#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/07/2012 20:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επανασχεδιασμός προς το καλύτερο των μέτρωνΠληροφορίες του Antinews αναφέρουν ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά γίνεται αυτήν την ώρα επανασχεδιασμός προς το καλύτερο των νέων μέτρων.

Να σημειώσουμε επίσης  ότι τα περισσότερα  από όσα γράφονται για τα νέα μέτρα είναι προϊόν ... μαντικής τέχνης. Τα μέτρα κρατούνται επτασφράγιστο μυστικό και τα περισσότερα δημοσιεύματα "παίζουν" με τις προτάσεις του ΚΕΠΕ που αποκάλυψε ο "Ελεύθερος Τύπος" την Κυριακή, οι οποίες όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα ληφθούν όλες υπόψιν.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η βελτίωση των μέτρων θα γίνει πάνω στην πλατφόρμα που έχει ήδη συμφωνηθεί και αποκάλυψε το antinews τις προηγούμενες ημέρες (Ποιά μέτρα θα γεμίσουν το …πικρό ποτήρι των 11,5 δις ευρώ): Θα γίνουν περικοπές σε όλο το φάσμα του δημόσιο και του ιδιωτικού τομέα με καταργήσεις, περικοπές, μειώσεις, αλλά και εξορθολογισμούς με την ελπίδα να τα εγκρίνει η τρόικα και να μπορέσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στα δυο επόμενα τεράστιας  στρατηγικής βήματα: στο αίτημα για ενδιάμεση βοήθεια προκειμένου να καλυφθούν υποχρεώσεις από την καθυστέρηση της επόμενης δόσης του δανείου και στο αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής του μνημονίου που συντάσσεται.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται:

Ειδικό επίδομα στους μακροχρόνια ανέργους. Για την προστασία τους, θα προβλεφθεί παροχή βοηθήματος ανεργίας σε μακροχρόνια ανέργους που έχουν εξαντλήσει τη διάρκεια παροχής επιδόματος ανεργίας και έχουν χαμηλό οικογενειακό εισόδημα..
Εξορθολογισμός των προνοιακών μεταβιβάσεων.  Ο εξορθολογισμός αυτός αφορά τόσο τη διαχείριση όσο και της προϋποθέσεις παροχής αυτών των μεταβιβάσεων.  Επομένως, η επιβεβλημένη περικοπή των αντιστοίχων δαπανών θα συνδυασθεί με προσπάθεια καλύτερης στόχευσης τους στα φτωχότερα τμήματα του πληθυσμού, αλλά και τη δημιουργία νέων πολιτικών.
 Αύξηση στις ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ένα μέτρο που  θα οδηγήσει σε περιορισμό των απαιτούμενων προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών για να λειτουργήσουν τα σχολεία και άρα σε περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου.
Κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ. Εκτιμάται στο υπουργείο Οικονομικών ότι το πείραμα εκχώρησης των αρμοδιοτήτων τεχνικού ελέγχου των οχημάτων στον ιδιωτικό τομέα είναι επιτυχημένο και η μέθοδος του outsourcing, δηλαδή της εκχώρησης στον ιδιωτικό τομέα αρμοδιοτήτων παροχής υπηρεσιών που μέχρι σήμερα ανήκαν στο Δημόσιο, μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονομήσεις αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Κλείσιμο φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μεγάλο μέρος των εξοικονομήσεων θα πέσει στις πλάτες των ΟΤΑ. Εκτός από τα λουκέτα σε θυγατρικές, επιστρατεύονται και λύσεις που αφορούν την κατάργηση θέσεων συμβούλων δημάρχων, μέτρο που οδηγεί σε εξοικονομήσεις 60 εκατ. ευρώ. Παρομοίως, 10 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση επιστημονικών συμβούλων για τους βουλευτές.
Παρεμβάσεις στην υγεία. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και λουκέτα σε νοσηλευτικά ιδρύματα με χαμηλή πληρότητα, αλλά και ευρύτερες παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας με περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης.
Περιστολή του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ. Στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, ενώ εκτιμάται ότι πολλές από τις παρεμβάσεις των τελευταίων νόμων που αφορούσαν μεταξύ των άλλων και τη μείωση των αποδοχών κατά 30% σε σχέση με το 2009, έχουν μείνει στα χαρτιά και πρέπει τώρα να τρέξουν.

