11/12/2008 18:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικοινωνιακός κόσμος….επικοινωνιακά καίγεται


________________________________________________________________________________________
Επικοινωνιακός κόσμος....επικοινωνιακά καίγεται!!! (για τους κυβερνήτες μας)

Καιρός να επανέλθουμε στον καμένο πραγματικό κόσμο.

«theo 1611»

Επειδή όλοι αυτοί μας κοροϊδεύουν προτείνω : «Να μετατεθούν τα Χριστούγεννα κατά τρεις μήνες ώστε να τα γιορτάσουμε κατανυκτικά με το σωστό κουστούμι και τα άχρηστα δώρα»

Μιχάλης Κ.

Σουρεαλισμος! Ζητειται μετρο απο του δεκαεξαχρονους στην χωρα της απολυτης αμετροέπειας!!

alafroiskiotos

(η φωτογραφία του Reuter)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nas avatar
  nas 11/12/2008 18:55:57

  faxtorx: οι φτωχοί τω πνεύματι δεν πρέπει να συχνάζουν εδώ. κάνει κακό στην υγεία τους

 2. PATRA avatar
  PATRA 11/12/2008 18:57:26

  Του Δημήτρη Κουφοντίνα
  O αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου που προσπάθησε να αναβάλει τη δίκη της «ζαρντινιέρας» πρέπει να ένιωθε σαν τον πιλότο που προσπαθεί μάταια να αποτρέψει την επικείμενη συντριβή του αεροσκάφους. Όμως ο αυτόματος πιλότος της ατιμωρησίας ήταν πανίσχυρος. Σήμερα λοιπόν που είναι νωπό ακόμη το αίμα ενός παιδιού, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του κτηνώδους εκείνου βασανισμού στη Θεσσαλονίκη μπορούν να ελπίζουν ότι θα απαλλαγούν. Όπως συμβαίνει και με όλους, τους ελάχιστους ένστολους βασανιστές και δολοφόνους που φτάνουν στα δικαστήρια. Πριν από 23 χρόνια ο επίλεκτος σκοπευτής Μελίστας γονάτισε ψύχραιμα και πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά, ένα παιδί 15 ετών, πυροδοτώντας ένα κύμα λαϊκής αντιβίας. Έτσι η κρατική βία και ατιμωρησία γεννά την αντιβία. Έτσι και κάθε εποχή αντιδρά με τον τρόπο της. «Τυφλά» ή στοχευμένα. Πρωτόδικη απόφαση για Μελίστα: 2 χρόνια. Εφετείο: αθώος. Έγινε πρότυπο των ένστολων, των ειδικών φρουρών, των λιμενοφυλάκων, των μπάτσων των τυχαίων εκπυρσοκροτήσεων. Μακρύς ο κατάλογος: δεκάδες οι επίσημοι νεκροί, άγνωστο πόσοι οι αδήλωτοι στα βουνά, στη θάλασσα, στα αζήτητα. Και σήμερα άλλο ένα κτύπημα των πραιτώρων: ο έφηβος Αλέξης, ένα παιδί, τυχαία στο σωρό, μέσα σε μια παρέα παιδιών, ζωντανών κι ανυποψίαστων.

