#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/01/2011 15:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικίνδυνες διοξίνες σε πουλερικά από τη ΓερμανίαΠανικός στην Ευρώπη μεταξύ αυτών που καταναλώνουν γερμανικά τροφικά προϊόντα, όπως χοιρινά κρέατα, και πουλερικά.

Σχεδόν 5.000 κτηνοτροφικές μονάδες της Γερμανίας αναγκάστηκαν να βάλουν προσωρινό λουκέτο, αφού διαπιστώθηκε πως μια  άκρως καρκινογόνα διοξίνη χρησιμοποιείται για τη παρασκευή πολλών ζωοτροφών που προορίζονται για  χοίρους και πουλερικά.

Μάλιστα, χιλιάδες κοτόπουλα θανατώθηκαν, μόλις αποκαλύφθηκε πως μια μεγάλη εταιρία παραγωγής τροφής για πουλερικά, χρησιμοποιούσε επί μεγάλο διάστημα συγκεκριμένα μολυσμένα λίπη.

Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται τώρα σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να εντοπίσουν τα προϊόντα των εν λόγω μονάδων, όπως αυγά, και πουλερικά, που έχουν ήδη εξαχθεί σε χώρες της Ευρώπης.

BBC


Στην επιτακτική ανάγκη κινητοποίησης των ελεγκτικών μηχανισμών της χώρας μας, για την ανίχνευση και καταστροφή τυχόν μολυσμένων με διοξίνες παρτίδων κρεάτων ή ζωοτροφών εστιάζει με δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κασαπίδης.

Με αφορμή το νέο διατροφικό σκάνδαλο που ήρθε στο φως με την ανίχνευση διοξινών σε τρόφιμα και ζωοτροφές στη Γερμανία, ο κ. Κασαπίδης τονίζει ότι η ανησυχία στη χώρα μας εντείνεται, «όχι μόνο λόγω των εισαγωγών αυτής της κατηγορίας προϊόντων από τη Γερμανία, αλλά και από το γεγονός ότι ενώ αντίστοιχο διατροφικό σκάνδαλο κατά το παρελθόν, αποτέλεσε την αφορμή για τη θέσπιση πολύ αυστηρού νομικού πλαισίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η εφαρμογή του αποδεικνύεται αναποτελεσματική».

«Ως χώρα έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε, της παραδοσιακής εκτατικής κτηνοτροφίας», επισημαίνει ο βουλευτής, τονίζοντας ωστόσο, ότι οι εισαγωγές αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για την υγεία των πολιτών.

«Δεν πρέπει να μας διαφεύγει», σημειώνει, «ότι αιτία μόλυνσης του οικοσυστήματος και της διατροφικής αλυσίδας είναι και οι διοξίνες που παράγονται κατά την καύση απορριμμάτων πλαστικών υλικών σε τυχόν παράνομες χωματερές».

Για το λόγο αυτό ο κ. Κασαπίδης ζητεί εξάλλου την συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για τη λύση του προβλήματος των ανεξέλεγκτων χωματερών και ρίψεων επικίνδυνων σκουπιδιών στην ύπαιθρο.

Εκφράζει τέλος την ανησυχία του για την ανταπόκριση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ , μετά την υπαγωγή του στο υπουργείου Υγείας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με απόφαση του Πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tiramola avatar
  tiramola 07/01/2011 15:58:36

  Όλους τους διαφθείρει ο καπιταλισμός, ακόμα και τους προτεστάντες.
  Είναι τόσο ανελέητος ο ανταγωνισμός που σε ωθεί στην αμαρτία..

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/01/2011 16:02:39

  προφανώς δεν είχες πάει, δεν είχες ψωνίσει για τρόφιμα, και δεν είχες φάει, στην Βουλγαρία, ή την Ρουμανία, ή την ΕΣΣΔ, πρίν το 1990.

