#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιβολή φόρου ανοησίας... θα υπάρξει;Μετά την μεγαλειώδη πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, γνωστού και ως «ποιητή», για φόρους στους Χριστιανούς, δηλαδή στο 90% και πλέον των Ελλήνων, κάθε άλλη πρόταση φαντάζει αστεία. Κάθε προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου να αλλάξει το φορολογικό σύστημα της χώρας, θα προσκρούει στο μεγαλείο του Τάσου Κουράκη.

Όμως, εμείς σαν καλοί... Χριστιανοί που είμαστε θέλουμε να βγάλουμε από τη δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Όχι μόνο τη σημερινή αλλά και αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φτιάξει. Θα προτείνουμε λοιπόν, σειρά μέτρων για την αύξηση των εσόδων και τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

- Προτείνουμε πρόστιμο... πραξικοπήματος. Κάθε φορά που κάποιος βουλευτής ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει τη λέξη πραξικόπημα, θα τους επιβάλλεται ένας φόρος. Τη λένε τόσο συχνά, ειδικά ο Λαφαζάνης και ο Στρατούλης που θα γεμίσουν τα ταμεία με λεφτά.

- Να επιβληθεί φόρος... τουαλέτας. Να δηλώνει κάθε Έλληνας που πάει για το... ψιλό του, πόσες φορές πήγε και να πληρώνει ένα συμβολικό ποσό.

- Να βάλουν νέο φόρο για τη βενζίνη, όχι όμως αυτή στα αυτοκίνητα, αλλά αυτή που χρησιμοποιούνται στις μολότοφ. Πάνω από 1.000 μπουκάλια βρήκαν στο πολιτιστικό κέντρο Βίλα Αμαλία, από ένα ευρώ φόρο το πιάναμε το εκατομμύριο.

- Η επιβολή φόρου ανοησίας θα έπιανε πολλούς Έλληνες, κυρίως πολιτικούς. Για σκεφτείτε όλους αυτούς που λένε ότι «μας ψεκάζουν» να πλήρωναν φόρο; Για σκεφτείτε το Διαμαντόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του να πληρώνει και πρόστιμο;

- Καλός θα ήταν ένας φόρος για κάθε φορά που μιλάει ο Τσίπρας στο εξωτερικό. Διότι άλλα λέει στη Γερμανία και τις ΗΠΑ κι άλλα στην Ελλάδα. Επομένως, θα μπορούσε κάθε φορά που βγαίνει στο εξωτερικό να πληρώνει πρόστιμα πριν καν μιλήσει αφού είναι σίγουρο ότι θα αλλάξει. Φόρος «Τσίπρα εξωτερικού» λοιπόν.

- Πρόταση για φόρο... Ρένας Δούρου, διότι ως κολοσσός της εξωτερικής πολιτικής θα μας εκπλήξει με τις επιτυχίες της.

- Μπορεί να υπάρξει μια φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας των αναρχικών. Τόσα σπίτια έχουν απαλλοτριώσει, γιατί να μην πληρώνουν κι αυτοί ένα χαράτσι.

- Να επιβληθεί φόρος ξένων γλωσσών έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί η προσπάθεια του Αλέξη να σταματήσει να μιλά την... τουριστική αγγλική.

- Γιατί όχι και φόρος φαγητού. Τόσους χοντρούς πολιτικούς έχει η Ελλάδα, θα γέμιζαν τα ταμεία.

- Φόρος Γ. Παπανδρέου. Άμα είναι να παίρνει 30.000 δολάρια για διαλέξεις στις οποίες εξηγεί πώς... κατέστρεψε την Ελλάδα, ας πληρώσει κι έναν μικρό φόρο.

- Φόρο... ανάπτυξης. Θα επιβληθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης για κάθε φορά που μιλά για επενδύσεις. Έχουμε ακούσει τόσες φορές για ανάπτυξη που αν επιβάλλονταν ένας φόρος θα είχαμε μεγάλα έσοδα.

