#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/05/2011 14:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικοινωνιακά κόλπα για τα… μάτια της Τρόικας 

«Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα κατά της χώρας και μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αδικίες» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου το μεσημέρι της Δευτέρας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, Προστασίας του Πολίτη κ. Χ. Παπουτσή, παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Κουσελά, κλπ. Οι στόχοι του επιχειρησιακού προγράμματος προβλέπουν την είσπραξη 2,5 δισ. ευρώ το 2011, 4,4 δισ. ευρώ το 2012 και 5,8 δισ. ευρώ το 2013. Δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά είσπραξη συνολικά 11,8 δισ. ευρώ σε δυόμισι χρόνια. Το σχέδιο συνοδεύεται από έκθεση για την παραοικονομία η οποία περιγράφει τις πηγές άντλησης των προσδοκώμενων εσόδων ύψους 3,5 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

 

Η φοροδιαφυγή είναι έγκλημα κατά της χώρας, είπε λοιπόν ο κ.. Παπακωνσταντίνου, και ποιος θα διαφωνήσει με αυτό. Να και σε κάτι που συμφωνούμε με τον υπουργό Οικονομικών. Εφόσον φυσικά τους φόρους τους πληρώνουν όλοι κι εφόσον οι φόροι αυτοί πηγαίνουν για το σκοπό που έχουν. Δηλαδή τη δημιουργία σχολείων, νοσοκομείων, δρόμων και μια σειρά δωρεάν παροχών σε ένα κοινωνικό κράτος που πρέπει να σέβεται τους πολίτες του. Όμως, και οι δύο προϋποθέσεις στην Ελλάδα δεν τηρούνται. Ούτε οι φόροι εισπράττονται από όλους, ούτε υπάρχει κοινωνικό κράτος και τα έσοδα πηγαίνουν για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες και τα χρέη.

Ο σχέδιο για τη φοροδιαφυγή που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελεί ακόμη μια έκθεση ιδεών, όχι γιατί τα μέτρα που θεσπίζονται δεν είναι καλά αλλά διότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν. Η χώρα δεν πάσχει από νόμους, από ανομία πάσχει κι από ατιμωρησία.

Και εδώ θα είμαστε, του χρόνου θα λέμε ότι δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι για είσπραξη 3,5 δις ευρώ.

Κατ’ αρχάς υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί; Έχει καταφέρει η σημερινή κυβέρνηση να στελεχώσει και να εμπνεύσει το ΣΔΟΕ και τις εφορίες; Πολύ αμφιβάλλουμε από τα αποτελέσματα των εσόδων και τους ελέγχους.

Επίσης, κατά καιρούς η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει απηνείς διώξεις κατά των φοροφυγάδων. Γιατί δεν έκανε τίποτε και θα κάνει τώρα με τα μέτρα που ανακοίνωσαν τέσσερις υπουργοί για να μη χάσουν λίγη διασημότητα;

Κατά καιρούς ανακοινώνει ότι κλείνει γραφεία μεγαλογιατρών και μεγαλοδικηγόρων. Είδατε εσείς κανέναν από αυτούς να κλαίει στην πλατεία… Κλαυθμώνος;

Ακούμε ότι κυνηγάει μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων στη Μύκονο και αλλού. Είδαμε αποτελέσματα, ακούσαμε ονόματα, βγήκαν φοροφυγάδες στα μανταλάκια; Όχι φυσικά.

Κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και ένα κατάστημα γιατί δεν έχει κόψει αποδείξεις, τιμολόγια κ.λπ. Και πότε βάζουν λουκέτο οι αρχές. Δευτέρα και Τρίτη που έτσι κι αλλιώς τα καταστήματα είναι κλειστά.

Αυτά είναι ορισμένα παραδείγματα που δείχνουν ότι όσα μέτρα και να ληφθούν, ακόμη και σωστά να είναι, και καλές προθέσεις να έχουν, θα είναι μια ακόμη τρύπα στο νερό. Διότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση, δεν υπάρχει οργάνωση και σύστημα και τελικά υπάρχει το εύκολο θύμα. Τα υποζύγια του συστήματος που βρέξει –χιονίσει θα πληρώσουν. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που δεν θα μπορούν να κρύψουν τίποτε, θα καλύψουν πάλι τις μαύρες τρύπες της κυβέρνησης.

