05/04/2009 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επαναστατικά τραγούδια από το διάστημα


______________________________________________________________________________________________
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα (πάνω από την  Ιαπωνία) με επιτυχία πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς, προκαλώντας διεθνή ένταση και επισύροντας την προσοχή στην ίδια, το τελευταίο απολίθωμα του παγκόσμιου κομμουνιστικού στρατοπέδου. Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θεωρούν την εκτόξευση συγκεκαλυμμένη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

H Πιονγιάνγκ κήρυξε την αποστολή επιτυχημένη. Ένς πειραματικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος -ανακοίνωσε- τέθηκε σε τροχιά, μεταδίδοντας μελωδίες από το Τραγούδι του Κιμ Ιλ Σουνγκ και το Τραγούδι του Κιμ Γιονγκ Ιλ (τον ιδρυτή του καθεστώτος και το σημερινό του ηγέτη), καθώς και κάποια δεδομένα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όμως, ανακοίνωσαν ότι «κανένα αντικείμενο δεν τέθηκε σε τροχιά». Το πρώτο διαμέρισμα του πυραύλου έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και ο υπόλοιπος πύραυλος, μαζί με το δορυφόρο, συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο Λευκός Οίκος, έσπευσε να διευκρινήσει πως το γεγονός ότι εκτόξευση ήταν αποτυχημένη, δεν πρόκειται να μεταβάλλει την απάντηση που αξιώνουν οι ΗΠΑ να δωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 05/04/2009 13:36:39

  Τελικά μετά το «Ελληνικό" δορυφόρο που αν θυμάστε το παρέλαβε ο Πανικός με χρήματα τον επιχειρηματιών της Κύπρου ,και το τελευταίο κράτος του κομουνισμού στο διάστημα .Θα περιμένω τώρα τον Εφρεμ να στείλει έναν δορυφόρο από την Μονή Βατοπεδίου ..

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 05/04/2009 14:01:33

  τον λογαριασμό των Κορεατών ποιός τον πληρώνει;

 3. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 05/04/2009 14:31:10

  Ο τρόμος της επιλεκτικότητας της Διεθνούς Κοινότητας


  Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα με επιτυχία πύραυλο, θέτοντας σε τροχιά τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, μία ενέργεια που οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θεωρούν συγκεκαλυμμένη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο δορυφόρος ετέθη σε τροχιά γύρω από τη Γη στις 02.29 GMT (05.29 ώρα Ελλάδος).
  Η στάση της διεθνούς κοινότητας ήταν για μια ακόμη φορά επιλεκτική, όπως σε μια σειρά από περιπτώσεις.
  Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε "πρόκληση" την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, τόνισε πως η Πιονγκγιάνγκ "απομονώθηκε ακόμα περισσότερο" από τη διεθνή κοινότητα με την ενέργειά της αυτή και ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το θέμα.Τη λύπη του εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν, εκτιμώντας πως "δεν συμβάλλει" στην "ειρήνη και τη σταθερότητα" στην περιφέρεια.Η Ρωσία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και δήλωσε ότι εξετάζει το θέμα της παραβίασης ή μη από την Πιονγκγιάνγκ των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ."Εξετάζουμε εάν πρόκειται για παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να απόσχουν από κάθε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο", δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. Την κατεπείγουσα σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ ζήτησε η Ιαπωνία. "Η εκτόξευση αποτελεί παραβίαση των αποφάσεων 1695 και 1718 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας Τακέο Καουαμούρα λίγο μετά την απογείωση του πυραύλου.
  Η Βόρεια Κορέα επιμένει από την πλευρά της ότι εκτόξευσε πύραυλο για να θέσει δορυφόρο σε τροχιά, κάτι που χαρακτηρίζει νόμιμο δικαίωμά της.
  Ανεξαρτήτως αν συμφωνεί κανείς ή όχι με το απολυταρχικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, το ζήτημα είναι πως η Β. Κορέα έχει τις ιδιες ακριβώς λειτουργικές δυνατότητες όπως κάθε άλλη χώρα του πλανήτη.