- Φόρος επικοινωνιακής γκάφας στην κυβέρνηση. Έχει κάνει τόσα λάθη, κάθε φορά που έχει μια επιτυχία, που θα συνέβαλε τα μέγιστα στα έσοδα της χώρας.

- Να βάλουν κι ένα φόρο στο ΤΑΙΠΕΔ γιατί κάθε φορά που μιλά για ιδιωτικοποιήσεις δε γίνεται τίποτε.

Α.Ψ. 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. fitsoulas avatar
  fitsoulas 28/01/2013 09:31:37

  Πολύ καλό! Να προτείνω κι εγώ ένα; Φόρος νέων μέτρων: κάθε φορά που ένας υπουργός λέει ότι δε θα παρθούν νέα μέτρα, θα πληρώνουμε όλοι εμείς!

 2. Jim Bim avatar
  Jim Bim 28/01/2013 09:37:54

  Τρελός παππας τον βάφτησε .... ο Κουράκης είναι Χριστιανός αλλά δεν το ξέρει.

  Η Ελλάδα έφτασε σε αυτά τα χάλια λόγω της ισοπέδοσης των αξιών και των παραδόσεων μας. Αντίθετα χώρες όπως η Ιταλία Επέβαλαν την εθνική τους ταυτότητα σε όλο τον κόσμο .... εμείς προσπαθούμε να αποδομήσουμε ότι έμεινε όρθιο !

 3. NTUA avatar
  NTUA 28/01/2013 09:43:00

  Τί τα βάζετε με τον Κουράκη; Η "πέμπτη φάλαγγα" είναι μέσ στις γραμμές μας... Το ίδιο λέει ο Στουρναρας στον Σταύρο Θεοδωράκη: h**p://www.youtube.com/watch?v=gSAxRHI8imI

  • fitsoulas avatar
   fitsoulas @ NTUA 28/01/2013 10:13:27

   Ο Στουρνάρας ανήκει (κατά πρόσφατη δηλωσή του μάλιστα) στην κεντροαριστερά. Τι δουλειά έχει με την παράταξη και τις θέσεις της;

 4. NTUA avatar
  NTUA 28/01/2013 10:32:52

  Για "πέμπτη φάλαγγα" μίλησα...

 5. Επιχειρηματίας Οικογενειάρχης Χ.Ο. avatar
  Επιχειρηματίας Οικογενειάρχης Χ.Ο. 28/01/2013 10:39:50

  Παιδιά δεν έχω πρόβλημα να πληρώνω φόρο για την εκκλησία για τη μισθοδοσία των κληρικών, αρκεί τα λεφτά που δίνω να μην πηγαίνουν πρώτα στα χέρια των λαμογιών του δημοσίου. Προτιμώ να πηγαίνουν απευθείας στην Εκκλησία. Επομένως καλύτερα να αποδεσμευθεί η Εκκλησία από το κράτος και να στηρίζεται στις δωρεές των χριστιανών. Αλλά φυσικά και το κράτος θα πρέπει να αναλάβει τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας και όλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματά της.
  Άντε για να δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος.

 6. Γιώργος1 avatar
  Γιώργος1 28/01/2013 11:16:31

  Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Στο κάτω κάτω σε άλλες χώρες οι μισθοί είναι μεγαλύτεροι και οι τιμές φτηνότερες, γιατί δεν αρχίζουμε να τους μοιάζουμε σ'αυτά πρώτα; Και δεν νομίζω ο Κουράκης να σκέφτηκε το καλό μας, αν ήταν θα μίλαγε και για τους ραβίνους και για τους ιμάμηδες... αλλά αυτούς ούτε καν τους ανέφερε, φαίνεται θα το κάνει σε μια άλλη συζήτηση με Μουσουλμάνους και Εβραίους, ε; Μπα...

 7. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 28/01/2013 11:43:28

  Τιμή στον αυτοκαθοριζόμενο και αναρχοαυτόνομο σύντροφο Στουρνάρα!

