#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/12/2011 19:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επενδύσεις στην Ελλάδα συζητά ο Σαμαράς στο Ισραήλ

[caption id="attachment_138345" align="alignnone" width="600" caption="Σαμαράς - Νετανάχιου"][/caption]

(Ανανεωμένο) Η ΑΟΖ, η Ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και οι δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα και ενίσχυσης του Τουρισμού, βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων που διεξάγει σε ανώτατο πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο επίπεδο στο Ισραήλ, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu, και στη συνέχεια παρακάθισε σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Dany Ayalon.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολύ θερμό κλίμα και έγινε ενδελεχής ανάλυση σε θέματα που αφορούν τη γεωστρατηγική στην ευρύτερη περιοχή, την τρέχουσα κατάσταση και τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν επίσης θέματα συνεργασίας στον αμυντικό τομέα

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα. Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι μια –όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών μας.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί οι συνομιλίες μου εδώ είναι ουσιαστικές και θα αποδώσουν».

[caption id="attachment_138346" align="alignleft" width="586" caption="Σαμαράς - Ayalon"][/caption]

Η πιο σημαντική συνάντηση που θα έχει ο κ. Σαμαράς θα γίνει αύριο στο σπίτι του Έλληνα πρέσβη, όπου θα συγκεντρωθούν οι μεγαλύτεροι Ισραηλινοί επιχειρηματίες για να συζητήσουν τις προοπτικές επενδυτικών πρωτοβουλιών εκ μέρους τους στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι και το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ και ο πρωθυπουργός Νετανάχιου είχαν κινηθεί παρασκηνιακά πρόσφατα σε οίκους αξιολόγησης υπέρ της Ελλάδας.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε επίσης, σήμερα το πρωί, το Μνημείο του Ολοκαυτώματος και υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών.  Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο.

Στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.

Αυτή την ώρα (19.00), ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρακάθεται σε δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών κ. Avigdor Liberman.

[caption id="attachment_138347" align="alignleft" width="600" caption="Μνημείο Ολοκαυτώματος"][/caption]

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/12/2011 16:32:26

  Σπουδαία κίνηση Σαμαρά η επίσκεψη αυτή.

 2. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 13/12/2011 16:35:14

  Ο κ. Σαμαράς με τις τελευταίες κινήσεις στο εσωτερικό της Χώρας και στο εξωτερικό, απέδειξε ότι είναι Ηγέτης και πατριώτης.

 3. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 13/12/2011 17:18:54

  «οι ιστορικοί του μέλλοντος θα δυσκολευτούν να ερμηνεύσουν το γιατί διστάσαμε τόσο καιρό να εκμεταλλευτούμε τα αμοιβαία μας συμφέροντα».

  Τα είπε όλα σε δυο γραμμές.
  Μπράβο Αντώνη.
  Έτσι, δυναμικά.

 4. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 13/12/2011 17:37:48

  Είναι φοβερό πάντως ότι ο Σαμαράς, πριν καν ακόμα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, πραγματοποιεί μια επίσκεψη (και ετοιμάζει τουλάχιστον μια άλλη) με τόσο στρατηγικό βάθος και περιεχόμενο που το παιδί από την Κάτω Μινεσότα δεν κατάφερε ούτε σε δύο ολόκληρα χρόνια (εξαίρεση στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής αποτελεί ασφαλώς η εν είδει κατασκόπου συμμετοχή του στο ΔΣ του Ιδρύματος Καντάφι, που ως γνωστόν οδήγησε στην αποκαθήλωση του τυράννου.)

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Τιγράνης 13/12/2011 18:18:08

   Τιγράνη, υπερβάλλεις.Στον ΓΑΠ πρόσαψε ο,τι θες, αλλά όχι οτι δεν έκανε ανοίγματα στο Ισραήλ.Ποιος τα έκανε, δηλαδή; Αυτός κι ο Νετανυάχου με την προσωπική χημεία και τα πολλά κοινά τους θεμελίωσαν τη νέα περίοδο στις σχέσεις μας.Οι ίδιοι οι Ισραηλινοί ιδίως η Δεξιά- όσο παράξενο κι αν φαίνεται τον εκτιμούν και τον εμπιστεύονται. Διάβασε αυτό και θα καταλάβεις...
   http://www.jpost.com/Features/FrontLines/Article.aspx?id=246030

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ μεταρρυθμιστής 13/12/2011 20:00:03

    Το άρθρο είναι αστείο, με σαφέστατη πολιτική σκοπιμότητα. Πρέπει λοιπόν είτε να αναλύσεις πότε και πώς ακριβώς θεμελιώθηκε επί Παπανδρέου η νέα περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ (με σοβαρότητα όμως, όχι με επιχειρήματα τύπου μιλάνε και οι δύο αγγλικά, έχουν τις ίδιες γαστρονομικές προτιμήσεις και λοιπά κωμικά) είτε να μας πεις εάν τελικά συμμερίζεσαι το επιμύθιο του άρθρου/μύθου: «Continue Papandreouism without Papandreou».

