#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/10/2010 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιδεινώνεται συνεχώς η θέση του ΠΑΣΟΚ στις ...εξεταστικές που συγκρότησεΌπως έχουμε ήδη γράψει ο επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Στ. Γκρόζος, ένας ξάδελφος του Aκη Τσοχατζόπουλου, ονόματι Ν. Ζίγρας, ήταν ο ιδρυτής της offshore εταιρείας TORCASO, η οποία εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου και ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης του επίμαχου ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου που πέρασε στη συνέχεια στην κατοχή του πρώην υπουργού.

Στη συνέχεια ανακαλύφθηκε στην εξεταστική για την Ζήμενς άλλο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο συνδέεται η off shore TORCASO με τα μαύρα ταμεία της Siemens, μέσω...ΠΑΣΟΚ (Το Βατοπαίδι συνδέεται μέσω της Ζήμενς με το ΠΑΣΟΚ ;;;). Φαίνεται όμως πως το έγγραφο αυτό ...χάθηκε στη συνέχεια και προέκυψε μείζον ζήτημα

Ιδού τώρα, χωρίς σχόλια δικά μας, η συζήτηση που έγινε χθες στην επιτροπή για το έγγραφο αυτό:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, επειδή υπάρχει περίπτωση εκ δόλου να έχουν αποκρυφτεί έγγραφα, σας ζητώ τώρα επισήμως ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής να μας τα δώσετε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για να μπορούμε να μιλήσουμε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Προσδιορίστε τα έγγραφα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα έγγραφα που προέρχονται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εισόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τα οποία έχουν έρθει το Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο 2010.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μάλιστα. Ας βρεθούν τα έγγραφα. Πάντως το έγγραφο για το οποίο έγινε όλο το θέμα έχει ημερομηνία 24.08, σελίδα πέμπτη από τα Πρακτικά, το υπ’ αριθμόν 16 είναι οι ανακοινώσεις που γίνονται και σας διαβάζω: «Το υπ’ αριθμ. 1521/6/12.07.2010 έγγραφο της Επιτροπής Καταπολέμησης, Νομιμοποίησης Εισόδων Εγκλήματος από Εγκληματική Δραστηριότητα με θέμα τέσσερα αιτήματα δικαστικής συνδρομής 362/23.08.2010». Αυτά ανακοινώθηκαν και διανεμήθηκαν, κύριε συνάδελφε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πότε, κύριε Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας επαναλαμβάνω, στις 24.08.2010.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από πότε το παραλάβατε, κύριε Πρόεδρε;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Υπάρχει πάνω στα έγγραφα, κύριε συνάδελφε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις 12.07.2010, κύριε Πρόεδρε, ενάμιση μήνα πριν το έχετε παραλάβει, με χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον, απόρρητο». Αν θεωρείτε ότι εξαιρετικά επείγον είναι ένα έγγραφο το οποίο το παραλαμβάνετε εν συνεδριάσει της Επιτροπής στις 12 Ιουλίου και το πρωτοκολλείτε στις 23 Αυγούστου, τότε νομίζω, κύριε Πρόεδρε, υπάρχει θέμα.

Δεν αφορά, όμως, μόνο αυτό το έγγραφο. Φέρεται να υπάρχει και προγενέστερο έγγραφο, το οποίο είναι τον Ιούνιο 2010.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Προσδιορίστε το έγγραφο, κύριε συνάδελφε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας προσδιορίζω. Τη Δευτέρα το  πρωί, λοιπόν, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υπάρχει αναφορά σε έγγραφο που αναφέρεται τον Ιούνιο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Καταλαβαίνω ότι για λόγους δημοσιότητας θέλετε εντυπώσεις. Πιθανώς δεν θα βάζατε τέτοιο θέμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θεωρώ, κύριε Πρόεδρε, ότι εκ δόλου εσείς προσωπικά αποκρύψατε το έγγραφο για ενάμιση μήνα, για να μην εξεταστούν πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ τα οποία εμπλέκονται στο μαύρο πολιτικό χρήμα, για να σας πω ευθέως την κατηγορία.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας παρακολουθούσε ο αστυνομικός …

