#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2012 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Επανάσταση με τζάμπα μαγκιές στην Υγεία, δε γίνεταιΌσα ζούμε τις τελευταίες ημέρες με την πολιτική αντιπαράθεση για τα φάρμακα των καρκινοπαθών, και ειδικά με την σύγκρουση Λοβέρδου με Τσίπρα, μας θυμίζει την λαϊκή σοφία: «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα».

Ο μεν Λοβέρδος εδώ και 1,5 χρόνο, ίσως και παραπάνω, που ήταν υπουργός Υγείας, έβγαινε κάθε μέρα στα κανάλια, έδινε συνεντεύξεις τύπου και έκανε παρεμβάσεις λέγοντας για το σπουδαίο έργο που είχε κάνει. Πέρυσι μάλιστα είχε πει ότι να σε μερικούς μήνες δεν είχε λύσει το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση θα είχε παραιτηθεί.

Έφτιαξε λοιπόν τη συνταγογράφηση όσο πιο γρήγορα μπορούσε κι αυτή κατέρρευσε. Έφτιαξε πρόχειρα τον ΕΟΠΥΥ κι αυτός κατέρρευσε με χρέη 3,6 δισ. ευρώ μέσα σε λίγους μήνες.

Ο... Βασιλάκης Καϊλας του ΠΑΣΟΚ, παρ' όλα αυτά συνέχισε να μιλά για την επιτυχία της πολιτικής του, άσχετα αν το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει παντελώς.

Κι ενώ θα έπρεπε να πάει να κρυφτεί, βγήκε και κατηγόρησε τον... Πικραμμένο γιατί δε μπορεί να πάρει αποφάσεις ως υπηρεσιακή κυβέρνηση. Φυσικά, τον ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να χτυπήσει γιατί δεν υπάρχει κυβέρνηση από τις 6 Μαΐου με δική του ευθύνη.

Από την άλλη, ο Τσίπρας βγαίνει με το γνωστό αλαζονικό υφάκι του και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα. Το Μνημόνιο φταίει, αποφάνθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάντια στο χώρο της Υγείας. Όμως, όχι μόνο δεν έκανε καμιά πρόταση για να λυθεί το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης, αντίθετα στηρίζει την πολιτική εξόδου από το ευρώ που θα οδηγήσει στο απόλυτο χάος.

Θα μπορούσε άραγε να μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας που θα βρει τα 3,6 δισ. να καλύψει τα χρέη του ΕΟΠΥΥ ώστε να χορηγούνται κανονικά τα φάρμακα, οι φαρμακοποιοί να μην κάνουν εμπάργκο και οι εταιρείες να συνεχίσουν να δίνουν ιατρικά υλικά;

Που θα βρει ο κ. Τσίπρας τα 6,5 δισ. που είχαν εγκριθεί με τη συμφωνία που κλείστηκε πριν μερικούς μήνες με τους δανειστές μας, για την αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων του δημοσίου;

Ωραία, θα ακυρώσει το Μνημόνιο, κι εμείς μαζί του. Θα παίξει, όμως, με τις ζωές εκατομμυρίων ασφαλισμένων, χιλιάδων ασθενών και κυρίως καρκινοπαθών; Πώς θα διασφαλίσει την ομαλή ροή των φαρμάκων από τις πολυεθνικές εταιρείες; Μήπως θα αγοράσει φάρμακα από τον Τσάβες;

Είναι καλός ο καταγγελτικός λόγος και η επανάσταση. Αρέσει στους πολίτες. Όμως, υπάρχει και η πρακτικότητα του ζητήματος. Επανάσταση με τζάμπα μάγκες δε γίνεται.

Κι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με απλά νούμερα, αλλά με άρρωστους ανθρώπους.

Καλά θα κάνει λοιπόν ο κ. Λοβέρδος να δει τα δικά του λάθη κι όχι μόνο την κάλπη.

Καλά θα κάνει κι ο κ. Τσίπρας, που θέλει να γίνει πρωθυπουργός, να προετοιμαστεί για το χάος που θα επικρατήσει στο χώρο της υγείας από την πολιτική του. Ζυγώνει ο καιρός.

Οι θέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία

Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για την Υγεία: "Στην υγεία τα αλλάζουμε όλα: υιοθετώντας την κεντροευρωπαϊκή εμπειρία και πρακτική αναπτύσσουμε ένα δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, αλλά και τους άπορους νομίμους κατοίκους της χώρας, πλήρως κοστολογημένο. Στα νοσοκομεία εφαρμόζουμε οργάνωση, τρόπο λειτουργίας, τεχνολογία και υπηρεσίες κεντροευρωπαϊκών στάνταρντς".