Ας αφήσουν λοιπόν τα επικοινωνιακά κόλπα για χάρη των… ματιών της τρόικας. Αν θέλουν να μειώσουν τη φοροδιαφυγή, που υπολογίζεται σε πάνω από 30 δις ευρώ, χρειάζεται πυγμή και θέληση. Όχι συμβιβασμοί με τα μεγαλοσυμφέροντα που λυμαίνονται το κρατικό χρήμα και δεν πληρώνουν και φόρους. Και κυρίως εκείνοι οι επιχειρηματίες – «πατριώτες» που ενώ δεν πληρώνουν ευρώ φόρο τελικά σηκώνονται και φεύγουν από την Ελλάδα για άλλους φορολογικούς παράδεισους, όπως η Κύπρος.

Έτσι είναι η Ελλάδα, έτσι και η συμβιβασμένη με τη μοίρα της κυβέρνηση.

Το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013

 

Σαρωτικούς ελέγχους στις επιχειρήσεις και στους φορολογούμενους προβλέπει το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής 2011-2013 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα που είναι αποτέλεσμα της κοινής επεξεργασίας τεσσάρων υπουργείων, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προβλέπει την είσπραξη συνολικά εσόδων 11,8 δισ. ευρώ στο διάστημα από το 2011 έως και το 2013 από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής η οποία προσλαμβάνει δραματικές διαστάσεις στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα εκτιμάται μεταξύ 25 και 37% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με ετήσια απώλεια φορολογικών εσόδων ύψους 15 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή το 30% του συνόλου των φορολογικών εσόδων.

Μάλιστα η αρνητική αυτή επίδοση κατατάσσει την Ελλάδα ως τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό παραοικονομίας σε σύγκριση με τις άλλες χώρες μέλη της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής προβλέπεται η εφαρμογή των αυστηρών μέτρων του νέου φορολογικού νόμου (προσωποκράτηση, κατασχέσεις κλπ) καθώς και μέτρα για την αναδιοργάνωση των εφοριών έτσι καταργούνται και συγχωνεύονται οικονομικές υπηρεσίες και διατηρείται μόνο μία ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού, ενώ οι υπόλοιπες αντικαθίστανται με γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Το προσωπικό μετακινείται προς τις διατηρούμενες ΔΟΥ προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης και αυξημένη αποτελεσματικότητα στους ελέγχους.

Παράλληλα, ελαχιστοποιείται η ανάγκη προσωπικής επαφής του πολίτη με την οικονομική υπηρεσία ενώ πολλοί από τους ελέγχους θα διενεργούνται από το γραφείο.

Ανασυγκροτείται η γενική διεύθυνση ελέγχων του υπουργείο Οικονομικών συγχωνεύονται σε περιφερειακό επίπεδο τα ελεγκτικά κέντρα, ενώ συστήνεται νέο σώμα ελεγκτών βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης εσόδων. Οι νέοι "ράμπο" της εφορίας που θα αναλάβουν να προωθούν τις διαδικασίες βεβαίωσης αλλά και αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών θα αξιολογείται τακτικά βάση συμβολαίων αποδοτικότητας και θα υπάγεται σε προσωπικό έλεγχο. Παράλληλα προβλέπεται η εισαγωγή στα τελωνεία συστήματος ψηφιακής κωδικοποίησης για την ιχνηλασία και τον εντοπισμό λαθραίων προϊόντων καπνού και αλκοόλ σε αντικατάστασης των ενσήμων ταινιών φορολογίας και συστήνεται στο ΣΔΟΕ μονάδα πλωτών μέσων για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης καυσίμων.

Στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπονται ακόμη μέτρα για τη διεθνή φορολογική συνεργασία μεταξύ των οποίων είναι η σύσταση ειδικού τμήματος για την ενίσχυση ανταλλαγής πληροφοριών και της αμοιβαίας διοικητικής συνδρομής με τρίτες χώρες στον τομέα της άμεσης φορολογίας καθώς και η κατάρτιση διμερούς σύμβασης με τις ελβετικές αρχές, για την δημιουργία φορολογικού πλαισίου σχετικά με τις καταθέσεις των φορολογικών κατοίκων της Ελλάδος.

Ιδρύεται επίσης ειδική υπηρεσία για τον έλεγχο για τη φορολογική συμμόρφωση των χιλίων μεγαλύτερων επιχειρήσεων καθώς και ειδικό σώμα φορολογικών διαιτητών, για τη διοικητική επίλυση των φορολογικών διαφορών με αντικείμενο άνω των 150.000 ευρώ και προωθείται η συνεργασία των φορολογικών και ασφαλιστικών εισπρακτικών μηχανισμών.