 8. Βασίλης avatar
  Βασίλης 28/01/2013 13:03:08

  Παιδιά, για λίγο κράτει. Πρώτα από όλα, αυτό το 90% είναι εντελώς πλαστό. Εγώ π.χ. έχω βαφτιστεί ερήμην στην τρυφερή ηλικία των 2, αλλά είμαι άθεος. Τι να κάνω τώρα. Να τρέχω στην αρχιεπισκοπή και να ζητάω τον αφορισμό μου για να μη προσμετρώμαι στο εκκλησίασμα; Υπάρχουν πολλοί σαν εμένα. Υπάρχουν και πολλοί τύποις Χριστιανοί. Στη Γερμανία και την Αυστρία που ισχύει αυτό που προτείνει ο Κουράκης, ο πολίτης καλείται να δηλώσει εθελοντικά στην φορολογική του δήλωση το θρήσκευμα ή το δόγμα που επιθυμεί και τότε το +4% των φόρων του, πάει εκεί που δήλωσε. Εκεί σας θέλω παλικάρια μου, να μετρήσουμε πόσοι από το 90% θα απαρνηθούν τη θρησκεία τους ως άλλοι Πέτροι μπροστά στα χρήματα. Πολλά τα στραβά του ΣΥΡΙΖΑ -οι άνθρωποι είναι για ψυχίατρο- αλλά αυτό, κατά βάση είναι σωστό. Η μόνη ένσταση που έχω, είναι ότι αυτός που το προτείνει ανήκει σε ένα κόμμα με δυο μέτρα και δυο σταθμά: Δε μπορείς να τα χώνεις στην Εκκλησία της Ελλάδας και μετά να τρέχεις να βάζεις πλάτη στους Μουφτήδες της Κομοτηνής και να χτυπιέσαι στα πατώματα για να μπορούν οι Μπαγκλαντεσιανοί να έχουν Τζαμί. Είναι υποκριτικό και μονόπλευρο. Κατά τα άλλα όμως είναι μια πρώτης τάξης λύση! Μόνο στην Ελλάδα, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο το κράτος πληρώνει τους παπάδες. Η υπόλοιπη Ευρώπη τα έχει ξεκαθαρίσει αυτά από τον 19ο αιώνα (μερικές από τον 18ο)

  • crass avatar
   crass @ Βασίλης 28/01/2013 16:10:00

   Η συντριπτική πλειοψηφία των φιλικών μου προσώπων στην ηλικιακή μου ομάδα (30+) είναι άθεοι ή άθρησκοι, αλλά προφανώς καταγράφονται ως χριστιανοί. Φυσικά ο μικρόκοσμος μου δεν είναι το σύνολο της χώρας, αλλά αν μη τι άλλο λέει πολλά για τη δική μου γενιά και τις νεότερες πλέον.

   Αλλά κι αυτό, μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν κάποιοι ότι σε θέματα συνείδησης και υπαρξιακών πεποιθήσεων δεν μπορούν να φέρονται ως νταβατζήδες των ατόμων, επιβάλλοντας συγκεκριμένες θρησκευτικές επιλογές ως δήθεν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής συνείδησης τους ή του πατριωτισμού των πολιτών. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του κράτους. Τουλάχιστον στη Δύση στην οποία λέμε ότι ανήκουμε (και ορθώς κατά τη γνώμη μου ανήκουμε).

   Είναι πολύ θλιβερό όταν ένα αυτοαποκαλούμενο ευρωπαϊκό κόμμα όπως η ΝΔ, αντί να φέρνει η ίδια στο τραπέζι τη διάκριση εκκλησίας και κράτους, πυροβολεί το ΣΥΡΙΖΑ για αυτό.

   Αναρωτιέμαι πως μπορείτε κάποιοι να βλέπετε (ορθώς) συντεχνίες σε άλλους τομείς της οικονομίας κι αδυνατείτε να δείτε τη συντεχνία γύρω από την Εκκλησία Α.Ε.