  Αυτή τη φορά όμως τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της κοινωνίας αντέδρασαν στο αποτρόπαιο έγκλημα με αυθόρμητη εξέγερση, τέτοια που δεν έχει άλλη να δείξει η πρόσφατη ιστορία της χώρας. Σε όλους σχεδόν τους νομούς, σε όλες τις πόλεις, ακόμη και στις πιο μικρές, οι νέοι, πρώτα απ΄ όλα, ξεσηκώθηκαν. Και μαζί τους άνεργοι, εργαζόμενοι με το φάσμα της αβεβαιότητας μπροστά τους, ακόμη και μεσαία στρώματα, πρόωρα θύματα της κρίσης που πλησιάζει με άγριες δρασκελιές. Και δεν ήταν πουθενά «ειρηνική». Η δίκαιη οργή μεταφράστηκε σε βία. Σε κείνο το απειροελάχιστο κομματάκι βίας, αντιγύρισμα στον τεράστιο όγκο της βίας όλων των ειδών που δέχονται από τη στιγμή που ένιωσαν τον εαυτό τους από ένα άγριο κοινωνικό σύστημα που μόνον θεό έχει τον ανταγωνισμό και το κέρδος. Πρώτος στόχος η ασύδοτη αστυνομία, αυτό το όργανο του ασύδοτου Κράτους. Ύστερα, ό,τι συμβολίζει το Κράτος, ό,τι αποτελεί Κράτος. Το Κράτος της βίας, της αδικίας, της διαφθοράς, της σαπίλας. Και έπειτα τα σύμβολα του κεφαλαίου, πολυεθνικές και πρώτα απ΄ όλα Τράπεζες, αυτοί οι νόμιμοι ληστές και δολοφόνοι.

  Τώρα είναι η ώρα της οργής, της αγανάκτησης, της αντίστασης, τώρα ο νους μας κι η καρδιά είναι εκεί με τα παιδιά που δίνουν το μεγάλο μάθημα. Αύριο που θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός μπορούμε να μιλήσουμε για τα άλλα. Γι΄ αυτήν την κορυφαία σύγκρουση, την αυθόρμητη αντιπαράθεση με το σύστημα, που έγινε έξω από σχήματα κι από μοντέλα, έξω κι από τα πλαίσια των υπαρχόντων πολιτικών σχηματισμών, απέναντι σ΄ ένα πολιτικό σύστημα που δεν θέλει να τους καταλάβει, που δεν μπορεί να τους μιλήσει. Για εκείνο το κοινωνικό υποκείμενο που χρειάζεται να ξαναναστηθεί. Να μιλήσουμε, πέρα από τις άναρθρες κραυγές των υποκριτών και των ταρτούφων, για εκείνες τις οδυνηρές συνέπειες κάθε εξέγερσης που μπορεί να κτυπούν τη δουλειά ή τον κόπο κάποιων ανθρώπων. Μακριά από τις κραυγές εκείνων που αφού μεθόδευσαν τον θάνατο του εμποράκου και οδήγησαν στο κλείσιμο χιλιάδες μαγαζιά, οδύρονται τώρα υποκριτικά.

  Τώρα, όμως, στεκόμαστε δίπλα στους εξεγερμένους νέους. Που πονούν για τον άδικο χαμό ενός δικού τους. Που αντιστέκονται απέναντι στους συναίτιους. Που τολμούν και αγωνίζονται απέναντι σ΄ αυτούς που τους προετοιμάζουν ένα μέλλον χωρίς μέλλον. Σ΄ αυτούς που δολοφονούν το μέλλον.

  Κοντά στα νιάτα που πολεμούν και ονειρεύονται.  για τν αντιγραφη, PATRA

 3. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 18:59:55

  @nas -Όπως λεει και το τραγούδι «σε ένα μεγάλο αυγό ένας μικρός κόκκος»

 4. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 19:07:53

  Ενα ακομα μαθημα απο συντροφο και φιλο
  Βελτίωση Ενεργειακής Απόδοσης στον Οδικό Φωτισμό


  Η μη τήρηση των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Προτύπων ( ΕΛΟΤ ΕΝ 13201-4, ΥΠΕΧΩΔΕ 1792/2004) που αφορούν τον φωτισμό υπαίθριων χώρων, οδηγεί σε μεγάλες σπατάλες χωρίς απαραίτητα σωστό και ασφαλή οδοφωτισμό.

  `Ετσι τα περιθώρια εξοικονόμησης είναι μεγάλα (πάνω από 40%) ενώ οι αποσβέσεις των σχετικών έργων – επειδή δεν έχουν δομικές ή άλλες πολύπλοκες κατασκευές – δεν ξεπερνούν τα 4 έτη, όταν για τα Φ/Β είναι 8 έτη μαζί με την επιδότηση.

