#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/02/2011 16:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επαναστατικές προτάσεις για την Παιδεία από την ΔΑΠ – ΝΔΦΚΈναν χρόνο λιγότερο λύκειο, ένα προπαρασκευαστικό έτος με κύκλο σπουδών και εξεταστέα μαθήματα τέσσερα για εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και εισαγωγή άνευ εξετάσεων σε μια ενιαία Τεχνική Σχολή για όσους μαθητές επιλέγουν να μη συνεχίσουν τις σπουδές τους στο λύκειο πρότεινε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Σε μία εκδήλωση που ο κόσμος ήταν διπλάσιος από αυτόν που χωρούσε το αμφιθέατρο η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ παρουσίασε σήμερα την ολοκαίνουργια πρόταση παιδείας  με θέσεις οι οποίες θα συζητηθούν και θα προκαλέσουν.

Παρουσία του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, η ΔΑΠ –ΝΔΦΚ έδειξε πως η αδράνεια της παράταξης σε όλα τα επίπεδα ξεπερνιέται.

Η νέα πρόταση Παιδείας μπορεί να πει κανείς πως «ακουμπά» μία γκάμα θεμάτων που αφορά όλη την κοινωνία.

Διακρίναμε θέματα που αφορούν την Οικονομία και την πιο βιώσιμη λύση για τα Πανεπιστήμια . Μιλάμε για την Ιδιωτική χρηματοδότηση που θα δώσει πνοή σε προγράμματα και μεταπτυχιακά και θα κάνει αποτελεσματικότερη και πιο άμεση την απορρόφηση στην αγορά εργασίας. Τα μη κρατικά Πανεπιστήμια μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση  καθώς και τον ανταγωνισμό θα ενισχύσουν και δεν θα αφήνουν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά να «φεύγουν» στο εξωτερικό

Η χρήση των e-readers  και e-book με κόστος περίπου ¼ από τα συγγράμματα είναι στην ίδια κατεύθυνση καθώς θα εξοικονομήσει χρήματα αλλά και θα εφαρμόσει τα πολλαπλά συγγράμματα που σήμερα υπολειτουργούν.

Η Αξιοκρατία είναι ένα δεύτερο κομμάτι που υπάρχει διεξοδικά μέσα στις προτάσεις της ΔΑΠ. Η εσωτερική αξιολόγηση των καθηγητών σε συνδυασμό με την εξωτερική που θα «ελέγχει»  την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων εν γένει ,αποτελεί κύριο συστατικό για το πώς θα αντιμετωπιστεί η αδιαφάνεια. Ο τρόπος εισαγωγής είναι ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να αλλάξει σύμφωνα με την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ,καθώς τα Ιδρύματα θα πρέπει να έχουν λόγο για το ποιοι φοιτητές θα «καθίσουν»  στα έδρανα τους .

Οι Δομές είναι ένα τρίτο στοιχείο που εντοπίζεται μέσα στις προτάσεις της γαλάζιας νεολαίας.

Κατάργηση ΕΦΕΕ ,κατάργηση ασύλου και φοιτητικές εκλογές ανά δύο χρόνια είναι μερικές από τις προτάσεις που θα βάλουν φωτιά στους επαναστάτες χωρίς αιτία.

Η ΕΦΕΕ είναι ένα όργανο που έχει από χρόνια τώρα παραλύσει και δεν εξυπηρετεί σε τίποτα τα συμφέροντα των φοιτητών , ενώ για την κατάργηση του ασύλου τα πρόσφατα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να θεωρείται η «γη της επαγγελίας» για όποιον θέλει να βρει άσυλο, να διαδηλώσει , να παρανομήσει.

Όσον αφορά τις φοιτητικές εκλογές ανά δύο χρόνια είναι στην κατεύθυνση που θέλει να περάσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Περαιτέρω πολιτικοποίηση όχι μόνο της νεολαίας που ανήκει στις τάξεις της , αλλά και γενικότερα μιας υγιούς και εξωστρεφούς κοινωνίας  που δεν επιδιώκει τους κομματικούς στρατούς , αλλά έχει  περιθώρια  διαβούλευσης, ζύμωσης και δημοκρατικών διαδικασιών. Το απολιτίκ είναι μία μόδα που πρέπει να ξεφτίσει γρήγορα.

Τελευταίος άξονας , αλλά όχι αμελητέος , είναι εκείνος που άπτεται μιας Εθνικής Πολιτικής στην Ανώτατη εκπαίδευση .