   • Γιώργος1 avatar
    Γιώργος1 @ crass 28/01/2013 19:37:28

    Επίσης όταν είσαι παιδί, σου μαθαίνουν ελληνικά και όχι άλλη γλώσσα, σε μαθαίνουν να τρως με πιρούνι και κουτάλι και όχι με τα χέρια και ούτω καθεξής. Και γω θα ήθελα να μιλάω καμερουνέζικα αλλά ερήμην μου, γονείς και δάσκαλοι μου έμαθαν ελληνικά, τι να κάνω τώρα;

    • crass avatar
     crass @ Γιώργος1 29/01/2013 11:53:22

     Με συγχωρείς αλλά αυτό είναι εντελώς άστοχο και παραπλανητικό.
     Κομμάτι της ταυτότητας μου είναι η γλώσσα μου. Κομμάτι της ταυτότητας μου είναι το αξιακό σύστημα των γονιών μου που πέρασαν σε μένα.
     Δεν είναι κομμάτι της ταυτότητας μου η απάντηση σε ένα φιλοσοφικό ερώτημα, το οποίο κάποιοι θέλετε με πλύση εγκεφάλου να εντάξετε στην εθνική ταυτότητα, με το έτσι θέλω.

     Τι θες να μας πεις δηλαδή; Ότι όσοι δεν πιστεύουμε ότι κάποιος υπερφυσικός μπαμπάς δημιούργησε τον κόσμο και μας προσέχει, δεν είμαστε Έλληνες;
     Ότι αν δεν μοιραζόμαστε την ίδια "πίστη" σε μια, ξένη με τη λογική, κοσμοθεωρία δεν είμαστε πατριώτες;

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Βασίλης 28/01/2013 22:06:41

   Καλά μας τα λες άθεε Βασίλη, μόνο που σου διέφυγαν κάποιες μικρο-λεπτομέριες:
   Δεν θα αναφερθώ στο τί λέει το Σύνταγμα αυτών των Χωρών που αναφέρεις περί θρησκείας, ούτε στην χαώδη διαφορά της αρωγής προς αναξιοπαθούντες μεταξύ της Ελληνικής Εκκλησίας και των εκεί εκκλησιών, αλλά θα σε καλέσω να αναλογιστείς :
   Π ό σ ο "φ ό ρ ο" α ί μ α τ ο ς κατέθεσε το ράσο αυτών των εκκλησιών εν σχέσει με την εκατόμβη των Ελλήνων ρασοφόρων στον αγώνα για την Ελευθερία και πόσο συνέβαλαν στην απόκτηση αυτής της πολυπόθητης, για να μπορεί σήμερα ο κάθε Κουράκης και ο κάθε μαγκιά- άθεος, να εξαπολύει τις ανοησίες του, ή τις μαγκιές αντιστοίχως ;;;;
   Φαίνεσαι να έχεις συγκροτημένη και καλοπροαίρετη σκέψη . Για ξανασκέψου το !
   ( Πάντως , συμφωνώ, ότι το 90% , είναι πράγματι υπερβολικό. Δεν ισχύει).

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ Παύλος 29/01/2013 13:43:08

    Παύλο, το τι έκανε ο κλήρος στην Ελλάδα είναι μία ιστορία που καλύτερα να μη την ανοίξουμε γαιτί δε συμφέρει πρώτα απ' όλα την Ελληνική Εκκλησία. Ειδικά στην εποχή της Επανάστασης του '21, στα Αθεϊκά και στις δικτατορίες. Αλλά και σε άλλες εποχές. Όσον αφορά τα θετικά που έκαναν και τον φόρο αίματος, να υπενθυμίσω κάτι: Η Πατρίδα δεν έχει υποχρέωση σε κανέναν. Γιατί ότι κάνει κανείς για την Πατρίδα δεν είναι ρουσφέτι που εξαγοράζεται, αλλά καθήκον ιερό. Και φυσικά δεν έχει καμμία σχέση με τον απαραίτητο εδώ και αιώνες, διαχωρισμό του Ελληνικού κράτους από την Εκκλησία. Φιλικά.