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ Τιγράνης 13/12/2011 20:30:50

     O Herb Keinon είναι κορυφαίος ειδικός στις ελληνοισραηλινές σχέσεις. Εσύ δε νομίζω. Τί κέρδος έχει η Jerusalem Post να τα γράφει αυτά τώρα, αν έχει κάποιο πονηρό σκοπό;
     Αν εννοείς οτι η σχέση θεμελιώθηκε λόγω της κρίσης με τον στολίσκο την άνοιξη του 2010 συμφωνώ. Αλλά η προεργασία είχε ήδη γίνει στη Μόσχα ( κιορυφαία ειρωνεία, ε;) και μέσω τηλεφωνημάτων. Εξάλλου, είδες πώς άδραξαν αμφότεροι την ευκαιρία.Πρέπει να είναι κάποιος εμπαθής, ώστε να μην τα αναγνωρίζει αυτά. Υπήρχε σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και συμπάθειας μεταξύ τους.
     Χαίρομαι που κι ο Σαμαράς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι , το οποίο μάλιστα θα χοντρύνει πολύ μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός, αν εννοεί αυτά που λεει ( ανακήρυξη ΑΟΖ κτλ.) Θα μας χρειαστεί κάθε συμμαχική χώρα τότε, κανείς δεν θα περισσεύει.

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ μεταρρυθμιστής 13/12/2011 20:42:48

      Τώρα θα συνεννοηθούμε ή θα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις; Σου φαίνεται εσένα το άρθρο αυτό σοβαρή ανάλυση για τις σχέσεις Ελλάδας Ισραήλ; Ξαναλέω λοιπόν Λούθηρε των Αντινέων:

      Πρέπει λοιπόν είτε να αναλύσεις πότε και πώς ακριβώς θεμελιώθηκε επί Παπανδρέου η νέα περίοδο στις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ (με σοβαρότητα όμως, όχι με επιχειρήματα τύπου μιλάνε και οι δύο αγγλικά, έχουν τις ίδιες γαστρονομικές προτιμήσεις και λοιπά κωμικά) είτε να μας πεις εάν τελικά συμμερίζεσαι το επιμύθιο του άρθρου/μύθου: «Continue Papandreouism without Papandreou».

 5. tak avatar
  tak 13/12/2011 17:40:22

  Άμα έχεις ηγέτες εκπαιδευμένους στην ... PLO Αντώνη μου, δε θέλεις να δεις και δε βλέπεις! Κάτι -ας πούμε- δικοί μας, ήταν πάντοτε κιοτήδες! Κι ας μη πω περισσότερα!

 6. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 13/12/2011 17:53:12

  Μια ιστοριή επίσκεψη, αυτή στο Ισραήλ. Αντώνη Σαμαρά θερμά συγχαρητήρια, η Ελλάδα χρειάζεται στήριξη στις δύσκολες τωρινές στιγμές. Τα δύο κράτη μπορούν να επιτύχουν πολλά μαζί.

 7. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 13/12/2011 18:39:19

  «οι ιστορικοί του μέλλοντος θα δυσκολευτούν να ερμηνεύσουν το γιατί διστάσαμε τόσο καιρό να εκμεταλλευτούμε τα αμοιβαία μας συμφέροντα».
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!

 8. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 13/12/2011 18:52:31

  επιτελους κινησεις στρατηγικης και συμμαχιας με ουσια.
  ελλαδα και ισραηλ , οπως και η κυπρος να κανουν κοινο μετωπο εναντια στους ''γειτονες'' ...

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 13/12/2011 19:19:09

  Το Ισραήλ είναι ο ιστορικός και γεωπολιτικός σύμμαχος της Ελλάδος.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Μανιάτης 13/12/2011 20:22:40

   Αυτό το «ιστορικός σύμμαχος», μπορείς να το τεκμηριώσεις; Γιατί εμένα πχ δεν μου είναι καθόλου προφανές.