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σας υποβάλλω μομφή, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε, γιατί με τον τρόπο που απαντάτε, δεν μας κάνετε σαφές για ποιο λόγο ένα έγγραφο με χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον», το οποίο παραλάβατε στις 12 Ιουλίου, το πρωτοκολλήσατε στις 23 Αυγούστου. Σας ερωτώ εάν υπάρχει άλλο έγγραφο προγενέστερο από τον Ιούνιο, όπως έγραψε η κα Μπουγάτσου στην «Ελευθεροτυπία» τη Δευτέρα το πρωί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θέτω θέμα, κύριε Πρόεδρε, γιατί εξετάσαμε τον κ. Τσοχατζόπουλο και ο διαχειριστής της TORCASSO, όπως προέκυψε από την Επιτροπή του Βατοπεδίου, είναι εξάδελφός του. Μιλάμε πιθανώς, λοιπόν, για μαύρο πολιτικό χρήμα.

Επίσης, οι ημερομηνίες που φέρεται να έχουν γίνει τα γυρίσματα των λογαριασμών στην Κύπρο, είναι οι ίδιες ημερομηνίες που παρήχθη το 1.000.000 ευρώ -1.000.000 δολάρια με ισοτιμία 0,92 εκείνη την ημέρα- και φέρεται να πήγε προς την Ελβετία, όπου αναφέρεται στη συμφωνία Χριστοφοράκου με την SIEMENS.

Θα σας θυμίσω, λοιπόν, ότι το αίτημα που κάναμε στην αρχή ήταν να ανοίξει ο λογαριασμός της Ελβετίας, από το Μάρτιο. Το Μάιο ανοίγει ο λογαριασμός της Ελβετίας, εκεί που είπαν ότι τα έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στον κ. Τσουκάτο και σε κάποιον άλλον, προκύπτει η TORCASSO από τον Ιούνιο, δεν ενημερωνόμαστε, έρχεται δεύτερο έγγραφο τον Ιούλιο, δεν ενημερωνόμαστε, πρωτοκολλείται το έγγραφο στις 23 Αυγούστου, δεν ενημερωνόμαστε, εξετάζουμε τον κ. Τσοχατζόπουλο και δεν λέμε τίποτα. Γι’ αυτό σας τα λέω.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Γιατί αν το γνωρίζετε πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Τσοχατζόπουλο πώς είναι δυνατόν η εταιρεία του εξαδέλφου του, η TORCASSO, να φέρεται εμπλεκόμενη με μαύρο πολιτικό χρήμα, όπως προκύπτει από τη SIEMENS; Άρα, προφανώς, είτε δεν το γνωρίζατε και εσείς, γιατί δεν είχατε δει το έγγραφο ή το αποκρύψατε. Δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι το δεύτερο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, για να μην υπάρχει παρεξήγηση, κλείνω την παρέμβασή μου με το εξής: Ζητώ να κληθεί ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην Υπουργός Άμυνας, ξανά στην Επιτροπή και ο πρώτος εξάδελφός του, διαχειριστής της εταιρείας TORCASSO και παράλληλα να εξεταστούν και ο κ. Τσουκάτος, που αναφέρεται στην κατάθεση Χριστοφοράκου ότι ο κ. Τσουκάτος και κάποιος άλλος χειρίστηκαν 1.000.000 ευρώ σε λογαριασμό της Ελβετίας, για να δούμε τελικά τι έχει γίνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 14/10/2010 09:57:30

  Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα επιφέρει τεράστια κοινωνική αναστάτωση σε πολλά μέρη του κόσμου και σημαντικές μεταβολές στα πολιτικά συστήματα χωρών που από άποψη οργανωτικής δοµής και ευρύτερης λειτουργίας ήταν προβληματικά.
  Κατά γενική ομολογία η Ελλάδα ήταν μια χώρα που είχε πολλά και πολύπλοκα προβλήματα άλυτα. Σε έκθεσή της η Διεθνής Διαφάνεια, πριν το 2004 ακόμη, μας είχε κατατάξει στην 49η θέση μεταξύ 179 κρατών στο δείκτη διαφθοράς [στην εε ήμασταν στις τελευταίες θέσεις] και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα "ανέχεται την διαφθορά όταν δεν την τροφοδοτεί".
  Σύμφωνα με στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας το ύψος της μέσης δωροδοκίας[μίζας] στο δημόσιο τομέα ξεπερνούσε τα 1.313 ευρώ, ενώ στον ιδιωτικό τομέα έφθασε τα 1.554 ευρώ, όταν ο μέσος μισθός στη χώρα μας δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ. Ως οι πιο διεφθαρμένοι είχαν χαρακτηριστεί αρκετοί από τους θεσμούς της δημόσιας διοίκησης.
  Οι λόγοι αυτοί είχαν κάνει την οργάνωση Transparency International να χαρακτηρίσει την κατάσταση «ιδιαίτερα ανησυχητική» .
  Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι το πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα αφορούσε το πολιτικό σύστημα και τους «έχοντες και κατέχοντες».Αν σε αυτά προσθέσουμε τον ανταγωνισμό για τον έλεγχο της εξουσίας και την χειραγώγηση του πληθυσμού σε σχέση με τη διαμόρφωση την πολιτικής συμπεριφοράς μέσω της νομιμοποίησης και ανάπτυξης των πελατειακών σχέσεων για το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο, τότε εύκολα μπορούμε να πούμε ότι ως κοινωνία κινούμασταν στα όρια της κατάρρευσης. Αυτοί ήταν και κάποιοι από τους βασικότερους λόγους που η ελληνική κοινωνία δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κ. Καραμανλή που έδωσε σαφές στίγμα για την υφιστάμενη κατάσταση αναγνωρίζοντας τα προβλήματα στην οικονομία και γενικότερα όταν προεκλογικά μιλούσε για πάγωμα μισθών- συντάξεων, τιθάσευση της φοροδιαφυγής, κ.α, κανένας δεν ήθελε να ξεβολευτεί και οι «άθλιοι» είχαν εξεγερθεί, απέχοντας.
  Παράλληλα, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην Ελλάδα και τον κόσμο μετά την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers, το Σεπτέμβριο του 2008, λειτούργησαν αποσταθεροποιητικά και για το εύρωστο κατά τα άλλα ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
  Οι διεθνείς εξελίξεις, τα προβλήματα που πρόσθετε στην ελληνική κοινωνία η χρηματοπιστωτική κρίση και η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να ξεπεράσει τα προβλήματα που το ίδιο είχε δημιουργήσει ή δημιουργούσε έφεραν σε αρκετά δύσκολη θέση την πολιτικοοικονομική ελίτ και τα δίκτυα πατρωνίας ανά την χώρα, βρέθηκαν ‘να παίζουν’ με την πλάτη στον τοίχο.
  Η αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος έγινε ιδιαίτερα ορατή, κυρίως μέσω της αποχής, σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμέτρησης. Για παράδειγμα, το πασοκ το 2004 με 3. 002.531 κέρδισε 116 έδρες, ενώ το 2009 με 3.012. 373 , δλδη με 9.842 περισσότερους ψήφους κέρδισε 160 έδρες εξασφαλίζοντας έτσι την πλειοψηφία που το έδωσε το δικαίωμα να περάσει στη βουλή τα σκληρά μέτρα λιτότητας. Εδώ αξίζει να γνωρίζουμε ότι στις εκλογές, [πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου], δεν πήγαν να ψηφίσουν 2.888.906 ψηφοφόροι!.
  Με την ανάληψη της διακυβέρνησης, έστω και με τον τρόπο αυτό, από το πασοκ, η κρίση του πολιτικού συστήματος, μέσω της κρίσης του χρέους, μετατοπίστηκε στην κοινωνία. Το σύνολο των πολιτών που αντιδρούσαν, ξαφνικά, από κατήγοροι έγιναν κατηγορούμενοι.
  «Μαζί τα φάγαμε» είπε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, βάζοντας στο «ίδιο τσουβάλι» το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δήλωση που ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις Παπανδρέου στο εξ ωτερικό «κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα».
  Λέγοντας ο κ. Παπανδρέου «κυβερνάω μια διεφθαρμένη χώρα» απόενοχοποιούσε το πολιτικό σύστημα του όποιου και ο ίδιος είναι μέρος, φορτώνοντας έτσι το βάρος των προβλημάτων που δημιουργούσε η κρίση, [μια κρίση που ως ένα βαθμό είναι και αποτέλεσμα και της διαφθοράς], στο σύνολο της κοινωνίας.
  Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι, η κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι η ο τρόπος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος ήταν προβληματικός και κατά συνέπεια κινδύνευε να καταρρεύσει ολοκληρωτικά, προτίμησε να μαζικοποιήσει την κρίση προκειμένου να γλυτώσει με μικρές απώλειες το πολιτικό σύστημα. Αν τώρα όλα αυτά που έγιναν μείωσαν τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας σε όλα τα διεθνή fora και μας έκαναν « γκέτο φτώχειας» στο χώρο της Ενωμένης Ευρώπης λίγη σημασία έχει, «λεφτά υπάρχουνε» για όσους τα απόκτησαν μέσω της διαφθοράς, κ.α.