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ Βασίλης 29/01/2013 19:51:56

     Βασίλη, αν και διαφωνούμε σε πολλά, δεν μπορώ παρά να σε ευχαριστήσω για την ευγενική και ευπρεπή σου απάντηση .
     Φιλικά.

 9. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 28/01/2013 13:21:11

  Στη Γερμανία υπάρχει ο λεγόμενος φόρος εκκλησίας ( Kirchensteuer) ως ποσοστό επί των μικτών αποδοχών. Αφορά την καθολική και προτεσταντική εκκλησία. Πολλοί Γερμανοί που δε θέλουν να πληρώνουν αυτό το φόρο κάνουν απλά Austreten, αποχωρούν εν ολίγοις από την εκκλησία. Οταν ήμουν στη Γερμανία μέχρι το 2002 ως ορθόδοξος δεν ήμουν υποχρεωμένος να πληρώνω αυτό το φόρο Και δεν είναι μικρό το ποσοστό, διαφέρει κιόλας από κρατίδιο σε κρατίδιο.

  http://www.nettoeinkommen.de/kirche.htm

 10. tasos agia paraskevi avatar
  tasos agia paraskevi 28/01/2013 15:14:11

  Ο άνθρωπος έχει απόλυτο δίκιο. Ο κάθένας πρέπει να πληρώνει γι αυτό που πιστέυει. Επεκτείνοντας λοιπόν τον συλλογισμό του, προτείνω στο οικ. επιτελείο της Κυβέρνησης την θέσπιση ενός επιπλέον φόρου σε όλους όσους μέχρι τώρα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ειδικά σε αυτούς που πίστεψαν στο 'Λεφτά υπάρχουν ' και έβγαλαν τον Γιωργακη πρωθυπουργό το 2009

 11. Α avatar
  Α 28/01/2013 16:16:03

  Εντάξει, τους γιατρούς θα τους πληρώνουν με έκτακτη φορολογία οι ασθενείς, τους εκπαιδευτικούς οι μαθητές - φοιτητές, τις ΔΕΚΟ όσοι ηλεκτροδοτούνται ή καταναλώνουν νερό και πάει λέγοντας ...
  Αχ ρε αριστεράντζες της κακιάς ώρας, μόνο για φόρους τελικά μόνο μιλάτε, δεν ξεχνάμε τον φόρο του Γλέζου επί των καταθέσεων ...
  Τίποτα σε καινούργιες δουλειές να απασχοληθεί ο κόσμος, έχετε;
  Στα ποντιακά, γι΄αυτές τις κουβέντες, οι πόντιοι λένε: Έναν ασ΄ον κώλον κι΄ένα ασ΄ο κιφάλ...

 12. Nikos avatar
  Nikos 28/01/2013 16:51:04

  Φόρος Πολυλογίας:

  Μεγάλη η χάρη της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Θα μας βγάλει από το μνημόνιο εντός 24 ωρών.

 13. Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
  Νεοδημοκράτης συνδρομητής 28/01/2013 23:10:46

  εγώ πάντως διασκεδάζω που γίνεται όλος αυτός ο ντόρος για έναν ανύπαρκτο φόρο, μερικοί δε είναι ιδιαιτέρως μαχητικοι -συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης- ενώ μουγγάρουν στους απαράδεκτους φόρους της ιδιοκτησίας. Όπου κάποιος π[ου έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι για να στήσει ένα σπίτι και έχει πληρώσει ήδη ένα σκασμό φόρων, συνεχίζει να εκβιάζεται μέσω ΔΕΗ και πληρώνει χαράτσια, ΦΑΠ κλπ χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Ο φόρος προς την εκκλησία τουλάχιστον έχει αντίκρυσμα ... τον παράδεισο.