Τα μέτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στις παρεμβάσεις που αφορούν περικοπές των εφάπαξ, καθιέρωση πλαφόν στις συντάξεις στο ύψος των 2.400 ευρώ, κατάργηση δέσμης κοινωνικών επιδομάτων με στόχο εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ, περιορισμό λειτουργικών δαπανών του Δημοσίου, μείωση ενοικίων των μισθωμένων από το Δημόσιο ακινήτων και μετεγκατάσταση υπουργείων σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ε ρε μία διοικητική μεταρρύθμιση... avatar
  ε ρε μία διοικητική μεταρρύθμιση... 26/07/2012 20:45:09

  ναι ναι...

 2. Jimakos avatar
  Jimakos 26/07/2012 21:16:14

  Σιγά μη δουλέψουν παραπάνω οι εκπαιδευτικοί!

  • stavrosm avatar
   stavrosm @ Jimakos 26/07/2012 23:17:34

   ασε να δουλέψουν πρώτα και μετά συζητάμε και για το παραπάνω...

   • Jimakos avatar
    Jimakos @ stavrosm 27/07/2012 00:41:27

    Να παρευρεθούν εννοούσα...

    • irida avatar
     irida @ Jimakos 27/07/2012 09:11:25

     Έχεις ακούσει για την προβολή; Ψυχολογικός όρος που μας λέει πως βλέπουμε στους άλλους ό,τι είμαστε μεις!!
     Επομένως; Παρίστασαι στην εργασία σου, απλά..

  • Εύα avatar
   Εύα @ Jimakos 27/07/2012 00:21:06

   Να 'στε καλά κύριοι για τα καλά σας λόγια...σε μεγάλη απαξίωση τους έχετε τους Εκπαιδευτικούς..

 3. The Camel avatar
  The Camel 26/07/2012 21:49:41

  Τι σημαίνει προς το καλυτερο; Με τα ειδικά μισθολόγια στο δημοσιο τι θα γίνει; Η μήπως έχουμε πατρίκιους (ένστολοι-γραφιάδες, παπάδες κ.τλ.) και πληβείους (τους πολλούς);
  Είναι πιο δικαιο να μειωθούν προνιακά επιδόματα για να μην θιγούν οι εκλεκτοί του συστήματος;

  • ΠΑΝΤΕΛΗΣ avatar
   ΠΑΝΤΕΛΗΣ @ The Camel 27/07/2012 00:43:17

   φιλε camel εισαι λαθος οσον αφορα τους μισθους των ενστολων. Οι πιο πολλοι Δ.Υ. πηγαν γυρω στα 1000 ευρω μισθο με 5νθημερο και εγω παντρεμενος με παιδι και 13 χρονια υπηρεσια πιανω 1100 ευρω με 6-7 νυχτερινα και 4 Σαββατα ή Κυριακες τον μηνα, χωρις γιορτες, και το βασικο με κινδυνο της ζωης μας, ως αστυνομικος μιλαω. Αμα δεν ξερεις μην δημιουργεις εντυπωσεις λαθος. Και προπαντον πρωτα μην χαιρεσαι με το κακο των αλλων αλλα να χαιρεσαι με το καλο το δικο σου.
   Φιλικα παντα.

   • κύριος Χ avatar
    κύριος Χ @ ΠΑΝΤΕΛΗΣ 27/07/2012 02:02:54

    Φίλε Παντελή,
    Όλοι σεβόμαστε τον αγώνα των αστυνομικών και των μάχιμων και αυτών που είναι σε γραφεία αλλά πρέπει να μετακινούνται κάθε τρεις και λίγο με ψίχουλα. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως έχυν κολλήσει μαζί σας κάτω από τον όρο ειδικά μισθολόγια γιατροί , πανεπιστημιακοί και κυρίως δικαστικοί, βουλευτές. Πρέπει να γίνουν απαραίτητα μειώσεις και στα ειδικά μισθολόγια όπου είναι πολύ μεγάλοι οι μισθοί. Σε αυτό συμφωνούμε πιστεύω όλοι.

 4. Κβάντα avatar
  Κβάντα 26/07/2012 22:03:37

  "Αύξηση στις ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών, ένα μέτρο που θα οδηγήσει σε περιορισμό των απαιτούμενων προσλήψεων δασκάλων και καθηγητών για να λειτουργήσουν τα σχολεία και άρα σε περιορισμό των δαπανών του Δημοσίου."

