23/10/2007 17:53
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων στα ΜΜΕ

Ραγδαία υποτροπή στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και των συνθηκών εργασίας στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ, διαπιστώνει η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ. Κάτι τέτοιο βεβαίως, δεν αποτελεί είδηση. Θα ήταν όμως είδηση εάν ξυπνούσε επιτέλους από τον –συνειδητό- λήθαργο η ΕΣΗΕΑ, ξέφευγε από τις εργοδοτικές λογικές και τελικώς έμπαινε μπροστάρης για να ξαναγίνει η δημοσιογραφία λειτούργημα στην υπηρεσία του λαού και όχι της διαπλοκής, όπως είναι σήμερα. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Κι’ όμως, ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Ιδού όμως, τι διαπιστώνει η Συντονιστική Επιτροπή: «Τα φαινόμενα καταστρατήγησης των ΣΣΕ σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, που επιδεινώνονται καθημερινά και επαναλαμβάνονται διευρυμένα από ολοένα μεγαλύτερο κύκλο του εκδοτικού κεφαλαίου, αποδεικνύουν μια προσπάθεια που στοχεύει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.H Συντονιστική Επιτροπή συζήτησε ειδικότερα: 

-Το θέμα του Planet, μετά την αρνητική στάση των εκπροσώπων του ΔΣ στην τελευταία συνάντηση, όπου δεν αναγνωρίστηκε το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στο ρ/σ στην πλήρη διεκδίκηση των αιτημάτων του (επίσχεση εργασίας). 

-Τα περιστατικά υποκατάστασης της εργασίας συγκεκριμένου κλάδου (τεχνικοί τηλεόρασης ) στον SKY και στην Πάτρα όπου οι εργοδοσίες εκμεταλλεύονται την ανεργία και ενθαρρύνουν απόπειρες με στόχο να δημιουργήσουν εργαζόμενους νέας τάξης «που τα κάνουν όλα» (συντάκτες, εικονολήπτες, μοντέρ, ηχολήπτες, Τεχνικοί Ραδιοζεύξεων κτλ) 

-Τις απολύσεις συναδέλφων σε διάφορες επιχειρήσεις ((Εspresso, Star chanel, Ερτ, City press, Alpha 98,9 Alter, Ελεύθερος, Εν Λευκώ, Ελ. Τύπος, Goal news, Χρηματιστηριο, Αθήνα 9,84, Forthnet) 

-Την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων σε Αθλητική Ηχώ, Sport Time, Xώρα και Score Live. 


Οι Ενώσεις αποφάσισαν ομόφωνα την δυναμική διεκδίκηση όπου και όποτε χρειαστεί με κινητοποιήσεις που θα συμφωνηθούν από τις άμεσα ενδιαφερόμενες Ενώσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.