#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/09/2012 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη ΔημοκρατίαH δημοσίευση είναι ψυχή της Δημοκρατίας. Σ΄αυτό κανείς νοήμων άνθρωπος δε μπορεί να διαφωνεί, και για το λόγο αυτό ακόμη και τα «σκουπίδια» τα βλέπουμε δημοσιευμένα ή στην τηλεόραση. Ποιος θέλει φυσικά κλείνει το κανάλι, πετά την εφημερίδα και επιλέγει την ενημέρωση που επιθυμεί. Αυτή είναι η πρώτη σταθερά κατ΄ εμάς.

Η δεύτερη είναι ότι η διαφθορά, πολιτική και κοινωνική, πρέπει να εκλείψει επιτέλους από την Ελλάδα. Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, αυτοί που τα πήραν κι έγιναν πάμπλουτοι ενώ δεν είχαν ούτε τρύπιο παντελόνι να βάλουν, θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά. Ειδικά την περίοδο που κόβονται μισθοί και συντάξεις δε νοείται να μένουν ατιμώρητοι οι «λαδιάρηδες».

Η τρίτη σταθερά είναι ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του έχουν σταθεί ανίκανοι να κάνουν τη δουλειά τους. Ειδικά στον τομέα της πολιτικής διαφθοράς, τις περισσότερες φορές κάνουν τα στραβά μάτια ή κάνουν τόσο μεγάλη καθυστέρηση που τελικά τα στοιχεία χάνονται.

Και η τέταρτη σταθερά είναι ότι το πολιτικό σύστημα εκτός από διεφθαρμένο είναι και σάπιο. Σίγουρα υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί, σίγουρα δεν μπορεί κανείς να τσουβαλιάζει τους πάντες. Όμως, το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα δεν πρέπει να εκπλήσσεται κάθε φορά που αποκαλύπτεται κάποια υπόθεση διαφθοράς.

Όλα αυτά τα λέμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει τις τελευταίες ώρες στην Ελλάδα. Το «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» ταιριάζει απόλυτα. Δείτε τι έχει συμβεί την ίδια στιγμή που η χώρα οδηγείται σε ένα νέο σκληρό πακέτο λιτότητας.

- Λίστες πάνε κι έρχονται από το ΣΔΟΕ. Ονόματα δίνονται βορά προτού καν τελειώσει ο έλεγχος, δεκάδες πολιτικοί ρίχνονται στην πυρά, φταίνε δε φταίνε.

- Αποδεικνύεται ότι οι μηχανισμοί ελέγχου όπως το ΣΔΟΕ είναι ανίκανοι ως προς την παραγωγή έργου της αρμοδιότητά τους, αλλά ικανότατοι στα διαπλεκόμενα πολιτικά παιχνίδια. Διότι δε μπορεί να σέρνονται υποθέσεις ετών και να μην έχουν εξαχθεί ουσιαστικά αποτελέσματα, εκτός από μια ατέλειωτη σπερμολογία.

- Κάποιοι στο ΣΔΟΕ, είτε γιατί παίζουν πολιτικά παιχνίδια, είτε για συνδικαλιστικούς λόγους επειδή τους έκοψαν τους μισθούς, είτε λόγω… βλακείας ή ακόμη και λόγω παράνομης συναλλαγής, δίνουν λίστες από εδώ κι από εκεί. Φυσικά και οι δημοσιογράφοι θα τις δημοσιεύσουν αφού κάποιοι υπάλληλοι παίρνουν εμπιστευτικά έγγραφα και τα κάνουν φωτοτυπίες. Το θέμα είναι ποιοι κάνουν αυτές τις διαρροές και ποιες είναι οι σκοπιμότητές τους. Είναι εντολοδόχοι, θέλουν να δείξουν ότι έχουν εξουσία στα χέρια τους και μπορούν να εκβιάζουν, πιέζουν τους πολιτικούς να τους εξαιρέσουν από τις περικοπές ή μήπως είναι μέλη ενός οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας;

- Όσο για την κυβέρνηση, αυτή κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή νομίζει ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την τρόικα. Υπάρχει, όμως, κι άλλη Ελλάδα, υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις που πρέπει να διαχειριστεί. Ας αφήσουν λοιπόν τον ύπνο κι ας ελέγξουν το ΣΔΟΕ, τους δικαστές, τις τράπεζες ή όποιον άλλον έχει εμπιστευτικά έγγραφα και τα δίνει σε δημοσιογράφους προκειμένου να προκληθεί σάλος ή ακόμη και πολιτική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες.

-Τέλος, θα πρέπει να πούμε ότι με κανένα τρόπο δε βοηθούν οι αγοραίες εκφράσεις από πολιτικούς και δημοσιογράφους εντός και εκτός Βουλής. Από τη μια ο Μεϊμαράκης με τον Χατζηνικολάου και τον Παυλόπουλο, από την άλλη οι τσαμπουκάδες της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, δημιουργούν ένα κλίμα άρρωστο, δυσώδες, παρακμιακό. Δε μπορεί για παράδειγμα μέσα στη Βουλή ο ένας να αποκαλεί φασίστα τον άλλο και ο Χρυσαυγίτης να λέει στον Παφίλη του ΚΚΕ ότι θα πάρει τα… τρία.