  Οι αντιφάσεις της καταδίκης είναι πολλές.
  Επειδή η αρχή της κυριαρχίας βρίσκεται στον πυρήνα του καθεστώτος οργάνωσης των διεθνών σχέσεων, οι διεθνείς θεσμοί είναι εκ φύσεως εξαρτημένες μεταβλητές στις συλλογικές αποφάσεις των κυρίαρχων κρατών-μελών. Αυτό επιβάλλει η θεμελιώδης αρχή της εθνικής ανεξαρτησία η σημασία της οποίας ήδη τονίστηκε. Προορισμός τους είναι να υποτάσσονται ολοκληρωτικά στο δόγμα της κρατικής κυριαρχίας όπως με σαφήνεια ορίζεται στο άρθρο 2 του Κεφαλαίου 1 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

  Στο πλαίσιο αυτό είναι καλό να τονιστούν δύο πράγματα:

  Το Πακιστάν μια επίσης στατοκρατούμενη και απολυταρχικά δομημένη χώρα, αλλά παρόλα αυτά κανένας Obama δεν έχει βγάλει "αφοπλιστικό διάγγελμα" (sic)και κανένας ΟΗΕ δεν έχει συγκληθεί εκτάκτως για να αντιμετωπίσει τη κατάσταση.
  Από την άλλη οι συχνές πυρηνικές δοκιμές της Γαλλίας, συναντούν ισχνές μόνο αντιδράσεις.

  Το ζήτημα εκτός από νομικό (όπου το διεθνές δίκαιο είναι απόρροια του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων) είναι εξόχως πολιτικό.

  Η ιστορία (και η πυρηνικη) έχει αποδείξει πως οι δημοκρατίες -οι δημοκρατικές χώρες- κάνουν πόλεμο και δεν έχουν καμία αναστολή να χρησιμοποιήσουν τα "όπλα" τους για να πετύχουν τους επιδιωκόμενους σκοπούς.
  Η επιλεκτικότητα της διεθνούς κοινότητας και των μελών της να επικαλούνται τις αποφάσεις του ΟΗΕ είναι εκπληκτική. Κοσσυφοπέδιο, Κυπριακό, Παλαιστινιακό, έχουν επίσης στο ενεργητικό τους αποφάσεις του ΟΗΕ, οι οποίες αποσιωπούνται ουκ ολίγες φορές. Η επιλεκτική επαναφορά στο λεξιλόγιο και τη μνήμη των αποφάσεων του ΟΗΕ δείχνει ακριβώς αυτή την ίδια την ανικανότητα του οργανισμού να απαγκιστρωθεί από τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις των "μεγάλων δυνάμεων", ως προς το "θεμελιώδες για την ισχύ τους" μονοπώλιο άσκησης της νομιμοποιημένης βίας.
  Εξάλλου στις οργανωμένες πολιτικές σχέσεις η άσκηση βίας συναρτάται με την τήρηση μιας συγκεκριμένης τάξης πραγμάτων. Αυτή η τάξη μπορεί να είναι αυθαίρετη, δεσποτική και κατεξουσιαστική ή αντίστροφα κοινωνικοπολιτικά προσδιορισμένη και δικαιακά θεμελιωμένη.

 4. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 05/04/2009 14:40:58

  Κρίμα το κόπο. Με τέτοια μουσική φτηνής προπαγάνδας δεν μπορεί να γίνει πάρτι ούτε σε τρελοκομείο.

 5. ataktos avatar
  ataktos 05/04/2009 15:00:30

  Η Αλέκα μετά τους συντρόφους στη Σοβιέτ προ πολλού ξέχασαν τον Γκαγκάριν …..

 6. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 05/04/2009 15:17:43

  Παπάρια επιτυχία...στον ειρηνικό έπεσαν και πύραυλος και δορυφόρος!!!!

