#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/02/2013 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επαναστάτησε και ο ΓΑΠ!!!Τον έχουμε αδικήσει, θα τον αποκαταστήσει η Ιστορία. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την πορεία του Γ. Παπανδρέου στο σύγχρονο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί άνετα να μπει δίπλα σε εμβληματικές πολιτικές προσωπικότητες που τους έχουν αδικήσει αλλά κάποια στιγμή θα αποκατασταθούν στη συνείδηση του κόσμου.

Όπως για παράδειγμα ο πατέρας του Ανδρέας ή ο Μητσοτάκης ή ακόμη και ο Σημίτης. Όλοι τους πιστεύουν ότι επιτέλεσαν σπουδαίο έργο αλλά δεν τους αναγνωρίστηκε. Και όλοι τους, άλλος πολύ άλλος λιγότερο διέκριναν μια παγκόσμια συνωμοσία που ήθελε να σβήσει το μεγαλείο τους.

Για παράδειγμα ο ΓΑΠ ο οποίος μίλησε στη Σοσιαλιστική Διεθνή, εκεί που μαζεύονται κάποιοι αποτυχημένοι Σοσιαλιστές και λένε πώς θα αλλάξουν τον κόσμο. Εκεί ο κ. Παπανδρέου είπε πως «η συντηρητική Ευρώπη ήθελε να με εκτελέσει». Αναφερόταν στη σύνοδο των Καννών όταν Μέρκελ και Σαρκοζί τον ξετίναξαν όταν ζήτησε δημοψήφισμα.

Είπε και το άλλο φοβερό: : «Στην Ελλάδα πηγαίναμε καλά τον πρώτο χρόνο». Ποιον εννοεί; Τότε που άρχισε να μοιράζει επιδόματα ή μετά που μπήκε χωρίς να ρωτήσει κανέναν στο ΔΝΤ; Μήπως περνούσαμε καλά στο Καστελόριζο ή όταν καιγόταν η Αθήνα; Υπερασπίστηκε και την είσοδο του ΔΝΤ στην Ελλάδα τονίζοντας ότι η Ελλάδα επιβίωσε, η Ελλάδα είναι σήμερα ζωντανή, η Ελλάδα έχει προοπτική.  Όλοι μας έβλεπαν σαν παράδειγμα προς μίμηση. Αλλά όταν οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν, η κυβέρνησή μου κατηγορήθηκε εσφαλμένα». Αναφέρθηκε στο «χάος» που είχε αφήσει πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ επέκρινε την απουσία άμεσης και δυναμικής δράσης από τη «συντηρητική Ευρώπη» απέναντι στην κρίση. Επιπλέον έκανε λόγο για έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης απέναντι στη μάχη που, όπως είπε, έδωσε ο ίδιος «ενάντια σε μία ισχυρή ομάδα ολιγαρχών που συγκέντρωναν οικονομική και πολιτική δύναμη».

Ήταν η Ελλάδα του Παπανδρέου παράδειγμα προς μίμηση; Πότε και για ποιο λόγο; Εκτός αν εννοεί ότι οι αιματηρές θυσίες έκαναν τους Έλληνες παράδειγμα προς… αποφυγή.

Ο Γ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει και πως «αν η Ευρώπη δεν κάνει επιπρόσθετες ενέργειες, οι θυσίες των Πορτογάλων, των Ελλήνων, των Ισπανών και άλλων μπορεί να χαθούν και να ζητηθούν περισσότερες».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 05/02/2013 13:32:17

  Ένας σοσιαλιστής που σέρνει την χώρα του στο ΔΝΤ έχει επαναστατήσει κατά της υποτιθέμενης ιδεολογίας του.

  Ένας σοσιαλιστής επιμένει να σύρει την χώρα του στο ΔΝΤ ενώ ο ΄ιδιος ο διευθυντής του ταμείου προσπαθεί να τον αποτρέψει έχει επαναστατήσει κατά της λογικής.

  Ένας άνθρωπος που τα κάνει όλα κώλο για να εξασφαλίσει μία συμφωνία και μετά απορεί για της αντιδράσεις της "συντηρητικής ευρώπης" και του κόμματός του, όταν λέει ότι η συμφωνία αυτή μόνο μετά απο δημοψήφισμα έχει ελπίδες να ισχύσει, ΈΧΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΉ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΣΤΩ ΕΥΦΥΙΑ.

  Ένας καπετάνιος που επειδή παρέλαβε ''χάος" αποφασίζει να ρίξει το πλοίο στα βράχια, να καθαριστεί το χάος απο το καθαρό νερό και το αίμα, έχει επαναστατήσει ενάντια στα συμφερόντα αυτών που έπρεπε να υπηρετεί.

 2. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 05/02/2013 22:27:22

  Λατρεύω την φωτογραφία! Αν είχα μπροστά μου τον ΓΑΠ δεν θα τον ρώταγα τίποτα άλλο παρά μόνο τι σκεφτόταν όταν κράταγε πανευτυχής το πράσινο παπάκι....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.