 14. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 28/01/2013 23:21:58

  Εγω λεω να μπει και "προστιμο απουσιας" των πολιτικων απο τις συνελευσεις της βουλης. Ο ιδιωτης εαν απουσιαζει απο τη δουλεια σου, ο εργοδοτης του θα του κοψει το μεροκαματο...

 15. Νικήτας avatar
  Νικήτας 29/01/2013 11:36:20

  Εδώ ενώνεται όλη η νέα τάξη , αριστερή δεξιά κεντρώα.
  Εννοώ στον πόλεμο του προσώπου του Ιησού.
  Ο Χριστός δεν κάνει για το σύστημα διότι εξυψώνει μιαν πολύ επικίνδυνη ιδιότητα του ανθρώπου , το αυτεξούσιο .
  Η ελευθερία του προσώπου αποτελεί την γνησιότερη ιδιότητα του ανθρώπου και είναι εκρηκτικά και άναρχα τα οριά της και μόνο ο Θεός μπορείνα μιλήσει για αυτήν. Το σύστημα θέλει ανθρωπάκια . Και ανθρωπάκια γίνονται οι άνθρωποι όταν πάψουν να είναι αυτό που είναι και αρχίσουν τα υποκατάστατα . Με τον πλούτο την κατανάλωση την δόξα τις γυναίκες με οτιδήποτε που θα τον κάνουν να ξεχάσει .
  Αλλά ο αρχηγός είναι εκεί .
  Γεννημένος σε στάβλο
  ντυμένος προβιές
  με σπίτι τις ακρογιαλιές και τα δάση
  γυρνώντας σε δανεικά γαιδούρια
  τρώγοντας σε δανεικά σπίτια
  πεθαίνοντας στον βάρβαρο Σταυρό
  και θαβόμενος σε δανεικό τάφο
  πρίν την ένδοξη ανάσταση .

  Κοιτάξτε γύρω σας τους αρχηγούς , τους γραμματείς και τους φασισαίους
  με τον πλούτο τα ακίνητα τις προίκες οι άνανδροι και τα φωτοβολταικά πάρκα για τα γεράμματα.

  • DebbyTant avatar
   DebbyTant @ Νικήτας 29/01/2013 12:06:48

   Αυτεξουσιο ελευθερια με αρχηγο?Μηπως κατι δε λες σωστα?

   • Νικήτας avatar
    Νικήτας @ DebbyTant 29/01/2013 19:35:35

    Η ανθρώπινη φύση φίλε μου μονάχα αυτόν που μπαίνει μπροστά παραδέχεται για αρχηγό .
    Αυτόν που δίνει στον άσωτο την μισή περιουσία του και τον περιμένει να γυρίσει σεβόμενος την ελευθερία του και που όταν επιστρέφει απο τα πάθη τον κάνει κεντρικό πρόσωπο του πανηγυριού χαριζοντας του την στολή την πρώτη σφάζοντας το καλύτερο μοσχάρι για αυτόν .
    Χωρίς να πεί κουβέντα για τα λεφτά το τι και το πώς .

    Αν θές αυτόν που αναποδογυρνάει τα τραπέζια των αργυραμοιβών και τους μαστιγώνει με χέρια και με πόδια .
    Αυτόν που πρώτος και μόνος είπε πως είμαι εγω η αληθεία και η ζωή .
    Αυτός που σταυρώθηκε και υπόμεινε το φοβερό αυτό μαρτύριο για να δείξει τον δρόμο στους φίλους του απο την μεριά της θυσίας και όχι του βίαιου εντυπωσιασμού καθώς του το ζητάγανε : αν είσαι θεός κατέβα τώρα κάτω απο τον σταυρό να σε πιστέψουμε .
    Αυτόν που άκουσε και είδε τον όχλο να φωνάζει με μανία να τον σταυρώσουν και ήταν οι ίδιοι ακριβώς που πήρανε ψωμί και γειατριά απο τα χέρια του.
    Εναν τέτοιον ολόκληρο Θεό και ολόκληρο άνθρωπο που απάντησε στήν αιώνια αγωνία του θανάτου με την ενδοξη αναστασή του είδε η ανθρωπότητα και τον έκανε αρχηγό.