  • tiramola avatar
   tiramola @ archaeopteryx 07/01/2011 16:09:09

   Ομολογώ πως όχι, εκείνο που θυμάμαι όμως είναι ότι ήταν φημισμένοι για τα αλαντικά τους.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/01/2011 16:12:38

  και έπλεναν και τα χέρια τους πριν στα φέρουν

 4. Enzo avatar
  Enzo 07/01/2011 16:12:53

  ο καραμανλης φταιει λαστιχενιε και η προηγουμενη κυβερνηση και γιαυτο!μοιραζαν διοξινες στην γερμανια.

 5. tiramola avatar
  tiramola 07/01/2011 16:13:14

  Λάθος, είχα πάει με τη θειά μου το 85 στη Βουλγαρια επειδή της πόναγε το αυτί.
  Πολύ καλό και πάμφτηνο φαί στα εστιατόρια και στη Σόφια και στη Φιλιπούπολη.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ tiramola 07/01/2011 16:35:10

   διoξίνες, είχε;

 6. katalytikos avatar
  katalytikos 07/01/2011 16:39:45

  Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη χώρα μας, δεν είναι μόνο εάν έχουν εισαχθεί παρτίδες από αυτά τα προϊόντα (αυγά, χοιρινά, ζωοτροφές κλπ), αλλά τα σημαντικότερα είναι τα παρακάτω:

  1: Τα απόβλητα της παραγωγική διαδικασία των ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΩΝ, των βιομηχανιών που είναι εγκατεστημένες στη χώρα μας, πως διαχειρίζονται????
  2: Τα απόβλητα αυτά χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζωοτροφών????
  3: Υπάρχουν εγκατεστημένες βιομηχανίες, που παράγουν παράλληλα ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ και ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ?????
  4: Έχουν γίνει ποτέ έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης, ΕΦΕΤ κλπ) ως προς τις διοξίνες, σε ζωικά προϊόντα που παράγονται σε φάρμες, που χρησιμοποιούν αυτές τις ζωοτροφές????

 7. ΕΝΑΣ avatar
  ΕΝΑΣ 07/01/2011 17:23:35

  Τελικα αποδυκνυεται ακομη και ςσε αυτη την περιπτωση πως οι γερμανοι ειναι τα μεγαλυτερα λαμογια και οι μεγαλυτεροι απαταιωνες παγκοσμιως.Ηξεραν λεει απο τον μαρτη αλλα δεν μιλησαν,μοιραζουν μιζες για να προωθουν τα προιοντα τους(ζιμενς),πουλανε υποβρυχια που γερνουν,σκανδαλο με τα τεθωρακισμενα τους κτλ,κτλ..Απλα εδω βρηκαν κατι ατομα που ονομαζονται πολιτικοι που αποτελουν οτι ποιο γλειωδη εχει να παρουσιασει η χωρα μας.Και εαν εσκαγαν και μερικα χιλιαρικα στους γλειωδεις πολιτικους,δεν ειχαν κανενα προβλημα να υπογραψουν για να εισαγαγουμε τροφιμα με διοξινες.Και φυσικα ολοι ξερουμε πως βγαινουν οι πολιτικοι σε τουτο τον τοπο..Στο 55% η αποχη,παιρνουν το 45% απο τους υπολοιπους ψηφους και εχουν λεει την...πλειοψηφια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 8. Nikitas avatar
  Nikitas 07/01/2011 17:33:21

  Ατυχές το αντιπαράδειγμα. Προσωπικά λόγω εγγύτητας είχα πάει πολλές φορές στη Βουλγαρία από το 1975 ως το 1990. Μπορεί να υπήρχε μικρή ποικιλία προϊόντων αλλά η ποιότητά τους ήταν ισάξια ως μακράν καλύτερη των ελληνικών (μιλάω μόνο για τα προϊόντα διατροφής μια που σε αυτά αναφέρεσαι).