Για όλα τα παραπάνω, θεωρείται σωστή η χθεσινή παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, για την υπόθεση με τις λίστες. Ουσιαστικά ο εισαγγελέας, αφού βάζει μπλόκο στις διαρροές, κάνει ευθέως λόγο για προσπάθεια πολιτικής ανωμαλίας ενώ αφήνει αιχμές και κατά δημοσιογράφων ή άλλων ότι μπορεί να έχουν κέρδος, και δεν εννοούμε επαγγελματικό.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για κάθαρση εδώ και τώρα στο πολιτικό σύστημα, κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα για να μην έχουμε πραγματικά πολιτική ανωμαλία. Και αν θέλει η κυβέρνηση να δείξει ότι κυβερνά και δεν είναι απλά κυβέρνηση προϋπολογισμού θα πρέπει να βρει και να αποκαλύψει τα κυκλώματα που πιθανότατα θέλουν να αποσταθεροποιήσουν το πολιτικό σύστημα.

Τα πράγματα είναι επικίνδυνα για τη Δημοκρατία, κάποιοι δεν πρέπει να παίζουν με τους θεσμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Nickdiver avatar
  Nickdiver 29/09/2012 11:29:43

  Για πια δημοκρατία μιλάμε...;
  Αυτή των ολίγων...
  Γιατί για τον περισσότερο κόσμο δεν υπάρχει δημοκρατία στην καθημερινότητα του.
  Έχετε δίκιο,δεν πρέπει να καταρρεύσουν οι θεσμοί,θα ακολουθήσει χάος,όμως με την υλοποίηση των επερχόμενων μέτρων,δεν θα υπάρχουν ουσιαστικά θεσμοί...
  Δικαιοσύνη,ασφάλεια,εθνική άμυνα,παιδεία,υγεία προς κατάρρευση.

 2. kotstak avatar
  kotstak 29/09/2012 11:32:20

  Ας μειώσει ο υπουργός 50% τους μισθούς όσων εμπλέκονται, να δεις πως στρώνουν.
  Αλλά, το "μαγαζί" είναι γεμάτο από συγγενείς των αριστερών συγκυβερνώντων…

 3. Louisa avatar
  Louisa 29/09/2012 11:33:13

  Ας μην βιάζουμε τη λογική. Όποια προσπάθεια αποκάλυψης διαφθοράς, δυστυχώς, προέρχεται από κίνητρα αντίπαλων συμφερόντων. Έτερον εκάτερον. Τί σόι σωστή είναι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Του δείχνουν κάτι με το δάχτυλο και αυτός διατάσσει έρευνα για το δάχτυλο; Και τί σημαίνει να ηρεμήσουν τα πράγματα; Πάμε κατα διαόλου και μας μάρανε το σαβουάρ βιβρ. Άντε να τα κουκουλώσουμε, να ηρεμήσουμε...

 4. aristos avatar
  aristos 29/09/2012 12:07:24

  "Η δεύτερη είναι ότι η διαφθορά, πολιτική και κοινωνική, πρέπει να εκλείψει επιτέλους από την Ελλάδα".
  Αυτό δεν πρόκειται φίλε μου να γίνει όχι μόνο στην Ελλάδα που αποτελεί το 2% της διαφθοράς στην Ευρώπη (Ισχυρή οικονομία=Υψηλή " Επιστημονική" διαφθορά), αλλά σε κανένα κράτος του κόσμου, αφου αποτελει το βασικό στοιχείο της φύσης του Καπιταλισμού. Και αφου ο καπιταλισμός είναι το σκ@τό που βρωμάει λιγώτερο απ' όσα δοκιμάσαμε, η Διαφθορά θα τον συντηρεί σίγουρα όσο θα ζούμε εμείς και τα παιδιά μας ίσως και τα εγγόνια μας . Αν οι μεγάλοι (Siemens, Hochtief, Bouigues-Vinci, Budensbank & ΣΙΑ) δεν διαφθείρουν τους μικρούς και τους κατσαπλιάδες της περιφέρειας (πχ. Ελληνες πολιτικοί-εργατοπατέρες) ο καπιταλισμός θα καταρρεύσει.
  Τα υπερκέρδη θα μειωθούν οι σοσιαλιστικές κατακτήσεις θα επανέλθουν και τα χρηματιστήρια θα πέφτουν...
  Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ στην όπερα της πεντάρας πχ. τα έχει περιγράψει όλα αυτά με εναργέστατο τρόπο. Εναν αιώνα μετά τίποτε δεν άλλαξε...

