#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/03/2011 13:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επανέρχεται η Άγκυρα στην άρση του casus belliΠρόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρέθεσε σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Α, Νταβούτογλου, σε στελέχη, ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης (εφημερίδες και τηλεόραση, φυσικά, όχι το Διαδίκτυο) λίγο πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του στη Θράκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Νταβούτογλου παρουσίασε πρόταση για την άρση του casus belli . Συγκεκριμένα πρότεινε  να αρθούν ταυτόχρονα οι αποφάσεις του ελληνικού και του τουρκικού Κοινοβουλίου για το θέμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Όπως εξήγησε η απόφαση της τουρκικής Βουλής να προτείνει στην τουρκική κυβέρνηση να λάβει «όλα τα κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών» στην περίπτωση που η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια δεν συνιστά casus belli (δηλαδή αιτία πολέμου), αλλά αποτελεί απάντηση σε προηγούμενη απόφαση της ελληνικής Βουλής, η οποία καλούσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην επέκταση στα 12 μίλια.

Αν γίνει αποδεκτή η πρόταση αυτή του κ. Νταβούτογλου αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα απεμπολεί το δικαίωμα που της δίνει το Διεθνές Δίκαιο για την επέκταση στα 12 μίλια.

Ο Τούρκος, υπουργός των Εξωτερικών δέχθηκε ελάχιστες ερωτήσεις. Αποκάλυψε επίσης ότι Ελλάδα και Τουρκία, υπέγραψαν 24 νέες οικονομικές και εμπορικές συμφωνίες  και ότι κατά δήλωσή του, οι διερευνητικές επαφές που συνεχίζονται εδώ και 25 χρόνια "πάνε καλά, καθώς και οι δύο χώρες, είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν στη λύση των προβλημάτων".

Σε ερώτηση  για το πώς συμβαδίζουν οι καλές σχέσεις, με τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, αντιπαρέθεσε τα δικά του στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν το τελευταίο 10άμηνο, 2.480 εξόδους στο Αιγαίο, ενώ τα ελληνικά …12.186.

Τόνισε, επίσης, ότι η Τουρκία, είναι μια μεγάλη ηπειρωτική  χώρα με τεράστια ακτογραμμή στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, συνεπώς, δεν μπορεί να αποκλειστεί από την έξοδό της σ’ αυτό και με πολύ πονηρό τρόπο συμπλήρωσε, ότι στο μέλλον θα δούμε «πολύ περισσότερες τουρκικές φιλικές σημαίες» στο Αρχιπέλαγος.

Η «ιδιαιτερότητα» του Αιγαίου είναι άλλωστε, αυτή, που κατά τον Τούρκο υπουργό, επιβάλλει ένα ιδιαίτερο καθεστώς, στο οποίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί το Δίκαιο της Θάλασσας, ή να συμφωνηθούν οι ΑΟΖ των δύο χωρών.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Τουρκία εφαρμόζει επιλεκτικά το Δίκαιο της Θαλάσσης. Παρόλο που δεν τον έχει υπογράψει, το εφαρμόζει όπου την συμφέρει. Έτσι, στη Μαύρη Θάλασσα, έχει ήδη συμφωνήσει με τη Βουλγαρία, Τουμάνι και Ρωσία, τον καθορισμό ΑΟΖ, με βάση την αρχή της μέσης γραμμής.

Ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών, και θεωρητικός της αναθεωρητικής πολιτικής της γείτονος, ήταν αφοπλιστικά, προβλέψιμος, ειλικρινής και επικίνδυνος πίσω από τις μειλίχιες εκφράσεις και  τα χαμόγελα.

Αν βγήκε, κάτι από αυτό το πρόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας, είναι ότι η χώρα μας, συνεχίζει με ένα απίστευτα υποκριτικό τρόπο, να δέχεται την ολική αμφισβήτηση του status quo της περιοχής, μόνο και μόνο επειδή η Τουρκία, το θέτει πλέον «με κομψό» και «πολιτισμένο τρόπο».

(με πληροφορίες και από το ΒΗΜΑ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/03/2011 13:43:56

  Ποιους καλεσε?? Εχουμε το DVD?? Θα το δει Η Τρεμη και ο Καμπουρακης ??

