρώπη και να μας αφήσουν ήσυχους, χα, χα, χα" (Απάντηση: Βάσει της Σύμβασης Δουβλίνο 2, θα μας τους έκαναν πακέτο και θα μας τους πέταγαν πίσω εδώ στην Ελλάδα, αφού πρέπει βάσει της σύμβασης να τους αναλαμβάνει η χώρα της πρώτης εισόδου, και αποδεικτικά στοιχεία βρίσκουν αμέσως, σαπίζοντας έναν στο ξύλο και κάνοντάς τον να υπογράψει πως ήρθε από την Ελλάδα + αποζημιώσεις που θα πληρώναμε από καταδίκες του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων)

  γ. "Να τους επαναπροωθήσουμε με το ζόρι στην Τουρκία" (Απάντηση: Δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα που να αποδεικνύουν τι εθνικότητας είναι και η Τουρκία καλόπιστα ή κακόπιστα αρνείται να τους παραλάβει αφού και αυτή δεν έχει υπογράψει με τις γειτονικές της χώρες συμφωνίες επαναπροώθησης λαθρομεταναστών)

  δ. "Να τους βουλιάζουμε μόλις μπαίνουν στα χωρικά μας ύδατα" (Απάντηση: "Αργά ξυπνήσατε πουλάκια μου, τώρα μπροστά στην Frontex θα κάνουμε τέτοια πράγματα; Εκτός των άλλων, Πολύ θράσος έχουν να το επικαλούνται αυτό οι θερμοκέφαλοι που εκόπτονταν για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. τη στιγμή που δεν μπορούμε να ελέγξουμε ούτε τα 6 ν.μ. Με 12 ν.μ. όλοι θα μπαίνουν σ' αυτά κολυμπώντας 3 λεπτά από τις τουρκικές ακτές και θα γίνονται ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης μπροστά στη Frontex που δεν θα μπορεί να τους πνίξει επιτόπου)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.