Το εθνικό σχέδιο δράσης περιγράφει τους στόχους των φορολογικών ελέγχων της τριετίας αναλυτικά κατά κατηγορία. Ειδικότερα θα γίνουν οι ακόλουθοι έλεγχοι:

- Προληπτικοί έλεγχοι, στο 6% των επιχειρήσεων σχετικά με την έκδοση αποδείξεων και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

- Έλεγχοι από το γραφείο των ΔΟΥ ή του ΣΔΟΕ στο 30% των επιχειρήσεων.

- Έλεγχοι από 40 συνεργεία σε υποθέσεις φορολογούμενων αυξημένου κινδύνου με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από τις διασταυρώσεις.

- Συνοπτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες που δεν συμμετείχαν στην εθελούσια περαίωση των φορολογικών υποθέσεων. Θα ελεγχθούν έως 8% των φορολογούμενων αυτών.

- Έλεγχοι στο 8% των φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

- Ειδικοί έλεγχοι στο 10% των επιχειρήσεων που απαιτούν ειδική τεχνογνωσία (διαφημιστικές, ηλεκτρονικού εμπορίου κλπ).

- Έλεγχοι για την καταβολή φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε 10.000 φορολογούμενους.

- Ηλεκτρονικοί έλεγχοι στο 40% των μεγάλων επιχειρήσεων από διαπεριφερειακά ελεγκτικά κέντρα.

- Έλεγχοι μεταφοράς κεφαλαίου στο εξωτερικό με βάση τα στοιχεία των τραπεζών. Θα ελεγχθούν τουλάχιστον το 15% των περιπτώσεων.

- Έμμεσος προσδιορισμός του ΦΠΑ τουλάχιστον στο 20% των επιχειρήσεων που δεν τον αποδίδουν.

- Είσπραξη 200 εκατομμυρίων ευρώ το 2011 μέσω αναγκαστικών μέτρων από ληξιπρόθεσμες οφειλές.

- Έλεγχοι σε 1.137 μεγάλες επιχειρήσεις και εγκαθίδρυση συστήματος προειδοποίησης και παρακολούθησης όσων παρέλειψαν να υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ.

Η εφαρμογή του συστήματος αυτού θα γίνει για 145.000 φορολογούμενους το 2011.

- Έλεγχοι σε 1.700 φυσικά πρόσωπα και επιτηδευματίες που απέκρυψαν εισοδήματα από εμπορικού χαρακτήρα αγοραπωλησίες ακινήτων.

- Έλεγχοι στο πόθεν έσχες 150 φυσικών προσώπων που εμφανίζουν μεγάλη διαφορά δηλωθέντος εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων.

- Έλεγχοι σε 9.173 φυσικά πρόσωπα που δεν υπέβαλαν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας το 2007.

- Έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα που δεν δήλωσαν τη δαπάνη κτήσης ενός τουλάχιστον ακινήτου καθώς και σε φυσικά πρόσωπα υποκριπτόμενα σε εξωγχώριες εταιρίες.

- Έλεγχοι σε επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις φόρου προστιθέμενης αξίας και άλλων παρακρατούμενων φόρων. Θα ελεγχθούν 2.000 επιχειρήσεις με στόχο να εισπραχθούν από πρόστιμα περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.

- Πεντακόσιοι έλεγχοι σε γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, μηχανικούς, καλλιτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες κατά τους οποίους το εκτιμώμενο ύψος προστίμων και πρόσθετων φόρων, ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ.

- Έλεγχοι σε 1.500 ιδιοκτήτες επαγγελματικών σκαφών και σκαφών αναψυχής με εκτιμώμενο ύψος ΦΠΑ και άλλων φόρων 300 εκατομμύρια ευρώ.

- Έλεγχοι σε περιπτώσεις επιχειρήσεων με κατασχεθέντα φορολογικά βιβλία και στοιχεία με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 3,5 δισ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε επιχειρήσεις με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 200 εκατομμύρια ευρώ.

- Έλεγχοι σε 100 περιπτώσεις προμηθειών του δημοσίου στους τομείς υγείας και των εξοπλισμών με εκτιμώμενο ύψους προστίμων 100 εκατομ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 9.000 επιχειρήσεις ψυχαγωγίας και εστίασης με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 75 εκατ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 2.350 περιπτώσεις διακίνησης προϊόντων που υπόκεινται στον ειδικό φόρο κατανάλωσης με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 135 εκατ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 100 εξωγχώριες εταιρίες που κατέχουν ακίνητα στην Ελλάδα με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 80 εκατ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 150 περιπτώσεις διάπραξης οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 75 εκατ.ευρώ.

