Α. Τσίπρας και Γ. Σακελλαρίδης, καθ
Α. Τσίπρας και Γ. Σακελλαρίδης, καθ' οδόν για τη... μεγάλη επανάσταση της Γένοβας
10/02/2014 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επαναστάτες χωρίς αιτία... θέλουν την εξουσία

Σκεφτείτε πώς η γενιά των καταλήψεων, δηλαδή οι «τζάμπα μάγκες με τα λεφτά του μπαμπά», οι χαβαλέδες της τάξης που βαράγανε μύγες στην αίθουσα και αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο για ένα – δύο μήνες, να κυβερνήσουν τη χώρα

Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξένησε το Έθνος της Κυριακής. Ο Μπόμπολας, για καλό και για κακό, «πιάνει πόρτα για το χειμώνα», γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγάλει η κάλπη.

Γι’ αυτό είπε να κάνει μια αγιογραφία στον Σακελλαρίδη με τίτλο «ο αιρετικός που χτυπάει την πόρτα του δήμου». Και διαβάσαμε πολλά και ενδιαφέροντα για τον κύριο που θέλει να αναλάβει τις τύχες του δήμου σε μια χρονική στιγμή όπου η λαθρομετανάστευση είναι υψηλή και η ασφάλεια δεν είναι και στα καλύτερά της.

Ο κ. Σακελλαρίδης, λοιπόν, τέλειωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο στα 4 χρόνια, πήγε για μεταπτυχιακό σε ένα πανεπιστήμιο που εκεί, όπως λέει, δεν κάνουν τα κλασικά οικονομικά αλλά τα «ετερόδοξα», ήταν βοηθός καθηγητών αλλά παράλληλα δούλευε γκαρσόνι στο Κρίσταλ Πάλας της Αστόρια. Μπράβο στο παιδί, αλλά του έλειψε η Ελλάδα και γύρισε για να μπει στην πολιτική. Τα ενδιαφέροντα, όμως, είναι άλλα. Όπως και ο ίδιος αποκαλύπτει, είναι ένα παιδί που βρέθηκε στο πανεπιστήμιο όταν έβραζε το κίνημα των καταλήψεων επί Αρσένη, Σε μια από τις συγκεντρώσεις της νεολαίας γνώρισε και τον Τσίπρα, έγιναν φίλοι, είχαν κοινά οράματα αφού «όπως κι εγώ είναι ευχάριστος και κοινωνικός τύπος».

Το ρεπορτάζ έχει και φωτογραφία του Σακελλαρίδη μαζί με τον Τσίπρα, τον κολλητό του, καθ’ οδόν προς τη Γένοβα, εκεί που όπως καλά θυμάστε έγιναν «άνδρες» πολλοί Έλληνες κι όχι μόνο αριστεροί.

Με απλά λόγια τι είναι το βιογραφικό του κ. υποψηφίου, τι έχει κάνει στη ζωή του; Στα Εξάρχεια που ζει ακόμη και σήμερα, ανδρώθηκε μέσα στο «καζάνι των καταλήψεων», τον έθελξαν οι προτάσεις του Συνασπισμού κι αφού έκανε κάποια ανορθόδοξα οικονομικά ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει δήμαρχος. Και το πρώτο που θα κάνει, όπως λέει, είναι να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση με κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, παντοπωλεία και ότι άλλο απαιτείται. Φυσικά ούτε λέξη για την ασφάλεια του πολίτη, αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Σκεφτείτε, λοιπόν, όλοι εσείς που θέλετε να τιμωρήσετε την κακή κυβέρνηση ψηφίζοντας τον Σακελλαρίδη, πώς θα είναι η Αθήνα έξι μήνες αργότερα. Αλλά σκεφτείτε πώς η γενιά των καταλήψεων, δηλαδή οι «τζάμπα μάγκες με τα λεφτά του μπαμπά», οι χαβαλέδες της τάξης που βαράγανε μύγες στην αίθουσα και αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο για ένα – δύο μήνες, να κυβερνήσουν τη χώρα.

Ο Αλέξης, ο Γαβριήλ, η Ρένα (Δούρου), ο Βαγγέλης (Διαμαντόπουλος) και τα άλλα χαζοχαρούμενα παιδιά της λούφας και παραλλαγής έρχονται να πάρουν τη ρεβάνς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 10/02/2014 09:20:42

  Ο κόσμος, Φάκτορα, έχει αηδιάσει με τα έργα των καθώς πρέπει γραβατωμένων και από "οικογένειες" και με "ορθόδοξα" οικονομικά στα χάρβαρντ-μάρβαρντ. Είδαμε που μας έφεραν, λέει ο κόσμος. Προτιμά την ανάμικτη με αβεβαιότητα ελπίδα παρά την βέβαιη "απαλλοτρίωσή" του με τα χαράτσια τους μαφιόζικους φόρους και την κατάρρευση.