  Έχω την αίσθηση ότι για τη φετινή σχολική χρονιά δε θα ισχύσει κάτι τέτοιο.
  Το θέμα δεν είναι απλό και δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα κατευθυνομένων δημοσιευμάτων του τύπου.
  Θα ήθελα την άποψη του κ. Δαναού επί του θέματος.

 5. Δήλιος avatar
  Δήλιος 26/07/2012 22:26:53

  επικοινώνησα με τον Δαναό,ο οποίος επιδίδεται στο προσφιλές του σπόρ και θα απαντήσει εν ευθέτω χρόνω.....

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ Δήλιος 26/07/2012 23:05:40

   Προς Δήλιο: Έσβησαν οι προβολείς και άφησα την μπαλιά στη μέση...
   Προς Κβάντα:
   Κι εγώ δεν ξέρω!Δηλαδή τη δουλειά των ειδικοτήτων (αγγλικά γαλλικά θεατρική αγωγή, πληροφορική κ.λ.π.) θα την κάνουν δάσκαλοι παίρνοντας περισσότερες ώρες; Τα σχολεία διευρυμένου ωραρίου,ολοήμερα, πώς θα λειτουργήσουν χωρίς ειδικότητες; Σαν κέντρα φύλαξης; Στα Γυμνάσια-Λύκεια για να συμπληρώσουν οι καθηγητές το ωράριό τους θα τρέχουν απ΄το ένα σχολείο στο άλλο; Ο βιολόγος θα κάνει και μαθηματικά και γεωγραφία; Της πληροφορικής τι άλλο θα κάνει;
   Ας μας το κάνουν πιο λιανά για να το καταλάβουμε. Μια ρουκέτα πετούν.
   Θα μπορούσαν να πουν: Τα τμήματα των 25 μαθητών θα γίνουν των 50 (πίσω 50 χρόνια δηλαδή) να το καταλάβω και να απαντήσω με επιχειρήματα. Άστα φίλε Κβάντα, από πασαλείμματα και προχειρότητα άλλο τίποτα!

   • Aφροδίτη avatar
    Aφροδίτη @ Δαναός 26/07/2012 23:47:33

    Ναι Δαναέ μου, κέντρα φύλαξης, ή άλλως πως πάρκιν παιδιών, για να εξυπηρετούνται οι γονείς από πλευράς ωραρίου και να σιωπούν. Είπαμε πως τα πρώτα θύματα του μνημονίου είναι η Παιδεία και η Υγεία, δεν το ξέραμε;

   • Εύα avatar
    Εύα @ Δαναός 27/07/2012 00:24:08

    Έτσι Δάσκαλε..σχέδιο της Αννούλας...

   • Εύα avatar
    Εύα @ Δαναός 27/07/2012 01:21:45

    A, και κάτι άλλο..πόσοι εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν στο Υπουργείο Παιδείας;

    • irida avatar
     irida @ Εύα 27/07/2012 09:22:03

     Να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια. Δηλαδή: στρατιωτικοί, αστυνομικοί, ιατροί, πανεπιστημιακοί και δικαστικοί. Άντε να το χωνέψουμε για τους στρατιωτικούς, άντε και για τους μάχιμους αστυνομικούς! Οι ιατροί(αυτοί που για να σε χειρουργήσουν, όπως οφείλουν, θέλουν φακελάκι), οι πανεπιστημιακοί(δε χωράει καν συζήτηση..από χιλιάδες μεριές τα παίρνουν κι όχι μόνο), οι δικαστικοί(λίγα παίρνουν; Δε μιλώ για τα μαύρα ορισμένων ή αρκετών, αλλά για τα καθαρά νόμιμα με μια δικαιοσύνη θεότυφλη αρνητικά...).
     Οι ημέτεροι, αυτοί που νομίζουν πως θα τους στηρίξουν και θα τους χρειαστούν να βρεθούν αλώβητοι.
     Εδώ στο αντινιούζ δεν ξέρω τι έχετε με τους εκπαιδευτικούς. Δε διακρίνω και μεγάλη συμπάθεια. Προσωπική μου εκτίμηση, ασφαλώς. Σίγουρα υπάρχουν στραβά και ανάποδα στο χώρο. Ποιοί φταίνε και γιατί είναι προς διερεύνηση. Αν πάλι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών λύσει όλα τα προβλήματα να το περάσουμε. Θα τα λύσει όμως; Αυτό είναι το πρόβλημα ή ένα σύστημα σαθρό που ξεκινά από πάνω και πάει προς τα κάτω; Ας ξεκινήσουμε από τα πάνω. Να μη διορίζονται μετακλητοί(όρα Πολύδωρα(η κόρη του), να μη δικαιούνται πρώην (όρα Μπενάκη) να διορίζουν στη Βουλή πρόσωπα.........................................
     Ας αρχίσουμε από τα...εύκολα κι όλοι μαζί σας.
     Ή μήπως δεν είναι εύκολο να σπάσει το σύστημα;