  Είναι γνωστό εξάλλου ότι η φθηνότερη και καθαρότερη kwh είναι αυτή που δεν παράγεται και από αυτήν που δεν παράγεται η ακόμη συμφερότερη είναι αυτή που μελετιέται σωστά.

  Μεταξύ 2004 και 2006 ο Δήμος Λαρισαίων εφάρμοσε πιλοτικά σε 17 οδούς της Λάρισας μέτρα εξοικονόμησης για σωστότερο και οικονομικότερο φωτισμό.

  Επιτεύχθηκε εξοικονόμηση 500.000 kwh το έτος (πάνω από 42%) η οποία αντιστοιχεί σε 400 τόνους μείωσης του CO2 στην ατμόσφαιρα και σε μείωση των εξόδων του Δήμου κατά 45.000 Ευρώ το έτος σε σημερινές τιμές.

  Εκεί εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά και η μέθοδος της αυτοχρηματοδότησης του έργου σύμφωνα με την οποίαν ο Δήμος δεν ξοδεύει τίποτα και το έργο αποπληρώνεται από την αξία της εξοικονόμησης.(Ο Δήμος απολαμβάνει και ένα 10% της αξίας από την πρώτη μέρα ενώ θα καρπούται το 100% μετά την απόσβεση του έργου).

  Μια πρόταση στα ΠΚΣΑ του Υπ. Οικονομικών, για όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας προϋπολόγιζε 25.000.000 kwh το έτος εξοικονόμηση και όφελος 3,5 εκατ. Ευρώ, πέραν της μείωσης CO2 κατά 20.000 τόνους .

  Ας εκτιμήσουμε το όφελος για όλη τη χώρα από παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης στον οδοφωτισμό:

  Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ένας σωστά μελετημένος και ασφαλής οδοφωτισμός δεν απαιτεί ενέργεια πλέον των 40-45 kwh ανά κάτοικο το έτος. Στη χώρα μας , λόγω της έλλειψης ή και μη εφαρμογής των όποιων μελετών φωτισμού, έχουν μετρηθεί καταναλώσεις 3 και 4 φορές πάνω από τα πρότυπα.

  Μία πολύ συντηρητική εκτίμηση μιλά για τουλάχιστον 800 εκ. kwh το έτος δυνατότητα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας για οδοφωτισμό. Το δυναμικό αυτό αντιστοιχεί σε μείωση των εξόδων των Δήμων, με σημερινές τιμές, κατά 72.000.000 Ευρώ ετησίως, τα οποία θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε χρήσιμες υποδομές ή άλλες κοινωνικές δράσεις των ΟΤΑ. Το όφελος αγγίζει τα 200 Ευρώ αν υπολογισθούν και τα μειωμένα έξοδα σε συντηρήσεις, αντικαταστάσεις λαμπτήρων κ.λ.π.

  Αντιστοιχούν επίσης σε μείωση των ρύπων της ατμόσφαιρας (CO2) κατά 600.000 και πλέον τόνους ετησίως οι οποίοι κοστολογούνται περί τα 12 εκ. Ευρώ.

  Το κόστος των μέτρων βελτίωσης εκτιμάται στα 250-280 εκ. Ευρώ, ήτοι χρόνος απόσβεσης περί τα 4 έτη, υπολογίζοντας μόνο την αξία της εξοικονόμησης.

  Πέραν του προαναφερομένου οφέλους αξίζει να αναφέρουμε την ώθηση που θα υπάρξει σε όλο το φάσμα των απασχολουμένων με τους φωτισμούς υπαίθριων χώρων (κατασκευαστές, εμπόρους, ηλεκτρολόγους, εγκαταστάτες κ.λ.π.)

  Ο ορίζοντας υλοποίησης ενός τέτοιου στρατηγικής σημασίας έργου, εφόσον αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο ( ΥΠΑΝ-ΚΕΔΚΕ), δεν θα υπερβεί τα 5 έτη για την παρέμβαση στις ήδη λειτουργούσες εγκαταστάσεις. Κρίσιμο φυσικά είναι κάθε νέα επέκταση σε έργα οδοφωτισμού να μελετιέται και να κατασκευάζεται σύμφωνα με τα πρότυπα.