  • Χρ.Δ avatar
   Χρ.Δ @ o βουνίσιος 14/10/2010 11:33:25

   Συμφωνω με την αναλυση του 'Βουνησιου'και θελω να σας διαβεβαιωσω οτι εχω ζησει στο 'πετσι'μου-δηλαδη απο'πρωτο χερι'-την απεραντη διαφθορα που εχει εισχωρησει σε ολα τα στρωματα της ελληνικης κοινωνιας.
   Ασκησα διοικηση σε Οργανισμους υψηλης ευθυνης και εχοντας να διαλεξω μεταξυ του να προσφερω θετικο Εργο-με αλλα λογια να βοηθησω να γινει πραξη η εξαγγελια του Καραμανλη για 'Επανιδρυση του Κρατους-και του να κανω Δημοσιες Σχεσεις με τους αξιωματουχους του κομματος,προτιμησα το πρωτο.
   Ετσι με αντιμετωπισαν-κατι Υπουργοι και Γεν.Διευθυντες κομματος-περιπου ως 'ζομπυ'που ηλθε απο αλλο πλανητη.
   Τελικα πιστευω οτι η απαξιωση του πολιτικου συστηματος- που βιωνει ολη η ελληνικη κοινωνια-θα συνεχισθει εντεινομενη τα επομενα χρονια.
   Προτεινω στις ερχομενες Εκλογες για την Αυτοδιοικηση να παμε ολοι να ψηφισουμε αλλα.... να ριξουμε ΛΕΥΚΟ.
   Θεωρω οτι ετσι περναμε με ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ τροπο την οργη μας ενω η ΑΠΟΧΗ ειναι Παθητικη σταση και μπορει να ερμηνευθει,οπως συμφερει στον καθενα..

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Χρ.Δ 14/10/2010 14:08:15

    και λευκό σημαίνει εν λευκώ αποδοχή των αποφάσεων των εκλεγμένων ΚΑΙ με την δική σου ΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 14/10/2010 10:23:35

  Γκρόζος? ή μήπως Γκρούεζας?

 3. LEFTE avatar
  LEFTE 14/10/2010 10:23:45

  ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΠΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ.ΝΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

 4. Y. avatar
  Y. 14/10/2010 10:45:21

  Πολύ ευγένεια πέφτει στην Επιτροπή. “…κύριε Πρόεδρε…”, “…κύριε συνάδελφε…”. Δεν τους αρχίζετε λέω εγώ στα μπινελίκια, και να παίζουν όλα τα κανάλια, και να τα μαθαίνει ο κόσμος. Άντε γιατί έχουμε φτάσει όλοι στο παραΑμήν. Με όλους!

 5. loretta avatar
  loretta 14/10/2010 13:03:33

  Για ακομα μια φορα φαινεται η διαπλοκη των καναλιων που στα δελτια ειδησεων τους ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΘΑΒΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΖΗΜΕΝΣ Ενω κανουν μονον αναφορες στο θεμα βατοπεδιου.

  Τυχαιο???? δεν νομιζω....

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/10/2010 13:24:45

  Σημερα 14 Οκτωβριου 2010 επεσαν δακρυγονα μεσα στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ.

  Περασαν Γερμανοι, Περσες... Νεφελιμ κ Ελοχιμ και κανεις δεν προσεβαλλε τον Ιερο Βραχο. Ηρθε το ΠΑΣΟΚ να ξεφτυλισει την Ιστορια μας. με τις υγειες μας.

  ΠΠ

  • Γιάννης_Άλιμος avatar
   Γιάννης_Άλιμος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 15/10/2010 09:55:49

   Για την ιστορία και μόνο, μετά την αποχώρησητων Περσών, είχε μείνει μόνο ο βράχος...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.