- Έλεγχοι σε 200 επιχειρήσεις του κατασκευαστικού κλάδου με εκτιμώμενο ύψος προστίμων 300 εκατ.ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 02/05/2011 14:17:28

  Μια ιδιωτικοποίηση χρειάζεται η χώρα.Την ανάθεση είσπραξης φόρων σε ιδιωτικές εταιρίες!!!

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/05/2011 14:24:00

  Εγω στηριζομαι στον Καστανιδη... θα παρει τα σωβρακα της Μιζενς!!!
  Με την επιστολη του Απριλου τι εγινε?? του απαντησαν???

  Φοροδιεφευγε η Μιζενς στην Ελλαδα???( περα απ τις αποζημιωσεις!!! )
  χαχαχαχα γτ τον ακουσα σημερα να λεει περι ποινικων ευθυνων κλπ κλπ κλπ

  Το ΠΑΣΟΚ φοροδιεφυγε με τη σακουλα του Τσουκρταου???

  ΠΠ

 3. Aris. A avatar
  Aris. A 02/05/2011 14:25:02

  Γέρασα και ακόμη πατάσουν την φοροδιαφυγή οι άχρηστοι δεξιοί και αριστεροί.

 4. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 02/05/2011 14:28:05

  Από τα βεβαιωμένα 34 δις δεν έχει εισπράξει λεπτό.
  Και δεν χρειάζεται καμμιά εκστρατεία.
  Και δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα όνομα.
  Και δε ρωτάει και κανείς τι γίνεται.΄
  Για τα 130-600 δις τις Ελβετίας απόλυτη σιωπή.
  Μέχρι που οι ελβετοί θα στείλουν τους φόρους μόνοι τους.
  Η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 02/05/2011 14:42:27

   *Πτώση 9% σημείωσε ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο λιανεμπόριο, χωρίς τα καύσιμα, τον Φεβρουάριο του 2011, σε σύγκριση με τον δείκτη του Φεβρουαρίου 2010, έναντι αύξησης 1,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009...

   ΠΠ

 5. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/05/2011 14:38:53

  1 χρονος απο Καστελοριζο ! βαρκα γιαλο...

  ΠΠ

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/05/2011 14:49:24

  το ΓΑΠ ειχε προαποφασισει εισοδο στο ΔΝΤ !, ειχε συναντηθει με Στρος Καν..
  1.5 χρονο μετα.. μας εφεραν σημερα μετρα !!!!... και ολα αυτα μαζι με ξεπουλημα κλπ θα πρεπει να εγγριθουν απο ΕΕ και Ελληνικη Βοιυλη !!.. οεο
  Η Τιτινα ειπε.. δεν πουλαμε Λιγνιτοχυχεια !!... στην ΕΕ !! χαχαχαααα
  πριν 6 μηνες δεν ειπε πουλαω?

  σε 1.5 χρονο εκοψαν συνταξεις και εκακαν Καλλικρατη!! αααα ναι και νομοσχεδιο Ιθανενειας... το δε ΓΑΠ ετρεχε στον Αγ Δομηνικο για Πρασιναδες....

  Εχω πει ο Μαιος ειναι ταφ!! η δοση pale και ο Ιουνιος deadline.

  προοπτικη...?? η ΝΔ τι καρπωνεται ? πως?

  ΠΠ

  • Orestios avatar
   Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 02/05/2011 15:34:53

   +1000

 7. Aris. A avatar
  Aris. A 02/05/2011 14:53:57

  Για ψάξε και τα επαγγέλματα γύρω από την οικοδομή. Εκεί να δεις τι γίνεται.

  50% πτώση σε σχέση με το 2008 και κάθε μήνα το ποσοστό δευρύνεται.

  • Loretta avatar
   Loretta @ Aris. A 02/05/2011 16:43:42

   το 50% το λες με επιεικια φιλε Aris A
   στην βορειο ελλαδα και οχι μονο στην Θεσσαλονικη εχει βογγηξει το συμπαν...!!

   ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ!!