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνει την δημιουργία Ελληνικών ΑΕΙ στο εξωτερικό , σε χώρες που έχουν δείξει επανειλημμένως θαυμασμό και ενδιαφέρον τόσο για τον ελληνικό πολιτισμό , όσο και για τις δυνατότητες που έχει αυτή η χώρα σαν επιστημονικό δυναμικό . Αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση των κινήτρων για επαναπατρισμό των Ελλήνων επιστημόνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό μπορεί να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή . Το γνωστό «Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» πρέπει να σταματήσει .

Η νέα στροφή της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ είναι γεγονός. Η πολιτικοποίηση και η νέα πρόταση Παιδείας, μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για σαρωτικές αλλαγές .

Ο Α. Σαμαράς, εξάλλου, μίλησε για μία «σημαδιακή μέρα» που αλλάζει τα δεδομένα. Έκανε αναφορά στο Παιδεία2020 και δεσμεύτηκε πως θα φέρει στην Βουλή τις προτάσεις της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, δείχνοντας έμπρακτη εμπιστοσύνη  στην νεολαία του κόμματος. Κλείνοντας μίλησε για «Σταυροφορία» που οδηγεί στην αναγέννηση.

Ας είναι λοιπόν αυτή μια καλή αρχή.

Δ. Νεολαίος

Δείτε και την ομιλία Σαμαρά:

Για μένα σήμερα, χτυπάει πιο γρήγορα το όνειρο μέσα στο αίμα μου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 21/02/2011 17:12:28

  Ας δώσει το καλό παράδειγμα ο Σαμαράς και ας προτείνει την κατάργηση της ΔΑΠ. Πάρτυ ξέρουν να διοργανώνουν και οι άλλοι :-)

  • spiros avatar
   spiros @ drider 21/02/2011 17:22:43

   Όχι να μην καταργηθεί. Πρέπει να υπάρχει πολιτική ζήμωση με τα ενδιαφέροντά τους . Αλλαγή κατεύθυνσης προσανατολισμού ΝΑΙ. αυτό πρέπει να γίνει. Μέχρι σήμερα υπάρχουν ακόμη ιδέες της δεκαετίας του 70 . Οι καιροί αλλάζουν .

 2. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 21/02/2011 17:33:52

  Η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια εδω και χρόνια, η καταργησή της θα σηματοδοτήσει την ΑΛΛΑΓΗ , που είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή για την εκπαιδευτική (και μακροπρόθεσμα εθνική) ολική επαναφορά.
  Αυτό από μόνο του θα ήταν η μεγαλύτερη επανάσταση στην παιδεία όντας αντιπολίτευση.
  Μόνον έτσι κερδίζεται η κοινωνία σήμερα.

 3. Hydra4ever avatar
  Hydra4ever 21/02/2011 17:39:00

  Αμεση κατάργηση των πολιτικών νεολαιών στα πανεπιστήμια
  Αφού έχουν καταστεί Στρατός κατοχής που εμποδίζει την εκπαίδευση
  και το μόνο τους μέλλον είναι μία θέση στον κομματικό στρατό αφού δεν έχουν καμμία ελπίδα διάκρισης στήν ελευθερη αγορά.
  Ο πρώην γραμματέας της ΝΔ γ.Ζαγωρίτης ανεβάζει σε 12000 τίς θέσεις στούς δημόσιους οργανισμούς που καταλαμβάνονται από τα κομματικά στελέχη
  όταν αλλάζει η κυβέρνηση !!!Οι περισσότεροι κομματόσκυλα και κυφήνες.
  Γιάυτό και η πρεμούρα των κομματικών νεολαιών για αλαγή κυβέρνησης
  αφού ο μόνος τους στόχος είναι η νομή και μόνο της εξουσίας.
  Σε μία όμως χρεοκοπημένη οικονομία λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
  Τα κόμματα στα Πανεπιστήμια και οι παρακρατικοί τους μηχανισμοί
  σκοπόν έχουν να μετατρέψουν τους νέους ,και τα έχουν καταφέρει απόλυτα,
  σε ευκολόπιστους πελάτες που θα ζούν στο περιθώριο και την ανέχεια ,αφού θα τους έχουν ληστέψει και λεηλατήσει τα όνειρά τους για μία καλύτερη ζωή.
  Φέρει δε τεράστιες ευθύνες και η ίδια η κοινωνία που δέν αντιδρά δυναμικά και
  δέχεται μοιραία και άβουλη αυτή την κατάσταση.
  Πρέπει άμεσα ο Α.Σαμαράς να πάρει θέση και να κόψη αυτό το απόστημα που μολύνη την χώρα .Θα έχει προσφέρει εθνική υπηρεσία και θα τραβήξει μαζί του
  το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας.,παντώς ιδεολογικού χρώματος.
  Σε αντίθετη περίπτωση τα 2 εκατομ που απείχαν απο τις εκλογές θα γίνουν
  πολλοί περισσότεροι.Και θα μείνει μόνος και φύλαρχος ενός πλήρως απαξιομένου πολιτικού συστήματος .Οι Κεντρώοι και Φιλελευθεροι Δέν
  ξεγελιώνται.Θέλουν τα παιδιά τους να πάρουν αξιοκρατικά μία θέση στην κοινωνία. Είναι και ο μόνος τρόπος αναακαμψης απο την μιζέρια και την παρακμή.