 16. Κελάδων avatar
  Κελάδων 29/01/2013 15:53:24

  Με την ίδια λογική λοιπόν, τον μισθό του μεγάλου αυτού εθνικού μας ποιητή κου Κουράκη, δεν θα τον πληρώνουμε όλοι εμείς αλλά μόνο οι Συριζαίοι αφού το δηλώσουν στην φορολογική τους δήλωση......

  Στα σοβαρά τώρα, ο διαχωρισμός μεταξύ κράτους και εκκλησίας θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο διαλόγου υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ωστόσο δεν θα πρέπει να επισημαίνεται ό άστοχος κατά τη γνώμη μου ισχυρισμός του τι συμβαίνει στην Γερμανία λόγου χάρη ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, καθώς οι συνθήκες αλλά και οι περιστάσεις (ιστορικές, κοινωνικές κλπ) είναι εξ'ολοκλήρου διαφορετικές στη χώρα μας. Οπότε στην ουσία δεν έχει καμμία σημασία τι συμβαίνει σε άλλες χώρες αλλά μόνο το πως έχει διαμορφωθεί ιστορικά η κατάσταση στην Ελλάδα με ένα σωρό παραμέτρους που δεν μπορούν να αγνοηθούν.
  Ωστόσο, δεν μπορώ να μη λάβω υπόψιν τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν ένα κόμμα σαν το Σύριζα, να έχει αυτές τις προτεραιότητες οι οποίες εκπορεύνται από έναν λυσσαλέο εθνομηδενισμό και μία διάθεση προς κατάλυσιν οποιουδήποτε παράγοντα στηρίζει την εθνική κυρίως αλλά και την κοινωνική αποδόμηση, και ένας από αυτούς είναι η θρησκεία (την οποία επιλέγει να χτηπήσει στο πρόσωπο της εκκλησίας) , ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει δυναμικά τους μουσουλμάνους και τη δημιουργία τζαμιού με δικά μας έξοδα, όπως επίσης υποστηρίζει απροκάλυπτα και την τουρκική προπαγάνδα στη Θράκη μέσω των μουφτήδων (είδατε και τη στάση του στην ψήφιση του τελευταίου σχετικού νομοσχεδίου που βάζει φρένο σε αυτές τις πρακτικές). Μία εθνική συνεκτικότητα η οποία πρέπει οπωσδήποτε να σπάσει ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν την αδιάκοπη έλευση και νομιμοποίηση λαθρομεταναστών έτσι ώστε να γίνουμε η κατ'αυτούς πολυπόθητη και κατ'εμέ εκτρωματική πολυπολιτισμική κοινωνία που ονειρεύονται. Λαμβανομένων λοιπόν υπόψιν αυτών των πονηρών σκοπών που διέπουν αυτούς και τις συνιστώσες τους, μόνον ένα πράγμα μπορώ να πω. Όχι, δεν θα τους κάνω τη χάρη να συμμαχήσω μαζί τους και να γίνω συνένοχος στα ανήθικα σχέδια τους μόνο και μόνο για να δείξω προοδευτικός δήθεν επειδή στην εποχή μας η αθεία είναι της μόδας (σημεία των καιρών). 'Αλλωστε θεωρώ πως είναι η εποχή όπου όλοι οι Έλληνες οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που μας ενώνουν και είναι πολλά. Είναι φανερό ότι ο Σύριζα δεν το θέλει αυτό και γι'αυτό το λόγο πολεμάει οτιδήποτε μπορεί να ενώσει και προβάλλει οτιδήποτε ελπίζει ότι μπορεί να διχάσει. Ας μην του κάνουμε τη χάρη λοιπόν. Ουστ.....!!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.