  • ΄Ίωνας και Ελευθέριος avatar
   ΄Ίωνας και Ελευθέριος @ Νίκος Αργεάδης 10/02/2014 16:03:09

   Για ποια ακριβώς ανάμικτη με αβεβαιότητα ελπίδα μιλάς αδελφέ; Βλέποντας αυτές τις ''φάτσες'' που θέλουν να κυβερνήσουν, ο υγιώς σκεπτόμενος είναι αδύνατον να αισθάνεται ελπίδα, έστω ανάμικτη με οτιδήποτε.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ ΄Ίωνας και Ελευθέριος 10/02/2014 23:44:06

    Ενώ με τους διαφθαρμένους πασόκους, τον Μέγα Συνταγματολόγο, τους άεργους και άχρηστους "πρίγκιπες" της ΝΔ (δυστυχώς) ο κόσμος αισθάνεται σιγουριά πως το Έθνος είναι σε μπράτσα σφριγηλά και μυαλά κοφτερά.

    • GN avatar
     GN @ Μανιάτης 11/02/2014 09:47:24

     το μη χείρον βέλτιστον...

 2. naruto avatar
  naruto 10/02/2014 12:29:21

  Φακτορα καλα τα γραφεις ,ο Βενιζελος ομως πρεπει να παραδεχτουμε οτι το περιεγραψε μονο με μια φραση ( εκτσογλανισμος της εξουσιας ).

 3. Jimakos avatar
  Jimakos 10/02/2014 12:44:13

  Ασορτί με το χαζοχαρούμενο λαό μας, μας πηγαίνουν γάντι! Περαστικά μας.

 4. Α3 avatar
  Α3 10/02/2014 15:00:46

  Ο όρος ετερόδοξα οικονομικά, είναι η ονομασία της εξέλιξης της Μαρξιστικής ανάλυσης. Μάλιστα, το γεγονός και μόνο ότι πήγε να κάνει μεταπτυχιακό στα ετερόδοξα οικονομικά (παρεμπιπτόντως, μήπως ήταν στο Levy institute "βοηθός καθηγητή";) δείχνει ότι ο συγκεκριμένος δεν είχε ποτέ στο μυαλό του το ενδεχόμενο να ανταγωνιστεί, όπως οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, για θέση στην αγορά εργασίας, αλλά ήταν από την αρχή "κλειδωμένη" η πολιτική καριέρα του ως στέλεχος της αριστεράς. Αν δεν κάνω λάθος, κάνει και διδακτορικό στο Παν. Αθηνών (βλ. Τσακαλώτος, Βαρουφάκης κ.ά. "ετερόδοξοι" οικονομολόγοι), το οποίο σημαίνει ότι κάποιοι τον προετοιμάζουν ώστε να μας πλασάρεται, κάποια μέρα, ως ειδήμων των οικονομικών, ενώ στην ουσία θα είναι ένα παιδί του κομματικού σωλήνα με "περγαμηνές". Έτσι φτιάχτηκε η νομενκλατούρα του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 80 και με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουν την νέα (;) νομενκλατούρα. Υ.Γ. Τα παραπάνω σημαίνουν, βεβαίως, ότι για κάποιους άλλους η ίδια εξέλιξη (μεταπτυχιακά-διδακτορικά-θέση στο πανεπιστήμιο) γίνεται εξαιρετικά δύσκολη, αν δεν ανήκουν στην κάστα. Αυτοί, όμως, που το καταφέρνουν, παρόλες τις δυσκολίες, είναι πραγματικά πολύ καλοί επιστήμονες. Αυτά για να είμαστε δίκαιοι στις κρίσεις μας.

 5. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 10/02/2014 21:52:36

  Η φωτοτογραφία εξόχως αποκαλυπτική με τα επαναστατημένα «αγόρια». Έφυγαν «αγόρια» και επέστρεψαν «άνδρες» έτοιμοι για κάθε gay parade, όπου γης.

 6. ΑΝDILOGOS avatar
  ΑΝDILOGOS 11/02/2014 09:04:48

  Ερώτηση προς τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ: στις ΗΠΑ που έκανε τα μεταπτυχιακά του υπήρχαν κομματικές οργανώσεις στα Πανεπιστήμια ( Δημοκρατικοί, Ρεμπουμπλικανοι κλπ)? προσπάθησε να οργανώσει σαν expert αντίστοιχες οργανώσεις? διαπίστωσε κτίσιμο της πόρτας των γραφείων των καθηγητών απο φοιτητές? αν όχι τι έκανε γιαυτό. Διαπίστωσε συναλλαγή ομάδων φοιτητών με καθηγητές για αμοιβαίο όφελος? Πως εκλέγονται οι Πριτάνεις, κοσμητορες, βοηθοί καθηγητές και γενικότερα το διδακτικό προσωπικό? ποιος τους αξιολογεί? αν όχι σε όλα πως τότε δέχτηκε να σπούδασε σε αυτά τα αντιδημοκρατικά , καπιταλιστικα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Τελευταία απορία. Γιατι όλοι η αριστεροί σπουδάζουν στην απάνθρωπη, καπιταλιστική Αμερική?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.