 5. Πολιτης ή υπηκοος; avatar
  Πολιτης ή υπηκοος; 29/09/2012 12:27:05

  Ποια ακριβως δημοκρατια κινδυνευει κι απο ποιους;Κινδυνευει η δημοκρατια των Ραιχεμπαχ,των επιτροπων,τωνεγκαθετων των τραπεζιτων και των τοκογλυφων;η δημοκρατια των δομημενων,της siemens,των υποβρυχιων,του Βατοπεδιου,του ηθικου και του νομιμου,των νταβατζιδων και των πολεμιων τους;Απο ποιους κινδυνευει;απο τους δημοσιογραφους της διαπλοκης;μαλλον οχι,απο τους βουλευτες και τους υπουργους,πρωην και νυν που εχουν γευτει το μελι;μαλλον οχι,απο το στρατο;αυτο το ξερει ο Μπεγλιτης,στη συγκυβερνηση ειναι ,οποτε ειναι ευκολο να ερωτηθει.Τελος ποιοι ειναι αυτοι που θα την προστατεψουν αυτη τη δημοκρατια;μα αυτοι που το συστημα εδω και μερες μας παρουσιαζει οτι ειναι στοχος ''αποσταθεροποιητικων στοιχειων.Ειναι αυτοι που τοσα χρονια μεσα σε υπουργεια,σε κομματικα οργανα,στη βουλη (το ναο-πλυντηριο της δημοκρατιας τους),δεν ειχαν δει ουτε ακουσει για μιζες του Ακη,κομπινες στο χρηματιστηριο,δοσοληψεις με μοναχους,κουμπαριες με υποδικους,εξαγωγη χρηματων στην Ελβετια,τιποτα δεν ξερουν.Αυτοι λοιπον νοιωθουν να χανουν τη γη κατω απο τα ποδια τους και εχουν ξαμολησει τα φερεφωνα τους απο τα καναλια για ενα ακομα γυρο τρομοκρατησης του λαου μηπως ετσι κερδισουν λιγο χρονο και σωσουν οτι σωζεται.Το μονο σιγουρο ειναι οτι αυτοι δεν ειναι ικανοι να σωσουν τη χωρα.

 6. αλλόφρων avatar
  αλλόφρων 29/09/2012 14:46:55

  για το αν υπάρχει δημοκρατία η όχι στην Ελλάδα να ρωτήσουμε τον Μπόμπολα και τον Ψυχάρη

 7. ΦΙΛΩΝ avatar
  ΦΙΛΩΝ 29/09/2012 19:23:19

  Ποιά "Δημοκρατία" υπερασπίζεσαι συμπολίτη;;;

  Πρώτον, το πολίτευμα μας, το Σύνταγμά μας, είναι στραβό και δεν λειτουργεί επ’ ωφελεία του Λαού και του Έθνους.
  Δεύτερον, δεν έχουμε πραγματική Ανεξαρτησία Εξουσιών.
  Τρίτον, η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και, τοις πράγμασι, δεν λειτουργεί.
  Τέταρτον, ο Τύπος δεν είναι ανεξάρτητος.
  Πέμπτον, το παρακράτος διευθύνει τη χώρα.
  Έκτον, η Δημόσια Διοίκηση, το κράτος, δεν λειτουργούν.
  κ.ο.κ

  Ετοιμαστείτε για Συντακτική Εθνοσυνέλευση, που θα γκρεμίσει τη παράγκα της μεταπολίτευσης και θα προσπαθήσει να στήσει μία Νέα Ελλάδα.

 8. δημης avatar
  δημης 29/09/2012 20:06:14

  ΑΝΤΙ σχολίου...

  Στίχοι: Γιώργος Σεφέρης
  Μουσική: Θανάσης Νικόπουλος
  Πρώτη εκτέλεση: Κώστας Θωμαΐδης


  Στήνουμε θέατρα και τα χαλνούμε
  όπου σταθούμε κι όπου βρεθούμε
  στήνουμε θέατρα και σκηνικά
  όμως η μοίρα μας πάντα νικά.

  Και τα σαρώνει και μας σαρώνει
  και τους θεατρίνους και το θεατρώνη
  υποβολέα και μουσικούς
  στους πέντε ανέμους τους βιαστικούς.

  Σάρκες,λινάτσες,ξύλα,φτιασίδια
  ρίμες,αισθήματα,πέπλα,στολίδια
  μάσκες,λιογέρματα,γόοι και κραυγές
  κι επιφωνήματα και χαραυγές.

  Ριγμένα ανάκατα μαζί με μας
  (πες μου πού πάμε, πες μου πού πας)
  πάνω απ`το δέρμα μας γυμνά τα νεύρα
  σαν τις λουρίδες ονάγρου η ζέβρα.

  Γυμνά κι ανάερα,στεγνά στην κάψα
  (πότε μας γέννησαν,πότε μας θάψαν?)
  και τεντωμένα σαν τις χορδές
  μιας λύρας που ολοένα βουίζει. Δες

  και την καρδιά μας ένα σφουγγάρι
  στο δρόμο σέρνεται και στο παζάρι
  πίνοντας το αίμα και τη χολή
  και του τετράρχη και του ληστή.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.