 8. spiros avatar
  spiros 02/05/2011 15:03:09

  Έχω μια απορία. Την τρόικα με επικοινωνία θα την καθηλώσουν; Μήπως πίσω από όλα αυτά είναι άλλα παιχνίδια ; Δεν πιστεύω με τίποτα όλοι να σχολιάζουν αρνητικά τα όσα ανακοινώνονται και ο κόσμος να περιμένει αποχαυνομένος . Δεν μπορεί όλοι να ομιλούν για αναδιάρθρωση και πρώτη να δίνει το έναυσμα με όσα ανακοινώνει η Ελληνική Κυβέρνηση. Μήπως πάμε κατευθεία σε πτώχευση με όλους τους Ευρωπαίους να έχουν λάβει τα μέτρα τους . Μή καταληπτές κινήσεις επισήμων.

 9. player45gr avatar
  player45gr 02/05/2011 15:07:51

  ΚΑΛΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ 18 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ
  ΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ
  ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ............
  ΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΜΕ?ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΖΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ?
  ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ?

 10. Roter Platz avatar
  Roter Platz 02/05/2011 15:26:56

  Κοιταξτε τους χονυτους λαιμους και σβερκους που απεκτησαν οι λαικοι αγωνιστες απο τον συνεχη αγωνα που δινουν με την μασα.
  Κρεμονται τα μαγουλα και το λιπος στο δερμα τους γυαλιζει.
  Ποιος θα τους κοψει φετες τον κ...;!!!!

 11. Roter Platz avatar
  Roter Platz 02/05/2011 15:27:31

  @ χοντρους

 12. Roter Platz avatar
  Roter Platz 02/05/2011 15:32:21

  Πως θα μαζεψουν λεφτα τι στιγμη που εχουν πετσοκοψει τους μισθους και τα επιδοματα των εργαζομενων, τους οποιους τωρα παρακαλουν να κανουν τον χωροφυλακα για παρτη τους, ωστε να μαζεψουν τα φραγκα για τα αφεντικα τους;
  Τα μολυβια εχουν καταβει. Κανεις δεν δουλευει.
  Να παει ο μπαστουνοβλαχος να τα μαχεψει. Χαχαχαχαχα!!!!!!

 13. Orestios avatar
  Orestios 02/05/2011 15:34:11

  Τί είπαν οι Αληθινοί Φινλανδοι?
  ΛΕΦΤΑ ΓΙΟΚ

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/05/2011 15:38:15

  H φορολογία για ιδεοληψίες και απάτες, η ασυνάρτητη φοροείσπραξη είναι ΚΛΟΠΗ. Άλλοι κανόνες σήμερα, άλλοι αύριο, άλλοι αν βρέχει και άλλη αν είναι Τρίτη και ζυγή ημερομηνία. Φορολογούν τα φορολογημένα ξανά και ξανά.

  Να κόψουν έξοδα! Να κλείσουν κάθε δραστηριότητα ΟΤΑ που θέλει χρηματοδότηση!

  Συμφωνώ ότι η φοροδιαφυγή είναι αντικοινωνικό ή κακό φαινόμενο, αλλά από το 1981 και μετά μια συμμορία αποφάσισε ότι τα δικά τους δικά τους και τα δικά μου δικά τους. Κοινώς ΟΥΣΤ και συγγνώμη για το άντε.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 02/05/2011 19:19:57

   Φόρος = κλοπή

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Orestios 02/05/2011 20:55:17

    δεν είμαι κατά φόρων που έχω συμφωνήσει σε κάποια εκδοχή δημοκρατικών διαδικασιών. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας.

    • Orestios avatar
     Orestios @ archaeopteryx 02/05/2011 22:09:34

     Που έχεις συμφωνήσει και ξέρεις ακριβώς που πηγαίνουν τα λεφτά από τους οποίους συγκεντρώνονται.
     Δεν χάφτουμε όμως το εντέχνως κατευθυνόμενο παραμύθι της σύνδεσης επιπέδου πολιτισμού μιας κοινωνίας με τους φόρους που πληρώνει. Αν αυξήσουμε τους φόρους στο 100% θα έχουμε μια κοινωνία 100% καλύτερη?