     • Εύα avatar
      Εύα @ irida 27/07/2012 14:15:16

      Ίριδα, αν αναφέρεσαι σε μένα, δεν ξέρω από πού συμπεραίνεις ότι είμαι εναντίον των εκπαιδευτικών...

     • irida avatar
      irida @ Εύα 27/07/2012 14:31:20

      Όχι, φυσικά. Κατά λάθος, δικό μου, μπήκε κει. Εκπαιδευτικός εναντίον εκπαιδευτικών θα ταν .....
      Ευτυχώς ρώτησες...Γενικά σχολιάζω, όχι απαντώντας..

     • Εύα avatar
      Εύα @ irida 27/07/2012 14:53:01

      χαχα..είπα κι εγώ...και συμφωνώ σ' αυτό που γράφεις για τους δικαστικούς...(που για να καθαρογράψουν μια απόφαση έκαναν 3 μήνες...και παραπονιόταν για τη μείωση..1900 ευρώ της έμεναν..σπάραξα)

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ irida 27/07/2012 14:58:06

      Άν για κοινωνικούς λόγους είναι ταμπού ο πανεπιστημιακός (με τις άλλες παράπλευρες δραστηριότητες), ο (παρα)δικαστικός ή ο φακελλάκιας τη γειτονιάς σου (Νοσοκομείου ή Πολεοδομίας), τα "ρίχνεις" στον δάσκαλο ή στον καθηγητή ΜΕ - ακόμη και του παιδιού σου.
      Δυστυχώς...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Εύα 27/07/2012 15:03:37

     Οι ντροπαλά αποκαλούμενες "οριζόντιες περικοπές", έγιναν για να μη θιγούν επί 3 χρόνια τα "ειδικά μισθολόγια" και μισθολόγια "ευγενών" ΔΕΚΟ.
     Και για να μην γίνουν πληρωτέες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Ελληνικό δημόσιο.

     • irida avatar
      irida @ Ο Θείος 27/07/2012 15:16:18

      Ντροπαλά;

 6. rollin avatar
  rollin 26/07/2012 23:08:04

  Πολυ δικαια ολα τα μετρα ευχομαι.να πραγματοποιηθουν

 7. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 26/07/2012 23:14:04

  Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που δουλεύουν 16 ώρες την εβδομάδα έλεος .Οσο για τα προνοιάκα επιδόματα σίγουρα πρέπει να μπούν εισοδηματικα κριτηρίων υπάρχουν άνθρωποι με πολύ μεγάλα εισοδήματα που παίρνουν επιδόματα πρόνοιας σε ποια χώρα συμβαίνει αύτο . Επίσης για τα ειδικά μισθολόγια πιστεύεται ότι πρέπει να παίρνει τον ίδιο μισθό ο χειρουργός ή ο πιλότος με κάποιον που ξύνεται όλη μέρα και έπι πλέον παίρνει και γρηγοροσήμο:...........Και κάτι τελευταίο σήμερα άκουσα ότι η Ιρλανδία βγήκε στις αγόρες, γι'αυτό ας σοβαρευτούμε όλοι κοινωνία και προπάντων οι πολιτικοί .