 4. Oliver avatar
  Oliver 21/02/2011 17:45:00

  Ο Σαμάρας υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και από αυτούς που στήριξαν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα πρώτα της βήματα, τότε που ακόμα τα ποσοστά της ήταν μονοψήφια. Και πολύ καλά κάνει και στηρίζει σε κάθε τους βήμα τις οργανώσεις φοιτητικού/σπουδαστικού και νεολαίας, γιατί αυτές δείχνουν το δρόμο για το αύριο.

 5. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 21/02/2011 19:03:12

  αλλο το 77 άλλο το 2011 .
  Η κατάντια της πατρίδας είναι συνέπεια της α-παιδείας,
  που είναι συνέπεια της κομματικοποίησης ,που έχει σαν συνέπεια τη μπαχαλοποίηση, που είναι απόρροια της καταραμένης γενιάς του πολυεχνείου, που φταίει για τον κακό μας τον καιρό, που τη κατάσταση προσπαθούν να τη διορθώσουν με ασπιρίνες ενω ο καρκίνοςείναι προχωρημένος και θέλει εγχείρηση, που αν συνεχίσουν οι νέοι να σκέπτονται όπως εμείς αλι και τρισαλί, που ανκυκλωνουμε την ίδια κατάσταση, και που τελικά μας φταίνε όλοι οι άλλοι πλήν ημών.
  Κατάργηση των συνδικαλιστικών φοιτητικών νεολαιών σημαίνει πολιτικοποιημένο φοιτητικό σώμα κι ως εκ τούτου παιδευμένο.
  Το Harvard η Χαιλδεμβέργη η Οξφόρδη και το University of Tokyo δεν έχουν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ και όλοι βλέπουμε την "κατάντια" τους

 6. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 21/02/2011 19:20:30

  Έχει κότσια ο Αντρέας Παπαμιμίκος και το δείχνει κάθε μέρα με τις δράσεις του.
  Η ΟΝΝΕΔ βγήκε από τον λήθαργο και την απραξία των προηγουμένων ετών και βγαίνει στην κοινωνία.
  Ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταλάβει πως αν δεν μπουν οι νεολαίοι στα βαθιά της κομματικής οργάνωσης, οι τσίμπλες των δεινοσαύρων δεν θα φύγουν αν κάποιος δεν τους βουτήξει το κεφάλι στο νερό.
  Αιχμή των αλλαγών, η ΟΝΝΕΔ.
  Μπράβο σε όλα τα παιδιά.
  Οι νεολαίοι μίλησαν. Ο πρόεδρος επίσης.

  • kinezos avatar
   kinezos @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 21/02/2011 21:05:52

   Ότι εχει κοτσια, εχει. Θελει πολλά για να απαγορεύεις την ιδρυση ενος φοιτητικού συλλόγου ανα τμήμα τόσα χρόνια στο ΠΑΜΑΚ ωστε να μπορείς να ελέγχεις τις διοικήσεις, τα φράγκα, τα πάρτυ,τα "κοράλια", τα φωτοτυπάδικα, τις εταιρείες καθαρισμού κλπ. Και ως αντάλλαγμα για τη σιωπή τους, να σίνεις τη διοίκηση σε πασόκους καθηγητές.Και θέλει ακόμα περισσότερα για να δηλώνεις επαγγελμα τις ΜΚΟ που έστησες μαζί με το μπουμπούκι από την Κομοτηνή.
   Τι ωραία που τα λες ρε Σούλη, αντικειμενικέ που έχεις μουρλαθεί να παίρνεις τηλέφωνα όποιον ξέρεις στη Συγγρού για τα...θεματάκια σου...
   Μη σχολιάζεις πολύ εδώ γιατί θα πούμε κι άλλα....