  Παράδειγμα: είχαν μόνο δύο είδη κασέρι, το φτηνό και το ακριβό (με τιμή 1/30 του ελληνικού). Ακόμα και το φτηνό κασέρι ήταν κατά πολύ ανώτερο του "βιομηχανικού" ελληνικού (που ως γνωστόν γράφει στη συσκευασία ότι περιέχει 15-30% κασέρι... και δε θέλω να ξέρω τι περιέχει το υπόλοιπο 70%). Το ίδιο ίσχυε και για τη φέτα, τα αλλαντικά, το γιαούρτι, το ψωμί κλπ κλπ.

  Ο λόγος προφανής. Οι βιομηχανίες τους δεν είχαν σκοπό το κέρδος, οπότε δεν ήξεραν τα "κόλπα" τα δικά μας για την αύξηση των περιθωρίων κέρδους με τα διάφορα χρωστικά, πρόσθετα, συντηρητικά χημικά.

  Μετά το 1990 και ειδικά μετά το 2000; Ξέχνα τα παραπάνω προϊόντα. Η γεύση τους πλέον δεν έχει διαφορά από οποιοδήποτε άλλο ελληνικό ή δυτικό προϊόν ενώ ή τιμή τους από το 1/30 εκτοξεύτηκε στο μισό (ή και παραπάνω) των αντίστοιχων ελληνικών.

 9. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 07/01/2011 18:12:00

  Η Ελλάδα έδωσε ψεύτικα στοιχεία για τα δημοσιονομικά της (λες και οι άλλοι έδιναν αληθινά) και μας την έπεσαν οι Γερμανοί και οι λοιποί "ηθικοί" βορειοευρωπαίοι μαζί με όλα τα νεοφιλελεύθερα καθίκια. Ελληνικά και αλλοδαπά. Μας ονόμασαν ψεύτες λωποδύτες και διεφθαρμένους. Βοηθούντος και του "Έλληνα" πρωθυπουργού.

  Αποδεικνύεται όμως περίτρανα, ότι και το Δ΄Ράϊχ είναι εξ ίσου δολοφονικό με το Γ΄. Ταίζει τους πολίτες του και τους εταίρους του με θάνατο. Πάλι καλά... Το Γ΄έκανε τους κατακτημένους σαπούνι ή τους εξωντωνε δια της πείνας των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των εκτελεστικών αποσπασμάτων.

  Αυτά για τους λάτρεις της προτεσταντικής ηθικής και τους λοιπούς Λογοθετόπουλους.

 10. TopGunZ avatar
  TopGunZ 07/01/2011 18:50:37

  Εδώ θα ταίριαζε μια ωραία γελοιογραφία, με τη Γερμανία ως "μαμά" να μαλώνει την "κακή" Ελλάδα επειδή έχει χαμηλό βαθμό στα... μαθηματικά, αλλά συγχρόνως να κρατάει ένα βαζάκι βρεφικής τροφής με μια νεκροκεφαλή επάνω, έτοιμη να την ταίσει σε ένα μωράκι με την ταμπελίτσα "Ε.Ε."...

 11. anonymous avatar
  anonymous 08/01/2011 17:56:02

  Μάγκες διοξίνες έφαγα κι εγώ. Πέρασα σήμερα από το σουπερμάρκετ που ψωνίζω και είδα ότι τα αυγά που αγόρασα πριν 15 μέρες δεν υπάρχουν πλέον. Που σημαίνει ότι ήταν δηλητηριασμένα και τα μάζεψαν. Και ήταν και βιολογικά.

 12. against New World order avatar
  against New World order 09/01/2011 04:20:57

  να τι μας ταϊζουν οι Γερμανοί, θυμάστε και τις σοκολάτες με τα σκουλίκια που και αυτές ήταν από την Γερμανία ;

  τώρα θέλει αυγά από την Ελλάδα η Μέρκελ;

  να τις τα πουλήσουμε με 10 000€ / ένα

  Αγοράζετε Ελληνικά προϊόντα

  φτάνει να τρώτε τις Γερμανικές διοξίνες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.