Αντί γι’ αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη διατήρηση του παλιού. Θέλει, να τα αφήσει όλα, όπως είναι. Θέλει, να προσλάβει περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, που θα ξοδεύουν, με τον συνήθη αδιαφανή τρόπο, ακόμα περισσότερα. Και μόνο η εισαγωγή των λαθρομεταναστών στο σύστημα θα το διαλύσει πλήρως.

Είναι ευκόλως εννοούμενο, από τη διατύπωση των θέσεών του, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει το κλείσιμο των ιδιωτικών κλινικών, πράγμα, που θα οδηγήσει σε απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και σε δραματική μείωση του επιπέδου των υπηρεσιών, ιδίως σε τεχνολογίες αιχμής.

Η εξαγγελλομένη πρόθεση δημιουργίας κρατικής φαρμακαποθήκης είναι προφανές, ότι αποσκοπεί στο μαρασμό του εμπορίου.

Παρά τις περί αντιθέτου εξαγγελίες του, η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ για δημιουργία κρατικής φαρμακοβιομηχανίας είναι πρόδηλο, ότι στρέφεται κατά της εγχωρίου ιδιωτικής φαρμακοβιομηχανίας και των χιλιάδων θέσεων εργασίας της.

Η χρηματοδότηση του ελληνικού συστήματος υγείας και προνοίας εξαρτάται απόλυτα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι ασφαλιστικές εισφορές, ακόμη και στους καλύτερους καιρούς, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το 40% των αναγκών. Η έλλειψη λοιπόν χρημάτων για να πληρωθούν σήμερα οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, τα εργαστήρια, οι ιδιωτικές κλινικές, οι προμήθειες των νοσοκομείων σε υλικά, φάρμακα και τρόφιμα, για να αγοραστούν τα ακριβά φάρμακα των χρονίως και βαρέως πασχόντων  προκαλείται από την έλλειψη ταμειακών διαθεσίμων του κράτους. Η έλλειψη αυτή οφείλεται στο  πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού και στην ελλιπή χρηματοδότησή μας από την Ευρώπη, που προκάλεσε η κυβερνητική αστάθεια με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ολοφάνερο πια, τι θα συμβεί στο χώρο της υγείας εάν μετά την καταγγελία της δανειακής συμβάσεως από το ΣΥΡΙΖΑ διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας. Ακόμη και μια απλή καθυστέρηση αυτής της χρηματοδότησης, τον Ιούνιο, θα οδηγήσει το σύστημα πέρα από τα όρια αντοχής του.

Ο μόνος λοιπόν τρόπος, που υπάρχει για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να υλοποιήσει την πρότασή του για την υγεία και την πρόνοια, είναι να τυπώνει συνεχώς δραχμές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 05/06/2012 10:18:09

  Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, 1. ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, 2. ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ - ΟΦΕΛΟΥΣ, ΑΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑ ΜΟΝΑΔΑ, 3. ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ (ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ), 4. ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΗΛΑΔΗ - ΠΟΣΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, - ΠΟΙΕΣ, - ΠΟΥ, - ΜΕ ΤΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, - ΜΕ ΠΟΣΕΣ ΚΛΙΝΕΣ, - ΜΕ ΠΟΙΟ / ΠΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. 5. ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ - ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ, - ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΗ, - ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΑΡΑ ΘΑ ΜΕΙΩΣΗ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΟΣΤΗ. ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΣΤΟΧΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ.

 2. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 05/06/2012 10:32:20

  Ὑπάρχει καί ἂλλος τρόπος νά ὑλοποιήσει ὁ ΣΥΡΙΖΑ τήν πρότασή του γιά τήν ὑγεία καί τήν πρόνοια: νά ἀρχίσουν οἱ ἂνθρωποι νά ἀποδημοῦν εἰς Κύριον πιό εὒκολα καί πιό συχνά...,ὃσο περισσότεροι,τόσο τό καλύτερο...

 3. Νικόλαος Μπεχράκης avatar
  Νικόλαος Μπεχράκης 05/06/2012 12:14:38

  Ο Χώρος της υγείας θέλει απαντήσεις σε τρία ερωτήματα.
  Πρώτο να σταματήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία να παρέχουν πρωτοβάθμια περίθαλψη. Σε ποιό πολιτισμένο μέρος του κόσμου οταν σε πονάει το αυτί σου πάς σε Νοσοκομείo;
  Δεύτερο οριστικός διαχωρισμός των κλάδων συντάξεων και υγείας . Οι συντάξεις στα Ταμεία και ο κλάδος υγείας στον Φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
  Τρίτο αυστηρός έλεγχος στην συνταγογράφηση με πρωτόκολλα και ηλεκτρονική παρακολούθηση με πλαφόν ανα γιατρό και ανα ασθενή.

