#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2011 21:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικοινωνιακά κόλπα ενός τραγικού θιάσου

Την ώρα που ο κοσμάκης πληρώνει τα σπασμένα της λεηλασίας του τόπου από τους πολιτικούς και την κρατικοδίαιτη διαπλοκή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να θέσει στο αρχείο και το μέγιστο των μεγίστων σκάνδαλο της Ζήμενς.

Την ώρα αυτή, ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει την μεγάλη κοροϊδία ανακοινώνοντας την παραμονή του πορίσματος γα την Ζήμενς αλλαγές στο Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών, οι οποίες κατά τα άλλα χρεάζονται αναθεώρηση του Συντάγματος για να ισχύσουν

Μια μόνο λέξη ταιριάζει: Ντροπή

Οι αλλαγές

Παρουσιάζοντας τις αλλαγές ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι με το νέο νομοσχέδιο καταργούνται οι σύντομες παραγραφές, δηλ. η παραγραφή πλέον για τυχόν αδικήματα βουλευτών και πολιτικών θα είναι ίση με τη γενική παραγραφή που προβλέπεται για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Επιπλέον, μπορεί να επιβάλλονται περιοριστικοί όροι από τη στιγμή που η Βουλή θα ασκήσει την ποινική δίωξη σε βάρος πολιτικού. Επίσης, εάν από την προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής προκύπτει πως η διερευνόμενη αξιόποινη πράξη του υπουργού συνεπάγεται οικονομικά οφέλη, η επιτροπή μπορεί να επιβάλει κατάσχεση των οικονομικών ωφελειών.

Ακόμη, εάν ασκηθεί ποινική δίωξη από τη Βουλή και συσταθεί το δικαστικό συμβούλιο και διαπιστωθεί πως από πράξη υπουργού ή υφυπουργού ότι η πράξη συνδέεται με τίτλους ή χρηματοπιστωτικά προϊόντα αυτά δεσμεύονται.

Τέλος, πριν η Βουλή αποφασίσει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, συστήνεται τριμελές γνωμοδοτικό συμβουλλιο -αποτελούμενο από εισαγγελείς-, το οποίο ερευνά τα στοιχεία της υποθεσης και γνωμοδοτεί σχετικά με το αν χρειάζεται περαίτερω αναζήτηση της ποινικής ευθύνης.

Η Νέα Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αμήχανη και φοβισμένη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σύρεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια μέρα πριν την έκδοση του πορίσματος για τη “Ζίμενς”, έφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο προσχέδιο για ένα νέο νόμο “περί ευθύνης υπουργών”.

Οι σκοπιμότητές της δεν κρύβονται.

Προσπαθεί να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από ένα κατ’ εξοχήν πράσινο σκάνδαλο. Προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Δεν τα καταφέρνει, όμως! Γιατί ουσιώδεις αλλαγές στο νόμο προϋποθέτουν Συνταγματική Αναθεώρηση και έτσι οι όποιες εξαγγελίες του Κ. Καστανίδη δεν έχουν καμία πρακτική αξία.

Σε κάθε περίπτωση, τα ζητήματα αυτά απαιτούν διακομματική συνεννόηση. Αυτό είχε δεσμευτεί και ο Πρωθυπουργός, μετά από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Δεκέμβριο του 2009.

Παρά τη δέσμευσή του, για ένα και πλέον χρόνο, ο Πρωθυπουργός δεν έκανε απολύτως τίποτα, παρόλο ότι του το είχε ζητήσει ξανά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το βήμα της Βουλής.

Κατόπιν αυτών, η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε χθες ότι θα καταθέσει συγκροτημένη πρόταση στις αμέσως επόμενες μέρες.

Την επομένη και μια μέρα πριν το πόρισμα για τη “Ζίμενς”, η κυβέρνηση έφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο, εκτός Ημερησίας Διάταξης, θέμα νόμου “περί ευθύνης υπουργών”.

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο:

Το ΠΑΣΟΚ ρίχνει πυροτεχνήματα.

Αποδεικνύει έτσι τις πραγματικές του σκοπιμότητες».ΣΧΟΛΙΑ

 1. ares avatar
  ares 19/01/2011 21:54:45

  Σενάριο, φανταστικό: η Αμερική του Ομπάμα εγκαταλείπει την παρακμή της Αμερικής των δίδυμων πύργων και διεκδικεί την ηγετική θέση της, στον 21ο αιώνα, με πιο σύνθετη πολιτισμένη στρατηγική. Περιορίζει, όσο είναι δυνατόν, την παγκόσμια ελίτ, αυξάνοντας, ταυτοχρόνως, την διαφορά μεταξύ ισχυρών και φτωχών – μη προνομιούχων πληθυσμών.
  Η υπόθεση αυτή μπορεί να υποστηριχτεί με τα ακόλουθα συμβάντα:
  - Η συνεχιζόμενη και σήμερα αύξηση αστέγων νοικοκυριών
  - Η τιτλοποίηση δανείων και η διάθεσή τους, διεθνώς
  - Ο τρόπος χρεοκοπίας της Lehman Br
  - Καταπίεση πληθυσμών για να ξεσηκωθούν με συνθήματα τύπου
  “Η χώρα δεν ανήκει μόνο στους πλουσίους” ή “Φέρτε πίσω τα κλεμμένα” ή “Θα σας γκρεμίσει η πείνα κι η οργή μας”
  - Αύξηση τιμών τροφίμων, ΦΠΑ και πάσης φύσεως κοινωνικών υπηρεσιών (βλ. ενέργεια, υγεία, κηδεία κλπ.)
  - Ακόμα λίγο καλύτερο ρεκτιφιέ με τρομοκρατία, λαθρομετανάστευση, επιδημίες και προβλέψεις κλιματικών καταστροφών
  - Επιλεκτικό ξεκαθάρισμα “κακών” προνομιούχων με “παράνομες” διαρροές πληροφοριών (βλ. Wikileaks)
  - Καταγγελίες και παραπομπές για προδοσίες και καταχρήσεις από κύκλους με καθαρά χέρια (βλ. ΓΑΠ: “να χυθεί αίμα”)
  - Στήριξη των κύκλων “καθαρά χέρια” με δημόσιο χρήμα, φυσικά!
  - Υγιή ανταγωνισμό με ελεύθερη αγορά επιλεγμένων πράσινωv καρτέλ.
  Όλα αυτά κάτω από την πίεση λαϊκών απαιτήσεων!
  Κι έξαλλων πανηγυρισμών για τις προσφορές της Μαριάνας στον σύλλογο Αγάπη και για τα εκατομμύρια στις μεταγραφές των ποδοσφαιρικών ομάδων (γιατί το πάν είναι να είσαι οπαδός)
  ………………………………………………………………………………………………..
  Ας προσθέσει στην λίστα ότι πρόσφορο βρίσκει ο καθένας.