   Κατά τα άλλα, χωρίς να είμαι φιλοϊσραηλινός, δεν αντιτίθεμαι στην συνεργασία με το Ισραήλ, στον βαθμό που οι περιστάσεις την ευνοούν και που προάγει τα δικά μας εθνικά συμφέροντα. Πχ για την ΑΟΖ.

   Μπράβο επομένως στον Σαμαρά που κυνηγάει ενεργά συμφωνίες στην διεθνή σκακιέρα και de facto κάνει εθνική πολιτική προτού καν εκλεγεί στην πρωθυπουργία.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ ΚΜ 13/12/2011 20:45:06

    Ιστορικός σύμμαχος δεν είναι, φυσικός σύμμαχος όμως είναι. Πιο φυσικός δεν γίνεται!

 10. alfa avatar
  alfa 13/12/2011 19:53:09

  Μηπως να κραταμε μικρο καλαθι. Γιατι η Ιστορια αλλα διδασκει.Παντως η επισκεψη προκαλει θαυμασμο και δημιουργει πολλα ερωτηματικα για την μεχρι τωρα εξωτερικη μας πολιτικη.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 13/12/2011 20:18:00

  Πρώτος μεταξύ ίσων, ο Πρόεδρός μας !

 12. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 13/12/2011 20:31:04

  Είναι βέβαιο οτι ο Σαμαράς θα επιδιώξει κι΄άλλες διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες για το καλό της χώρας του.
  Η αρχή γίνεται από τώρα, πριν τις εκλογές, ώστε άμεσα να λειτουργήσουν μόλις αναλάβει την εξουσία.
  Μπράβο, Α. Σαμαρά, ότι μίζερο και να λέγεται εναντίον σου, εμείς ξέρουμε πολύ καλά , οτι είσαι ΗΓΕΤΗΣ!

 13. Wolf avatar
  Wolf 13/12/2011 21:42:18

  Εξαιρετικά σημαντικές οι κινήσεις του τελευταίου διαστήματος, απο τον κ Σαμαρα.
  Ειδικά τώρα που η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, έχει επιλέξει την εξωστρέφεια στο διεθνές πολιτικο στερέωμα.
  Και καλα θα κάνει να συνεχίσει την επίθεση φιλίας και εξωστρέφειας, σε σημαντικές χώρες όπως το Ισραήλ και διαβάζω ακολουθεί Ρωσία, Κίνα και Ηνωμένες πολιτείες.
  Είναι δε εξαιρετικά σημαντικο που τώρα κάνει αυτές τις διεθνείς επαφές σε μια προσπάθεια να δείξει το άλλο πρόσωπο της χώρας και των ελλήνων. Αυτο της αξιοπρέπειας, της αξιοπιστίας και της διάθεσης να σταθεί στα πόδια της. Πρωτοβουλίες αυτού του είδους και μελλοντικές συνεργασίες με τους λαούς στρατηγικού ενδιαφέροντος θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της ανάπτυξης για τη χώρα μας, αν τις κεφαλαιοποιησουμε σωστα, μια ώρα αρχύτερα!
  Αν δε συνδυάσθουν με αντίστοιχες κινήσεις στο εσωτερικό -εννοω να βγει σε μια πορεία στην ελληνική περιφέρεια- που έχει ανάγκη και διψαει για ελπίδα, που έχει ανάγκη να νιώσει ότι κάποιος αφουγκράζεται τους σφυγμους της, τότε τα αποτελέσματα για τον κ Σαμαρα, θα είναι εξαιρετικά θετικά. Θα λειτουργήσουν όλες του οι προσπάθειες σωρευτικα. Το μείγμα θα είναι εκρηκτικό.
  Ελπίζουμε να συνεχίσει, τις καλές αυτές παρουσίες του!!!

 14. Ανδρεας avatar
  Ανδρεας 14/12/2011 06:11:59

  Ευγε του! Γιατι ειναι ο μοναδικος που μπορει να βγαλει την πατριδα μας απο την κριση.

 15. Νίκος avatar
  Νίκος 14/12/2011 20:39:19

  Για επιθέσεις φιλίας και εξωστρέφειας προς τη Ρωσία και την Κίνα, ξεχάστε το.
  Ο Μεγάλος Αδελφός, στον οποίο πρωταγωνιστεί κάπως αφανώς και το Ισραήλ, δεν θα το επιτρέψει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.