#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2012 23:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επιβεβαίωσε η τρόικα το κλείσιμο της συμφωνίας
 Επιβεβαίωσαν οι τροικανοί τη συμφωνία για το πακέτο μέτρων που επιτεύχθηκε το βράδυ της Τρίτης, μετά το θρίλερ που παίχτηκε με ολίγον από πολιτικό θέατρο φυσικά. Οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, όπως έκανε χθες σε δήλωσή του ο Π. Τόμσεν, επιβεβαίωσαν την ολοκλήρωση των συνομιλιών, το ότι θα φύγουν από την Ελλάδα αφού δεν υπάρχει λόγος να είναι εδώ κι ότι τα όποια εκκρεμή θέματα θα συζητηθούν και θα επιλυθούν σύντομα, προφανώς με τα τεχνικά κλιμάκια.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας πάνω στα βασικά θέματα λύνει τα χέρια του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής και δεν αποκλείεται πλέον η δήλωση στήριξης των Ευρωπαίων να προδιαθέτει για την επιμήκυνση του προγράμματος κατά δύο χρόνια. Μόνο που οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν το Νοέμβριο στο Γιούρογκρουπ και στη Σύνοδο Κορυφής. Όσο για τη δόση, αυτή θα πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη καθώς η ανακοίνωση της τρόικας το απόγευμα της Τετάρτης ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για θετική έκθεση.

Σε ότι αφορά τα μέτρα που αποφασίστηκαν, εκτός από τα γνωστά οικονομικά και φορολογικά ύψους 13,6 δις ευρώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα εργασιακά θα υπάρξουν… εκπλήξεις, όχι κατ’ ανάγκη αρνητικές. Δηλαδή, τα δραματικά που ακούγονταν όλες αυτές τις ημέρες δε θα υπάρχουν στη συμφωνία, αλλά δεν αποκλείονται μέτρα που αφορούν κυρίως μεγαλόμισθους. Αλλά όλα αυτά αναμένεται να κλείσουν οριστικά τις επόμενες ημέρες.

Η κοινή δήλωση Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ έχει ως εξής:

«Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την οποία πραγματοποίησαν προκειμένου να συζητήσουν με τις αρχές τις πολιτικές που θα χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της επανεξέτασης του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη της ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ διεξήγαγαν διεξοδικές και εποικοδομητικές συνομιλίες με τις αρχές σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας, τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων οικονομικών με κοινωνικά ισορροπημένο τρόπο, καθώς και την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Οι αρχές και τα στελέχη των προαναφερόμενων οργανισμών συμφώνησαν στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης. Οι συνομιλίες για τα εναπομένοντα θέματα θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο την επίτευξη πλήρους συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Επιπλέον, χρηματοδοτικά θέματα θα συζητηθούν μεταξύ των επίσημων δανειστών και της Ελλάδας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. xzetta avatar
  xzetta 17/10/2012 23:38:58

  κάποιος να το πει και στον καπετάν-Κουβέλη.

 2. nikos avatar
  nikos 18/10/2012 00:00:35

  Τον μπάρμπα Φώτη ποιος τον ακούει τώρα. Ο Μπενυ θα το αναλύει on camera κανά μισάωρο. Ο πρωθυπουργός θα βγάλει δραματοποιημενο διάγγελμα και όλοι μαζί a la braceta θα πανε στη βουλή για το " ναι σε όλα" .... ή το "ναι με απ´ολα"

 3. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 18/10/2012 00:36:43

  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ . ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ.
  ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΡΑ . Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ
  ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

 4. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 18/10/2012 00:40:58

  Ας είναι...
  Αν επαναληφθεί όμως αυτό το σήριαλ,καλημέρα κάλπη.!

 5. κύριος Χ avatar
  κύριος Χ 18/10/2012 03:14:13

  ''Οι αρχές και τα στελέχη των προαναφερόμενων οργανισμών συμφώνησαν στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ρυθμού υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της επανεξέτασης. Οι συνομιλίες για τα εναπομένοντα θέματα θα συνεχιστούν από τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες και μέσω τεχνικών εκπροσώπων επιτόπου, με στόχο την επίτευξη πλήρους συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο τις επόμενες ημέρες.''

  Δεν διαβάζω για καμία συμφωνία εγώ...Συμφωνία στα περισσότερα εκ των βασικών μέτρων όχι όλα, οι συνομιλίες για τα θέματα θα συνεχιστούν (για τα θέματα όχι τις λεπτομέρειες), με στόχο της επίτευξη τελικής συμφωνίας (άρα δεν υπήρξε ακόμη). Πολιτική ή καθόλου θα είναι η λύση, οι αριθμοί δεν βγαίνουν + τα όρια της κοινωνικής έκρηξης έχουν ξεπεραστεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.