  Τα χρέη τού Τομέα Υγείας ξεπερνάν σε ετήσια βάση αυτά του ετους 2009.

  • akenaton avatar
   akenaton @ Νικόλαος Μπεχράκης 05/06/2012 13:21:55

   Θα συμφωνήσω κ. Μπεχράκη με όσα λέτε. Αλλά εξηγείστε μου κι εσείς (αν είστε ο συγκεκριμένος Νικόλαος Μπεχράκης) πως βρεθήκατε (πολιτικός μηχανικός ων !!!!!!!) υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής. Γιατί υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση του τομέα της υγείας και μια πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μου, φέρουν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μετά τη θέσπιση του ΕΣΥ που επέλεγαν για στελέχη και διοικητές άτομα (σχεδόν) άσχετα με το αντικείμενο της υγείας, χωρίς καν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα. Πως θα σας φαινόταν αν ένας πτυχιούχος Διοίκησης Μονάδων Υγείας έμπαινε διοικητής (!) στην Πολεοδομία Αττικής;
   ΥΓ. Αν κάνω λάθος και δεν είστε ο ανωτέρω Νικόλαος Μπεχράκης συγχωρείστε με.

   • Νικόλαος Μπεχράκης avatar
    Νικόλαος Μπεχράκης @ akenaton 05/06/2012 17:01:56

    Χαίρομαι πού συμφωνείτε με τίς απόψεις ενός κατα δήλωσή σας "σχεδόν άσχετου" με τον Τομέα της υγείας !!!!!!!!!!!!!!!!

    • akenaton avatar
     akenaton @ Νικόλαος Μπεχράκης 05/06/2012 21:50:49

     Χαίρομαι που η απάντησή σας είναι μετρημένη.
     Παρόλα αυτά, δεν έχει λογική, καθώς θα μπορούσα να είμαι κι εγώ "σχεδόν άσχετος" με τον Τομέα Υγείας (οπότε η συμφωνία μου με τις απόψεις σας να μην προσθέτει τίποτε στην αλήθεια τους!!!).
     Το κεντρικό ερώτημα του σχολίου μου άρα εξακολουθεί να παραμένει ισχυρό.
     Φιλικά.

 4. elli avatar
  elli 05/06/2012 12:21:41

  Μόνο που τωρα που συμβαίνουν όλα αυτά, είμαστε υπό καθεστώς μνημονίων και όχι υπό κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο δεν υποστηρίζω για άλλους λόγους και για άλλες πολιτικές του, αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι η κατάντια στον κλάδο της υγείας οφείλεται στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι στα υπογεγραμμένα μνημόνια και στον εξ αρχής χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ.
  Προ 2 εβδομάδων υπήρχαν 18 δις ευρώ να δωθούν στις τράπεζες και πριν από 1 -2 μήνες υπήρχαν 400 εκατ. ευρώ για το ομόλογο που έληγε στα νησιά Κέημαν, γιατί για αυτά προέβλεπε το μνημόνιο, για την υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία προφανώς δεν προέβλεπε τίποτα.

  • Simon Bolivar avatar
   Simon Bolivar @ elli 05/06/2012 21:34:09

   Πιπέρι

 5. vassilis avatar
  vassilis 05/06/2012 16:37:21

  Εγω θα χρηματοδοτουσα την υγεια απο τα περιουσιακα στοιχεια πρωτιστως των ιατρων και λοιπων πολιτικων που δεν ανταποκρινονται στο ποθεν εσχες!Στοιχημα οτι θα ειχα και πλεονασμα;

 6. Νικόλαος Μπεχράκης avatar
  Νικόλαος Μπεχράκης 05/06/2012 23:50:18

  Η απάντησή σας δείχνει οτι το κεντρικό σας σχόλιο δεν αφορούσε το θέμα της ανάρτησης αλλά εμένα πού προφανώς με γνωρίζετε και με κρίνατε "σχεδον άσχετο¨. Δύο λοιπόν κατα δήλωσή σας "σχεδόν άσχετοι" σχολιάζουν για την υγεία. Καλά πάμε .......