 7. DIKAIOS avatar
  DIKAIOS 05/04/2009 15:18:36

  ...Η μόνη επιτυχία ήταν ότι δεν τους έσκασε την στιγμή της εκτόξευσης :-)

 8. Hase avatar
  Hase 05/04/2009 15:41:00

  @3
  Εχεις απολυτο δικιο.
  Οταν οι Αμερικανοι βομβαρδιζουν με απεμπλουτισμενο ουρανιο την Γιουγκοσλαυια, το ΙΡΑΝ η το Αβγανισταν το κανουν ενονοματι του δικαιου. Οταν οι Ισραηλιτες εχουν ενα πυρηνικο οπλοστασιο που ειναι ικανο να τιναξει την υδρογειο στον αερα, καλως το εχει. Ολοι κανουν την μαμουνα. Τωρα που οι σχιστοματιδες απεκτισαν πυραυλους μεγαλου διηνεκους, βγηκαν να φωναξουν οι υποκριτες για παραβιασεις συνθηκων και αλλα μακροσυρτα μπλαμπλα. Ποιοι;, αυτοι που καθημερινα παραβιαζουν συνθηκες, που ανεβοκατευαζουν κυβερνησεις, που καταπατουν ανθρωπινα δικαιωματα (γκουανταναμο, απαγωγες και μεταφορα σε κρατη δορυφορους και αλλα πολλα).

 9. ataktos avatar
  ataktos 05/04/2009 15:41:15

  Ναι αλλά η φωτογραφία από το google έχει μεταδοθεί σε όλων το κόσμο ,τα αλλά είναι λεπτομερές ο Γ.Γ. θα τους επιβάλει και άλλους φόρους για το επόμενο «πείραμα «

 10. Hase avatar
  Hase 05/04/2009 15:41:29

  διορθ. ΙΡΑΚ

 11. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 05/04/2009 15:49:01

  Το λογαριασμο τον πληρωνουν οι Κορεατες,που δεν τρωνε φαι,για να περισσεψουν τα λεφτα για τα μεγαλεια.

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/04/2009 16:00:51

  Θα ακούμε και τον Μπεζεντάκο του Τζαβέλα;
  Που είναι ο Μαρούδας να τον καταρρίψει;

 13. ataktos avatar
  ataktos 05/04/2009 16:03:18

  Φαντάζομαι έξω από το σταθμό εκτοξεύσεις πυραύλων υπάρχει και η απαγορευτική πινακίδα απαγορεύσεις φωτογράφησης του πεδίου κάτι σαν αυτές που συναντούμε έξω από τα δικά μας στρατόπεδα …

 14. 321 avatar
  321 05/04/2009 17:36:33

  @2: συμφωνώ και επαυξάνω.
  @4, 12, 13, 14: όλα, όσα λέτε, ταιριάζουν γάντι.

 15. 321 avatar
  321 05/04/2009 17:38:33

  @3: εξαιρετικό

 16. Hase avatar
  Hase 05/04/2009 20:17:03

  @12
  Προβοκατωρα
  Και μεις δεν εχουμε να φαμε αλλα οι εξοπλισμοι πανε συννεφο. Κατι οι "συμμαχοι" μας που θελουν να μας πουλησουν "εξυπνοτερα" οπλα, η γιατι μας εκβιαζουν να τα αγορασουμε, κατι οι διαφορες μας με τους Τουρκους "συμμαχους" μας ολο και μας κανουν να αγοραζουμε μολονοτι και μεις ληγουρηδες ειμαστε.. Μην το κατακρινεις αυτο επομενως. Φτωχαδακια ειναι και αυτοι και τους λυπαμαι που πληρωνουν για τους εξοπλισμους τους. Οι μεγαλοι ειναι η καταρα, οχι οι μικροι.

 17. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 05/04/2009 20:43:27

  Άν δέν κανω λάθος ο πύραυλος δέν μπόρεσε να φθάσει σε ύψος τροχιάς δορυφόρου, επειδή έπεσε στην θάλασσα νότια της Ιαπωνίας.

  ΠΕΛΙΑΣ

 18. cross avatar
  cross 07/04/2009 15:24:39

  Ποτε επιτελους θα γινει παγκοσμιος αφοπλισμος απο τα πυρηνικα; γενικως οχι μονο βομβες, αλλα & τα εργοστασια τυπου κοζλοντουι, θρη μαιλ αιλαντ, στο πως το λενε στην ουκρανια 67 μονο εχει η γαλλια...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.