 2. χρηχα avatar
  χρηχα 19/01/2011 22:03:02

  αν δείτε οποιαδήποτε ταινία με θέμα διεφθαρμένους πολιτικούς και σύνδεσή τους με οικονομικά συμφέροντα θα διαφωτιστείτε ακριβώς για το τί παίζεται εδώ πέρα.......και η πραγματικότητα πιστεύω πως θα κάνει τα σενάρια της ταινίας να μοιάζουν με αθώο παιδικό πάρτυ....

  αλλά αν είναι να δείτε μια τέτοια ταινία να πάτε να δείτε την ταινία :Το πέταγμα του κύκνου" που έχει και θέμα ακριβώς την Ελληνική πραγματικότητα.....και είναι μια πολύ καλή ταινία και μπράβο στους συντελεστές της.....

 3. pavlina avatar
  pavlina 19/01/2011 22:22:05

  αλήθεια, το πόρισμα της siemens θα περιλαμβάνει και τον Παπακωνσταντίνου; Αυτός δεν ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ όταν ομόφωνα αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεση; Μόνο ο Κουρής τα δημοσίευσε αυτά, γιατί;

 4. karamanlikos avatar
  karamanlikos 20/01/2011 00:23:06

  έφτασε η ώρα: Η καθιέρωση της λέξης πασοκιά για κάθε παρόμοια επικοινωνιακή πασοκική μπαρούφα!

  πασοκιά: η π@υστιά στην πολιτική...

  Φάκτορα, προτείνω από δω και στο εξής να χρησιμοποιείς τη λέξη πασοκιά εκεί που πρέπει, όταν πρόκειται για ξεκάθαρη πολιτική π@υστιά!

 5. tiramola avatar
  tiramola 20/01/2011 00:51:37

  Να αφήσει τις "ντροπές" η ΝΔ και να πει ΝΑΙ σε όλες τις αλλαγές όπως αυτές περιγράφονται στο ποστ, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.
  Η τελευταία κυβέρνηση πριν την νέα μεταπολίτευση ήταν του Καραμανλή του Μικρού.
  Μπαίνουμε σε νέα εποχή και άλλο ένα ΝΑΙ στην αλλαγή του εκλογικού νόμου μπορεί να αλλάξει τελείως τους παραδοσιακούς μηχανισμούς μαζί με ένα μεγάλο μέρος του σημερινού πολιτικού προσωπικού και που θα είναι ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τη χώρα.

  • karamanlikos avatar
   karamanlikos @ tiramola 20/01/2011 03:27:05

   Μα, τι πίνεις και δεν μας δίνεις;
   Ελπιδοφόρο ξεκίνημα γίνεται με το γυιό του Ανδρέα και την κοιλιά του Πάγκαλου;

   Επιτέλους, ας πει ναι ο Σαμαράς, για να γίνει συνένοχος και να καλύψει τα ΟΧΙ που μονίμως έλεγε το gap γιατί ήθελε αυτό να κάνει το ελπιδοφόρο ξεκίνημα!
   Ρε τιραμόλα ξέρεις τι gap και goup σας χρειάζεται; Με τη βρεγμένη τη σανίδα... μπας και γλυτώσουμε απ' τις πασοκιές σας!

 6. ΣΤΕΦΑΝΟΣ avatar
  ΣΤΕΦΑΝΟΣ 20/01/2011 15:16:23

  "Σε κάθε περίπτωση, τα ζητήματα αυτά απαιτούν διακομματική συνεννόηση. Αυτό είχε δεσμευτεί και ο Πρωθυπουργός, μετά από πρόταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Δεκέμβριο του 2009."
  Καλά αυτοί οι "εγκέφαλοι" που συνέταξαν την ανακοίνωση δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι τέτοιες εκφράσεις περί "διακομματικής συνεννόησης" πυροδοτούν κρίσεις, σχόλια και επικρίσεις;
  Ας βγάλουν το νέο νόμο σε δημόσια ανοικτή διαβούλευση να ακουστούν, πρώτα σε αυτό το blog, οι απόψεις του κόσμου σχετικά με τις ευθύνες υπουργών και θα καταλάβετε τι εννοώ...

  ΣΤΕΦΑΝΟΣ
  ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.