 8. of8almos avatar
  of8almos 27/07/2012 00:08:25

  Τι το κοσκινάτε, αύριο το πρωί όλα αυτά σε ένα νόμο, μεθαύριο απολύσεις σε όσους είναι έως 10 χρόνια στο δημόσιο με αποζημίωση ιδιωτικού τομέα, και επιτέλους ας αλλάζει με ΝΟΜΟ κάποιος τους υπεύθυνους προμηθειών και τους φυσικούς εκπροσώπους του κράτους σε κάθε συναλλαγή ή υπογραφή με ιδιώτες. Γιατί να είναι πάνω απο ένα χρόνο στο πόστο τους, για να τρώνε όταν η χώρα πεθαίνει? Ξυπνάτε...

 9. giorgos avatar
  giorgos 27/07/2012 00:39:14

  Παω διακοπες.Ραντεβου τον Σεπτεμβρη.

 10. pan. avatar
  pan. 27/07/2012 00:44:48

  προς stavrosm
  σκέφτηκα να σε βρίσω αλλά ούτε αυτό δεν αξίζεις ...
  25 χρόνια δικά μου (ολόκληρα ) με φτώχεια ιδρώτα αίμα προσωπικά έξοδα και προβλήματα υγείας σε χαιρετούν...
  κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια...
  ΚΑΝΕΙΣ δε δούλεψε περισσότερο από μένα...
  υ.γ. έχετε καταλάβει ότι πάμε ολοταχώς για εμφύλιο με τέτοιες απόψεις ή μπα....

 11. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 27/07/2012 01:42:37

  Διατηρώ ελπίδες.
  Ίδωμεν! Κυριακή κοντή γιορτή.

 12. Egon avatar
  Egon 27/07/2012 03:34:21

  "Παρεμβάσεις στην υγεία. Συγχωνεύσεις νοσοκομείων και λουκέτα σε νοσηλευτικά ιδρύματα με χαμηλή πληρότητα, αλλά και ευρύτερες παρεμβάσεις στον χώρο της Υγείας με περαιτέρω μέτρα για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης".

  Μεταφράζω από τα μνημονιακά στα ελληνικά:

  "Πλαφόν στις δαπάνες για την υγεία €1.500 ανά ασφαλισμένο ανά έτος, παρά το ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να έχει πληρώσει τουλάχιστον 10 φορές αυτό το ποσό με τις υποχρεωτικές κρατήσεις από τον μισθό του. Είσαι καρκινοπαθής και θέλεις €1.500 τον ΜΗΝΑ για τα φάρμακά σου; Αφού έτσι κι αλλιώς θα πεθάνεις... τι τα θέλεις τα φάρμακα; Να σου πέσουν και τα μαλλιά; Δεν είναι ωραίο, είναι και αντιαισθητικό. Μένεις στη Λήμνο που έχει μόλις 15.000 κατοίκους και θέλεις περίθαλψη στο Νοσοκομείο Λήμνου; Αχ, παγαπόντη Λημνιέ, που ροκανίζεις τα αποθεματικά τού κράτους. Άντε τώρα, πάρε τον σκυλοπνίχτη να πας στη Μυτιλήνη. Σε 8 ωρούλες θα είσαι στο εκεί Νοσοκομείο που συγχωνεύτηκε με αυτό τής Λήμνου. Τι θα πει έπαθες έμφραγμα; Κλαίνε, μωρέ τα παλικάρια; Κάνε λίγο υπομονή, καημένε!"

 13. MAKAO avatar
  MAKAO 27/07/2012 11:25:40

  ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ? ΟΛΟ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ?

 14. ΤΝΤ avatar
  ΤΝΤ 27/07/2012 13:12:28

  Η ρατσιστική ΚΚΚ (Κουβέλης-Καπράλος-Κούβελος) θα βγάλει ανακοίνωση για την Γερμανίδα αθλήτρια που δήλωσε :
  “Το ολυμπιακό χωριό γέμισε ξυπόλητους Έλληνες”. Αγγλίδα “ελπίζω να μη μας φάνε όλο το φαί” ;;;;;;;
  Και κάτι ακόμα
  ο αθλητικογράφος του Yahoo sports Martin Rogers ανέφερε ότι υπήρξε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό για τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου.
  "Greek Olympic chiefs consulted with senior members of the Greek parliament, including aides to Prime Minister Antonis Samaras, before making their decision."
  Αν είναι αλήθεια τότε θα έπρεπε να ντρέπονται στην ΝΔ

 15. re avatar
  re 27/07/2012 13:25:11

  αν έχει γίναι αυτό είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ απολύτως με τον Αντώνη Σαμαρά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.