  Δεδομένης της περιβαλλοντικής σημασίας των μέτρων βελτίωσης στον φωτισμό είναι σίγουρη η επιδότηση της ΕΕ, ενώ πολύ εύκολα θα βρεθούν χρηματοδότες, με τόσο μικρούς χρόνους απόσβεσης, αρκεί να υπάρξουν οι απαραίτητες εγγυήσεις.

  Γι`αυτές καλείται η ΔΕΗ να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο αφού, όπως θα δούμε οφελείται επίσης και ας μη φαίνεται με πρώτη ματιά:

  Από τα δημοτικά τέλη που εισπράττει η ΔΕΗ παρακρατεί την οφειλόμενη σε αυτήν αξία των καταναλώσεων ηλ.ενέργειας και τα υπόλοιπα τα δίνει στο Δήμο. Με ένα απλό συμφωνητικό μεταξύ Δήμου-ΔΕΗ και Χρηματοδότη, μέρος των χρημάτων που πρέπει να δοθούν στον Δήμο θα καλύπτουν την επένδυση ή το δάνειο του χρηματοδότη.

  Ευχής έργον είναι να αναλάβει η ΔΕΗ όχι μόνο την χρηματοδότηση των μέτρων βελτίωσης αλλά και την υλοποίησή τους, λόγω της τεχνογνωσίας της αλλά και της γενικότερης συνάφειας με τους ΟΤΑ. Οι λόγοι είναι πολλοί:
  1.Θα προσφέρει μία ακόμη οφέλιμη υπηρεσία στους Δήμους ώστε να μην τους κερδίσει μελλοντικά άλλος πάροχος ενέργειας.
  2.Θα εκμεταλλεύεται προς όφελός της την αξία των “λευκών πιστοποιητικών” που θα εκδίδονται σύμφωνα με την οδηγία 32/2006 της Ε.Ε , συμβάλοντας από τη μεριά της στην επίτευξη του στόχου για 20% εξοικονόμηση μέχρι το 2020.
  3.Με μία μακροχρόνια σύμβαση ( π.χ. 10ετή) μπορεί να “παγώσει” το ποσό των ετήσιων καταναλώσεων του Δήμου που εισπράττει ή και να το μειώσει κατά ένα ποσοστό. Θα κερδίζει έτσι από τις εξοικονομούμενες kwh οι οποίες, εφόσον δεν θα παράγονται, δεν θα τις κοστίζουν τίποτε, αλλά θα τις κοστολογεί έστω μειωμένες. Μία καλή συμφωνία καί για τα δύο μέρη μπορεί να δόσει στη ΔΕΗ κέρδη 4-5 φορές πάνω από τα σημερινά, ενώ θα ελαφρύνει οικονομικά τον Δήμο.
  4. Τα 200 MW που είναι η ισχύς της εξοικονομούμενης ενέργειας περικόπτονται από την βραδυνή αιχμή, γεγονός πολύ σημαντικό για τη ΔΕΗ, ενώ αν υπολογισθεί το κόστος αυτής της ενέργειας με την Οριακή Τιμή του συστήματος ( ΟΤΣ), αναφερόμαστε σε ένα ετήσιο όφελος 75 εκ.Ευρώ.
  5 Πολλαπλάσιο είναι το όφελος στα μη διασυνδεδεμένα νησιά όπου η ΔΕΗ εμφανίζει ζημιές λόγω της ενιαίας τιμολόγησης της kwh. Η μείωση κατά 40 με 50 εκατ. kwh ετησίως που θα προκύψει π.χ. στην Κρήτη από τα μέτρα βελτίωσης θα είναι σοβαρή ανακούφιση.