  • akenaton avatar
   akenaton @ Νικόλαος Μπεχράκης 06/06/2012 11:18:23

   Να το κεντρικό ερώτημα του σχολίου μου: "Γιατί υπάρχουν ευθύνες για την κατάσταση του τομέα της υγείας και μια πολύ σημαντική κατά τη γνώμη μου, φέρουν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μετά τη θέσπιση του ΕΣΥ που επέλεγαν για στελέχη και διοικητές άτομα (σχεδόν) άσχετα με το αντικείμενο της υγείας, χωρίς καν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα. Πως θα σας φαινόταν αν ένας πτυχιούχος Διοίκησης Μονάδων Υγείας έμπαινε διοικητής (!) στην Πολεοδομία Αττικής;"
   Η περίπτωσή σας υπήρξε απλώς η αφορμή, δεν υπήρχε προσωπική αιχμή. Ο διάλογος μας δείχνει πως εσείς προσωπικά, μπορεί να είστε εξαίρεση, όμως το ερώτημα παραμένει: οι θέσεις ευθύνης στον Τομέα υγείας είναι για επαϊοντες ή για ¨απόσβεση" κομματικών και προσωπικών υποχρεώσεων;
   Φιλικά.

   • Νικόλαος Μπεχράκης avatar
    Νικόλαος Μπεχράκης @ akenaton 06/06/2012 21:22:02

    Εργάσθηκα 27 χρόνια στον Τομέα της Υγείας με Διοικήσεις άσχετες , Διοικήσεις σχετικές , Διοικήσεις ψυχρά κομματικές αλλά και ικανούς ανθρώπους πού προσπάθησαν ( επαναλαμβάνω σε επίπεδο Διοίκησης και οχι παραγωγής θεσμών ). Ειλικρινά εκτιμώ οτι περισσότερο μετράει η δυνατότητα Διοίκησης και η εντιμότητα των ανθρώπων πού διοικούν.

    • akenaton avatar
     akenaton @ Νικόλαος Μπεχράκης 07/06/2012 12:19:41

     Λόγω εξειδικευμένου αντικειμένου στη Διοίκηση δομών Υγείας θα πρόσθετα και τη Γνώση! Σας ευχαριστώ για την πολύ ενδιαφέρουσα ανταλλαγή παρατηρήσεων κ. Μπεχράκη. Εκτιμώ οτι η συνέχισή της μέσα από το φιλόξενο αντινιουζ θα συνιστούσε από μέρους μας κατάχρηση της φιλοξενίας του. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν ευχής έργο να ανταλλάξουμε απόψεις και κατ' ιδίαν. Ο διαχειριστής του ιστοτόπου έχει τα στοιχεία μου αν θα ενδιαφερόσασταν. Σας χαιρετώ. Φιλικά.

 7. stavros avatar
  stavros 06/06/2012 01:11:43

  αν σχηματισει κυβερνηση η νδ στις 18 ιουνιου,θα πρεπει να μας πει πως θα αντιμετωπισει την συγχωνευση-κλεισιμο περιπου 70 δημοσιων νοσοκομειων που υπεγραψε ο παμπονηρος κλαψας λοβερδος σε συννενοηση με τους 46 συμβουλους/ρουφιανους που προσελαβε στο υπουργειο...και να μην πουμε για το ποσα κεντρα υγειας θα μεινουν ή ποσα περιφερειακα ιατρεια θα κλεισουν στα χωρια της υπαιθρου.......;;την υγεια την τελειωσε ο λοβερδος οπως εκανε και το δντ σε οσες χωρες εσπευσε να ''βοηθησει''...για την αθηνα αρχη θα παρουν το ερρυκος ντυναν και το ωνασειο καθως και τα νοσοκομεια ελπις,αρεταιειο,πολυκλινικη,παμμακαριστος,αλεξανδρα,αιγινητειο,,αγια ελενη,λοιμωδων στο χαιδαρι και 2-3 κεντρα υγειας στην αττικη...ακολουθουν τα εκατονταδες στρεμματα του ΣΩΤΗΡΙΑ , του ΚΑΤ και του ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ......αν η νδ ακυρωσει ολα αυτα,θα ειναι το ογδοο,να μην πω ενατο θαυμα...αλλα.......χλωμο.......

 8. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 06/06/2012 21:11:58

  Υγεία;Αξιοπρέπεια;Τι είναι αυτά και με πόσα λεφτά μετριέται η ανθρώπινη ύπαρξη μωρέ;
  http://www.ygeianet.gr/box/cal/29995.pdf

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.