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 21/02/2011 19:43:52

  Καλά, οι νεολαίοι είναι αλλού για αλλού!. αν και θα έπρεπε να γνωρίζουν τις ανάγκες των ελληνικών πανεπιστημίων, μάλλον περνούν απέξω.
  Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για το ποιοι θα καθίσουν στα φοιτητικά έδρανα πρέπει να τον έχουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι, με την αξία τους.
  εδώ η δαπ τι προτείνει; fashion show; …

 8. chrisss avatar
  chrisss 21/02/2011 20:25:53

  αντί να κάνεις αστεία, καλύτερο θα ήταν να έκανες τον κόπο να διαβάσεις την πρόταση παιδείας και μετά κάνε κριτική επάνω σε αυτήν..
  την ιστορία για τα παρτάκια την προβάλλουν κάτι ανύπαρκτοι για να δικαιολογήσουν την ήττα τους..μάλλον οι καταλήψεις του 2006 έγιναν επειδή έκανε πάρτυ η ΔΑΠ...και μάλλον οι 60 σελίδες της σημερινής μας πρότασης που αφορούν την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση προέκυψαν σε κάποιο πάρτυ ανάμεσα στα ουίσκι και τα υποβρύχια..μάλλον για να γράφουμε τέτοια πράγματα σε κατάσταση μέθης, είμαστε πολύ ταλαντούχα φάρα εμείς οι κωλοδαπίτες...

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ chrisss 21/02/2011 20:36:50

   xaxaxxa..oraios..DAPARA REEEEEEEE..

  • o βουνίσιος avatar
   o βουνίσιος @ chrisss 21/02/2011 20:49:07

   Διαφωνώ σε βασικά σημεία της πρότασης.

   • chrisss avatar
    chrisss @ o βουνίσιος 21/02/2011 22:05:07

    ανέλυσε την διαφωνία σου και είμαι ιδιαίτερα πρόθυμος ,παρά την αρχική σου ειρωνεία, να την συζητήσουμε

 9. PIM avatar
  PIM 21/02/2011 20:43:53

  Σωστος ο chrisss. Εγώ ήμουν περισσότερο οξύθυμος προηγουμένως (τη συγνώμη μου και τα χαιρετίσματα μου στη διεύθυνση του anti).
  Αλλά πραγματικά, όλοι στη ΔΑΠ, έχουμε βαρεθεί αυτήν την εκ του ασφαλούς κριτική και ειρωνία χωρίς ουσία, που προσφέρει το πληκτρολόγιο.
  Μπείτε και διαβάστε τη την πρόταση. Αν δεν έχει να προτείνει κάτι ουσιώδες πάνω σε κάποιο θέμα, πείτε το. Αλλά πιστέψτε μας, δεν γίνεται να υπάρξει κάτι πιο ολοκληρωμένο.
  Και επιτέλους σταματήστε το ποιηματάκι με τα πάρτυ και τις εκδρομές. Δεν πιάνει πλέον...

 10. Γεωργία avatar
  Γεωργία 21/02/2011 20:55:49

  Όταν η ΔΑΠ, κάνει πάρτυ, πρέπει να καταργηθεί.
  Όταν η ΔΑΠ καταθέτει Πρόταση Παιδείας, πρέπει να καταργηθεί.

  Αποφασίστε τί θέλετε. Σήμερα κατατέθηκε μία ολοκληρωμένη πρόταση.
  Μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς.
  Αλλά σήμερα μία φοιτητική παράταξη απέδειξε γιατί πρέπει να υπάρχει.
  Σταματήστε να παίζετε το παιχνιδάκι του Υπουργείου Παιδείας, που θέλει
  να ξηλώσει το μαζικότερο χώρο στον οποίο κερδίζουν εδώ και 25 χρόνια οι ιδέες μας.

  Υ.Γ.Ψιτ, ναι και στην Οξφόρδη έχει ΔΑΠ. Ήμουν στο πενταμέλες των Τόρρηδων για δύο χρόνια.

  • περήφανος δεξιός avatar
   περήφανος δεξιός @ Γεωργία 21/02/2011 23:22:30

   έγραψες..