  .
  Ενα συγκλονιστικό στοιχείο: Το δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας στον οδοφωτισμό σε όλη την Ευρώπη ανέρχεται σε 38 ΤWH το έτος! Ητοι 38.000.000.000 kwh. Με μία διάρκεια λειτουργίας 4.000 ωρών το έτος έχουμε ισχύ που μπορεί να αποφευχθεί ίση με 9.500 MW. Μείωση CO2 κατά 32,5 εκατ.τόνους ετησίως. Αξία αφαιρούμενη από τις ρήτρες ρύπων ετησίως 650 εκατ. Ευρώ!
  Τα ασφαλιστικά ταμεία να αφήσουν τους ακροβατισμούς με ομόλογα και μετοχές και να επενδύσουν στην χωρίς επισφάλεια εξοικονόμηση.

 5. Ο Πιο Μεγάλος Πόνος avatar
  Ο Πιο Μεγάλος Πόνος 11/12/2008 19:17:13

  Ωραία συζήτηση. Έχω κι εγώ ένα παλιότερο κείμενο να στείλω, για τα αίτια της δυστοκίας στην επίθεση του Παναθηναϊκου, αλλά δεν το βρίσκω στο αρχείο μου ρε γαμώτο.

 6. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 19:29:23

  Ο Πιο Μεγάλος Πόνος- μην προλαβεις εχω και γω για την "Θυελα" του χωριου μου .

 7. Evros avatar
  Evros 11/12/2008 19:32:08

  Ataktos

  Βάλανε φώτα δίπλα στο κτήμα μου και δεν μπορούν να κοιμηθούν τα πουλιά. Ανα δεν ακουσω τα αϊδόνια την ανοιξη θα κάνω πλήρη εξοικονόμηση σπάνοντας όλες τις λάμπες

 8. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 19:34:42

  Evros- μαζι σου στα Αμπελακια μας !!!

 9. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 19:36:48

  Anonymous -αυτα του Πανικα Α.ειναι.....

 10. Ο Πιο Μεγάλος Πόνος avatar
  Ο Πιο Μεγάλος Πόνος 11/12/2008 19:39:45

  Θύελλα Αμπελακίων, να υποθέσω;

 11. neoinileias avatar
  neoinileias 11/12/2008 20:05:46

  Βασικός στόχος της πολιτικής και των πολιτικών προσώπων είναι η παραγωγή πολιτικής για την επίλυση των μικρών και μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, για μια κοινωνία με συνοχή, αλληλεγγύη, σιγουριά. Ταυτόχρονα ο πολιτικός εμπνέει την κοινωνία και κάνει προσπάθεια για τη δημιουργία προϋποθέσεων να προχωρήσουμε πιο πέρα, δηλαδή, να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του μέλλοντος. Αντί αυτού, ο πολίτης σήμερα έχει συνδέσει το πολιτικό σύστημα με προνόμια, ατέλειες, μίζες, διαφθορά, εξαρτήσεις. Οι πολίτες πιστεύουν ότι η εδραιωμένη «πολιτική» ισχύς, σήμερα έχει απομακρυνθεί αρκετά από τους κοινωνικούς, τους νομικούς και τους ηθικούς κανόνες που ισχύουν στην κοινωνία μας. Χιλιάδες είναι και οι περιπτώσεις κακοδιοίκησης που καθιστούν το κράτος αναξιόπιστο στην κοινωνική συνείδηση, αρκετοί, πιστεύουν ότι το φαινόμενο αυτό εντάσσεται σε ένα γενικότερο και σχεδιασμένο πλαίσιο πολιτικής που σκοπό έχει να πλήξει στα μάτια του απλού πολίτη την αξιοπιστία του κράτους. Παράλληλα, οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έχουν αναπτύξει έναν έντονο προβληματισμό (πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα) μεταξύ των πολιτών, υπάρχει παντού έντονη δυσαρέσκεια, οι πολιτικοί αμφισβητούνται σε ό,τι αφορά την πολιτική τους συμπεριφορά. Η προβληματική αυτή είναι απόλυτα δικαιολογημένη, όλοι βλέπουν ότι οι πολιτικοί θεσμοί δεν προάγουν την κοινωνία,( οι πολιτικοί λένε οι πολίτες ενδιαφέρονται για λίγα μεγάλα συμφέροντα και όχι για το γενικό καλό), ενώ, και η όποια αλλαγή οπτικής επιχειρείται προκαλεί το γέλωτα την αποδοκιμασία, τον θυμό ή την αγανάκτηση του συνόλου της κοινωνίας. Αν το ότι η παρεκκλίνουσα πολιτική συμπεριφορά του πολιτικού μας συστήματος θα ευθύνεται για την διάλυση των πολιτικών θεσμών και του πολιτισμού μας, ελάχιστους από τους σημερινούς πολιτικούς δείχνει να ενδιαφέρει. Παράλληλα το πολιτικό σύστημα ολοένα και περισσότερο θα αποξενώνεται από το κοινωνικό σύνολο, από αυτή την εξέλιξη οι πολιτικές επιδράσεις θα είναι τέτοιες που θα έχουμε επιπτώσεις με μακροπρόθεσμο και σωρευτικό χαρακτήρα. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι αρκετά επικίνδυνη επειδή οι πολιτικές στάσεις και απόψεις θα διαμορφώνονται με βάση την πολιτική ικανοποίηση των λίγων. Το « παράδοξο» αυτό φαινόμενο ενδέχεται να βάλει σε περιπέτειες και τη δημοκρατία. Ελάχιστοι από δω και πέρα θα ευθυγραμμίζovται με τις πολιτικές επιλογές, η δημιουργηθείσα πόλωση με τη σειρά της θα οδηγήσει σε καθημερινές ανατρεπτικές παρεμβάσεις. Ταυτόχρονα η συμμετοχή των πολιτών στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι ολοένα και θα μειώνεται και όσο θα γίνεται αυτό η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα θα διαλυθούν. Σήμερα και με βάση τις διαστάσεις που έχει πάρει η «υπόθεση Siemens» η κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλουστεύσεις, είναι πρόβλημα πράξεων Επομένως η αποκατάσταση της ομαλότητας με σημαντικές αλλαγές δεν επιβάλετε μόνο, είναι απόλυτη ανάγκη.