 15. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 02/05/2011 17:45:54

  O λαός που υποφέρει, που δεν έχει να πληρώσει για τα πρωτης ανάγκης είδη, λίγο ενδιαφέρεται ώστε να είναι συνεπής φορολογικά!
  Κανονικά το κράτος αυτό που ξεπάτωσε τον ιδιωτικό τομέα, που δεν πληρώνει την επιστροφή ΦΠΑ, που δεν εξοφλεί προμηθευτές και εργολάβους δημοσίων έργων ( μόνο μεγαλοεργολάβους εξοφλεί, τυχαίο?), δεν πρέπει να έχει την παραμικρή φορολογική απαίτηση απ΄αυτόν.
  Εφ΄οσον δεν δείχνει καμμιά φροντίδα για τον ιδιωτικό τομέα και το μόνο που φροντίζει είναι οι μισθοί και οι δαπάνες του σπάταλου δημοσίου, ας τα εισπράξει από τους υπαλλήλους του δημοσίου!
  Ανήκω στον ιδιωτικό τομέα είμαι επιστήμων και σήμερα μετά από 26 χρόνια εργασίας έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά, για να πληρωθούν οι ¨καημένοι¨ δημόσιοι υπάλληλοι που συρρικνώθηκαν οι μισθοί τους κατά 15-20%. Εμάς που συρρικνώθηκαν τα εισοδήματα μας κατά 100%, και που ποτέ δεν εισπράξαμε απο αυτό το ¨δίκαιο¨κράτος ούτε δραχμή ή ευρώ ,ενώ αντίθετα το πληρώναμε όλα αυτά τα χρόνια με φόρους , τι πρέπει να κάνουμε? θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ενώ δεν έχουμε εισοδήματα μην κακοπεράσουν οι καλοβολεμένοι του δημοσίου, μην δεν πληρωθούν τα λαμόγια των προμηθευτών με τις υπερτιμολογήσεις κλπ?
  Δεν αντέχει ο αξιοπρεπής φορολογούμενος του ιδιωτικού τομέα, σ΄ενα περιβάλλον ύφεσης, με ένα τραπεζικό σύστημα να σφυρίζει αδιάφορα (αφού εξασφάλισε υπερκέρδη τόσα χρόνια), με την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία να εφαρμόζουν τακτικές δίωξης, με μία οικονομία που δεν έχει μπούσουλα...
  Από που θα τα εισπράξετε μεγάλα σαΐνια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης?
  Δεν έχετε ούτε λύσεις, ούτε προτάσεις φυγής από το αδιέξοδο, έχετε καταντήσει ένα τυραννικό καθεστώς, θέλετε να παραδώσετε το πλούτο της πατρίδας μας στους ξένους, έχετε εξευτελήσει τον Έλληνα παγκοσμίως, γι΄αυτό πρέπει να φύγετε αμέσως!!!!!!!

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Απλή σκέψη 03/05/2011 02:56:18

   Από την περιγραφή που κάνεις διαπιστώνω ότι ασχολείσαι με έργα μηχανικού..
   Σε καταλαβαίνω απόλυτα...Στη βόρεια Ελλάδα έχουν σταματήσει τα παντα...

   Δυστυχώς, δεν βλέπω λύση..Πάμε για τα βράχια με χίλια..

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Φακ Κωστας 03/05/2011 12:01:09

    Κάτι είναι που καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον, φως στο τούνελ δεν βλέπουμε!

 16. θεσσαλονίκη avatar
  θεσσαλονίκη 02/05/2011 22:37:21

  Το μεγαλύτερο εγκλημα είναι οταν αυτοί οι πολιτικοί αληταράδες εχουν εισπράξει φόρους και τους εκαναν μίζες για τον Τσουκάτο, τον Μαντέλη, τα υπερκοστολογημένα Ολυμπιακά εργα, την υπερκοστολογημένη γέφυρα του Ριο-Αντίριο. Οι φόροι σύμφωνα με το Σύνταγμα θα πρέπει να επιστρέφωνται σαν κοινωνική παροχή. Παιδεία δεν υπάρχει, υγεία δεν υπάρχει, δουλειές δεν υπάρχουν. Που είναι τα λεφτά μας αδέρφια?, Ο τόπος αυτός χτίστηκε με χαρτόσημο 2,4 % επί των συναλλαγών. Οσο μυρίζωνταν μίζες ο φόρος εφτασε στο 23 %. Είναι θράσος να ζητούν σήμερα φόρους. Μπορούν να μας πούν ξεκάθαρα, που θα χρησιμοποιηθούν? Μπορουν να μας πούν πως δημιουργήθηκε το χρέος και να κόψουν το παραμύθι ρίχνοντας τις δήθεν ευθύνες το ενα κόμμα στο αλλο. Ολοι μαζί τα εφαγαν και ρήμαξαν την Ελλάδα. 300 συν 1 πολιτικοί κυβερνούν αυτόν τόν τόπο καλυπτώμενοι (οι φασίστες) πίσω από την βουλευτική ασυλία και την Υπουργική ανευθυνότητα. Κατέλυσαν το Σύνταγμα για το οποίο ο μέσος και μικρός Ελληνας εχυσε αίμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.