29/08/2008 16:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επαναφορά της λίστας φαρμάκων

Επαναφορά της λίστας φαρμάκων ετοιμάζεται να καθιερώσει η κυβέρνηση. Οι ρυθμίσεις για τη σύνταξη και εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2009 «λίστας» φαρμάκων κατά ασθένεια που θα καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, περιέχεται στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου με τα νέα φορολογικά μέτρα του υπουργείου Οικονομίας. Στόχος, ισχυρίζεται η κυβέρνηση, η περιστολή της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης και ο εξορθολογισμός των δαπανών υγείας.

Όπως όμως καταγγέλλεται, από την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και μετά καταργείται η ελεύθερη συνταγογράφηση, αφού οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να γράφουν συγκεκριμένα φάρμακα για την κάθε ασθένεια, με βάση τις υποδείξεις του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας. Όλα τα φάρμακα και οι θεραπείες για τις ασθένειες, πχ για το διαβήτη, τις καρδιοπάθειες και όλες τις ασθένειες, θα ομαδοποιηθούν σε κατηγορίες, τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Παράλληλα τα φάρμακα θα επανακοστολογηθούν και θα καθοριστεί και ανώτατη τιμή, πάνω από την οποία η δαπάνη θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους. Πολλά φάρμακα θα μείνουν εκτός λίστας.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται επίσης τροποποιήσεις για τις προσλήψεις στις ΔΕΚΟ καταργείται η δημόσια προκήρυξη διαγωνισμών για τις προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΟΤΑ και ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις ημέτερων σε θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ιωάννης Θεοδούλης avatar
    Ιωάννης Θεοδούλης 29/08/2008 21:12:22

    Καλά εγώ τώρα θα κουφαθώ εντελώς! δηλαδή το ΚΚΕ υπεραμύνεται του μπάχαλου που έφερε ο Κακλαμάνης καταργώντας την λίστα, ξεπληρώνοντας γραμμάτια όπως όλοι οι πολιτικοί άλλωστε, και έκτοτε έχει τιναχτεί το ασφαλιστικό σύστημα στον αέρα! Έλεος!!

  2. krifos avatar
    krifos 29/08/2008 23:41:51

    ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΣΕΝΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΕΛΕΟΣ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΙΓΟ ΠΙΑ.ΜΑΘΕ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ .ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΜΑ ΤΟΣΗ ΠΙΑ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΚΕ. ΤΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΝΕΙ.ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΣ. ΞΕΦΥΓΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΓΑΝΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ? ΜΟΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΕΛΕΟΣ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.