  http://neoinileias.blogspot.com/2008/06/blog-post_21.html

 12. Evros avatar
  Evros 11/12/2008 20:16:30

  Υπάρχει και μια άλλη Ελλαδα η οποία έχει άλλα παραγματικά προβλήματα αλλα κανένας δεν κάνει φασαρία για αυτούς. Οι γιαγιάδες στα παραποτάμια χωριά του Εβρου σταμάτησαν να απλώνουν τα ρουχα τους το βράδυ γιατί το πρωϊ δεν τα βρίσκουν. Τα παίρνουν οι λαθρομετανάστες. Στην Βύσσα δεν ξέρουν πως να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους. Τα παίρνουν οι λαθρομετανάστες. Έχετε δει λαθρομετανάστη μόλις έχει περάσει τα σύνορα. Εξαθλιωμένοι, σαν φαντάσματα περπατάνε την νύχτα, την πείνα την βλέπεις στα μάτια τους. Τι να πείς όμως σε γέρους, αγράμματους, φοβισμένους που βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους; Το κράτος θα σε προστατεύσει χα χα χα χα....

 13. Evros avatar
  Evros 11/12/2008 20:21:43

  Για 10 μέρες παραμένει αποκλεισμένο το νησί της Σαμοθράκης!
  Παρόμοια είναι η κατάσταση και στη Λήμνο όπου οι κάτοικοι έχουν να δουν πλοίο από τις 3 Δεκεμβρίου..
  Από σήμερα το βράδυ αναμένονται μάλιστα άνεμοι 8-9 μποφώρ στην περιοχή οπότε ο αποκλεισμός αναμένεται να συνεχιστεί καί λόγω καιρικών συνθηκών αυτή τη φορά

 14. ataktos avatar
  ataktos 11/12/2008 20:39:42

  Evros- den sou eho eksomologithi oti touw episkevthika ke tous zilepsa .Ezisa Yperohes stigmes eki .Se parakalo omos ta 10 str. tou Zisi ke Dialektis as epistrafoun stous klironomous . Ine to oniro .........Ke panta filika ,ke sintrofika.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.