  • engineer avatar
   engineer @ Γεωργία 22/02/2011 00:12:24

   Μεταφέρατε τα κομματικά και στην Οξφόρδη; Το θεό σας δεν έχετε!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Γεωργία 22/02/2011 00:36:42

   Πες το ρε συναδέλφισσα, η υποκρισία μερικών χτυπάει κόκκινο. Το πιο δυναμικό κομμάτι της παράταξης μια τους ξυνίζει και μια τους βρωμάει. Η δυναμική μας αρχίζει και παίρνει σχήμα. Χωνέψτε το...

 11. drider avatar
  drider 21/02/2011 21:07:53

  Απολογούμαι, ήταν προβακατόρικο το σχόλιο μου - ίσως και λίγο σκωπτικό - σόρυ για την παρεξήγηση...

  Απλώς δεν συμφωνώ, με τις προτάσεις του Σαμαρά.

  Δεν είμαι υπέρ της ιδιωτικής παιδείας (αλήθεια ποιός επιχειρηματίας είναι έτοιμος να κάνει σοβαρή επένδυση στη παιδεία - για την Ελλάδα του άρπα-κόλα μιλάμε - είναι και η κρίση στη μέση)

 12. Κάποιος avatar
  Κάποιος 21/02/2011 21:09:21

  Δωρεάν και ποιοτική δημόσια παιδεία και υγεία για τον λαό.
  Ολα τα άλλα "μίγματα" εξυπηρετούν μόνο κεφαλαιοκρατικά και ιδιωτικά συμφέροντα με το αζημίωτο φυσικά.

  Καλά κάνει η ΔΑΠ και προτείνει λύσεις, ας κάνει όμως και την αυτοκριτική της γιατί ήταν από τις φοιτητικές παρατάξεις που επωλούνταν κατά κόρον από την αναξιοκρατία στις μεταπτυχιακες και διδακτορικές σπουδές.
  Η αναξιοκρατία δεν φυτρώνει από μόνη της σαν μανιτάρι!

 13. δημητρης μαλαμουλης avatar
  δημητρης μαλαμουλης 21/02/2011 21:09:53

  ψιτ,
  δαπ(για να συνεχίζεται η παράδοση των ελλήνων φοιτητών εκτός συνόρων) έχει και τορυδες και young republicans (στούς οποίους ανήκα εγώ) ,αλλά ούτε καθηγητές εκλέγει ούτε προτάσεις για το πρόγραμμα κάνει .
  Και ψιτ ψιψίνα την ειρωνεία στη γάτα σου.
  οσο για την φοιτησή σου στην οξφόρδη μάλλον με κομματικό μέσο θα έγινε.
  Πρόσεξες δεν είπα σε καμμία περίπτωση να καταργηθεί η ΟΝΝΕΔ, άλλα αυτά τα αρίστερίστικα συνδικαλιστικά μου προξενούν αλλεργία ,κι εξ άλλου σαν γνήσιος δεξιός δεν τα κάνω και καλά.
  Γι αυτό κι η ΔΑΠ κάνει καλά πάρτυ.

 14. Γεωργία avatar
  Γεωργία 21/02/2011 21:18:42

  Ψιτ, δεν ήσουν στους YR γιατί άμα ήσουν, θα ήξερες πως και εισηγήσεις για καθηγητές κάνουν και για το πρόγραμμα σπουδών.

 15. epikoureios avatar
  epikoureios 21/02/2011 21:48:37

  Για την χρηματοδότηση των κρατικών Ανώτατων Ιδρυμάτων είπε τίποτα; Αν δεν έχει χρήματα καλύτερα να καταργήσει πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Θάρος χρειάζεται. Όχι σε αυτόν τον εκφυλισμό που ζούμε σήμερα με την μείωση της χρηματοδότησης.

 16. km avatar
  km 22/02/2011 09:35:21

  Οι προτάσεις παιδείας τελικά από την εταιρία του κυρίου Πάνου "βγήκαν".πάλι μάσα ο κοντός με την παρέα του? να ναι καλά ο κύριος καθηγητής που έχει αναλάβει ρόλο προστάτη.......αλλά βέβαια βολεύει πολύ το όλο σχήμα όπως έχει διαμορφωθεί......μέσα και έξω από τη συγγρού....

 17. Oliver avatar
  Oliver 22/02/2011 09:52:58

  Δεν ξέρεις τι σου γίνεται μάλλον

 18. Πυθία avatar
  Πυθία 22/02/2011 15:57:07

  Εδώ ο κόσμος καίγεται... οι προτάσεις για την Παιδεία είναι η προτεραιότητα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.