  ΠΠ

 2. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 09/03/2011 13:49:05

  Αυτός μας δίνει καφέ και κρουασάν κι εμείς υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

 3. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 09/03/2011 13:49:10

  Είναι γεγονός οτι ακολουθούμε τις εξελίξεις......Ελλάδα μας τι σου έμελλε να πάθεις. Που είσαι Αντώνη Σαμαρά ;

  • αλιγάττωρ avatar
   αλιγάττωρ @ Νίκος Θ. 09/03/2011 14:33:47

   Φίλε Νίκο πραγματικά δεν ξέρω πια αν και η έλευση του Σαμαρά αλλάξει κάτι σε αυτο που εγω αποκαλώ "ραγιάδικη" νοοτροπία στην εξωτερική πολιτική. Οσοι και να έχουν ανέβει επάνω τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. Υποχωρήσεις, δειλεία στις προτάσεις τους μην στεναχωρήσουμε τους γείτονες. Δεν μιλάω να πάρουμε τα όπλα για να μην παρεξηγηθώ, αλλά νομίζω ότι είμαστε στο άλλο άκρο της υποχωρητικότητας.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 09/03/2011 14:49:44

  Imaret: one thousand and one mystic nights, Greek Style.
  For Ahmet Davutoglu’s strategic eyes only.
  http://www.imaret.gr

 5. prasina_poylakia avatar
  prasina_poylakia 09/03/2011 17:33:07

  1996_Ίμια
  1999_Υπόθεση Οτσαλάν
  2003_Ρεπούσεια Ιστορία ("συνωστισμός στην προκυμαία της Σμύρνης")
  2002- 2004 ΝΑΙ στο σχέδιο Αννάν
  2009_Επαναδιαπραγμάτευση για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλέξ/πολη
  2010_Δράση Δραγώνα στη Θράκη για μειονοτική εκπαίδευση
  2010_Εκλογή του υποψηφίου περιφερειάρχη στην Περιφέρεια ΑΜΘ με σταλινικά ποσοστά στα μειονοτικά εκλογικά τμήματα και έλευση χιλιάδων συμπατριωτών μουσουλμάνων κατοίκων Τουρκίας στις κάλπες.
  2011_Ερζερούμ
  2011_Κλείσιμο ελληνικών βιβλιοθηκών στα Πομακοχώρια
  2011_Εκλογή μουφτήδων (καθοδηγητών εκτουρκισμού) από τα φερέφωνα του Προξενείου στην Κομοτηνή και όχι διορισμός των μουφτήδων από την Ελληνική πολιτεία. Συμφωνία ΓΑΠ-Ερντογάν
  ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...
  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ...!!!

 6. SAS avatar
  SAS 09/03/2011 19:48:02

  Εάν έρθει ο Σαμαράς στην εξουσία και δεν στείλει σε ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας τους απάτριδες που μας κυβερνούν θα πρέπει να ψάξουμε χώρα να μεταναστεύσουμε . Η Ελλάδα δεν θα ξεφύγει ποτέ αν δεν πληρώσουν και αν δεν γίνει κάθαρση .

  • Λιζα Αλεξίου avatar
   Λιζα Αλεξίου @ SAS 09/03/2011 20:15:18

   Οι απάτριδες δεν είναι μόνον αυτοί που κυβερνάνε σήμερα, είναι όλοι που κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Μόνο επί Καραμανλή του Α δεν είχαμε τέτοια υποχωρητική στάση έναντι της Τουρκίας, όλοι οι άλλοι έχουν αναδειχτεί τραγικά κατώτεροι των περιστάσεων. Η Τουρκία στην εξωτερική της πολιτική έχει βάλλει μακρυπρόθεσμους στόχους που τους υλοποιεί με υπομονή και επιμονή.

 7. Λιζα Αλεξίου avatar
  Λιζα Αλεξίου 09/03/2011 20:06:09

  πολύ περισσότερες τουρκικές φιλικές σημαίες»
  Αυτό είναι απειλή του Νταβούτογλου ή συμφωνία των δύο κυβερνήσεων; Γιατί να δούμε περισσότερες τουρκικές φιλικές σημαίες, και πού ακριβώς θα τις δούμε; Δεν θα παραξένευε κανέναν μας άν τους βλέπαμε κανένα πρωϊνό να πίνουν καφέ στο Πασαλιμάνι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.